Μετάβαση στο περιεχόμενο

NIKOS ASTROS

Core Members
  • Περιεχόμενα

    737
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Βόλτες χαλαρές!!!!
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

7.716 profile views

NIKOS ASTROS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

42

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλήμερα σε όλους τους συνάδελφους!!! Ένας φίλος θέλει να χτίσει ένα οίκημα σε ιδιόκτητο χώρο περίπου 10*5 για επαγγελματική χρήση -(ψησταριά). Μπορεί να βγάλει άδεια δόμησης σε αυτόν τον χώρο και αν ναι ποια είναι η διαδικασία. Ο χώρος που θέλει να χτίσει απέχει από το σημείο του αρχαιολογικού ευρήματος περίπου 400-500 μέτρα. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  2. Πολλοί στο χωριό μου δεν κάνουν αντιρρήσεις περιμένοντας την νεα νομοθετική ρύθμιση, ισχυει κατι τετοιο??????????
  3. Αντίστοιχα μια έκταση αγροτική παλαιότερα και δασική σήμερα αν δεν εμπίπτει σε κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις (και κάτω από προϋποθέσεις) σχετικά με τις ισχύουσες διατάξεις περί δασωθέντων αγρών, μπορεί να χαρακτηρίζεται ως δασική. Τι θέλει να πει με αυτό ο ποιητής???
  4. Δυστυχώς ο πατερας μου εφυγε απο την ζωη πριν λιγο καιρό και η αποδοχη μας την <<φρεναρε>> η συμβολαιογράφος λογω της ανάρτησης των δασικών χαρτών, να την ενημερωσω να προχωρησει κανονικά την αποδοχη? Στο δασαρχείο που μίλησα μου ζήτησαν μελέτη δασολόγου για την αντίρρηση.
  5. Κωστή σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το προβλημα με τα κτηματα μας ειναι απο πάππου προς πάππου και τα μοιραζαν με τα λόγια, εκει τι κανεις?
  6. Γεια σας! Οπως πολλόι φανταζομαι ετσι και εγω εχω μερικά προβλήματα με τους δασικούς χάρτες, εχω πολλά ΔΑ μερικά ΑΔ και καποια ΔΔ. η ουσια της ερώτησεως μου ειναι τι αξιζει να κάνω δεδομενου του κοστους των αντιρρήσεων συν αμοιβη μηχανικού απο την στιγμή που τα περισσότερα κτήματα ειναι απο τον προππαπου μου απο γενια σε γενιά και χαρτιά δεν υπάρχουν. Τι προτεινετε? Μπορω να διεκδικήσω τα ΑΔ και τα ΔΑ?
  7. Για να στείλω το νερό επάνω πρέπει να διασχίσω τον δρόμο αυτόν κάθετα, γνωρίζεται αν επιτρέπεται να τον σκάψω, αν χρειάζεται κάποια άδεια κατι, μην εχω προβλήματα με τον δήμο....
  8. Αστο καλυτερα θα χρειαστει να αγορασω και σωσίβιο, αχαχαχχαχχαχαχαχχα Επ ευκαιρίας αν κανεις τσιμεντένια δεξαμενή θελει έκδοση οικοδομικής άδειας ή μικρής κλίμακας?
  9. Αχαχα, τι θελεις να πεις?? Ειναι κατι λάθος?
  10. Όταν αγόρασα την δεξαμενή μου προσάρμοσαν ένα εξάρτημα από τεφλον και πάνω σ αυτό βάλαμε έναν αντάπτορα απο βρύση για να προσαρμόζεται το λάστιχο της βρύσης σε αυτό και πότιζα έτσι τις ελιές με το αγροτικό.
  11. Κατι αλλο το λάστιχο μεταφοράς να ειναι 6-7 atm ή 10atm=10,13bars Εδω λέει οτι δεν κανει το 6αρι για μεταφορά: http://www.geoponiko-parko.gr/products/products-categories/aftomato-potisma/lastixa-solines-potismatos/solines-potismatos-aploi-tyfloi/956-detail
  12. Τα πανω απο την αντλία δηλαδή πενταοδο-δοχείο διαστολής-πρεσσοστάτη, θα τα χρειαστείς αν θελεις να μετατρέψεις την αντλία σε αυτόματο πιεστικό, δηλαδή η γραμμή κατάθλιψης να έχει μόνιμα πίεση και ανοίγοντας; την τελική βάννα ή αν πεσει το φλοτερ σταθμης στην τελική δεξαμενή να ξεκινάει να δουλεύει το μοτέρ και να σταματαει όταν ανεβει η σταθμη. Δεν εχω σκεφτει προς το παρόν να το φθασω μεχρι εκει, αυτό που με απασχολει εντονα ειναι να φθασει το νερο σιγουρα μεχρι εκει πανω...απο εκει και περα θα δω πως θα το στειλω στα δεντρα. Εναλλακτικά μπορείς να μη βάλεις τίποτα απο αυτα, να ξεκινας το μοτερ και να περιμενεις να δεις πότε θα γεμίσει η δεξαμενή για να το κλείσεις από τη πρίζα. Σε πρωτη φαση μπορει να μην βαλώ επανω ουτε δεξαμενη απλα να ποτιζω τα δεντα ενα ενα. Υποθετω ότι στην αρχική δεξαμενή έχεις έξοδο χαμηλά με βάνα όπου θα προσαρμοστεί ο σωλήνας αναρρόφησης + μια βαλβ.αντεπιστροφης https://www.balkanenergy.gr/el/non-return-valve.html στην καταθλιψη πριν το πενταοδο ταυ. Την δεξαμενή της παρακάτω φωτό εχω:
  13. H βαλβίδα διακοπής έχεις καταλάβει ποια είναι?
  14. Στο pdf που ανέβασες στην σελ. 58 γράφει: β) Όταν το µανοµετρικό ύψος ΗΑ της σωλήνωσης υπερβαίνει τα 10 μετρα πρέπει να τοποθετείται στον σωλήνα κατάθλιψης και µία ανεπίστροφη βαλβίδα µεταξύ της αντλίας και της βαλβίδας διακοπής για τους παρακάτω λόγους: α) Η βαλβίδα µη επιστροφής προστατεύει την αντλία από ενδεχόµενο υδραυλικό πλήγµα. β) Αν για οποιαδήποτε αιτία διακοπεί η λειτουργία του κινητήρα της αντλίας η ανεπίστροφη βαλβίδα προστατεύει τόσο την αντλία, όσο και τον κινητήρα από αναστροφή της φοράς περιστροφής λόγω αναστροφής της ροής, ιδιαίτερα όταν έχουµε παράλληλη λειτουργία δύο ή περισσότερων αντλιών. Επειδή λοιπόν το µανοµετρικό ύψος της σωλήνωσης υπερβαίνει τα 10m είναι απαραίτητη µία ανεπίστροφη βαλβίδα στην κατάθλιψη. Μία βαλβίδα διακοπής είναι επίσης απαραίτητη. Επειδή όµως αυτή δε χρησιµοποιείται για ρύθµιση παροχής µπορεί να χρησιµοποιηθεί µία βαλβίδα διακοπής και µη αναστροφής όπως αυτή του σχήµατος 59η Για εγκατάσταση σε κατακόρυφη γραµµή τα επιστόµια µη επιστροφής γ, δ, ε, η (σχ. 59) πρέπει να εφοδιάζονται µε ελατήριο επάνω από τον δίσκο. Επειδή η βαλβίδα αυτή θα τοποθετηθεί σε κατακόρυφη γραµµή πρέπει να είναι εφοδιασµένη µε ελατήριο πάνω από τον δίσκο. Αναζητώντας την ανεπίστροφη βαλβίδα βρήκα αυτή: http://www.pirpan.gr/?portfolio=%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%B9 Και στην βαλβίδα διακοπής αυτη αλλα δεν ξερω αν ειναι αυτή σιγουρα: http://www.kalogiropoulos.gr/valvida-diakopis-ypervolikis-rois.html Επίσης καπου διαβασα οτι χρειαζεται και καποια βαλβίδα στην αναρροφηση για μην ξεμένει η αντλία απο νερο???
  15. Επάνω σκέφτομαι να αφήσω ελεύθερη ροή χωρίς δεξαμενή, αυτο δημιουργεί καποιο πρόβλημά στην εγκατάσταση? Η φωτό στο ποστ 90 εκτός από την ηλεκτροβάνα τι άλλα εξαρτήματα έχει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.