Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Pyrasfaleia

Core Members
  • Περιεχόμενα

    234
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Pyrasfaleia

  1. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού θα έχεις καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό, που θα σου υποδείξει το Γραφείο Πυροπροστασίας,10 ευρώ.
  2. Οπότε αν τη ξεκίνησες,όπως είπες, με το Π.Δ. 41/18 άρθρο 10 και 1-8 γενικές διατάξεις είσαι σωστός. Την μελέτη πυροπροστασίας θα την υποβάλλεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μαζί με το 5φυλλο των αυθαιρεσιών. Δεν υποχρεουσαι να αναρτήσεις στο σύστημα των αυθαιρέτων την μελέτη πριν από την έγκριση της (και έτσι γλυτώνεις από κόπο όταν σου επιβάλλει διορθώσεις η Π.Υ). Μετά την έγκριση της,και αφού εφαρμοστούν τα μέτρα κ μέσα πυροπροστασίας στην επιχείρηση, θα υποβάλλεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση πιστοποιητικού πυροπροστασίας.
  3. "Στην περίπτωση αυτή, μετά την έγκριση-αρχειοθέτηση της μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας, αυτή αναρτάται στο σχετικό πληροφοριακό σύστημα υπαγωγής αυθαίρετων. Εναλλακτικά , παρέχεται η δυνατότητα υποβολής ακριβών αντιγράφων από το πληροφοριακό σύστημα υπαγωγής αυθαιρέτων, αντί των ως άνω δικαιολογητικών." Προφανώς μπορείς και μετά. Αλλά πρέπει να αναρτηθεί.
  4. 70942 Φ701.2 5/11/19 "καθορισμός της διαδικασίας και των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έγκριση των μελετών ενεργητικής πυροπροστασίας". ΚΕΦ Β Παρ. 4: "Στις επιχειρήσεις εγκαταστάσεις της 3ης Περίπτωσης (αφορά τα αυθαίρετα) του Παραρτήματος Α,.... αυτή (εννοεί την μελέτη ενεργητικής) αναρτάται στο πληροφοριακό σύστημα υπαγωγής αυθαιρέτων. ".
  5. Όταν υπάρχει τακτοποίηση αυθαίρετου πρέπει να αναρτηθεί η μελέτη πυροπροστασίας στο σύστημα αυθαιρέτων του ΤΕΕ. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το σύστημα αυθαιρέτων του ΤΕΕ βγάζει barcode μόνο στο 5φυλλο των αυθαιρεσιών και όχι πάνω στα τεύχη ή στα σχέδια. Έτσι στην πράξη ο μηχανικός μπορεί να υποβάλει τεύχη και σχέδια στην Πυροσβεστική χωρίς προηγουμένως ή μετά να τα έχει αναρτήσει στο σύστημα αυθαιρέτων του ΤΕΕ. Απλά επισυνάπτει το 5φυλλο των αυθαιρεσιών. Δεν χρειάζεται όμως να τονίσει το γεγονός ότι δεν έκανε την ανάρτηση.
  6. Τί εννοείς έκθεση αυτοψίας συμβάντος από την Πυροσβεστική; Μπορείς να ζητήσεις αντίγραφο του βιβλίου συμβάντων από την Πυροσβεστική αν όντως είχε καταγραφεί το συμβάν. Λογικά θα χρειαστείς και εξουσιοδότηση. Η αυτοψία της Πυροσβεστικής είναι μέρος της δικογραφίας και πάει στην εισαγγελία. Από ότι θυμάμαι δεν προβλέπεται να στην δώσουν.
  7. Τα μέτρα παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας εξετάζονται με τις ίδιες διατάξεις. Αν βρεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ εξαίρεση, αυτή απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι αυτη η συζήτηση ανήκει σε ξεχωριστό θέμα και μπορεί να συνεχιστεί μόνο εκεί.
  8. Μπορείς, σε παρακαλώ, να επισυνάψεις το εδάφιο και το νόμο από όπου προκύπτει αυτό που υποστηρίζεις;
  9. Στις νέες βιομηχανίες (μετά το 2018) και η ενεργητική και η παθητική πάνε με το Π.Δ. 41/18 Άρθρα 9 (Ειδικές Διατάξεις) & 1-8 (Γενικές Διατάξεις) & την Κ.Υ.Α. Α.Π. 136860/1673/Φ15/2018 (Β΄ 6210). Σε ανάγκασε κάποιος να τα εξετάσεις όπως ανάφερες παραπάνω;
  10. Αν κάνεις αλλαγή χρήσης με ενημέρωση της υπάρχουσας οικοδομικής αδείας του 2010 τότε πας με το Π.Δ 71/88. Μπορείς να πας και με το Π.Δ. 41/18 αν το επιθυμείς.
  11. Δεν γίνεται παθητική να μελετάται με διαφορετική νομοθεσία από την ενεργητική.
  12. Θα διαβασεις την πυροσβεστική διάταξη 3 του 2015 και την ΚΥΑ 16228
  13. Συμφωνώ και εγώ Elec Sakis. Αφού θα πάει με πυροσβεστικές διατάξεις δεν χρειάζεται να υποβάλλει ξεχωριστά μελέτη παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας. Ούτε χρειάζεται η μελέτη πυροπροστασίας ανάρτηση στο e-adeies.
  14. Από τις πληροφορίες που δίνεις καταλαβαίνω ότι τα σχέδια που απεικονίζουν ορθά τον χώρο είναι αυτά της άδειας μικρής κλίμακας που βγαίνει το 2019/20. Επομένως θα το πας με το Π.Δ 41/18. Η Π.Υ απαιτεί σε αυτή την περίπτωση οι μελέτες πυροπροστασίας να αναρτηθούν στο e-adeies και να έχουν το αντίστοιχο barcode.
  15. Δεν υπάρχει άδεια πυρασφάλειας. Υπάρχει πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας το οποίο εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με υπογραφή από τον Διοικητή της.
  16. Το ξέρω. Στην ανέφερα σε περίπτωση που δεν βρεις κάτι στην 70942.
  17. Επομένως μια στρατηγική θα ήταν να βασιστείς στην διευκρινιστική 7719 Φ701.2 18/2/2008 που σου ανέφερα παραπάνω και να αναφέρεις ότι δεν απαιτείται πιστοποιητικό αλλά δύναται να ζητηθεί.
  18. Εννοείς ότι κατέθεσες την μελέτη για έγκριση και σου ζήτησαν αιτιολόγηση για ποιο λόγο ζητάς πιστοποιητικό; Επομένως σου είπαν ότι δεν απαιτείται πιστοποιητικό. Σωστά; Τους ρώτησες τη νομοθεσία που το στηρίζουν αυτό;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.