Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

DEMETRES21

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

DEMETRES21's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ο ΕΝ81-2 αναφέρεται σε υδραυλικούς ανελκυστήρες μόνο. Σ' αυτήν την περίπτωση MRL σημαίνει μηχανοστάσιο τύπου "ντουλάπας" , η οποία αν τοποθετηθεί σε χώρο με ελεύθερη πρόσβαση δεν συναντά προβλήματα από πολεοδομία. Χρειάζεται ελάχιστο ύψος 1800mm και ελεύθερος χώρος εργασίας μπροστά στο άνοιγμα της "ντουλάπας" 900mm κατ' ελάχιστον.
  2. υπάρχουν έτοιμες μελέτες - παρουσιάσεις από τις προμηθεύτριες εταιρείες τις οποίες μπορείς να τροποποιήσεις και να τις χρησιμοποιήσεις ανάλογα σημαντικό ρόλο βέβαια παίζουν και τα αρχιτεκτονικά σχέδια (διαστάσεις φρεατίου κλπ) δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε υδραυλικό ή μηχανικό MRL γιατί σε κάθε περίπτωση τα πράγματα διαφέρουν
  3. αν δεν απαιτείται από τα στοιχεία του κτιρίου (<9 διαδρομή) δεν χρειάζεται μελέτη ανελκυστήρα
  4. δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα απ' την στιγμή που χρησιμοποιείς πιστοποιημένο μηχάνημα. Αν θέλεις παραπάνω πληροφορίες στείλε mail, εγώ διατηρώ τεχνικό γραφείο ανελκυστήρων
  5. καλησπέρα συνάδελφοι, όπως οι περισσότεροι, στις μέρες μας, έτσι κι εγώ έχω μπει στην διαδικασία ανεύρεσης "εναλλακτικών" συστημάτων θέρμανσης. στην πολυκατοικία που μένω όντας στον τελευταίο όροφο και διατηρόντας το μεγαλύτερο διαμέρισμα, πλήρωνα τα περισσότερα κοινόχρηστα για θέρμανση με αυτονομία και κλασικό καυστήρα πετρελαίου. Πέρα απ' αυτά με απόφαση της γενικής συνέλευσης δεν θα λειτουργήσει καθόλου το καλοριφέρ για φέτος. Περιηγήθηκα λοιπόν στο forum και διάβασα σχετικά θέματα και γνώμες χωρίς τελικά να ξεκαθαρίσω πλήρως το τοπίο. Κατέληξα στο συμπέρασμα, και αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με, πως οι πιο οικονομικές και "φιλικές" προς το περιβάλλον λύσεις είναι τα πάνελ και οι θερμοπομποί. Τι γίνεται όμως με την υγεία; Πόσο βλαβερή ακτινοβολία εκπέμπουν; Πόσο οικονομικές λύσεις είναι; (τώρα που θα έχουμε αυξήσεις στην ΔΕΗ πάλι) Τι προδιαγραφές (διαρύθμιση, μονώσεις κλπ) πρέπει να έχει ο χώρος που θα χρησιμοποιηθούν; Μήπως τελικά σε μια πολυκατοικία με 11 διαμερίσματα και 6 ορόφους η κλασική αυτονομία με καυστήρα πετρελαίου συμφέρει ακόμα. Αν κάποιος γνωρίζει και ενδιαφέρεται να απαντήσει με ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες απόψεις, χωρίς τους υπερθεματισμούς που χρησιμοποιούν οι αντίστοιχες εταιρείες ή και τις εγωιστικές παροπίδες που συχνά εμφανίζονται στις τάξεις μας, θα με διευκόλυνε πάρα πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.