Jump to content

ssamart

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About ssamart

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. δεν βλέπω να απαντάει κανείς σχετικά με τις ερωτήσεις ανά ειδικότητα. και στο ΥΠΕΚΑ δεν απαντησε κανείς επίσης...
 2. yannisk72 επίσημη απάντησ από ποιον όμως? στο ΥΠΕΚΑ ή δεν έχουν ιδέα ή οι γραμμές του είναι κατειλημενες...τι περίεργο... διόρθωση: αντίσταση γείωσης 1 ΟΗΜ
 3. ερώτηση: έδωσε εξετάσεις κανένας Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος? καποιοι συνάδερφοι μου είπαν ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός των ερωτήσεων ανά ειδικότητα και ότι όλοι εξετάζονται στα ίδια(δλδ 40-45 ερωτήσεις ΓΟΚ, γενικα κτλ και 5-10 ερωτήσεις Η/Μ απο ΗD384...) ισχύει κατι τέτοιο...? επειδή θα "εξεταστώ" την Δευτερα να ξέρω αν θα ρίξω και καμία ματιά σε ΓΟΚ, οικισμούς κάτω των 2000, χρήσεις γης κτλ κτλ κτλ edit: και μία ερώτηση επί της πράξης: έστω ότι καλείται ΕΔ για ελεγχο (λογικά μόνο σε τελικό έλεγχο Γ κατηγορίας) και πρέπει μεταξύ των άλλων να λεέγξει και τη γείωση!! η οποία θα πρέπει να είναι θεμελιακή...και θεμελιακή δεν έχει γίνει(τι προτότυπο ε?)... πρώτον πως θα διαπιστώσει βάσει μετρήσεων αν δεν έχει γίνει θεμελιακή ή αν έχει γινει ότι καλύπτει τις απιτήσει (2ΜΩ)? δεύτερον τι κανει αν δεν έχει γίνει? τους βάζει να κάνουν? ΠΩΣ? άντε και το ανέφερε στην ΥΔΟΜ και ακολούθησε την διαδικασία...μετά τι?
 4. Συνάδερφοι καλησπέρα, χρειάζομαι μία έμπειρη γνώμη στο εξής θέμα: Ένας γνωστός - πελάτης, αγόρασε βιομηχανικό κτίριο με φάτσα σε εθνική οδο. Θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε συνεργείο (μάλλον βαρέων οχημάτων). Μίλησα με τον πολιτικό μηχανικό του για το θέμα και αυτός μου είπε ότι κάπου έχει πάρει το μάτι του ότι κάποιες εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα τα συνεργεία με πρόσωπο σε εθνική οδο απαλλάσονται από την ανάγκη κατασκευής κυκλοφοριακής σύνδεσης!!! Την αποψη του αυτή την στρίζει σε κάποια εγκύκλιο που έπεσε στην υπόληψη του... Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι είναι απαραίτητη η σύνδεση και έχω τρελαθεί να ψάχνω από το πρωί κάτι σχετικό με το θέμα της απαλλαγής.... Ερωτήσεις: 1. Έχει πέσει στην αντίληψη σας κάτι σχετικό με αυτή την εγκύκλιο? 2. Ποιες εγκαταστάσεις και υπό ποιες προυποθέσεις μπορούν να απαλλαχθούν από την ανάγκη κυκλοφοριακής σύνδεσης (σε αγροτικούς δρόμους ή με παράπλευρη οδο πχ)? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
 5. Ισόγειος είναι ο χώρος του καταστήματος και δεν υπάρχει κλιμακοστάσιο. Με το ύψος του πεζοδρομίου στα cm περίπου. Το θέμα είναι η αλλαγή χρήσης και αν αυτή είναι απαραίτητη.
 6. ευχαριστώ και πάλι...τρομερή ετοιμότητα!!! δεν θα γίνει κομμωτήριο αλλά κουρείο και είναι και περίπου 70 τ.μ. άρα οκ από εδώ αφού υπάρχει χώρος. τώρα εφόσον χρειάζεται αλλαγή χρήσης, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον πολ. μηχ. τους που είναι και ο κατάλληλος για την έκδοση της. επειδή είναι στον 1ο όροφο δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα ως προς την πυρασφάλεια (μήκος οδεύσεων κτλ) το θέμα που αναφέρεις με τα σκαλοπάτια δυστυχώς 1η φορά το ακούω θα το ψάξουμε όμως... μήπως μπορείς να μου πεις και την γνώμη σου για αυτό: http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=17019 ?
 7. ε ναι με πολιτικό μηχανικό μιλήσαμε αρχικα και μας είπε ότι δεν χρειάζεται αλλαγή. από την πυροσβεστική προέκυψε το θέμα... ssouanis καμία σχετική διάταξη με την σπουδαιότητα που μπορούμε να δούμε? γα να μιλήσω και με τον πολ. μηχ. να δουμε τι πρέπει να κάνουμε, γιατί το κατάστημα είναι ήδη νοικιασμένο και ετοιμάζεται...
 8. Ευχαριστώ πολύ myri για την γρήγορη ανταπόκριση. Συνεπώς θα πρέπει να ξαναγίνουν μελέτες παθητικής, ενεργητικής κτλ κτλ και να καταβληθούν αμοιβές... και πρέπει να γίνει αλλαγή απλά σε ΚAΤΑΣΤΗΜΑ ή σε ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, αν έχουν διαφορά...? δεν πειράζει που είναι σε όροφο?
 9. Να ρώτήσω και εγώ κάτι σχετικό... Για την περίπτωση κουρείου - κομμωτηρίου που θέλει να πάρει άδεια ίδρυσης-λειτουργίας χρειάζεται αλλαγή χρήσης, αν πρόεκιται να ιδρυθεί σε χώρο με χρήση κατοικία σε όροφο οικοδομής (καινούρια οικοδομη)?
 10. Αγαπητοι συνάδερφοι καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Προκειμένου να ιδρυθεί εκπαιδευτήριο σε χώρο που έχει χρήση κατάστημα θα πρέπει σε αυτόν να γίνει αλλαγή χρήσης? ο χώρος έχει συνολική στεγασμένη επιφάνει περίπου 120 τ.μ. και η Οικοδομική του άδεια έχει εκδοθεί το 2000 (νέο κτήριο). Πως προέκυψε το θέμα. Ανέλαβα μία ενεργητική για ένα προς ίδρυση φροντιστήριο για έναν φίλο, και στην πυροσβεστική που πηγα για να ρωτήσω σχετικά με το χειροκίνητο σύστημα αναγγελίας μου ανέφεραν ότι αν είναι νέο κτήριο (μετα το '88 ) και πανω απο 100 τ.μ. χρειάζεται νέα παθητική ----> δηλαδή αλλαγή χρήσης... κατάλαβα κάτι λάθος? ή μήπως μου διαφεύγει κάτι? Μου έδειξαν και μία σχεική διαταγή την οποία κάνω upload σε rapidshare για να την δει όποιος ενδιαφερθει να απαντήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. http://rapidshare.com/files/403517891/20100628_145057.jpg.html
 11. Και μία δική μου ερώτηση προς "Κόκκινος": εντάξει να αναφέρουμε τα λύματα από τον βορβοροσυλλέκτη και τα Απόβλητα Λιπαντικά Έλαια καθώς και τα επιπλέοντα λάδια του βορβοροσυλλέκτη σε περίπτωση Πλυντηρίου - Λιπαντηρίου. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μία συμφωνία με εξουσιοδοτημένο συλλέκτη αποβλήτου για την περισυλλογή αυτών? Και να έχει και άδεια Συλλέκτη από το ΥΠΕΧΩΔΕ? Σε περίπτωση που γίνεται περισυλλογή και διάθεση από τον ιδιοκτήτη, τί γίνεται? Ρωτάω γιατί έχω ένα πλυντήριο που θα χρειαστεί Ετήσια Έκθεση και με προβληματίζει αρκετά το θέμα...Αν μπορείς να δώσεις μία γνώμη θα βοηθούσες αρκετά.
 12. 4-5 σελίδες με απλή περιγραφή αυτών που αναφέρει η εγκύκιος. βάλε και μία περιγραφή του κτιριου, της "παραγωγικής διαδικασίας" και μία λίστα μηχανολογικου εξοπλισμού, και μετά ανέφερε με δύο λόγια τι λέει η προηγούμενη μελέτη ως προς τα απόβλητα σε περίπτωση που δεν έχει αλλάξει τίποτα βέβαια και είσαι ΟΚ. απλή είναι η διαδικασία αν δεν έχει αλλάξει κάτι, απλά να βρείς την προηγούμενη ΜΠΕ και την άδεια λειτουργίας και να υπογραφούν και οι Υπέύθυνες Δηλώσεις από τον Ιδιοκτήτη.
 13. To σωστό αυτό είναι, αλλά... Εγώ πχ έκανα μία δουλεια χθες για μία εταιρεία της οποίας είμαι εξωτερικός συνεργάτης και πληρώθηκα με ΦΠΑ 19% και στη συνέχεια κατέθεσα τα χρήματα στην εταιρεία για να πληρωθώ συγκεντρωτικά στο τέλος του μήνα, όπως εκανα και για τους προηγούμενους μήνες (Ιανουάριο - Φεβρουάριο). Στο τέλος του μήνα όμως που λήγει και το τρίμηνο τι θα γίνει? Πως θα με πληρώσουν (με 19 ή 21) και πως θα κάνω εγώ την απόδοση όλου του τριμήνου που μέχρι χθες χρεώναμε με 19%...? Και για τις δουλειές που έχουμε ήδη συμφωνήσει τιμές για αυτόν τον μήνα? Θα ξεχωρίσουμε τα τιμολόγια ανάλογα με τις ημέρες? Τα έχουνε μπλάξει για ακόμα μία φορά βγάζοντας μέτρα χωρίς διευκρυνήσεις...πραγματικά καμία επαφή με την πραγματική μορφή της οικονομίας...
 14. Σωστή η ερώτηση Dim_An... Δηλαδή για μία δουλειά που πληρώθηκα στις 3/3/2010 το πρωί με 19% ΦΠΑ θα αποδώσω στο τέλος του τριμήνου 21% με νόμο που εκδόθηκε στις 3/3/2010 το βράδυ...? Χλωμό μου φαίνεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Για τους συντελεστές κανένα νέο και την αυτοτελή? Προς το παρόν δεν νομίζω να έβγαλαν κάτι, αλλά μάλλον μας το κρατάνε για έκπληξη τα ατιμούλικα
 15. Συνάδερφοι καλησπέρα, μου έχει τύχει η εξής υπόθεση: ο πελάτης μου ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας και συνεργείου αυτοκινήτων θέλει να κάνει μία προσθήκη - η οποία γίνεται μόνο κατά παρέκκλιση στα 5 μέτρα - και να μετατρέψει το συνεργείο σε βαρέων οχημάτων. Το υπάρχον συνεργείο βρίσκεται εκτός σχεδίου αλλά εντός της ζώνης των 500 μέτρων. Η βεβαίωση χρήση γης από την πολεοδομία αναφέρει ότι επιτρέπονται στο σημείο εκείνο μόνο βιομηχανίες-βιοτεχνίες χαμηλής όχλησης. Ερωτήσεις: Σε ποια βαθμίδα όχλησης ανήκει το συνεργείο βαρέων οχημάτων? Με ποιες προυποθέσεις κατατάσσεται στην χαμηλή? Ποια η σχετική εγκύκλιος που το αναφέρει και που μπορώ να την βρω? (κάπου διάβασα για τις εγκ 5299/4411/11-11-02 και 9711/22/2004...αλλά δεν τις βρήκα) Το ότι προυπάρχει συνεργείο πως μας επηρεάζει? Και τέλος...στη συνολική επιφάνεια του συνεργείου συνυπολογίζεται και η επιφάνεια της έκθεσης αυτοκινήτων, γιατί με αυτή την προυπόθεση ξεπερνάμε τα 1000μ2 και πάμε Β3=>μέσης όχλησης? Εδω και 15 μερες τρέχω από το συγκοινωνιών στην πολεοδομία και τούμπαλιν και άκρη δεν βγάλαμε... Οποια βοήθεια θα ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.