Μετάβαση στο περιεχόμενο

Red_man

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Red_man's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θέλω να ανεβάσω στο Κτηματολόγιο τοπογραφικό διάγραμμα αγροτεμαχίου τμήμα του οποίου ανήκει στους κυρωμένους δασικούς χάρτες. Στις οδηγίες του κτηματολογίου δεν βλέπω να υπάρχει συγκεκριμένο layer για τις δασικές εκτάσεις. απλώς περιγράφω το εναπομένον τμήμα της ιδιοκτησία με τα layer που πρέπει και είμαι εντάξει;
  2. Συνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το παρακάτω θέμα: Έχω πελάτη που έχει δύο οικόπεδα που συνορεύουν μεταξύ τους σε περιοχή εντός σχεδίου στην οποία έχουν ολοκληρωθεί οι αρχικές εγγραφές στο κτηματολόγιο. Στις αρχικές εγγραφές αυτές και τα δύο οικόπεδα φέρονται να είναι αγνώστου ιδιοκτήτη. Ο πελάτης θα προσπαθήσει με δικηγόρο δικαστικώς να διορθώσει τις αρχικές αυτές εγγραφές προσκομίζοντας όποιους τίτλους έχει για τα δύο οικόπεδα (πληροφοριακά για το ένα οικόπεδο έχει ένα παλιό συμβόλαιο αγοραπωλησίας και μία αποδοχή κληρονομιάς ενώ για το άλλο μέσω της αποδοχής κληρονομιάς επικαλείται χρησικτησία).Επίσης θέλει να συνενώσει τις δύο ιδιοκτησίες σε μία ενιαία. Για το δικαστήριο απαιτείται η έκδοση ειδικής τεχνικής εισήγησης για δικαστική χρήση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Κτηματολογίου. Για να γίνει αυτό πρέπει να κατατεθεί στο Κτηματολόγιο μαζί με το δικόγραφο ένα τοπογραφικό διάγραμμα που να το συνοδεύει και το ψηφιακό διανυσματικό αρχείο του τοπογραφικού διαγράμματος αυτού. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1) Από τη στιγμή που στην περιοχή υπάρχει κτηματολόγιο και ο πελάτης δεν αμφισβητεί την ορθότητα των ορίων των δύο οικοπέδων πρέπει να κάνω πλήρες τοπογραφικό ή αρκεί να περάσω σε ένα σχέδιο τα δύο οικόπεδα με βάση τις συντεταγμένες του κτηματολογίου; Φοβάμαι πως αν πάω και μετρήσω θα προκύψουν αρκετές διαφορές και ως προς το εμβαδόν και ως προς τη θέση των οικοπέδων και μετά θα πρέπει να μπει ο άνθρωπος σε μια διαδικασία διόρθωσης των γεωμετρικών στοιχείων η οποία δεν ξέρω αν απαιτείται να γίνει σε αυτή τη φάση και η οποία φαντάζομαι ότι θα έχει και κάποιο κόστος για αυτόν. 2) Ό, τι τοπογραφικό συνταχθεί πρέπει να δείχνει την κατάσταση όπως είναι σήμερα, δηλαδή τα δύο οικόπεδα ξεχωριστά με τα ΚΑΕΚ τους το κάθε ένα και το όριο του Κτηματολογίου επάνω έτσι δεν είναι; 3) Τί ακριβώς είναι το ψηφιακό διανυσματικό αρχείο του τοπογραφικού διαγράμματος; Είναι το τοπογραφικό σε μορφή dxf; 4) Η συνένωση των δύο ιδιοκτησιών θα πρέπει να γίνει σε επόμενο στάδιο εφόσον πρώτα επιλυθεί το θέμα των αρχικών εγγραφών έτσι; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.