Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

yianos

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

yianos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Όπως διάβασα και σε προηγούμενα θέματα (με ποιο πρόσφατο το "Άρτιο κατά κανόνα μη οικοδομήσιμο;") σύμφωνα με την απόφαση ΣτΕ δεν επιτρέπεται πλέον η παραχώρηση. Παρόλα αυτα όμως, γεγονός είναι οτι ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων έχει αποστείλει ενημερωτικά δελτία στα μέλη του, όπου τα ενημερώνει για την απόφαση αυτή, και ότι δεν μπορούν πλέον να συντάσουν συμβόλαια για παραχωρήσεις. Ο μόνος τρόπος δηλαδή πλέον είναι με δικαστήρια?
  2. Χρειάζομαι τη βοηθειά σας όσο αφορά μια παραχωρηση σε κοινη χρήση στις κυκλάδες. Συγκεκριμένα αφορά ενα οικόπεδο εντός οικισμού (μέχρι 2000 κατοικους) το οποίο είναι τυφλό. Με σκοπό την απόκτηση δρόμου ο ιδιοκτήτης έκανε παραχώρηση γής σε κοινή χρήση. Η παραχώρηση έγινε μία ημέρα πρίν την ημέρα της απόφαση του ΣτΕ (Αποφ 1828 που δεν επιτρέπει πλεον την παραχωρηση σε κοινη χρήση). Παρόλα αυτά όταν πήγαμε να το μεταγράψουμε η υποθηκοφύλακας γνωριζε την απόφαση καθώς είναι Συμβολαιογράφος η ίδια και είχε ενημερωθεί απο το Συλλογό Συμβολαιογράφων, και αρνείτε να κάνει την μεταγραφή (ως υποθηκοφύκαλας δεν έχει ενημερωθεί ακόμα, και η ημερομηνία παραχώρησης είναι πρίν την ημερομηνία απόφασης ΣτΕ). Για να είναι νόμιμη και έγκυρη μια παραχώρηση απαιτείτε η μεταγραφή στο υποθηκοφυλακιο? Το γεγονός ότι η παραχώρηση έγινε πρίν την ημερομηνία απόφασης του ΣτΕ δεν μας καλύπτει? Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.