Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

batigoal

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

batigoal's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ευχαριστώ για την απάντηση Παύλο, καταγγελία στην πολεοδομία, όχι δεν υπάρχει, το ότι υπήρξε αλλαγή στη στέγη το διαπίστωσα μόνος και μου το επιβεβαίωσε κι αυτός μετά, τα ελενίτ γκρι απόχρωσης φαίνονται τόσο στην πλατφόρμα του κτηματολογίου όσο και σε μια δύο λήψεις της google το 2013, ενώ σε λήψεις το 2016 και 2017 στη google φαίνεται η αντίθεση με τα πάνελ κόκκινου χρώματος υπέθετα ότι κάνοντας μερική τακτοποίηση, ίσως μετά μπορούσε να νομιμοποιήσει τη στέγη αν δηλαδή δεν υπήρχε το πρόβλημα με τη στέγη, γινόταν η υπαγωγή κανονικά και γκρεμιζόταν εκ των υστέρων απο φυσικά αίτια η στέγη, δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος που να προβεί ο εκάστοτε ιδιοκτήτης στην αποκατάστασἠ της?
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής: κτίσμα αποθήκης 25τ.μ. αυθαίρετα κτισμένο σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο 5,5 στρεμμάτων το 1973.Το κτίσμα βρίσκεται σε απόσταση 2 μέτρων από το όριο. Το 2016 έπειτα από ανεμοθύελλα η οποία πήρε τη στέγη που ήταν από ελενίτ, ο ιδιοκτήτης έφτιαξε αυτοβούλως νέα στέγη με πάνελ. Τώρα θέλει να κάνει υπαγωγή στο 4495, είναι επιτρεπτό καταρχήν?αν ναι, θα κάνω υπαγωγή και θα αναφερθώ στη στέγη ότι είναι εκτός της υπαγωγής μη δίνοντάς του βεβαίωση για μεταβίβαση?έπειτα από την υπαγωγή αν αυτή επιτρέπεται, μπορεί πληρώνοντας τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης για τη στέγη, να βγάλει άδεια νομιμοποίησης γι αυτή, παρότι δεν έχει την απαιτούμενη απόσταση από τα όρια ή όχι?
  3. Ειρήνη καλησπέρα, επειδή μου έχει τύχει και μένα παρόμοια περίπτωση, δηλ. κατοικία προ του '75 χωρίς οικ. άδεια, στην οποία έχουν γίνει κι άλλες αυθαιρεσίες στην πορεία μέχρι και την 28.7.2011 και οι οποίες θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν όλες μαζί με 4178/13......αλλά το πρόβλημά μου κι εμένα είναι ότι ο ιδιοκτήτης πραγματοποίησε μια προσθήκη κατ' επέκταση βεράντας μεταλλικής κατασκευής το Γενάρη του '15.... μπορείς να μου πεις τι έκανες και τι διαδικασία ακολούθησες τελικά?
  4. συνάδελφοι καλησπέρα, σε αγροτεμάχιο που υπάρχουν 5 ανεξάρτητα κτίσματα δηλ. 2 στάβλοι, 2 αποθήκες και 1 κτίριο διαμονής και ο ιδιοκτήτης έχει δηλώσει στον οσδε το αγροτεμάχιο και το ένα κτίριο ως στάβλο, μπορώ να δηλώσω και το δεύτερο κτίριο ως στάβλο ή να το βάλω ως αποθήκη κι αυτό?? επειδή θα παίξει ρόλο μετά στην άδεια λειτουργίας και είναι καλύτερο να έχει δύο σταβλικά κτίρια επίσης το κτίριο διαμονής είναι 70τ.μ. αλλά προϋφ/μενο του 1955, βρίσκω α/φ και ξεμπερδεύω μ'αυτό?
  5. Δημήτρη δε διαφωνώ σ' αυτά που λες περί χρησιμότητας διορθώσεως του Ε9.. αλλά ένα διορθωμένο Ε9 του 2014 (ως προς τετραγωνικά και κυρίως χρονολογίες κατασκευής) δεν μπορεί πιστεύω να είναι το μοναδικό στοιχείο στο οποίο θα στηριχτούμε για να κάνουμε ρύθμιση και διάβασα αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, σ' αυτές αναφερόμουν
  6. Δε νομίζω πως έχεις δίκιο φίλε letom και απορώ πως με τόση ευκολία αποδέχεστε να αλλάξει κάποιος την παρούσα χρονική στιγμή το Ε9 και να το δεχτεί ο μηχανικός ως αποδεικτικό στοιχείο και το συστήνετε κιόλας Αν ήταν έτσι να αλλάξουν όλοι τα Ε9 τώρα και να τα βάλουν ότι ημερομηνία τους γουστάρει, προ του 75 όλα και ούτε γάτα ούτε ζημιά.Θεωρώ ότι σ έναν υποτιθέμενο έλεγχο θα βρει το μπελά του και ο μηχανικός έχοντας μόνο αυτό το στοιχείο και αποδειχθεί με α/φ ότι είναι ψευδές.. Επίσης θεωρώ ότι τα Ε9 που θα έπρεπε να λαμβάνουμε υπόψιν και αφού τα αντιπαραθέσουμε και με κάποια α/φ, είναι αυτά παλαιότερων χρόνων, του 2000-2005-2008 π.χ. καθώς τότε αφού δεν υπήρχαν οι νόμοι αυθαιρέτων, οι ιδιοκτήτες εάν είχαν δηλωμένη εκεί κάποια αυθαιρεσία τότε τα στοιχεία της τείνουν να είναι τα πραγματικά αφού δεν υπήρχε δόλος ώστε να κάνουν το αντίθετο ή να μαντέψουν οτι στην πορεία θα βγει νόμος αυθαιρέτων
  7. Η δική μας αμοιβή γι αυτές τις περιπτώσεις που κυμαίνεται συνήθως? και κάτι ακόμα, αν στο μεσοδιάστημα ο ιδιοκτήτης (παλιός ή και νέος) έχει πραγματοποιήσει νέες αυθαιρεσίες στο ακίνητο οι οποίες εννοείται ότι έχουν γίνει μετά τον 7/2011, τότε του ζητάμε να τα γκρεμίσει για να μεταφερθεί η δήλωση ή δεν τη μεταφέρουμε? καθώς η ημερομηνία αυτοψίας υποθέτω οτι θα είναι στην παρούσα φάση και όχι η παλιά, σωστά?
  8. παιδιά καλησπέρα, έχω δύο τρείς απορίες αν μπορείτε να βοηθήσετε - δηλώσεις του 4014 που δεν είχαν ανέβει στο σύστημα τα δικαιολογητικά και που πλέον μεταφέρθηκαν στον 4178, η προθεσμία για να υποβληθούν τα δικαιολογητικά είναι μέχρι το 2/2015? - σε νέες δηλώσεις του 4178 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών είναι πάλι η ίδια? 2/2015? - και τρίτον αν τύχει πελάτης τελευταία στιγμή και γίνει υποβολή νέας δήλωσης αρχές Φλεβάρη, θα έχεις στη διάθεσή σου μόνο ελάχιστες μέρες για τα δικαιολογητικά?? ή ισχύει κάτι άλλο?
  9. παιδιά έχω περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν είναι κτηνοτρόφος ούτε αγρότης, οπότε δεν κάνει και δήλωση στον ΟΣΔΕ, αλλά παραταύτα έχει ένα στάβλο με λίγα ζώα και θέλει να το κάνει μαζί με το αγροτεμάχιο γονική παροχή στο γιο του.. ο σταβλος είναι 50τ.μ περίπου και χτισμένος το 2007 (τσουχτερό πρόστιμο με τις γενικές διατάξεις) μπορεί να νοικιάσει το στάβλο σε κάποιον κτηνοτρόφο ή αγρότη ώστε ο ενοικιαστής να το προσθέσει στη δική του δήλωση ΟΣΔΕ το Μάιο και έπειτα να γίνει τακτοποίηση του στάβλου? κι αν ναι η δήλωση θα γίνει στο όνομα του ενοικιαστή?σε τέτοια περίπτωση αναφέρεται η ερμηνεία στην εγκύκλιο 4?
  10. παιδιά χρόνια πολλά και καλή χρονιά... σε συνέχεια της παραπάνω υπόθεσης, τα υπόλοιπα αδέρφια αρνούνται να δώσουν στοιχεία τους όπως η διεύθυνση και το ΑΦΜ τους, είτε επειδή δεν έχουν καλές σχέσεις με την αδερφή τους είτε φοβούμενοι δεν ξέρω τι στην ιδέα να δώσουν το ΑΦΜ τους (αυτοί στο εξωτερικό δεν ξέρω αν καν έχουν κιόλας).. για να προχωρήσει η δήλωση, στους ιδιοκτήτες θα συμπληρώσω τα στοιχεία μόνο της άμεσα ενδιαφερόμενης και με ποσοστό 100% έστω κι αν έχει τα 13/28 ή πρέπει να συμπληρωθούν όλοι οι ιδιοκτήτες με τα στοιχεία τους?
  11. Συνάδελφοι χρόνια πολλά, σε οικόπεδο με κτίσματα τα οποία ανήκουν σε 8 αδέρφια, εκ των οποίων η μία αδερφή η οποία είναι και η μοναδική που διαμένει στο ακίνητο έχει ποσοστό 13/28 με συμβόλαιο και τα υπόλοιπα 15/28 ανήκουν εξ' αδιαιρέτου στα υπόλοιπα αδέρφια (το ένα έχει πεθάνει, τα δύο είναι στο εξωτερικό) δεν έχει γίνει καμία σύσταση οριζοντίου ή κάθετης, ούτε και αποδοχή κληρονομιάς για τα 15/28, μπορώ να κάνω υπαγωγή στον 4178 μόνο με το ποσοστό των 13/28 της μιας αδερφής, έπειτα απο καταγγελία που της έγινε για αυθαιρεσίες στην πολεοδομία ή θα πρέπει πρώτα να γίνει κάτι και με το ποσοστό των υπολοίπων (αποδοχή κληρονομιάς π.χ)? χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν γιατί έχουμε ένα μήνα απ' την έκθεση αυτοψίας
  12. Έχω την εξής περίεργη περίπτωση σε πελάτη μου: έπειτα από καταγγελία για αυθαιρεσίες, ήρθε η πολεοδομία και έκανε αυτοψία στο ακινητό του (διώροφη προ του ΄55 κεραμοσκεπής κατοικία εντός οικισμού), στην οποία έκθεσή τους πέρα των άλλων παραβάσεων, έχουν καταγράψει και την κατασκευή της κρηπίδας περιμετρικά της στέγης η οποία εξέχει 0,30μ. από τα τοιχία της κατοικίας και η οποία θα πάει με αναλυτικό.. Το θέμα είναι ότι βάση τοπογραφικού η μια πλευρά της οικίας αποτελεί και όριο του οικοπέδου, οπότε η κρηπίδα σ' εκείνη την πλευρά εκτείνεται κατά 30cm και καθ' όλο το μήκος της στην ιδιοκτησία του γείτονα (αδόμητο οικόπεδο). Έχει αυτό το δικαίωμα?Θα το βάλω στον 4178?Πρέπει μήπως να γκρεμίσει την κρηπίδα σ΄εκείνη την πλευρά? Ποια η γνώμη σας?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.