Μετάβαση στο περιεχόμενο

nick_nick

Members
  • Περιεχόμενα

    120
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nick_nick's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, αν βιομηχανικό κτίριο περιλαμβάνει και χώρους γραφείων βγάζω ΠΕΑ μόνο για τα γραφεία η καθόλου?
  2. Καλησπέρα σε όλους, γνωρίζει κάποιος αν μπορούν να συνδεθούν δύο καπναγωγοί μεζεδοπωλείων σε μία καμινάδα. Θα μπορούσε να λειτουργήσει κάτι τέτοιο αν ο κάθε καπναγωγός είχε από ένα damper και ανοίγοντας τη συσκευή για να ψήσει ο κάθε ένας, άνοιγε το damper και άνοιγε και το κοινό μοτέρ (αν δεν είναι ήδη ανοιχτό).
  3. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν με τη κατάργηση του ΓΟΚ και την εφαρμογή πλέον του ΝΟΚ τα άρθρα 103, 104, 105, 106 που αφορούσαν τα λεβητοστάσια παύουν να ισχύουν και αν έχουν αντικατασταθεί απο κάτι άλλο..
  4. Καλημέρα έχω μια απορία σχετικά με το εξοικονομώ. Διαμέρισμα τελευταίου ορόφου θέλει να μονώσει την ταράτσα, η οποία όμως είναι κοινόχρηστη, πως μπορεί να κάνει αυτή την επέμβαση κάνοντας αίτηση ως διαμέρισμα??
  5. Καλησπέρα σε όλους και καλή σεζόν να έχουμε... Λοιπόν κάνουμε πολύ ωραία τη μελέτη ΚΕΝΑΚ ελέγχεται από τη πολεοδομία βγάζει ο άνθρωπος την άδεια, κατασκευάζει το σπίτι και δεν λαμβάνει υπόψιν του τη μελέτη πουθενά!! Ούτε κουφώματα με θερμοδιακοπή ούτε τίποτα! Απο τη στιγμή που για να κλείσει η άδεια και να ηλεκτροδοτηθεί το ακίνητο δεν ζητάτε το τελικό ενεργειακό πιστοπιητικό σε ποια φάση θα ελεγχθεί αν το σπίτι βγήκε Β?? Απο τον ελεγκτή δόμησης... αφού αυτός δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγχει ΗΜ...
  6. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει ελάχιστη απόσταση μεταξύ απορροφητικού βόθρου και πισίνας.
  7. Πρόκειται για συγκρότημα κατοικιών στους Παξούς τα οποία προσπαθούν να βγάλουν άδεια απο τον ΕΟΤ για να γίνουν ενοικιαζόμενα..είναι ήδη κατασκευασμένα τα σπίτια οπότε στους βόθρους δεν μπορούν να ελεγχθούν ιδιαίτερα πράγματα. Μου ζητήσανε στο τοπογραφικό να δείξω τη διατομή της σωλήνας που καταλήγει στο βόθρο και να γράψω και μια βεβαίωση καλής λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος. Αυτά είναι τα μόνα δεδομένα που έχω..χαχα
  8. Καλησπέρα μου έχει ζητηθεί να συντάξω βεβαιωση καλής λειτουργίας αποχετευτικού συστήματος η οποία απαιτείται για τη χορήγηση κάποιου εγγράφου απο τον ΕΟΤ. Μήπως έχει αντιμετοπίσει κάποιος κάτι αντίστοιχο να μου πει τι ακριβώς πρέπει να αναφέρει αυτή η βεβαίωση. Συμπληρώνω ότι πρόκειται για συγκρότημα κατοικιών που αποχετεύονται σε βόθρους.
  9. Είναι διαμορφωμένο σαν κατοικία κανονικά! Το θέμα είναι ότι στη σύσταση παραμένει αποθήκη, και στην ουσία αυτό που θα πουληθεί είναι αποθήκη με αλλαγή χρήσης σε κατοικία!
  10. Καλησπέρα θα ήθελα τη γνώμη σας... Απαιτείται ΠΕΑ για πώληση αποθήκης που έχει γίνει όμως αλλαγή χρήσης σε κατοικία με το νόμο 4014??
  11. Καλησπέρα τελικά ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να λειτουργήσει τη μανδάλωση κανονικά οπότε δεν κάναμε καθόλου το by pass. Σε αυτή τη περίπτωση έβαλα πάλι ρελε αν και είχα διαφωνία με τον ηλεκτρολόγο ο οποίος ήθελε να συνδέσει την ηλεκτροβάνα κατευθείαν με την επιστροφή της φάσης απο τον inverter της χοάνης.
  12. Με ρελέ θα μπορούσε να γίνει κάπως έτσι αλλά πάλι θα υπήρχε ο κίνδυνος να ξεχαστεί ο S2 κλειστός. Εγώ απλά σκεφτόμουνα στον έλεγχο να έχω τον S2 ανοιχτό, οπότε να λειτουργεί η μανδάλωση και μετά να δίνει αέριο στις συσκευές με το άνοιγμα και το κλείσιμο του S2 ανεξάρτητα τι κάνει η χοάνη. Θα μπορούσα νά κάνω κάτι διαφορετικό?? ----Συγχώνεψη---- Σύνδεση
  13. Ναι λογικά θα έχει από τη στιγμή που επέλεξα να βάλω NC δεν έχω άλλη επιλογή! Πάντως σαν συνδεση σωστά δεν το σκέφτομαι?
  14. Καλησπέρα και πάλι, τελικά έβαλα ΝC ηλκτροβάνα, σε αυτή τη περίπτωση λέω να συνδέσω την ηλκετροβάβνα αμέσως μετά το μοτερ της χοάνης και όλα να λειτουργούν κανονικά. Για την περίτπωση που μετά τον έλεγχο θέλω να δίνω αέριο στις συσκεύες ανεξάρτητα με τη χοάνη λέω να κάνω απλά ένα by pass του διακόπτη της χοάνης και τη χοάνη με ένα άλλο διακόπτη (που τη μέρα του ελέγχου θα είναι ανοιχτός) και μετά να ελέγχω την παρόχή του αερίου απο αυτο τον διακόπτη χωρίς να με ενδιαφέρει τι κάνει η χοάνη. Σου ακούγεται κάτι λάθος??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.