Μετάβαση στο περιεχόμενο

atsiouts

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

atsiouts's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Εγω έχω το το GTS 105n. δυσκολεύομαι να περάσω την οριζοντιογρ στο όργανο.Δεν υπάρχει και εγχειρίδιο.Ουσιαστικά,για να κατανοήσω τη λειτουργία, περνάμε τις κορυφές της πολυγωνικής?"χειροκίνητα", κορυφή - κορυφή?οποιος γνωρίζει πως λειτουργεί το προγραμματάκι της Topcon, θα βοηθούσε.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι.Είμαι σχετικά νέος μηχανικός,δεν έχω ασχοληθεί με παρόμοια θέματα και έχω πελαγώσει σχετικά. Το πρόβλημα μου έχει ώς εξής: Μου έχουν έρθει κάποιοι πελάτες οι οποίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους αυθαίρετες κατασκευές (Τσίγκινο στέγαστρο με 6 ξύλινους στύλους περιμετρικά και περιτοίχιση από αλουμινένια πάνελ) εκτός σχεδίου, σε μη άρτια κ μη οικοδομήσιμα αγροτεμάχια. ¨ολα αυτά σε παραθαλλάσιο οικισμό. Επιμένουν (φαίνεται κάποια "τσακαλάκια" της περιοχής έβαλαν ιδέες) ότι πρέπει να δηλωθούν ως βοηθητικοί χώροι-αποθήκες και όχι ως χώροι κατοικίας. Γίνεται αυτό και με βάση την παραπάνω Εγκύκλιο?Ή πρέπει να δηλωθούν κανονικά ως χώροι κατοικίας??Θα μου ήταν πολύ χρήσιμη οποιαδήποτε βοήθεια..
  3. Καλησπέρα.Δουλεύει κανείς το diolkos??Θέλω να το χρησιμοποιήσω για επιμετρήσεις έργων οδοποίας καθώς και για επιμετρήσεις χωματουργικών σε υδραυλικά έργα (διευθετήσεις κοίτης - αναχώματα) και θα με βοηθούσε πολύ να ακούσω κάποιες κριτικές.Σκέφτομαι να το αγοράσω μια και είναι σαφώς οικονομικότερο από τα υπόλοιπα.
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα! Υπάρχουνε πλέον θέσεις εργασίας για πολιτικούς μηχανικούς (~2 χρονια εμπειρία) σε έργα υποδομής στη Μέση Ανατολή και Ανατολική Ευρώπη? Έχουν αλλάξει οι συνθήκες (αμοιβές - ωράριο κλπ)? τι ακούτε ή γνωρίζετε? Καμία απάντηση??
  5. Σήμερα το πρωί με κάλεσαν από τον τοπικο ΟΑΕΔ κ έκοψα το τιμολόγιο (αθεώρητο). Επίσης, μου είπαν πως υπάρχει (νεο) η δυνατότητα κάνοντας μια ακόμη αίτηση να υπαχθώ στο πρόγραμμα για 2 ακόμη χρόνια παίρνοντας ως επιδότηση 5000 και 1000 Ευρώ για 2ο και 3ο χρόνο αντίστοιχα.
  6. Και σε εμένα έκαναν έλεγχο στις 20/12 και από τότε τα γνωστά.. Αυτό που συμβαίνει είναι πρώτα απ' όλα ανήθικο κ κοροϊδία..Αν "δεν υπήρχε σάλιο" στον ΟΑΕΔ ας το σταματούσαν το πρόγραμμα.Για να μην χρεωνόμασταν με 6000 ευρώ. Πρέπει να ξέκινήσουμε κάποιου είδους κινητοποιήση-διαμαρτυρία! Εξάλλου, μόνοι τους το είπανε:opengoverment-ανοιχτή διακυβέρνηση...
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι!Μόλις απολύθηκα από φαντάρος και κυνηγώ την 1η μου άδεια. Ειδικότερα τη βρήκα μέσω ενός φίλου που έχει συνεργείο οικοδόμων και θα αναλάβει την κατασκευή κατ' αποκοπή.΄Πρόκειται για ένα 2οροφο συνολικού εμβαδού 85τμ. Ο εργολάβος μου ζήτησε να κάνω μια προεκτίμηση των ποσοτήτων σκυρ/τος και οπλισμού, έτσι ωστε να καταλήξει σε προσφορά.Για να το κάνω με ακρίβεια αυτό(λόγω απειρίας) πρέπει να κάνω ουσιαστικά όλους τους στατικούς υπολογισμούςΑπό την εμπειρία σας για τέτοιες κατασκευές μπορείτε να βοηθήσετε?? Οι δημοσιεύσεις πρέπει να γίνονται στη σωστή κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.
  8. Δεν την αποκλείω, απλά έχω δει στην ιστοσελίδα της αγγελίες και κατά κάποιον τρόπο έχω μια εικόνα. Επίσης έχω ακούσει ότι οι περισσότεροι πάνε αρχικά στην Αρχιρόδον γιατί στις υπόλοιπες εταιρείες ζητάνε προϋπηρεσία.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι. Είμαι νέος πολιτικός μηχανικός,με κατεύθυνση συγκοινωνιακών έργων, αποφοιτος του ΑΠΘ εδώ και εννιά μήνες και ολοκληρώνω τη στρατιωτική θητεία μου τον Σεπτέμβρη. Ενδιαφέρομαι για δουλειά στο εξωτερικό και κυρίως στη Μέση Ανατολή. Θα ήθελα την βοήθεια και τη γνώμη σας στα παρακάτω σημεία: α) Σε ποιες εταιρείες να απευθυνθώ??(εκτός από την Αρχιρόδον) β) Συνθήκες εργασίας - ωράριο - απολαβές γ) Συνθήκες ζωής σε ορισμένες χώρες (π.χ. ΗΑΕ, Κατάρ κλπ) δ) Προοπτικές στη σημερινή κατάσταση (οικονομική κρίση κλπ) ε) Προοπτική επιστροφής στην Ελλάδα μετά από 5-6 χρόνια..Δεν θα είμαι σαν ουρανοκατέβατος?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνεχίστε την δουλειά με το φόρουμ αυτό. Αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τους νέους μηχανικούς.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.