Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

disam

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΛΑΡΙΣΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.440 profile views

disam's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε, Pavlo33 σ΄ευχαριστώ πολύ! 1) Ο χώρος στάθμευσης είναι ανοικτός από δύο πλευρές. 2) Η παράβαση είναι μοναδική. Θα το βάλω στην Κατηγορία 4 με 0 τ.μ.<40% δόμησης για να είναι ευνοϊκότερη περίπτωση; Θεωρώ ότι ο Ν. 4178/13 θα έπρεπε να συμπεριλάβει στην Κατηγορία 3, ως μικροπαραβάσεις και τέτοιες περιπτώσεις, όπως και τις ξύλινες κεραμοσκεπές εξωστών .
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα! Υπάρχει έκθεση αυτοψίας του 1998 για αυθαίρετη τοποθέτηση μεταλλικής γκαραζόπορτας σε χώρο στάθμευσης πυλωτής (άδεια οικοδομής 1983) με πράξη επιβολής προστίμου 20.000 δρχ τότε. Εντάχθηκε στον Ν. 4014/11 ως 1 παράβαση και πληρώθηκε παράβολο -πρόστιμο 500 ευρώ. α) Με τη μεταφορά στον Ν. 4178/13 σε ποια κατηγορία υπάγεται; β) Για τον υπολογισμό του προστίμου χρειάζεται αναλυτικός υπολογισμός; γ)Θα πληρώσει και επιπλέον πρόστιμο του παραβόλου των 500 ευρώ;
  3. Σε διώροφη μεζονέτα με υπόγειο, με ΣΕ 0.60, εντός σχεδίου, με οικοδομική άδεια του 2008, ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες η έκδοση οικοδομικής αδείας "προσθήκης ισογείου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων εμβαδού 37 τ.μ., ανεξάρτητου κτίσματος, υποστέγου εμβαδού 10 τ.μ. και διαμόρφωσης του ακαλύπτου χώρου". Όπως διαπιστώθηκε όμως κατά την αυτοψία μας, μετά τη λήξη της προθεσμίας υπαγωγής στο Ν. 4014/11, η οικοδομή έχει τοποθετηθεί σε διαφορετική θέση από εκείνη που προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια και έχει κατασκευασθεί υπόγειο μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο στην οικοδομική άδεια κατά 32 τ.μ., . Οποιαδήποτε λοιπόν ενέργεια θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου περί αυθαιρέτων. Η άποψη της Υπηρεσίας Δόμησης είναι να υποβληθεί δήλωση με ένδειξη "προς έκδοση οικοδομικής αδείας", με το νέο νόμο και οι υπάρχουσες αυθαιρεσίες, να τακτοποιηθούν με την ίδια οικοδομική άδεια της προσθήκης. Επιχειρώντας να υπολογίσω αμοιβές μηχανικού διαπίστωσα ότι εισάγοντας στο σύστημα υπολογισμού αμοιβών του ΤΕΕ τους χώρους και επιλέγοντας "Υπόγειοι βοηθητικοί χώροι και Κλειστοί Χώροι Σταθμευσης κατοικιών με Σ.Ε. 0,60", που μπορεί να εισαχθεί μόνο μια φορά, μπορώ να καταχωρήσω μόνο την επιφάνεια, είτε των 37 τ.μ. της νέας κατασκευής, είτε την επιφάνεια των 32 τ.μ. του υφισταμένου υπογείου. Επειδή για τη νέα κατασκευή, ως προσθήκη, υπάρχει προσαύξηση 30%, πώς θα εισαχθεί η επιφάνεια των 37 τ.μ. του υφισταμένου υπογείου;
  4. Μήπως θα μπορούσατε να ανεβάσετε το αρχείο αποθηκευμένο σε έκδοση 2009;
  5. Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με το ΤΕΕ, ώρα 14:10, τηλ. 2103291647, με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, εφ΄όσον έχει πληρωθεί το παράβολο. Επέμεινα αν θα πρέπει να έχει ορισθεί και το σχήμα των δόσεων, αλλά η απάντησή τους παρέμεινε η ίδια : "Αρκεί η πληρωμή του παραβόλου μέχρι 31/5"
  6. Εξαιρετικό! Σας ευχαριστούμε !!!
  7. disam

    Ν.4014/2011 revised

    Εξαιρετικό ! Ευχαρστούμε πολύ !!
  8. Γενικά, σκοπός της εγκατάστασης εξαερισμού στα συνεργεία αυτοκινήτων είναι η επαρκής ανανέωση του αέρα. Η εγκατάσταση μπορεί να αποτελείται είτε από αυτόνομους αξονικούς ανεμιστήρες, είτε από δίκτυο αεραγωγών, στόμια απαγωγής και φυγοκεντρικό ανεμιστήρα απαγωγής, είτε από σύστημα τοπικής απαγωγής καυσαερίων, είτε από συνδυασμό όλων των παραπάνω, ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Έτσι, στο χώρο επισκευής αυτοκινήτων που απαιτείται η απαγωγή του μολυσμένου αέρα, ώστε να μην υφίσταται ο κίνδυνος συσσώρευσης ατμών βενζίνης ή συγκέντρωσης καυσαερίων, τοποθετούνται αξονικοί ανεμιστήρες απαγωγής και ανεμιστήρες προσαγωγής νωπού αέρα Στο χώρο βαφείου, στις θέσεις βαφής, στις θέσεις τριβής στις θέσεις πλύσης πιστολιών και εξαρτημάτων βαφής καθώς και στη έξοδο των απαερίων από το φούρνο βαφής, επιβάλλεται η εγκατάσταση απαγωγής αέρα από δίκτυο αεραγωγών με κατάλληλα στόμια στις συγκεκριμένες θέσεις για την απαγωγή του μολυσμένου αέρα από κάθε θέση. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η επιπρόσθετη τοποθέτηση εξοπλισμού αντιρρύπανσης από ειδικά φίλτρα (π.χ. ενεργού άνθρακα ) με σκοπό την κατακράτηση των σταγονιδίων του χρώματος και των διαλυτών, καθώς και εξοπλισμού και για την αντιμετώπιση της εκπομπής στο περιβάλλον οργανικών διαλυτών και σκόνης. Προφανές είναι ότι συνδυασμός των παραπάνω απαιτείται σε συνεργεία επισκευής – βαφείων αυτοκινήτων.
  9. 1.Η μελέτη εξαερισμού και προσαγωγής νωπού αέρα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 9 των διατάξεων του Π.Δ 78/1988 (ΦΕΚ 26Α) "καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία συνεργείων συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων καθώς και της διαδικασίας χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας αυτών" 2. Για το δίκτυο των αεραγωγών, εφ΄όσον απαιτείται, ΤΟΤΕΕ 2423/86. 3. Παροχή αέρα 8 φορές την ώρα ο όγκος του συνεργείου. 4. Οι ανεμιστήρες προσαγωγής αέρα τοποθετούνται ψηλά στον ένα τοίχο, ενώ οι ανεμιστήρες απαγωγής τοποθετούνται ψηλά στον απέναντι τοίχο 5. Εαν πρόκειται για βαφείο ή φανοποιείο, απαιτούνται και πρόσθετες εγκαταστάσεις.
  10. Εξετάστε το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης στην Πολεοδομία, με συνημμένη τεχνική έκθεση του Μηχανικού, προσαρμοσμένη στην αντίστοιχη που υποβάλλεται για άδεια κατεδάφισης, μαζί με δηλώσεις ανάθεσης-ανάληψης.
  11. air handling unit = κλιματιστική μονάδα liquid line = γραμμή αναρρόφησης
  12. dimitris123, post #100 Το σωστό ΦΕΚ είναι 268Α/31.12.2011 Έτσι για την ιστορία, γιατί έχουμε ήδη τη νέα παράταση μέχρι 30.6.2012 (άρθρο 7 του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί)
  13. Το στέλεχος της οικοδομικής αδείας, θα συνιστούσα να το υποβάλλεις προ της τελικής υπογραφής της αδείας, για να έχεις τη δυνατότητα να συμπληρώσεις μηχανογραφημένα, εφ' όσον το στέλεχος τα γράφεις σε Η/Υ και όχι χειρόγραφα, όλες τις πληρωμές των φορολογικών. Υποβάλλεται σε τέσσαρα αντίγραφα. Το ΕΚΚΟ το υποβάλλεις στην Πολεοδομία. Η υπηρεσία φροντίζει για την αποστολή του στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.