Μετάβαση στο περιεχόμενο

menelaos.civil

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by menelaos.civil

  1. Σε περιοχή οριοθετημένου οικισμού (1988 με απόφαση Νομάρχη) που εγκρίθηκε τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο (Ν.Δ - 17.07.1923) υπάρχει φυσική κοιλότητα απορροής υδάτων.Η περιοχή αυτή ως τμήμα διανομής αποτελούσε τεμάχιο κοινόχρηστο με χαρακτηρισμό λιβάδι - βοσκή χωρίς να έχει χαρακτηρισμό ρέματος(στην ίδια διανομή υπάρχουν άλλα τεμάχια χαρακτηρισμένα ως "ρευμα κοινόν") όπως φαίνεται και στο 1ο συνημμένο σχέδιο.Το τεμάχιο του οποίου αποτελεί τμήμα αυτή η λεκάνη μεταβιβάστηκε στην τοπική κοινότητα από το Υπουργείο Γεωργίας και εν συνεχεία ανακλήθηκε η απόφαση προκειμένου να χαρακτηρισθεί η έκταση αυτή από την επιτροπή απαλλοτριώσεων ως "χώρος προς επέκταση του οικισμού ή πολεοδόμησης του". Πράγματι το 1991 η περιοχή ρυμοτομήθηκε και παρουσιάζεται στο 2ο συνημμένο σχέδιο.Το τμήμα μεταξύ των πρανών η οικεία πολεοδομία ισχυρίζεται οτι αποτελεί ρέμα.Σε ερώτησή μου με ποιά απόφαση ,μου απάντησαν οτι δε χρειάζεται απόφαση χαρακτηρισμού.Τους ρώτησα αν η ρυμοτόμηση της περιοχής το έλαβε υπ' όψιν ως ρέμα και οι εν λόγω γραμμές των πρανών αποτελούν και τα όρια καθορισμού του.Μου απάντησαν αρνητικά αλλά επιμένουν να το θέσω ως ρεμα σε αντίστοιχο τοπογραφικό για βεβαίωση όρων δόμησης με ότι προεκτάσεις συνεπάγεται αυτός ο χαρακτηρισμός.Η ερώτηση μου είναι αν απαιτείται κάποιου είδους απόφαση διοίκησης για να καθοριστεί μια φυσική κοιλότητα ως ρέμα και αν ναι , ποιος είναι αρμόδιος για το χαρακτηρισμό αυτό;Δε με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση ο καθορισμός οριων κ.τ.λ αλλά αν κάτι είναι ρέμα ή οχι.Ποιος είναι αρμόδιος να προσδώσει το χαρακτηρισμό ρέμα ή όχι και με τί είδους απόφαση;Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε καλοπροαίρετη απάντηση(το θεωρώ σημαντικό να αποσαφηνιστεί διότι άλλως κινδυνεύουμε κάθε μισγάγγεια να εναπόκειται στον εκάστοτε υπάλληλο να χαρακτηρίζεται ως ρέμα.)
  2. Νόμιζα ότι είναι γενική διάταξη που αφορά τους οικισμούς χωρίς σχέδιο, λαμβάνοντας υπ όψιν ότι ένας στενός δρόμος 2,5 μ χρήζει διαπλαττνσης είτε είσαι σε κάτω είσαι σε άνω των 2000 κατοίκων.Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφέρον και τη διευκρίνιση.
  3. Βάσει λογικής η επίβλεψη σε περίπτωση που γίνεται χρήση ικριωματων αφορά μόνο στην ευστάθεια και τη χρήση των ικριωματων.Για παράδειγμα η επισκευή στέγης χρήζει επίβλεψης μόνο με χρήση ικριωματων αλλιώς δε χρειάζεται καν η έκδοση Ε.Ε.Δ.Μ.Κ. Επομένως η ευθύνη της ορθής εφαρμογής των εργασιών άπτεται στον ιδιοκτήτη και όχι στο μηχανικό που ευθύνεται για τα ικριωματα και μόνο.Αρα υπογράφουμε την επίβλεψη των ικριωματων και όχι όλου του έργου.Παρακαλω για άλλες απόψεις σε περίπτωση που διαφωνείτε.
  4. Βάσει λογικής η επίβλεψη σε περίπτωση που γίνεται χρήση ικριωματων αφορά μόνο στην ευστάθεια και τη χρήση των ικριωματων.Για παράδειγμα η επισκευή στέγης χρήζει επίβλεψης μόνο με χρήση ικριωματων αλλιώς δε χρειάζεται καν η έκδοση Ε.Ε.Δ.Μ.Κ. Επομένως η ευθύνη της ορθής εφαρμογής των εργασιών άπτεται στον ιδιοκτήτη και όχι στο μηχανικό που ευθύνεται για τα ικριωματα και μόνο.Παρακαλω για άλλες απόψεις σε περίπτωση που διαφωνείτε.
  5. Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Επιμένω όμως στην αντίρρηση μου.Δεν υπάρχει ορισμός βάθους.Που αναφέρεται ότι πρέπει να ξεκινάει από το πρόσωπο;Το βάθος απαιτείται σε μια θέση του γηπέδου. Βάθος 50μ έχω ,όχι εν επαφή με το πρόσωπο αλλά μετρούμενα σε κάθετη προς αυτό σε άλλη θέση και σε προέκταση της κάθετης από σημείο του προσώπου.
  6. Όχι δεν πρόκειται περί τεστ.Το πεντάγωνο είναι το αρχικό. Σ αυτό συμφωνούν οι συνιδιοκτήτες. Η ερώτηση μου είναι απλή. έχω το ελάχιστο βάθος και τι ορίζουμε ως βάθος; Ο ορισμός που ξέρω : Βάθος ονομάζεται η κάθετη στο πρόσωπο του γηπέδου , διάσταση του , σε οποιαδήποτε θέση του.
  7. Παρακάτω παραθέτω προτεινόμενη κατάτμηση σε αγροτεμάχιο με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό.Δεν υπάρχουν περιορισμοί από Natura , Γ.Π.Σ κ.τ.λ παρά μόνο οι απαιτήσεις του Π.Δ 24-05-85 για την εκτός σχεδίου Δόμηση με εμβαδόν 4000 τ.μ πρόσωπο 45 μ και βάθος 50 μ.Πως ορίζεται το βάθος σε αγροτεμάχιο; Βάσει του εγγράφου 84961/99 το βάθος ελέγχεται γεωμετρικά με την κάθετη απόσταση σε κάθε σημείο του προσώπου. H κάθετη στο πρόσωπο πρέπει να είναι εν επαφή με αυτό; Τι σημαίνει ότι το βάθος αρκεί να υπάρχει σε μία θέση του γηπέδου; Τελικά το υποφαινόμενο στο συνημμένο αρχείο αγροτεμάχιο που προκύπτει είναι άρτιο και οικοδομήσιμο; ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.pdf
  8. Σε οικόπεδο εντός ορίων οικισμού είχε εκδοθεί το 2009 οικοδομική άδεια αποκατάστασης παλαιού διωρόφου.Το τοπογραφικό διάγραμμα διέφερε από αυτό του τίτλου κτήσης (σ.σ. συμβόλαιο με ανεξάρτητο τοπογραφικό του 2006) σε εμβαδό μεγαλύτερο των αποδεκτών αποκλίσεων (5% του εμβαδού βλ. Ν.4178 & Ν.4495).Το τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας διαφέρει μόνο σε 2 πλευρές επί του προσώπου του οικοπέδου μειώνοντάς το εκτός των αποδεκτών αποκλίσεων και έχει παντελώς λανθασμένες συντεταγμένες.Μετά από διένεξη με όμορη ιδιοκτησία κλήθηκα από το ΣΥΠΟΘΑ να προβώ σε διόρθωση του τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής άδειας ώστε να ληφθεί υπ' όψιν κατά τον έλεγχο της διένεξης το νέο τοπογραφικό που συνέταξα που συμφωνεί με τον τίτλο κτήσης. Η οικεία πολεοδομία με ενημέρωσε ότι διαδικασία διόρθωσης (ή ενημέρωσης) τοπογραφικού διαγράμματος σε κλειστή άδεια δεν υπάρχει παρά μόνο μπορώ να επισυνάψω το νέο τοπογραφικό με αιτιολογική έκθεση σε κάποια άδεια μικρής κλίμακας. Υπάρχει κάποια διαδικασία διόρθωσης-ενημέρωσης Τοπογραφικού διαγράμματος σε κλειστή Οικοδομική Αδεια που μου διαφεύγει ή η Πολεοδομία είχε δίκιο στις απόψεις της; σ.σ.-1 Η πολεοδομία έκανε αποδεκτό τον τίτλο ιδιοκτησίας για την έκδοση της Ο.Α. αλλά θεώρησε τοπογραφικό με εμβαδό εκτός αποδεκτών αποκλίσεων (τότε ίσχυε το +/- 2%) σ.σ.-2 Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια-παρατήρηση εκ των προτέρων.
  9. Σε οικόπεδο εντός ορίων οικισμού είχε εκδοθεί το 2009 οικοδομική άδεια αποκατάστασης παλαιού διωρόφου.Το τοπογραφικό διάγραμμα διέφερε από αυτό του τίτλου κτήσης (σ.σ. συμβόλαιο με ανεξάρτητο τοπογραφικό του 2006) σε εμβαδό μεγαλύτερο των αποδεκτών αποκλίσεων (5% του εμβαδού βλ. Ν.4178 & Ν.4495).Το τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας διαφέρει μόνο σε 2 πλευρές επί του προσώπου του οικοπέδου μειώνοντάς το εκτός των αποδεκτών αποκλίσεων και έχει παντελώς λανθασμένες συντεταγμένες.Μετά από διένεξη με όμορη ιδιοκτησία κλήθηκα από το ΣΥΠΟΘΑ να προβώ σε διόρθωση του τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής άδειας ώστε να ληφθεί υπ' όψιν κατά τον έλεγχο της διένεξης το νέο τοπογραφικό που συνέταξα που συμφωνεί με τον τίτλο κτήσης. Η οικεία πολεοδομία με ενημέρωσε ότι διαδικασία διόρθωσης (ή ενημέρωσης) τοπογραφικού διαγράμματος σε κλειστή άδεια δεν υπάρχει παρά μόνο μπορώ να επισυνάψω το νέο τοπογραφικό με αιτιολογική έκθεση σε κάποια άδεια μικρής κλίμακας. Υπάρχει κάποια διαδικασία διόρθωσης-ενημέρωσης Τοπογραφικού διαγράμματος σε κλειστή Οικοδομική Αδεια που μου διαφεύγει ή η Πολεοδομία είχε δίκιο στις απόψεις της; σ.σ.-1 Η πολεοδομία έκανε αποδεκτό τον τίτλο ιδιοκτησίας για την έκδοση της Ο.Α. αλλά θεώρησε τοπογραφικό με εμβαδό εκτός αποδεκτών αποκλίσεων (τότε ίσχυε το +/- 2%) σ.σ.-2 Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια-παρατήρηση εκ των προτέρων.
  10. Παρακαλώ αν γνωρίζετε κάποια νομοθεσία που να επιτρέπει περίφραξη εντός αγροτεμαχίου σε τμήμα του ,για ειδικές χρήσεις.Η χρήση που μ' ενδιαφέρει είναι χώρος για σκύλους φύλακες και σε απόσταση μεγαλύτερη των 500μ από τη θάλασσα. Προσοχή δεν μ' ενδιαφέρει η διάταξη που επιτρέπει εντός της ζώνης των 500 μ από τη θάλασσα διότι όπως είπε η Υπάλληλος σε προηγούμενη περίπτωση : "η εξαίρεση για ειδικές χρήσεις σου επιτρέπει την περίφραξη...και oi περιφράξεις επιτρέπονται μόνο επί των ορίων" έτσι για παιδότοπο έπρεπε να περιφράξω 27 στρέμματα...λογική του παραλόγου...
  11. καμμία σχέση με πρόβλημα.απλά μου έκανε εντύπωση .λογικά είναι λόγω EC.σας ευχαριστώ πάντως όλους για το ενδιαφέρον.
  12. το κακό είναι ότι το δέχτηκε ήδη σε συνάδελφο και με μήκος μάλιστα 1.25 m.
  13. Στο φυλλάδιο του κ. Ιγνατάκη (Ιανουάριος 06) και απο εακ 4.1.4.2.β για πλήθος υπέργειων <=4 λέει ότι μήκος τοιχώματος lw>=1.50 m.Κατακόρυφα στοιχεία μικρότερου μήκους αν και οπλίζονται ως τοιχώματα θεωρείται ότι δε συμμετέχουν στη εκπλήρωση απαιτήσεων απαλλαγής ούτε από ικανοτικό ούτε από περίσφιξη.Εάν η πολεοδομία δέχεται κ μικρότερο μήκος για τον έλεγχο nv>0.60 προχωρώ κανονικά;Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.