Jump to content

vasilis81

Members
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Ουδέτερη

2 Followers

About vasilis81

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Μήπως μάθατε αν ξεκίνησε η εφαρμογή του Τεε για τον συμψηφισμό του προστίμου για ενεργειακές αναβαθμίσεις? Θέλουμε να βάλουμε θερμοσίφωνα σε μονοκατοικία καθώς ο παλιός τριπλής ενέργειας έχει χαλάσει. Ο ιδιοκτήτης κάνει μπάνιο με κρύο νερό και βγάζει αφρούς με μένα...Λέτε αν ξεκινήσω την διαδικασία τακτοποίησης να έχω πρόβλημα? Παρακαλώ μόνο σοβαρές απαντήσεις Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι, η σύζυγός μου έχει κάνει αίτηση για Α2 μεεπ. για γραφειοκρατικούς λόγους πρέπει να γίνει μισθωτός μηχανικός για κάποιον καιρό. Ξέρετε αν μπορεί να έχει το Α2 και συγχρόνως να είναι μισθωτός (είτε ως μηχανικός είτε σε ένα κομμωτήριο, αυτό είναι αδιάφορο);
 3. Σε 4οροφο, με σύσταση οριζ. ιδιοκτησίας, ο πελάτης μου έχει τον 3ο όροφο και τον αέρα στο δώμα. Εκεί έχει κάνει μία αυθαίρετη κατασκευή 25 τ.μ. Μπορεί ο ιδιοκτήτης των 3 άλλων ορόφων να νομιμοποιήσει και το δώμα από μόνος του? Πώς μπορεί να το μάθει ο πελάτης μου χωρίς να έρθει σε επαφή με τον γείτονά του καθόσον δεν έχουν καλές σχέσεις? Ευχαριστώ Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. yian
 4. Λοιπόν, Με τον πλέον επίσημο τρόπο Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ξεκαθαρίσει ότι μελέτες ενεργητικής πυροπροστασίας πραγματοποιούνται και από τους Πολιτικούς Μηχανικούς.
 5. Πλέον η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας κατατίθεται με ευθύνη τυ μηχανικού, χωρίς την έγκριση της αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σε περίπτωση που κατά την αυτοψία από τον υπάλληλο του τμήματος πυρασφαλείας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρεθεί ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση απαιτούνταν π.χ. μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο, το οποίο ο μηχανικός δεν είχε προβλέψει στην μελέτη, τί θα γίνει? Προφανώς οι τριβές θα είναι εντονότατες. Ο αξιωματικός της πυρασφάλειας θα είναι προ τετελεσμένου γεγονότος οπότε μπορεί να γίνει πολύ αυστηρός, ενώ ο μηχανικός θα πρέπει να εξηγήσει στον ιδιοκτήτη ότι πρέπει να καταβάλλει επιπλέον π.χ 15000 ευρώ για το μόνιμο υδροδοτικό. Γι'αυτό θεωρώ άκρως απαραίτητο ο μηχανικός να συμβουλεύεται το αρμόδιο τμήμα πυρασφάλειας πριν καταθέσει την μελέτη, για τις πιο σύνθετες περιπτώσεις τουλάχιστον.
 6. Καλησπέρα Συνάδελφοι, Όσον αφορά ένα τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ το οποίο θα το ανεβάσω στο σύστημα του ΤΕΕ, χρειάζεται να θεώρησω την ημερομηνία του τοπογραφικού (σε ΚΕΠ ή πολεοδομία)?
 7. Είναι τελείως ανεξάρτητη γιατί έχει δικιά της είσοδο. Άρα εννοείς ότι δεν γράφω ούτε καν παρατήρηση. Απλά δεν γράφω τίποτα και βασίζομαι στον τίτλο του 1979.
 8. 1979:Πουλάει η οικοπεδούχος, στον ι) κατασκευαστή, ιι) μητέρα της ιδιοκτήτριας και ιιι) ιδιοκτήτρια. Η ιδιοκτήτρια κρατάει 52/1000 (το διαμέρισμα δηλαδή) ψιλή κυριότητα και η μητέρα της την επικαρπία. Εκεί δεν περιγράφεται αποθήκη. 1995: Η μητέρα παραχωρεί στην κόρη την επικαρπία. Προτείνεις η συμβολαιογράφος να φτιάξει καινούριο έγγραφο, ή εγώ απλά να αναγράψω στην τεχνική έκθεση "εκ παραδρομης περιεληφθη αποθηκη 1,5 τ.μ.". Υποσημείωση: Άντε βρες τη συμβολαιογράφο μετά από 15 και 30 χρόνια. Αυτή η λύση μου αρέσει. Αλλιώς άλλοι μου πρότειναν ανώνυμα να ρυθμιστεί και η αποθήκη (1,5 τ.μ.,11 ευρώ στοιχίζει) και αν ποτέ προκύψει θέμα μαζεύω υπογραφές από τους γείτονες, (καθώς 30 χρόνια δεν έχει ασχοληθεί κανείς). Εγώ βέβαια δεν έχω καμιά όρεξη να βάζω το κεφάλι μου στον ντορβά.
 9. Έχεις δίκιο. ΑΠλά ήθελα να κατανοήσω που ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα για να το εξηγήσω σωστά. Ο ιδιοκτήτης θα κάνει άπειρες, άβολες ερωτήσεις.
 10. Άρα αν η αυθαιρεσία (αποθηκούλα 1,5 τ.μ) τακτοποιηθεί δεν υπάρχει άρα πρόβλημα. ΑΠλά επειδή δεν φαίνεται καθόλου, δεν θα ζητηθεί συναίνεση από τους ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε Αμερική κλπ. Ποιός ιδιοκτήτης θα ασχοληθεί με το 0,1 τ.μ. που του ανήκει?
 11. Αν μπορείς να μου πεις γιατί δεν θα μπορεί να πάρει ηλεκτρονική ταυτότητα?
 12. To Πινακάκι δηλαδή αυτό το βάζεις και στην τεχνική έκθεση και στην κάτοψη? Γράφεις πως υπολόγισες τον αναλυτικό προύπολογισμό κάπου?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.