Μετάβαση στο περιεχόμενο

xaris_thess

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

xaris_thess's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. η νομιμοποιηση εγινε με τον ν.410 και μου ειπαν απο την περιφερεια οτι δεν χρειαζεται να μπει στην τριτη φαση τριτση, θεωρειται νομιμο οριστικα ετσι.εγω σκεφτηκα να το βαλω ως υπερβαση δομησης με μειωτικο αν και δεν υπαρχει πουθενα στα σχεδια ουτε σαν ανοιχτη σκαλα. απλα επειδη ειναι το πατρικο μου σπιτι θελω απλα να ειμαι καλυμενος εφοσον ειναι παρανομο με οσο το δυνατον λιγοτερο προστιμο. επισης ξεχασα να αναφερω πριν οτι κατω απο τη σκαλα εχω κλεισει ενα μερος και εγινε λεβητοστασιο. αυτο παει παλι με μειωτικο? θα δηλωσω σαν υπερβαση τα 7-8 τετραγωνικα μετρα της σκαλας συν τα 3-4 απο κατω?
  2. καλησπερα. ειμαι νεος μηχανικος και θα ηθελα τα φωτα σας! το κλεισιμο εξωτερικης σκαλας ισογειας μονοκατοικιας, με τουβλο στο πλαι και λαμαρινα στην οροφη, μπαινει ως υπερβαση δομησης με μειωτικο? μπορει να μπει με αναλυτικο?ειδα οτι στον νοκ τα κλιμακοστασια δεν μπαινουν στη δομηση. πως μπορω να το δηλωσω ωστε να ειμαι καλυμενος με το ελαχιστο δυνατο κοστος. το σπιτι ειναι παλιο, ειχε γινει νομιμοποιηση του παλαιοτερα και ενω υπηρχε αυτη η σκαλα ως ανοιχτη, στα σχεδια της νομιμοποιησης δεν την δειχνουν.το κλεισιμο εγινε αργοτερα. επειδη εχω και καποιες αλλες αυθαιρεσιες που μπαινουν με αναλυτικο ειπα μηπως μπορουσαν να τη βαλω κι αυτη εκει.
  3. δηλαδή σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει που ειναι και το πιο πιθανό δεν μπορεί να τον αναγκάσει η αρμοδια υπηρεσία? πρεπει να παει δικαστικά?
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα! Έχω μια περίπτωση ενός οικοπέδου με σπίτι σε κάποιο χωριό στο οποίο οικόπεδο καταλήγει αδιέξοδος δρόμος. Ο δρόμος αυτός είναι κατηφορικός με μικρή κλίση βέβαια με αποτέσματα σε περίπτωση βροχής τα νερά (λίγα βέβαια) να καταληγουν στο οικόπεδο. Ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο ειναι εφικτο να περασω καποιο σωλήνα απο το πίσω οικόπεδο ετσι ωστε να καταλήγουν τελικά τα νερά σε κάποιο φρεάτιο του δρόμου που υπάρχει στην μπροστινή οψη του πισω οικοπεδου. Υπάρχει κάποια νομοθεσία που το επιτρέπει αυτό ή χρειάζεται απαραιτητα η συμφωνη γνωμη του ιδιοκτητη? Αν μπορεί δηλαδή ο δήμος να τον υποχρεώσει καθως ειναι η μόνη λυση για να καταλήγουν τα νερα σε καποιο δικτυο ή όχι. Τυχαίνει ο ιδιοκτήτης πίσω να είναι και συναδελφος.....
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Είμαι νέος μηχανικός και θέλω τα φώτα σας... το πατρικό μου σπίτι ειναι μονοκατοίκια σε δήμο της θεσσαλονίκης και βλέπω στα χαρτιά που έχουμε οτι με βάση την παράγραφο 3 του άρθρου 101 του ΓΟΚ 73 εχει εξαιρεθεί απο κατεδάφηση. αυτό έγινε το '81, υπάρχει μαζί μια κάτοψη και μια τομή. στο χαρτί αυτό της εξαίρεσης λέει οτι η κατοικία κατασκευάστηκε το 1968 αυθαίρετα. μπορω να το χρησιμοποιήσω αυτο για να αποδείξω οτι ειναι πριν του 75? επίσης κάποιες αυθαιρεσίες που έχει όπως υπόγειο και κλείσιμο σκάλας που έγιναν το '88 και δε φαίνονται στα παλιά σχέδια πως πρέπει να τα δηλώσω? μπορώ όλα μαζί όταν θα το δηλώσω για πριν του 75 ή θελει πρώτα να το δηλώσω οπως ειναι και μετα να δηλώσω τις εξτρα αυθαιρεσιες?? στο συστημα του τεε λογικα βαζω οτι δεν εχει οικοδομικη αδεια ετσι?
  6. παιδιά είμαι και γω νέος πολιτικός μηχανικός και στη θεσσαλονίκη αν και έστειλα πολλά βιογραφικά δεν βλέπω φως....πιστευετε σε επαρχιακή πόλη να είναι καλύτερα τα πράγματα??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.