Μετάβαση στο περιεχόμενο

gdrakakis

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gdrakakis

  1. θα συμφωνήσω μαζί σου (αν και το θέμα της διαφήμισης το έχω πληρώσει προσωπικά παλαιότερα - από άγνοια), απλά θα προσθέσω ότι δεν πρόκειται για διαφήμιση πραμάτιας, δεν είναι ιδιοκτησία του το πρόγραμμα, θα υποθέσω ότι είναι ενθουσιασμένος με αυτό. αυτό που ίσως ενόχλησε είναι ότι πρόκειται για μια δήλωση και μόνο, χωρίς εξηγήσεις για την ανωτερότητα ή όχι του εν λόγω προγράμματος. στο κάτω-κάτω οι οδοντόκρεμες απομακρύνουν την πλάκα(τη) εικόνα από τις τρισδιάστατες απόψεις, δίνουν βάθος, και κάνουν την διαφορά από μια απλή απεικόνιση και ένα φωτο-ρεαλισμό. (μια έννοια που μοιάζει να έχει παρερμηνευτεί). δεν είναι το πρόγραμμα που κάνει την διαφορά, αλλά ο χρήστης.
  2. γεια σου Ισμήνη! το Archicad έχει πολλές render engines -> Internal rendering, Lightworks, Sketch, Z-buffer). για σκίτσα χρησιμοποιείς την Sketch render engine, με δυνατότητα άπειρων συνδυασμών, πέρα των αρχικών ρυθμίσεων. θα τα βρεις όλα αυτά στο μενού IMage->Rendering Engines->Sketch,(χρησιμοποιώ ακόμη το 9αρι). στο Pm που σου έστειλα έχει και απλά παραδείγματα εφαρμογής. οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, ειδικά με τα εφφέ των μολυβιών.
  3. γεια σου. το Max ούτε να το βλέπω δεν θέλω, αλλά νομίζω ότι μπορεις να σωσεις τα υλικά σου, σαν βιβλιοθήκη (.mat? ή κάτι τέτοιο). αν κάνεις export το αρχείο σου ως .3ds ισως να μπορέσεις να ξαναφορτώσεις το αρχείο των υλικών.
  4. Ακριβώς Παναγιώτη. Νομίζω ότι 64bit + Win είναι ένας συνδυασμός που θα το σκεφτώ μετά από 2-3 χρόνια, όπως έκανα και με κάθε μεγάλη αναβάθμιση των Win (2000, xp, κλπ.) (αν και το software που χρησιμοποιώ έχει την δυνατότητα να τρέξει σε 64bit). σχετικά με τα πάνελ, οι δυνατότητες τους δεν σχετίζονται με τις κάρτες γραφικών? ρωτάω ώς άσχετος με τα πάνελ. η κάρτα μου, έχει διάφορες ρυθμίσεις αναλόγως το τι πρόγραμμα χρησιμοποιώ
  5. το θέμα των 64bit το ανέφερα γιατί έχει άμεση σχέση με την μνήμη (άνω των 4Gb). αν δεν υπάρχει πρόθεση να υπερβείς τα 4Gb, τότε ναι, μείνε στα 32βιτ. (αν το ψάξεις, μπορείς να βρεις οδηγίες για το 3Gb switch).
  6. γεια. όπου και να καταλήξεις, φορητό ή σταθερό, δώσε μεγάλη σημασία στην κάρτα γραφικών. (να έχει αρκετή μνήμη από μόνη της, τουλ. 500Μb, να μην μοιράζεται την μνήμη του συστήματος), και στην συνολική μνήνη του συστήματος. αν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς τρέχει σε 64bit, τότε επένδυσε σε μνήμη. για σταθερό τίποτα λιγότερο από quad-core.
  7. συμφωνώ. layers, xref, & lman. απαραίτητα εργαλεία για να έχεις ήσυχο (κατά το δυνατόν) το κεφάλι σου. σχετικά με τις αυτόματες τομές, απ'όσο θυμάμαι σε μια επίδειξη του προγράμματος, αυτές τις εισήγαγες σαν 2D block? χωρίς διαχωρισμό βαθους ή δομικών γραμμών? ίσως και να τα μπερδέυω (το πιθανότερο) αλλά όπως είπες αυτό απαιτεί την 3D σχεδίαση, και το autocad δεν ενδείκνυται( μάλλον την σκότωσα την ορθογραφία ) για εξειδικευμένη σχεδίαση αλλά για γενική. άλλο πράγμα με 5 κλικ να βάζεις παραθυρο π.χ. αλουμινίου με στόρια, και να τα βλέπεις έτοιμο κομμένο στην τομή (με επίπεδο λεπτομέρειας έως και 1:1) και άλλο να το σχεδιάζεις με τα εργαλεία του autocad, χωρίς να καταφύγεις σε λύσεις τύπου cadware κλπ.
  8. χμμ, έχεις δίκιο, αλλά πλέον δεν ασχολούμαι με το autocad, παρά μόνο για 2D σχεδίαση. το καλό (και το κακό) του autocad είναι ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα για γενική σχεδίαση. με το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να δουλεύει ένας μηχ/γος ή ένας αρχιτέκτονας. αυτό σε κάποια φάση θα αποτελέσει τροχοπέδη και για τους δύο, και θα αναζητήσουν πιο εξειδικευμένες λύσεις. αυτές οι λύσεις έχουν σημαντικό αντίκτυπο και στους χρόνους, για τους οποίους υπάρχει κάτω όριο, αλλα όχι άνω όριο ( με την έννοια ότι μπορείς να ασχολείσαι για πολύ καιρό με ένα έργο και να το εμπλουτίζεις με λεπτομέρειες -αλλά- υπάρχουν και οι ρημάδες οι προθεσμίες). για τον φωτισμό και την επιλογή υλικών, υφών και χρωμάτων θεωρώ ότι ειναι έτσι και αλλιώς αναπόσπαστο μέρος της δουλείας/μελέτης ένός αρχιτέκτονα μηχανικού φυσικά τον μεγαλύτερο ρόλο παιζει η ποιότητα της παρουσίασης (με γραφιστικά/φωτογραφικά κριτήρια).
  9. γεια, νομίζω αυτό που ζητάς περιγράφεται εδω http://www.michanikos.gr/ftopic2648.html
  10. καλησπέρα. εγώ έχω ένα Dell M65 (2 χρονών μηχάνημα) από το πρώτα dual-core, με ΝVIDIA Quadro FX350M κάρτα γραφικών (on board), και είμαι πολύ ευχαριστημένος. (δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά η κάρτα έχει ρυθμίσεις/επιλογές βέλτιστης απόδοσης για όλα σχεδόν το CG/Cad προγράμματα) για το θέμα της απόδοσης χρωμάτων, καλό είναι να επενδύσεις σε ένα πρόγραμμα καλιμπραρίσματος οθόνης, ή να εξασκηθείς στο Curve (photoshop)
  11. ευχαριστώ συναδελφε. αν κρίνω από την ώρα που απάντησες, τότε σίγουρα έχεις φόρτο εργασίας το Relux ειναι καταπληκτικό πρόγραμμα, αλλά θέλω κάτι καλύτερο σε παρουσίαση. τα αρχεία eulumdat μπορώ να τα ανοίγω και να τα μετατρέπω σε bitmap. αυτό που θα ήθελα είναι κατευθύνσεις συμβουλές για το πως θα διαβάζω τα αρχεία. π.χ κάποιες ισουψεις στα διαγράμματα είναι σε μέτρα? ΥΓ: κανείς δεν μίλησε ή υπονόησε τίποτα για σπασμένα προγράμματα ή manual. έγινε μόνο αναφορά για δωρεάν λογισμικό
  12. γεια σας. μάλλον εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να ζητήσω πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία τυπου Εulumdat. ειδικότερα με ενδιαφέρει η ένταση του φωτιστικου και σε πόσα μέτρα αυτή γίνεται μηδενική ( ή μη αντιληπτή), και αν αυτή η πληροφορία μπορεί να αντληθεί απο τα Εulumdat διαγράμματα θέλω να ασχοληθώ με την φωτομετρία (ειδικά για εσωτερικούς χώρους) και θα ήθελα να μου δώσετε μερικές κατευθύνσεις (-> link). Έχω ήδη κατεβάσει το Relux (πρόγραμμα υπολογισμού). ευχαριστώ
  13. Καλησπέρα σε όλους. Για τα αρχιτεκτόνικά δουλέυω Archicad και για τους φωτορεαλισμούς ( είτε εικόνες, είτε ταινιες μικρού μήκους) δουλέυω με το Cinema4D. (για όσους ενδιαφέρονται -> http://www.maxon.net ) Συνεργάζεται τέλεια με το Archicad. Μπορείς να αλλάζεις την γεομετρία ανά πάσα στιγμή στο Archicad χωρίς να αλλάζεις ή ναχάνεις υλικά ή ότι άλλο έχεις κάνει στο Cinema4D. Επισης είναι τρομερά γρήγορο στον φωτορεαλισμό. Ποτε δεν περιμένω παραπάνω από πέντε (5) λεπτά για κάθε εικόνα. γεια σου Ισμήνη! Με το Archicad μπορείς να κάνεις καταπληκτικά πράγματα. Αν θέλεις, μπορείς να κάνεις παρουσιάσεις με σκίτσα (μελανι, ακουαρέλλα, κλπ). ή φωτορεαλισμό. Η καλύτερη μηχανή είναι το Lightworks, και έπεται η μηχανή του Archicad. (με την οποια όμως μπορείς να κάνεις εικονική περιήγηση γύρω από το κτίριο σου πολύ εύκολα.) Αν θέλεις οι παρουσιάσεις σου να απογειωθούν πραγματικά, τότε σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Cinema4D γεια, θα διαφωνήσω μαζί σου. με προγράμματα τύπου ΒΙΜ έχεις μεγαλύτερο έλεγχο στο κτίριο σου, είτε κατασκευαστικά, είτε αισθητικά. το γεγονός και μόνο ότι μπορεις να κάνεις τομές όπου και όταν το θες, για να αντιμετωπίσεις διάφορα προβλήματα, λέει πολλά. για να μην αναφέρω και την τρισδιάστατη αναπαράσταση. σχετικά με την εικόνα, χωρίς παρεξήγηση, το autocad δεν μπορει να κάνει κάτι καλύτερο από αυτό. (π.χ στο C4D δεν χρειάζονται παραπάνω από 5-10 δευτερόλεπτα για πολλή καλύτερη ποιότητα). Παρατήρηση: Δεν έχετε το δικαίωμα να επεξεργάζεστε ή να διαγράφετε τις παρατηρήσεις που γίνονται από τους συντονιστές. Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, ck
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.