Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Color

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Color's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η διαφορα συναδελφε ειναι "διάχυτη" στο ΟΤ λόγω απουσίας διανομής. Στο ρυμοτομικό δεν εμφανιζονται ορια οικοπέδων, διότι αυτά ήταν ιδιοκτησίες που παραχωρήθηκαν απο το κρατος το '30. Οταν ηρθε η νεα ρυμοτομια μονο τα ορια του ΟΤ αποτυπωθηκαν στους χαρτες και τα κτίσματα χωρις ορια οικοπέδων. Το τι λεει ο καθε τιτλος των επιμέρους οικοπεδων και με το τι ειδους τοπογραφικα γιναν, ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια. Το μονο που μπορω να ελέγξω ειναι το προσωπο του οικ σε σχεση με το ΟΤ. Το νεο τοπογραφικο εχει γινει με GPS rover απευθειας σε ΕΓΣΑ. Εχω φερει οδευση απο τριγωνομετρικα και σε ΤΜ3. Επισης εχω παρει με το rover και τα τριγωνομετρικα σε ΕΓΣΑ, και η συγκριση ειναι πολυ καλη με διαφορα 4εκ. Το κτηματολογιο δεν ξερω τη εκανε.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, Ο προβληματισμός που θα παραθέσω προέκυψε από συζήτηση με συνάδελφο, πάνω σε θέμα τοπογραφικού οικοπέδου με κτηματολόγιο. Το τοπογραφικό με το οποίο έγινε το συμβόλαιο αγοράς (προ εφαρμογής του κτηματολογίου) δείχνει το πρόσωπο του οικοπέδου σε επαφή με την οικοδομική-ρυμοτομική γραμμή, και ότι δε χρήζει τακτοποίησης (επιβεβαιώνεται και από την έγκριση οικ. Γραμμών των όμορων κτισμάτων από τον δήμο). Μετά την ανάρτηση του κτηματολογίου, οι κορυφές που δείχνει το κτηματολόγιο να ορίζουν το πρόσωπο του οικοπέδου, βγαίνουν κατά περίπου 15εκ έξω από την οικοδομική-ρυμοτομική γραμμή του Ο.Τ. (και εννοείται προκύπτει και διαφορά στα τ.μ του οικ βάσει κτηματολογίου). Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες ανοχές για το κτηματολόγιο. Το ερώτημα είναι: Μετά από 15-20 χρόνια που θα κλείσει το κτηματολόγιο (θα παγιωθεί η ιδιοκτησία), και αν οι ιδιοκτήτες δεν προβούν σε κάποιου είδους διόρθωση, το οικόπεδο με τα τμ του κτηματολογίου θα έχει τμήμα πέραν της ρυμοτομικής γραμμής, δηλαδή ρυμοτομούμενο τμήμα;
  3. Συνάδελφοι το βασικότερο για μένα, πέρα από το πόσο νόμιμο ή νομότυπο ήταν το ΠΕΑ, είναι να μην έχει πρόβλημα ο πελάτης μου με την αίτησή του στην τράπεζα. Με αυτό το σκεπτικό, μίλησα με το ΕΥΕΠΕΝ και ήδη έχω κάνει αίτηση ανάκλησης του ΠΕΑ για το τυπικό...αλλα και το ουσιαστικό της υπόθεσης. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και την βοήθειά σας.
  4. Συνάδελφοι, δοκιμάζοντας πειραματικά μικρές έως εξωφρενικά μεγάλες τιμές στα πεδία "Συνολική Επιφάνεια" και "Συνολικός όγκος, βλέπω ότι δεν προκύπτει η παραμικρή αλλαγή στα αποτελέσματα. Αν πω ότι δεν ανακαλώ το ΠΕΑ, και με το πέρας των εργασιών στο 2ο ΠΕΑ βάλω κανονικά τα δεδομένα (Συνολική=240τμ), υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσουν πρόβλημα από την τράπεζα?
  5. Καταρχάς συνάδελφοι να σας ευχαριστήσω για την βοήθεια. gianni_k έτσι οπως το περιγράφεις έκανα. το υπόγειο έχει μελετηθει κανονικα σαν μθχ. θεώρησα απλώς οτι στα συνολικά πρέπει να βάλω τα 120τμ θζ+120τμ μθχ=240τμ, γιατι το ΠΕΑ παει για εξοικονομω, και εχω εισάγει αμοιβή για 240τμ. Αν θεωρήσω σωστό το ΠΕΑ, δε θα υπάρχει προβλημα επιστροφής χρημάτων στον πελάτη, λόγω ασυμφωνίας αναμεσα στα έντυπα του εξοικονομώ που θα λενε Συνολική:240τμ και θερμαινόμενη:120τμ και στο ΠΕΑ που θα είναι και τα δύο ίδια???? Συμπληρωματικά ενημερώνω οτι ευτυχώς ακόμη ούτε απόδειξη έχω κόψει,ούτε την καρτέλα στις αμοιβές έχω κάνει υποβολή. Earl Η "Συνολική Επιφάνεια" και ο "Συνολικός όγκος" είναι τα μόνα έχω εισάγει κατ' εμέ λάθος. Και αν καταλαβαίνω σωστά, αυτά είναι μόνο για στατιστικούς λόγους???? ​Τα τμ στο Ε9 ειναι 120 κατοικία και 120 υπόγειο. γενικά το σπίτι είναι από άποψης αυθαιρεσιών αρκετά καλό, με απόκλιση +4τμ στη συνολική του επιφάνεια.
  6. Καλησπερα συναδελφοι, Είμαι νέος στις ενεργειακές επιθεωρήσεις και έχω το εξής πρόβλημα. Έχω κάνει οριστική υποβολή σε ενα ΠΕΑ για μονοκατοικια 120τμ ΘΖ + 120τμ μθχ(υπογειο) και εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι εκ παραδρομής στα συνολικά τετραγωνικά είχε εισάγει 120τμ. Το πιστοποιητικό δεν έχει παραδοθεί στον πελάτη. Μαζί με αυτό το ΠΕΑ έχω διεκπεραιώσει συνολικά 10. Αν κάνω ανάκληση προβλέπεται πρόστιμο? Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  7. Σε ευχαριστω συναδελφε. Εχω μιλησει με τον ελεγκτη και στειλαμε και οι δυο mail-αιτηση στο υπουργειο για επιβεβαιωση. Ακομη αναμονη......!!!!
  8. Καλησπερα συναδελφοι, Έχω καλέσει ελεγκτή δόμησης για άδεια περίφραξης εντος σχεδιου. Πώς μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία αυτοψίας του ελεγκτή ή πως μπορώ να τον ανακαλέσω, λόγω αναθεώρησης της άδειας. Υπαρχουν τηλεφωνα επικοινωνιας με το υπουργειο για το θεμα ή μονο μεσω mail και fax? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.
  9. Καλημερα σε ολους. Μηπως γνωριζει καποιος που μπορω να βρω το κατασταικο του ΤΕΕ? Απ'οτι εχω καταλαβει λειτουργουμε συμφωνα με το αρχικο καταστατικο του 1926. Ουτε αυτο μπορω να βρω, ουτε αν υπαρχει καποια αναθεωρηση!?!?!
  10. Καλησπερα συναδελφοι/σες Υπόθεση αυθαιρετου:οικοπεδο 189τμ 1)1960:κοινοτικη αδεια για 2 οροφους στο πισω μερος του οικοπεδου 2)μαιος 1986:Ο.Α. για ισογειο με Φ.Ο. απο Ο.Σ. (χωρισμενο σε δυο κατστηματα)στο μπροστα μερος του οικοπεδου. το κτισμα του '60 δε φαινεται στα σχεδια=κατεδαφιστηκε.....θεωρητικα!!!! 3)αυγουστος 1986: αναθεωρηση αδεια για προσθηκη 1ου οροφου 2 διαμερισματων με φερουσα τοιχοποιια, πλακα και κεραμοσκεπη(δεν υπαρχει προβλεψη για 2ο οροφο). η πραγματικοτητα??? 1)το ισογειο λιγο πολυ οκ 2)ο 1ος ειναι με Φ.Ο. απο Ο.Σ. 3)προσθηκη σοφιτας με Φ.Ο. απο Ο.Σ. και κεραμοσκεπη 4)στον ακαλυπτο ακομα υπαρχει το παλιο 2οροφο 5)ολα ενονονται μεταξυ τους σαν τον γαμο του καραγκιοζη ιδιοκτησιακο καθεστος: 1)τα 2 καταστηματα στο ισογειο=ιδιοκτητης Νο1 2)2ος: διαμερισμα 1=ιδιοκτητης Νο2, διαμερισμα 2=ιδιοκτητης πεθανε=2 παιδια κληρονομοι=ιδιοκτητες Νο3,4 3)αερας καταστηματος1=καταστηματος2=διαμερισμα1=διαμερισμα2=25%....δε μενει τιποτα για σοφιτα 4)ο ιδιοκτητης Νο1 ειναι ο πατερας.....και ο "καλιτεχνης".... και προτιθεται να αναλαβει ολο το κοστος. ξερω μετα βεβαιοτητας οτι ο 1ος αφου αλλαξε το στατικο ειναι ολος αυθαιρετος. το θεμα ειναι μπορει να δηλωθει η σοφιτα και το παλιο κτισμα στον ακαλυπτο????....υπο ποιο ιδικτησιακο καθεστος αφου δε μενει αερας????
  11. Καλησπερα κυριοι/κυριες, Γνωριζει κανεις τι ακριβως πρεπει να περιεχει ο φακελος για εκδοση αδειας περιφραξης?
  12. Το κτισμα ειναι εξ αδιεραίτου. κοινη φερουσα τοιχοποιια. το μισο σε μας και το μισο στο αλλο οικοπεδο....βρηκα αποσπασμα της τοπογραφικης για την περιοχη απο το 1963....ολα τα σπιτια ηταν ετσι. προσφυγικα σπιτια που τα παραχωρουσε το κρατος. καθε Ο.Τ. ειχε 6 σπιτια και καθε σπιτι ηταν μοιρασμενο σε δυο οικοπεδα. arcgeo ο φορος μεταβιβασης του ακινητου με αυτη την παλαιοτητα ειναι κατι λιγοτερο απο 2000ευρω. Τα μαστορια για ΟΛΗ τη δουλεια της κατεδαφισης, τους ειπαν 2000. προταση στους συγγενεις εγινε να το αγορασουν ως εχει και οταν αποφασισουν να σηκωσουν οικοδομη να κανουν μια και καλη τη δουλεια. η απαντηση εκρεμμει!!!! ΚΑΝΑ δεσμευομαι να ρωτησω δικηγορο για τις παραγραφους γιατι η υποθεση ειναι μπερδεμενη. Σε καθε περιπτωση, πρεπει να γινει τοπογραφικο και διαγραμμα καλυψης για τη μεταβιβαση...ειτε στην τελικη αποφασισουν να το ριξουν ειτε οχι!!!!!
  13. Λοιπον, που ειμαστε μεχρι τωρα??? Μετα απο μια επισκεψη στην πολεοδομια ξερουμε σιγουρα οτι: 1)απο τη στιγμη που δε γκρεμιζεται μεσοτοιχια, δε χρειαζεται συναινεση του γειτονα. Αυτο δεν τον εμποδιζει ομως να εφαρμοσει ασφαλιστικα μετρα και να καθυστερηση τη διαδικασια. 2)σε καθε περιπτωση μελετη κατεδαφισης απο μηχανικο. Θα περιεχει: 1. Τοπογραφικό ενδεικτικό της θέσης του κτίσματος. 2. Περιγράμματα κατόψεων σε κλίμακα 1:100. 3. Σχηματικές τομές. 4. Φωτογραφίες όλων των όψεων. 5. Τεχνική έκθεση για κατεδάφιση Περιγραφή του κτιρίου και τον τρόπο αντιστήριξης των ομόρων ιδιοκτησιών όπου χρειάζεται. Πρεπει να κατατεθει νεα στατικη μελετη απο τον μηχανικο αν θεωρηθει αναγκαια. 6.Συμβόλαιο αγορας 7.Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας κατά την κατεδάφιση 8.Υπευθυνη δηλωση συνιδιοκτητη αν χρειαζεται. 9.αμοιβές - προϋπολογισμοί κλπ 10.αντίγραφα οικοδομικης άδειας 11.ότι το κτίριο δεν είναι διατηρητέο ούτε εν δυνάμει διατηρητέο γιατί α)δεν έχει κανένα Αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ούτε τα όμορα είναι διατηρητέα β)δεν κτίστηκε από κάποιο σημαντικό αρχιτέκτονα γ)δεν έμεινε σε αυτό κάποιο σημαντικό πρόσωπο του πολίτικου ή πολιτιστικού ή καλλιτεχνικού κόσμου Και τωρα τα ωραια. Στο τοπογραφικο φαινεται μονο το σπιτι του γειτονα και το "δικο" μας φαινεται σαν αδειο οικοπεδο. Αδεια δεν υπαρχει αφου χτιστηκε πριν το '50. Το πρωτο συμβολαιο που υπαρχει(1987), απο μεταβιβαση για το ακινητο, δεν αναφερει τιποτα για κτισμα. Αλλα υπαρχει και δευτερο(2004) που αναφερει κτισμα χωρις αναφορα στο αλλο μισο του γειτονα. Οταν ερωτηθει ο προισταμενος της πολεοδομιας τι γινεται σε ολο αυτο το χαλι.....η απαντηση ηταν...."Πας σε δικηγορο. Κανεις οτι σου πει για να εισαι καλυμμενος. Δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο." Αυτοψια του "δικου" μας κτισματος: 1)φερουσα τοιχοποιια, με μια εμφανη κατκορυφη ρωγμη 1,5μ στη μεσοτοιχια 2)κελαρι που ευτυχως μετα απο μαζεμα μπαζων, ειδα οτι η μεσοτοιχια παει μεχρι κατω. 3)στεγη με τα ξυλα ξυλα στη μερια μας αρκετα παλια 4)συνθεση χωματος οικοπεδου δε ξερω....δυστυχως δεν ημουν γεωτεχνικο τομεα!! Και αυριο παμε να συναντησουμε δικηγορο να δουμε τι θα μας πει!!!
  14. Κυριοι/ες Το θεμα εγινε απο την χθεσινη μερα ακομη πιο μπερδεμενο, με ιδιαιτερο πολεοδομικο ενδιαφερον. Πιστευω αυριο να εχω τις απαντησεις που περιμενω απο την υπηρεσια. Υπομονη σε ολους μας!!!!
  15. Ποιοι μηχανικοι και ποιες αδειες???? Μιλαμε για κατεδαφιση φαντασμα απο δυο "μαστορια", με απαντηση "ξερεις ποσα χρονια κανω αυτη τη δουλεια???". Καλα οι συγγενεις ειναι και 70φευγα αλλα και οι μαστορες λες και ολα καλα!! Για το αν μιλησαν με γειτονες ακομη δε ρωτησα γιατι ημουν απασχολημενος να βριζω τους μαστορες και τους υπολοιπους συγγενεις που γνωριζαν τι θα γινει και τους φαινοταν απολυτα φυσιολογικο. Εδω πριν λιγες ωρες τους προλαβαμε την ωρα που ειχαν φερει το JCB με την σφυρα για να το ριξουν. Για πολεοδομια, απο δευτερα θα παω για να δω τι θα γινει!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.