Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

maria-topo

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

maria-topo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι θα ήθελα τα φώτα σας κ σε κάτι ακόμη αν είναι δυνατόν. Είμαι νέα μηχανικός κ ελπίζω να μη σας κουράζω με τις πιθανώς χαζές ερωτήσεις μου. Θα μπορούσε το παρακάτω ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ (ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ) να αρκεί για να αποδείξει οτι το κτίσμα-πυρήνας δεν είναι αυθαίρετο? Κ αν ναι πως θα ελέγξω τις διατάσεις κ.λ.π αφου αναφέρεται μόνο σαν πυρήνας? Στα χέρια μου έχω κ την άδεια μιας προσθήκης που έχει γίνει στο κτίσμα-πυρήνας όπου αποτυπώνεται ο πυρήνας. Μπορώ να αρκεστώ σ αυτά? http://et.diavgeia.gov.gr/f/pdm/ada/45%CE%A0%CE%9C7%CE%9B%CE%A8-%CE%A35%CE%A3
  2. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε, ήθελα να διευκρινίσω αν η ξεσκέπαστη αποθήκη θεωρείται αυθαίρετη κατασκευή...
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, χρειάζομαι βοήθεια! αν σε οικόπεδο υπάρχει μικρή αποθήκη 10τ.μ. με κοινοτική άδεια κατά τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη, η οποία δεν βρέθηκε, κτισμένη με τσιμεντογωνίες προ του 83 κ χωρίς σκεπή, ανοικτή απο πάνω εντελώς, θεωρείται αυθαίρετη κατασκευή? Μπορώ να δώσω βεβαίωση για τη μη ύπαρξη αυθαιρέτου?
  4. Ήθελα μια εκτίμηση γιατί δεν έχω ξανακάνει διορθωτική κ μου πήρε σχετικά λίγο χρόνο η διαδικασία. Ευχαριστώ πάντως!
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα, χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Για μια διορθωτική πράξη εφαρμογής για το όνομα ιδιοκτήτη, πόση είναι η αμοιβή του μηχανικού?
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς? Μου έτυχε η εξής περίπτωση: Πελάτης έχει κάνει αίτηση για κοινοτική άδεια για κατασκευή αποθήκης σε αγρό. Ζητά τώρα από μένα να κάνω προσθήκη στην κοινοτική άδεια για να κατασκευάσει εκεί κτηνοτροφική εγκατάσταση (150 πρόβατα με αρμεκτήριο) περίπου 200τμ, βάσει των πρότυπων μελετών που έχει εκδώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. (Συνεπώς κάνει τα πάντα για να μην πληρώσει!) Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω? Η διαδικασία με την κοινοτική άδεια δεν έχει ολοκληρωθεί, περιμένει ακόμη την έγκριση, κ την έκανε με την βοήθεια άλλου μηχανικού…
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα, μήπως μπορεί κανείς να μου πει αν για μια άδεια στέγης 111 μ2 κ προσθήκη σοφίτας 28 μ2 μια τιμή μελέτης 1500 ευρώ είναι στα νορμάλ επίπεδα? Έχω μπερδευτει πολύ με τους υπολογισμούς... η πολεοδομία μου ζήτησε και νέο τοπογραφικο. Επίβλεψη απ' ότι κατάλαβα δεν απαιτείται.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα, μολις ανέλαβα την πρώτη μου άδεια... Το οικόπεδο έχει συνολικό Ε =130,22 μ2. Μέσα έχει κτιστεί δυώροφο κτήριο με Ε κάτοψης = 111,08 μ2 κ συνολικό ύψος 8,6. Το επιτρεπτό ποσοστό κάλυψης είναι 70% κ ο σ.δ είναι 1,8. Το μέγιστο επιτρεπτό ύψος είναι 14μ. Ο πελάτης μου θέλει να κατασκευάσει σοφίτα στη ταράτσα. Απο τους υπολογισμούς προκύπτει οτι η μελλοντική δόμηση την οποία μπορεί να πραγματοποιήσει είναι 12,236 μ2? συνεπώς αυτό είναι το εμβαδόν της σοφίτας που δικαιούται να κατασκευάσει? Το έχω υπολογίσει καλά ή έχω μπερδέψει τους όρους?
  9. Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες κ την άμεση ανταπόκριση, το ψάχνω κ φαντάζομαι πως θα τα καταφέρω...
  10. Συνάδελφοι καλημέρα, είμαι νέα μηχανικός κ μόλις ανέλαβα την πρώτη μου δουλεία, θα κάνω λοιπόν μια χαζή μάλλον ερώτηση... Αν μπορεί κανείς να σπαταλήσει λίγο χρόνο να μου εξηγήσει τα απλά, θα με βοηθούσε πολύ. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Πρέπει να κάνω μια διορθωτική πράξη εφαρμογής. Υπάρχει ένα οικόπεδο το οποίο αγοράστηκε από τον κ. Δ. κάποια χρόνια πριν όταν αυτό ήταν εκτός σχεδίου. Ένα χρόνο μετά, το ρυμοτομικό σχέδιο επεκτάθηκε κ το οικόπεδο εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως. Ο κ. Δ. έχει πλέον πεθάνει κ η κόρη του θέλει να κάνει αποδοχή κληρονομιάς. Ο συμβολαιογράφος της μου ζήτησε να κάνω διορθωτική πράξη εφαρμογής για να συνεχίσει τη διαδικασία. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.