Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikos_georg

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nikos_georg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το υπόγειο δεν έχει ΥΔ. Είναι μπαζωμένο κανονικά σαν υπόγειος χώρος. Τελικά πάντως έβαλα το Β με το σκεπτικό ότι αφού δεν καλύπτεται από την Κατηγορία 3, τότε είναι εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο. Είναι με το μέρος της ασφαλείας και δεν έχω και πισωγυρίσματα. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον!
  2. Καλημέρα σε όλους. Έχω περίπτωση κατοικίας υπόγειο και ισόγειο εκτός σχεδίου με οικοδομική άδεια με 1 ιδιοκτήτη στο όλο αγροτεμάχιο. Κατά την κατασκευή το κτίσμα κατασκευάστηκε σε άλλη σύννομη θέση με ταυτόχρονη αύξηση των διαστάσεων και του εμβαδού κατά 3μ2 σε κάλυψη και δόμηση η οποία είναι μεγαλύτερη από 2%. Έχω κάνει δήλωση με τον Ν.4014 με 2 Φ.Κ. που αφορούσαν στις υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης ισογείου και υπογείου αντίστοιχα για τα 3μ2 και έβαλα και μία παράβαση για την μετατόπιση και πήγα να βγάλω άδεια νομιμοποίησης. Η άδεια δεν έχει ακόμα εκδοθεί και μου ζήτησαν από την Πολεοδομία να μεταφέρω την δήλωση στον Ν.4178. Τώρα κατά την μεταφορά θέλω επιπλέον να δηλώσω και την περίφραξη (που δεν πατάει στα όρια του αγροτεμαχίου ακριβώς αλλά μπαίνει μέσα στο αγροτεμάχιο από την πλευρά του δρόμου) ως 1 παράβαση και να την κάνω ρύθμιση. Πώς πιστέυετε ότι πρέπει να γίνει η δήλωση; Τα σίγουρα νομίζω είναι τα παρακάτω: 1. Φύλλο Καταγραφής για 3μ2 υπερβαση δόμησης και κάλυψης ισογείου (όπως με τον Ν.4014) -> προς έκδοση Ο.Α. 2. Φύλλο Καταγραφής για 3μ2 υπέρβαση κάλυψης υπογείου (όπως με τον Ν.4014) -> προς έκδοση Ο.Α. 3. Φύλλο Καταγραφής με 1 παράβαση για την περίφραξη -> ρύθμιση Για την αλλαγή θέσης όμως τι κάνω; Κατηγορία 3 δεν μπορώ να τη βάλω καθώς αυτή αφορά ΜΟΝΟ περίπτωση κτίσματος σε άλλη θέση χωρίς αύξηση του εμβαδού κατά 2%. Σκέφτομαι 3 λύσεις: Α. Φύλλο Καταγραφής με 1 παράβαση (όπως με τον Ν.4014) -> προς έκδοση Ο.Α. Β. Φύλλο Καταγραφής με τα εμβαδά υπογείου και ισογείου χωρίς καμία υπέρβαση (δόμησης, κάλυψης, ύψους) -> προς έκδοση Ο.Α. (Αυτό θέλω να το αποφύγω γιατί μου αυξάνει το παράβολο!) Γ. Κανένα Φύλλο Καταγραφής και απλή αναφορά στην Τεχνική Έκθεση. Ποιά είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ! Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. yian
  3. Σ' ευχαριστώ και σένα SIGIO. Ακόμα δηλαδή και στην περίπτωση που το ΓΠΣ αναφέρεται σε Σ.Δ. και όχι Μ.Σ.Δ. , για να ισχύσει αποκλειστικά, θα πρέπει να υπάρξει πρώτα πολεοδόμηση?
  4. braveheart , σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Στο ΓΠΣ που αναφέρομαι (ΦΕΚ410ΑΑΠ/2008, αφορά τον πρώην Δήμο Γαλλικού στο Κιλκίς), δίδεται Σ.Δ. και όχι Μέσος Σ.Δ. Μάλιστα αναφέρει ότι εγκρίνεται η πολεοδομική οργάνωση του Δήμου, με την έγκριση των προς πολεοδόμηση περιοχών και την δημιουργία πολεοδομικών ενοτήτων. Τι εξάγεις από αυτό?
  5. Καλημέρα και από εμένα. Μία ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Σε οικισμό κάτω των 2000, όπου έχει εγκριθεί ΓΠΣ, ισχύει ο Σ.Δ. όπως ορίζεται από το ΓΠΣ ή οροι δόμησης του ΦΕΚ 289ΑΑΠ/2011?
  6. Καταρχήν ΚΑΝΑ, σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Ναι, μόνο με την σκάλα θεωρώ ότι γίνεται η λειτουργική συνένωση διότι δημιουργείται ενιαία λειτουργική ενότητα κατοικιίας-αποθήκης. Απ' ότι καταλαβαίνω, δεν θεωρείς ότι υπάρχει λειτουργική συνένωση και άρα η γνώμη σου είναι ότι δεν απαιτείται ΚΕΝΑΚ ?
  7. Καλημέρα σε όλους και συγνώμη για τον μακροσκελή τίτλο, αλλά δεν ήξερα πως αλλιώς να το διατυπώσω για να είναι σαφής. Έχω ένα υφιστάμενο κτήριο με άδεια του 1990 που περιλαμβάνει ισόγεια κατοικία και υπόγεια αποθήκη, ανεξάρτητα μεταξύ τους. Όπως φαίνεται και στο σχέδιο που επισυνάπτω, θα κάνω προσθήκη κατ' επέκταση ενός κλιμακοστασίου και θα συνενώσω λειτουργικά ισόγειο και υπόγειο, αλλά θα τοποθετήσω πόρτα στο κλιμακοστάσιο του ισογείου για να το απομονώσω (το ισόγειο) θερμομονωτικά. Το ισόγειο που είναι η κατοικία, απομονωμένο, θα έχει εμβαδόν 47μ2, ενώ το λεβητοστάσιο θα μπει στο υπόγειο. Η ερώτησή μου είναι αν απαιτείται να κάνω μελέτη ΚΕΝΑΚ ή μπορώ να την αποφύγω με το σκεπτικό ότι η κατοικία είναι απομονωμένη θερμομονωτικά από το υπόλοιπο κτήριο και είναι κάτω από 50μ2? Ευχαριστώ.
  8. Και εγώ νομίζω ότι είναι αυθαιρεσία, αλλά αν δεν το δηλώσω με διαμερισμάτωση τότε πως αλλιώς να το δηλώσω? Η διαμερισμάτωση πάντως δεν είναι για εσωτερικές διαρρυθμίσεις αλλά για διαφορετική δημιουργία διαμερισμάτων στον όροφο σε σχέση με την προβλεπόμενη με την άδεια. Π.χ. ένα δωμάτιο πήγε στο διπλανό διαμέρισμα ή αντί για 2 διαμερίσματα έγινε ένα.
  9. Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια περίπτωση που το διαμέρισμα έχει μεγαλώσει γιατί έχει πάρει από τον κοινόχρηστο διάδρομο και μου ζητάνε βεβαίωση για να το πουλήσουν. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? Το δηλώνω στον νόμο σαν διαμερισμάτωση ή αφού δεν επηρεάζεται ο Σ.Δ. δίνω την βεβαίωση κατευθείαν?
  10. Δημήτρη, ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ναι, τα 1500μ2 είναι στην στη συνεχεια των στηλων... αριθ. οικ.,... αριθ. ΟΤ..., εμβαδον. Και εκεί λεει 1500μ2. Με άλλα λόγια το τελικό εμβαδόν είναι 1500μ2, απλά πρέπει να πληρωθούν 100μ2 στην αλλη ιδιοκτησία για να καταστεί οικοδομήσιμο! Οχι όμως ότι αφού πληρώσει τα 100μ2 τότε θα έχει 1600μ2! Αυτό που ισχύει είναι οτι αφου πληρώσει τα 100μ2 θα έχει τελικά ένα οικοδομήσιμο οικόπεδο 1500μ2! Κι εγώ αυτό ήξερα, αλλά μπερδεύτηκα από το τοπογραφικό που δινει τελικό 1600μ2, αλλά μάλλον έχει κανει καποιο λάθος. Ευχαριστώ και πάλι.
  11. Καλημέρα σε όλους. Έχω μία περίπτωση στην οποία έχει γίνει πράξη εφαρμογής (και μάλιστα και διορθωτική) και αναγράφεται στον πίνακα της πράξης στην στήλη "ΣΤ. Τελική ιδιοκτησία" εμβαδόν 1.500μ2 και δίπλα στην στήλη "Ζ. Υποχρεώσεις σε χρήμα" στην στήλη "Προς τρίτους (προσκύρωση)" αναφέρεται εμβαδόν 100μ2 προς άλλη ιδιοκτησία. Αυτό όμως απ' όσο ξέρω δεν σημαίνει ότι προστίθενται τα εμβαδά και αλλάζει η τελική ιδιοκτησία σε 1500+100=1600μ2. Απλά η τελική ιδιοκτησία παραμένει 1500μ2 με την υποχρέωση αγοράς 100μ2 από την άλλη ιδιοκτησία. Ωστόσο σε μεταγενέστερο τοπογραφικό αδείας αναφέρει ότι το οικόπεδο είναι εμβαδού 1600μ2 (προσθέτωντας δηλαδή 1500μ2+100μ2) Υποψιάζομαι ότι κάπου μπερδέυτηκε και έκανε λάθος ο τοπογράφος. Μήπως όμως κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ καλά?
  12. Ευχαριστώ για τις πολύ γρήγορες απαντήσεις! Αν και συμφωνώ με τον Τοπογάβρο (μόνο στην απάντηση, όχι στις οπαδικές πεποιθήσεις..!) νομίζω ότι τελικά ισχύει αυτό που λέει ο drososio γιατί βρήκα στο βιβλίο της Δομικής Ενημέρωσης "Χρήσεις Κτηρίων και Εγκαταστάσεων" λέει: "Εκτός σχεδίου και εκτός κατοικημένων περιοχών χωρίς ρύθμιση, ή σε Αγροτικές περιοχές με ΖΟΕ ή με ιδιαίτερες χρήσεις, ή οχλούσα Βιομηχανία με το Άθρθρο 6 παρ. 7 ΠΔ23-2/6-3-87 ΦΕΚ.166/Δ". Δηλαδή και στην γενική κατοικία ή τις κεντρικές λειτουργίες πόλης να απαγορεύεται ?? Περίεργο δεν είναι? Ξέρει κανείς κάποιο ΦΕΚ ή κάποια εγκύκλιο ή κάτι άλλο στο οποίο να ξεκαθαρίζεται σε ποιές χρήσεις γης επιτρέπεται?
  13. Γνωρίζει κανείς αν σε αμιγή κατοικία επιτρέπεται η λειτουργία κτηνιατρείου? Ευχαριστώ.
  14. Την άδεια την πήρε πριν από την ισχύ των χρήσεων γης. (Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!)
  15. Το κατάστημα είναι κτηνιατρείο. Είναι λίγο υποκειμενικό το αν εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.