Μετάβαση στο περιεχόμενο

zlkostal

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ναυπηγός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zlkostal's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η πρίζα είναι σούκο, αλλα ξερω οτι έχουν αντικατασταθεί όλες οι αρχικες πρίζες του σπιτιού, οπότε δεν αποκλείω να υπηρχαν εκει τριπολικές και ο ηλεκτρολόγος που εκανε την αντικατάσταση να αγνόησε την γείωση. Θα τις λύσω να δω τι γίνεται. Ευχαριστώ! Η Ελένη θα μείνει αμέτοχη, θα ελεγξω τη συνέχεια, και θα απενεργοποιήσω τον κορέκτορα του google...
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα Ελένη τη συνέχεια των γειωσεων στους συγκεκριμένους ρευματοδοτες.
  3. Σχετικώς παλια εγκατάσταση (~1980). Οι γραμμές είναι με την παλαιά νοοτροπία με ρευματοδότες και φωτισμό στην ίδια ασφάλεια. Μετρώντας ενα κύκλωμα, προστατευόμενο από μια ασφάλεια 10Α, το οποίο καλύπτει ενα μικρό σαλονάκι και ένα υπνοδωμάτιο (2 φώτα + 2 αναμονές για φώτα, 6 ρευματοδότες) παρατήρησα οτι στη λειτουργία ελέγχου RCD το μηχάνημα (Macrotest HT5035) έδειχνε τάση ~118-130 V σε όλες τις πρίζες. Δοκίμασα τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού, όλες έδειχναν κανονικα 240 V. Μη μπορώντας να το εξηγήσω (και επειδή όταν συνδέσαμε συσκευές λειτουργούσαν κανονικά) χρησιμοποίησα ένα απλό πολύμετρο το οποίο έδειχνε τάση κανονικά στα 240 V. Πέραν της παλαιότητας, το μόνο που θυμάται ο ιδιοκτήτης είναι οτι "έβαλα ένα φορτιστή κινητού στη πριζα και εκανε μπαμ" με αποτέλεσμα να καλέσει ηλεκτρολόγο για να αντικαταστήσει την πρίζα, η οποία τώρα λειτουργεί (κατα τα φαινόμενα) κανονικά. Έχει κάποιος συναντήσει κάτι αντίστοιχο? Αν όχι υπάρχει κάποια θεωρία γιατί δείχνει λανθασμένη ένδειξη το Macrotest ενώ ένα απλό πολύμετρο μετράει κανονικά? Υπάρχει κάποια πρόταση για συμπληρωματικές μετρήσεις που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό τους σφάλματος?
  4. Ειναι δυνατη η συσταση τεχνικου γραφειου/εταιριας που να αποτελειται απο διπλωματουχους μηχανικους και ατομα εκτος του επαγγελματος/ τεχνιτες/ εμπορους εξοπλισμου κλπ?
  5. Όντως ξεχωριστές περιπτώσεις είναι. Τώρα τελείωσαν οι εργασίες στο πηγάδι. Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει στη συμπλήρωση των εγγράφων? Το κύκλωμά μας είναι 3φ και αποτελείται από ένα πίνακα διανομής στεγασμένο σε ενα μεταλλικό κουτί, απ όπου φεύγουν 2 πρίζες η μια 1φ η άλλη 3φ και η παροχή του μοτέρ. Μεχρι το μονογραμμικό του πίνακα έχει καλώς. Μετά? προφανώς κάτοψη δεν χρειάζεται. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες? Υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο που λέει για αυτές τις περιπτώσεις?
  6. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Υποθέτω οτι στο "υπάρχει" εννοούνται οι ενεργές εγκαταστάσεις και οχι και η παλια και αποσυνδεδεμενη εγκατάσταση, η οποία και δεν μπορεί να μετρηθεί ως προς την καλή λειτουργία των ρελε αλλά και απο άποψη εγκατάστασης παραβιαζει καποιους κανονισμους. Στο πηγάδι η απορία μου είναι αν ο δδε έχει κάποιες ιδιαιτερες απαιτήσεις ως προς τη προστασία που παρέχει και την ευαισθησία του
  7. Είμαι νέος στο επάγγελμα και μου έτυχαν 2 ιδιάζουσες περιπτώσεις για τις οποίες θα ήθελα συμβουλές από πιο έμπειρους συναδέλφους. Η μια αφορά στην ηλεκτροδότηση πηγαδιου για την λειτουργία της αντλίας. ειδικά ερωτώ εαν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαίτηση για τον ηλεκτροπληξίας. Η δεύτερη αφορά σε (πολύ) παλαιά οικία της οποίας έχει ανακαινισθεί μόνον ο μισός χώρος. Αυτή τη στιγμή το μισό κτήριο είναι πλήρως κατοικίσιμο, με καινούργια ηλεκτρική εγκατάσταση, στην οποία εκτέλεσα όλους τους απαιτούμενους ελέγχους και μετρήσεις και είναι πλήρως σύμφωνη με τις απαιτησεις του ΕΛΟΤ. Στο υπόλοιπο μισό κτήριο η ανακαίνιση έχει ανασταλλεί επ' αόριστο. Οι παλιές ηλεκτρικές συνδέσεις έχουν αποσυνδεθεί πλήρως από την παροχή (έχουν αφαιρεθεί εντελώς τα καλώδια) αλλα η εσωτερική εγκατάσταση παραμένει μέχρι να συνεχιστούν οι εργασίες και να αφαιρεθεί & αντικατασταθεί. Στον καινούργιο πίνακα, υπάρχουν ως "αναμονές" ασφάλειες για θερμοσίφωνο και 3 επι πλέον 10, 16 και 16 Α για τις πρίζες και τον φωτισμό. Μου έχει ζητηθεί να κάνω το ηλεκτρολογικό σχέδιο και τα απαραίτητα χαρτιά για αλλαγή του ονόματος ιδιοκτήτη και χρήστη λόγω θανάτου του προηγούμενου. Μπορώ να προχωρήσω και να είμαι τυπικά σωστός? Πως θα τα απεικονίσω στην κάτοψη και στο μονογραμμικό του πίνακα? Θα αγνοήσω δηλαδή τις παλιές γραμμές? Θα εμφανίσω στο μονογραμμικό τις αναμόνές?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.