Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

athanask

Members
  • Περιεχόμενα

    117
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

athanask's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Διαμόρφωση υπάρχοντος Η/Χ σε κλειστό χώρο κλιμακοστασίου διώροφης οικοδομής, που δε θα θερμαίνεται , επιφάνειας 35 τμ, απαιτείται η σύνταξη μελέτης θερμομόνωσης?
  2. Σε διώροφη οικοδομή για την οποία εκδόθηκε άδεια το 2004 έγινε αυθαίρετη προσθήκη κατ' επέκταση στο ισόγειο. Βγάζω άδεια δόμησης για νομιμοποίηση με το άρθρο 23 του Ν.4178/13 κ η ΥΔΟΜ μου ζητάει έλεγχο επάρκειας. Θα χρησιμοποιήσω ΕΑΚ και αν δε βγαίνει ο ελεγχος τότε πάω σε ΚΑΝΕΠΕ? Φορτία αυτά που προέβλεπε η άδεια?
  3. Με απασχολεί γιατί δεν έχω καθόλου περίσσεια δόμησης και πάω με ΓΟΚ(παραταση επ αόριστον σε άδεια του 89 που δεν έχει ολοκληρωθεί ο όροφος). τωρα σκέφτηκα ότι με τον 3843/10 αν είναι μια πλευρά ανοιχτή, τότε δε μετράει στη δόμηση> Σωστά θυμάμαι?
  4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Βεβαια δε μπορω να καταλαβω που το στηριζει η ΥΔΟΜ ότι έχει καταργηθεί...Αλλωστε ούτε ο ΓΟΚ το έλεγε για να θεωρήσουμε ότι με την ισχύ του ΝΟΚ καταργηθηκε..σωστά??
  5. Εφόσον έχω άδεια με παράταση επ αόριστον θα αναθεωρηθεί με ΓΟΚ πιστεύω γι αυτο ρωταω. Για τη συμβολαιογραφική πραξη μου είπαν έχει καταργηθεί αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι το πολυσκεφτηκαν
  6. Με βάση το ΓΟΚ σε αναθεώρηση οικ. άδειας μπορώ να φτιάξω χώρο στάθμευσης που να μη μετράει σε δόμηση? πρέπει να είναι ανοιχτός από τουλάχιστον 1 πλευρά? και χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη?
  7. Μάλιστα. Άρα για να κλείσω εγώ σήμερα το κλιμακοστάσιο θα κάνω αναθεώρηση με ΓΟΚ....Δεν έχω άλλο υπόλοιπο σδ πέρα από αυτό για να κλείσω το κλιμακοστάσιο, μήπως ισχύει ακόμα η συμβολαιογραφική πράξη για δέσμευση ΧΣ που δε μετράει δόμηση? στη καλυψη αυτο μετράει?
  8. άδεια του 89, όπου ολοκληρώθηκε το ισόγειο και έγιναν μονο οι τοιχοποίες στον όροφο. Εγινε παράταση ισχύος επ αόριστον το 1990 και ταυτόχρονα πήρε ρεύμα κατόπιν αυτοψίας μόνο το ισόγειο.....Σήμερα για να ολοκληρώσω τις εργασίες μου στον όροφο ισχύει η παλιά άδεια. Επιπλέον θέλω να κλείσω το εξωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον όροφο και προβλέπεται ανοιχτό από την υπάρχουσα άδεια , θα κάνω αναθεώρηση της άδειας του 89 ή θα βγάλω νεα άδεια δόμησης? Ευχαριστώ
  9. Καλημέρα! ¨οντως το κλιμακοστασιο στην άδεια το προέβλεπε ανοιχτό για να μη μετρήσει στη δόμηση και σήμερα θέλω να το κλέισω. Ρεύμα έχω πάρει μόνο για τον κάτω όροφο, όχι για τον επάνω....πιστεύω ότι η άδεια ισχύει ακόμα για τον επάνω όροφο αλλιώς θα πρέπει να ξαναβγάλω άδεια για να ολοκληρώσω τις εργασίες στον όροφο .Εχω κάνει μόνο τοιχοποίες....
  10. ρευμα ο επανω όροφος δεν έχει πάρει και το ισόγειο που έχει κλείσει είχε πάρει ρεύμα τότε κατόπιν αυτοψίας...το υπόγειο είναι με υπερύψωση 1,50 που ίσχυε τότε με τα παλιά.
  11. Θέλω να είναι κλειστό το κλιμακοστάσιο με τοίχους και όχι μόνο με τα φέροντα στοιχεία....Να μην ανεβαίνω σπιτι μου και να βρέχεται η σκάλα....κλιμακοστάσιο θα παραμείνει(πρόκειται για το σπίτι μου)
  12. κατ' αρχήν είμαστε σίγουροι ότι πα΄με με αναθεώρηση και όχι νέα άδεια. Από την ΥΔΟΜ(δε νομίζω οτι το σκέφτηκαν και πολύ πριν μου απαντήσουν) από τη στιγμή που δεν κάνω άλλη προσθήκη δε μπορώ να τα κερδίσω μου είπαν. Αυτό ειναι ένα μπόνους μόνο για προσθήκες
  13. ισχύει δηλαδή η άδεια του 89 επειδή έχω κάνει παράταση επ' αόριστον??? Δηλαδή θα κάνω αναθεώρηση σε αυτήν???και πάω με ΓΟΚ ή ΝΟΚ?
  14. Υπάρχουσα διώροφη οικοδομή με άδεια του 89 στην οποια δεν εχει γινει σύσταση οριζοντίου. Ο όροφος στα επιχρίσματα αλλά εχει αναθεωρηθεί επ' αόριστον. Υπάρχει εξωτερικό ανοιχτό κλιμακοστάσιο, που όταν εκδόθηκε η άδεια τα τμ του δεν προσμετρούσαν στο σ.δ. Η εξωτερική σκάλα εξυπηρετεί μόνο τον όροφο. Σήμερα επιθυμώ να διαμορφώσω το κλιμακοστασιο και να το κλέισω αλλά αφού δεν έχω ούτε ένα τμ υπόλοιπο σ.δ. θα κάνω τροποποίηση της κάθετης να πάρω από το υπόλοιπο οικόπεδο. το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να κερδίσω εγώ αυτά τα 12 τμ, ενώ δε θα κάνω καμία άλλη προσθήκη στην οικοδομή μου και επίσης αν η σκάλα μετράται 2 φορές ή μόνο στο ένα επίπεδο (επισυνάπτω παλιά εγκύκλιο) Εγγρ-40719/89. [ΙΣΧΥΕΙ από 22.9.1989] Εφαρμογή της παρ.1Αα του Αρθρον-7 του ΓΟΚ/85.
  15. Εχω το βασικό πακέτο για το FESPA και είναι 200 ευρω φθηνότερο το κλειδί τους σε σχέση με το woodexpress.... Αλλα δε θέλω να πάρω την απόφασή μου μόνο λόγο μικρότερου κόστους. Και όταν τους ζήτησα (FESPA) πχ για ξύλινη στέγη μου εστειλαν πέργκολα.......
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.