Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

enbi

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by enbi

  1. σ ευχαριστώ για την βοήθεια..θα το μετρήσω και ελπίζω σε αυτό να ωφείλεται.
  2. καλησπέρα σας. λοιπόν, έχω ένα μ/σ 48V και με ένα ποτενσίομετρο μεταβάλλω το ρεύμα στο πρωτεύον του. με αυτό τον τρόπο κατά αντιστοιχία μεταβάλλεται και το δευτερεύον. το πρόβλημα είναι οτι ανεβο-κατεβαίνει η τιμή του ρεύματος από μόνη της χωρίς εγώ να το μεταβάλλω. που μπορεί να ωφείλεται αυτό? σας ευχαριστώ εκ τον προτέρον για τις απόψεις σας.
  3. καλησπέρα σας. πρόκειται για ένα μικρό 2όροφο σπίτι(1 δωμάτιο και 1 μπάνιο κάτω και το ίδιο πάνω, με μπαλκόνι πάνω κάτω). πόσα χρήματα λέτε παιδιά να ζητήσω για την ηλεκτρολογική εγκτάτασταση (χωρίς υλικά), δεδομένου και την κατάστασης που επικρατεί? σας ευχαριστώ για την βοήθεια.
  4. καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τον μισθό ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού (τει). ποιος είναι ο κατώτατος μισθός που πρέπει να πάρει μετά από όσες αλλαγές έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα? μιλάμε για ηλεκτρολόγο μηχανικό τεχνολογικής εκπαίδευσης χωρίς προϋπηρεσία (τουλάχιστον στα χαρτιά δεν φαίνεται οτι έχω εργαστεί πουθενά)... σας ευχαριστώ εκ τον προτέρον.
  5. Τελικά με μπερδέψατε. Οι ηλεκρολόγοι μηχανικοί ΤΕ έχουν δικαίωμα υπογραφής για φ/β μελέτες? Άσχετα ότι μας περιορίζουν ως προς το όριο ισχύος.
  6. καλημέρα και από μένα. έχω μια απορία σχετικά με το εάν οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί των Τει έχουν διακαίωμα υπογραφής φωτοβολταϊκών μελετών. και εάν ναι χρειάζεται να κάνουμε κάτι όσο αφορά τα γραφιοκρατικά?
  7. γειά σας και από μένα, εμένα ενδιαφέρεται ένας φίλος μου για χωροβάτη αλλά ψηφιακό. σε τι τιμές κυμαίνονται περίπου?
  8. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. όλα γίνονται άμα εχεις τα μέσα!
  9. Καλημέρα, εμένα μου είπαν εδώ στην πολεοδομία ότι μέχρι +/- 0,30μ επιτρεπεται. Από κει και πάνω χρειάζεται οικοδομική άδεια. Και το κακό είναι οτι εμείς προχωρήσαμε σε διαμόρφωση εδάφους με την λογική του 1,50μ και μας έκαναν καταγελλία και έχουμε κολλήσει τώρα σε αυτό το θέμα. Το 1,50μ μήπως ξέρετε καμμιά εγκύκλιο που το αναφέρει?
  10. Το 1,5 μέτρο αναφέρεται πουθενά σε κάποιο νομοσχέδιο? η πολεοδομία αναφέρει πάντος ότι για έργα μικρής κλίμακας που δεν διαθέτει οικοδομική άδεια το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο διαμόρφωσης του εδάφους είναι στα 0.30 μέτρα.
  11. Καλημέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος για εργασίες μικρής κλίμακας (δεν απαιτείται οικοδομική άδεια) πόσο είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος διαμόρφωσης εδάφους 0,30μ ή 1,50μ?
  12. Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος το εξείς: Ένας επενδυτής θέλει να τοποθετήσει παραβολικούς καθρέπτες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ηλιοθερμίας. Εμένα λοιπόν, μου ζητήσανε από τη ΡΑΕ να τους γράψω μια "έκθεση" όπου θα περιγράφω την ηλιοθερμία, οικονομικά στοιχεία, εφεδρικό σύστημα κλπ. Μήπως κάποιος έχει καμμια ιδέα να μου δώσει περι τείνος πρόκειται?
  13. Να ρωτήσω εγώ κάτι που έχω μπερευτεί λίγο? Τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ τις πληρώνεις αμέσως μόλις πάρεις την άδεια άσκησης επαγγέλματος ή αφού κάνεις έναρξη? Ενας φίλος μου είπε ότι αφού κάνεις έναρξη πρέπει να πληρώσεις τις εισφορές.
  14. Καλησπέρα σας, πριν 10 μέρες πήρα το πτυχίου μου ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και θα ήθελα να μου πει κάποιος από εδώ και πέρα ποιές διαδικασίες θα κάνω όσον αφορά την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφάλιση κλπ!!!! Επίσης καμμιά συμβουλή για το που να απευθυνθώ για δουλειά (εκτός απο εφημερίδες).. Σας ευχαριστώ εκ το προτέρον.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.