Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

panbak

Members
  • Περιεχόμενα

    112
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

panbak's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

15

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπάρχουν περιπτώσεις που η νομοθεσία απαιτεί πιστοποιητικά πυροπροστασίας ακόμη και αν εμπίπτουν στην κατηγορία Α, απλά και μόνο γιατί έχει ξεμείνει σαν δικαιολογητικό στα σχετικά ΦΕΚ της αδειοδότησης. Το πιστοποιητικό είναι δεδομένο ότι χρειάζεται. Το ερώτημα ήταν άλλο...
  2. Καλησπέρα σε όλους. Έχει κανείς εικόνα πόσο κάνει η ΔΙ.ΠΥ Αθηνών να εγκρίνει μελέτες πυροπροστασίας και πιστοποιητικά πυροπροστασίας; Είναι απλή περίπτωση (γραφεία - άρθρο 8).
  3. Ναι αλλά έλεος όμως. Δεν γίνεται αυτή η κατάσταση συνέχεια. Πέρα από το ότι κολλάει όποτε του καπνίσει, τρως ένα τέταρτο να κάνεις γεωγραφικό προσδιορισμό και όταν πατάς υποβολή τα χάνει όλα και φτου από την αρχή...
  4. Καλησπέρα, ευχαριστώ. Μόλις έχω την απάντηση θα την ανεβάσω. Από το κτηματολόγιο πήραμε την εξής απάντηση και γραπτά, περιμένουμε και την απάντηση του συλλόγου: " Σύμφωνα με σχετική οδηγία του φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, εάν ένας ιδιοκτήτης έχει στην κυριότητά του γειτονικά ακίνητα, τότε μπορεί να τα δηλώσει ως ένα ενιαίο ακίνητο, μόνον εάν η συνένωση προκύπτει από συμβολαιογραφική πράξη. Σε αντίθετη περίπτωση, υποβάλλεται δήλωση για κάθε ακίνητο ξεχωριστά με τον αντίστοιχο τίτλο για κάθε ακίνητο. "
  5. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δεν είναι άρτια και οικοδομήσιμα ούτε πριν ούτε μετά την συνένωση (συνολικό εμβαδό 700m²). Πρόκειται για περιοχή υπό ένταξη, αλλά προς στιγμήν δεν αλλάζει κάτι αυτό. Στο κτηματολόγιο μου είπαν ότι οι οδηγίες τους είναι να αντιμετωπίζουν αυτές τις περιπτώσεις ως δύο δηλώσεις και ότι χρειάζονται συμβολαιογραφική πράξη για τη συνένωση. Ο συμβολαιογράφος δεν είναι αρνητικός στο να προχωρήσουμε στη συνένωση με βάση την Εγκ-31828/1340/25-6-90 (καθώς ταυτίζεται και με το χρόνο κατασκευής του οικήματος), αλλά δεν είναι σίγουρος και έχει απευθύνει ερώτημα στον σύλλογο τους.
  6. Καλησπέρα, δεν υπάρχει άδεια, τώρα γίνεται νομιμοποίηση με 4495/17 και έχει γίνει ενιαίο τοπογραφικό. Σύμφωνα με την Εγκ-31828/1340/25-6-90, τείνουμε να τα θεωρήσουμε ως ένα ενιαίο οικόπεδο (αυτοδίκαιη συνένωση), μας προβληματίζει όμως ότι το κτηματολόγιο μετέτρεψε τη 1 δήλωση ενιαίου οικοπέδου σε 2 δηλώσεις (και άρα 2 ΚΑΕΚ) και πως αυτό θα αποτυπωθεί στην ταυτότητα κτιρίου στη συνέχεια. Και αν τελικά επιτρέπεται η αυτοδίκαιη συνένωση στα γήπεδα ή ισχύει μόνο για τα οικόπεδα εντός σχεδίου προς βελτίωση της οικοδομησιμότητας. Από συμβολαιογράφους, δικηγόρους, κλπ έχουμε λάβει αντικρουόμενες απαντήσεις...
  7. Καλησπέρα σε όλους, Έχουμε το εξής θέμα και θα ήθελα τη γνώμη σας: Σε ακίνητο του '90 εκτός σχεδίου εντός ΓΠΣ γίνεται νομιμοποίηση με 4495/17. Το ακίνητο πατάει σε 2 ξεχωριστά γήπεδα που αγοράστηκαν από τον ίδιο ιδιοκτήτη με το ίδιο συμβόλαιο. Το κτηματολόγιο τα έχει θεωρήσει χωριστά γήπεδα με χωριστό ΚΑΕΚ, παρόλο που έγινε δήλωση ως ενιαίο γήπεδο. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Θα το θεωρήσουμε 1 δήλωση ή δύο, μία για κάθε γήπεδο; Στη συνέχεια στη ταυτότητα κτιρίου πως αντιμετωπίζεται η δήλωση του κτηματολογίου; Δημιουργεί κάποιο θέμα; Υπάρχει κάποια σχετική νομολογία;
  8. Η απάντηση από το helpdesk του TEE χθες για το πρόβλημα. Καμιά απάντηση από το helpdesk του buildingcert. Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και αναφορά του προβλήματος. Το θέμα είναι ήδη γνωστό στο ΤΕΕ και ως εκ τούτο σήμερα δόθηκε και 15 μέρες παράταση, πλέον των λόγων που αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση. https://ypen.gov.gr/parateinetai-kata-15-imeres-i-kataliktiki-imerominia-ypovolis-aitiseon-tou-exoikonomo-2021/ Παράλληλα γίνονται ενέργειες από μεριά του ΤΕΕ ώστε να επιλυθεί το θέμα με το όριο χρηστών που αναφέρετε. Με εκτίμηση.
  9. Καλησπέρα, Θέλω να βγάλω μια άδεια μικρής κλίμακας για αυτονόμηση με λέβητα pellet για το εξοικονομώ. Γνωρίζει κανείς αν και η καμινάδα που θα ανέβει μέχρι την οροφή απαλλάσσεται από τη συναίνεση των συνιδιοκτητών συνολικά μαζί με το αυτόνομο σύστημα θέρμανσης με βάση το παρακάτω από το άρθρο 127 του Ν.4495/2017; Η αν απαιτεί συναίνεση και χωριστή άδεια; Έχει συναντήσει κανείς παρόμοια περίπτωση τώρα με το εξοικονομώ; Ο απαιτούμενος εξοπλισμός εγκαθίσταται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπως ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις κατά περίπτωση, και τοποθετείται εντός της αυτονομούμενης οριζόντιας ιδιοκτησίας ή σε χώρο που ανήκει στην κυριότητα ή στην αποκλειστική χρήση του ιδιοκτήτη. Οι σωληνώσεις της παροχής μπορεί να διέρχονται από την πρόσοψη του κτιρίου ή άλλους κοινόχρηστους χώρους σύμφωνα με τους όρους των κείμενων πολεοδομικών διατάξεων.
  10. Και νέα αίτηση να πας να κάνεις δεν σου εμφανίζει περιφέρειες!!!
  11. Σαν tip επειδή έφαγα ώρες μέχρι να το βρω. Είχα μια χήρα (οικογενειακή κατάσταση ΑΑΔΕ σε χηρεία), που επειδή δεν είχε οικογενειακή κατάσταση σε χηρεία την έβαλα άγαμη. Για ώρες μου εμφάνιζε πρόβλημα διασταύρωσης με την ΑΑΔΕ χωρίς να μου λέει που είναι το πρόβλημα. Πέρναγα και ξαναπέρναγα τα δεδομένα, ακύρωσα και ξαναέφτιαξα την αίτηση από την αρχή και τίποτα. Τελικά έπρεπε να την βάλω έγγαμη και να βάλω το ΑΦΜ και μηδενικό εισόδημα στον αποθανόντα για να προχωρήσει!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.