Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nnn

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nnn's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Αν γνωρίζει κάποιος συγκεκριμένα, ποιοί μπορούν να κάμουν χειρισμούς Μέσης Τάσης 15 ή 20 kV θα βοηθούσε τα μέγιστα. Δεν εννοώ εξ αποστάσεως, αλλά τοπικά στα πεδία Μέσης Τάσης. Ποιοί έχουν τα τυπικά προσόντα και εάν δεν τα έχουν τί προϋποθέσεις (προυπηρεσία, κτλ) υπάρχουν ώστε κάποιος στο μέλλον να μπορεί να κάμει αυτούς τους χειρισμούς; Ευχαριστώ.
  2. Σε αντίστοιχη περίπτωση, ο προϊστάμενος της πολεοδομίας απορρίπτει ασυζητητί κάθε ιδέα για Φ/Β σε αντίστοιχο παραδοσιακό οικισμό, ανεξαρτήτως ισχύος. Βέβαια στον εν λόγω οικισμό σε κάθε σπίτι υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας ενώ ο προιστάμενος είναι στην θέση του εδώ και πάαααρα πολύ καιρό. Α ρε Έλληνα, α ρε Έλληνα~
  3. Τα ζητήματα περικοπών ισχύος, είναι πολύ συχνά στα μή διασυνδεδεμένα δίκτυα, ειδικά όταν οι σταθμοί παραγωγής δεν έχουν ευελιξία λειτουργίας σε χαμηλές τιμές παραγωγής. Το φαινόμενο αυτό το ξέρουν καλά όσοι ασχολούνται με αιολικά πάρκα σε μή διασυνδεδεμένα δίκτυα ( συνήθως νησιά ), όπου η παραγωγή από τα αιολικά είναι συγκρίσιμο μέγεθος με την παραγωγή πχ ενός σταθμού της ΔΕΗ diesel. Περικοπές ισχύος πατατειρούνται συνήθως το βράδυ, όπου τα φορτία του δικτύου είναι χαμηλά ή και όπως προέγραψα σε περιπτώσεις σταθμών παραγωγής με υψηλά Τεχνικά Ελάχιστα παραγωγής. Στα διασυνδεδεμένα δίκτυα τα πράγματα είναι πιό απλά, και συνήθως ο ΔΕΣΜΗΕ, αποροφά όλη την διαθέσιμη ισχύ. Ελπίζω να βοήθησα.
  4. Καλησπέρα σας. Σε μία οικιακή εφαρμογή συμβαίνει το εξής. Ενώ κατά τις πρωινές ώρες υπάρχει σκίαση από το κτίριο, τις ίδιες ώρες υπάρχει έντονη αντανάκλαση από τις γυάλινες επιφάνειες του απέναντι γειτονικού κτιρίου. Μπορεί να υπολογιστεί με κάποιον τρόπο αυτή η αντανάκλαση, ή απαιτεί επί τόπου μετρήσεις ; Ευχαριστώ.
  5. Η Υπομονή , το σημαντικότερο και μεγαλύτερο.
  6. Δεν νομίζω ότι η "δουλειά" του προγράμματος αυτού είναι να διαστασιολογέι αγωγούς, κτλ. Άλλος είναι ο κύριος προορισμός του.
  7. Συγχώνεψη θεμάτων - miltos Καλημέρα σας. Σε κάποιο οικιακό έργο , μου έτυχε ο ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης να έχει οδεύσει την καλωδίωση κάτω από το δάπεδο το οποίο ήταν πλακάκια. Τα καλώδια είναι pvc, περασμένα μέσα σε "βιομηχανικού τύπου" εύκαμπτες σωληνώσεις, και καταλήγουν σε ένα κεντρικό "κουτί" και από εκεί στον πίνακα. Συναντάται αυτή η πρακτική ? Υπάρχει κάποιο θέμα ασφαλείας δεδομένου ότι στο δάπεδο διέρχονται και αγωγοί νερού από το σύστημα θέρμανσης, κτλ ? Σε περίπτωση βλάβης πώς θα γίνει αποκατάσταση δεδομένου ότι δεν είναι πάντα σε ευθεία γραμμή η καλωδίωση ώστε εύκολα να μπορεί να αντικατασταθεί, κτλ ? Ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα σας. Έχετε χρησιμοποιήσει σε κάποιο έργο το παρακάτω προιόν ; http://enphase.com/products/microinverters/d380/ Ευχαριστώ.
  9. 2,5 μέτρα από το όριο οικοπέδου. Το ρέμα δεν επιρεάζει όσο κοντά και να είναι.
  10. Σε υπο κατασκεύην έργο δίπλα σε αδρευτικό κανάλι, καμία διαφοροποίηση. Εξαρτάται από την εκάστοτε τοπική υπηρεσία.
  11. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Γιατί έχετε αμφιβολίες για την ποιότητα των μετρήσεων του εργαστηρίου ? Έχετε μετρήσει εκεί κάποιο πάνελ ?
  12. Καλησπέρα. Γνωρίζετε εάν υπάρχουν εξειδικευμένα εργαστήρια μέτρησης μεγεθών πάνελς? Τα εργαστήρια ηλεκτρονικών ισχύος ή άλλα αντίστοιχα σε διάφορα πολυτεχνεία ή ΤΕΙ κάμουν τέτοιες μετρήσεις ? Ευχαριστώ.
  13. Το γούγλη τον ξέρομεν. Τα 136 που θέλει δεν τα ξέρομεν.
  14. Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος πού μπορώ να βρώ τα ακόλουθα πρότυπα ; ΕΑ Recommendations, part 10 (1997), Recommended practices for wind turbine testing. Part 10 : Measurement of noise immission from wind turbines at noise receptor locations. ISO 1996-1:2003, Acoustics - Description, measurement and assessment of environmental noise - Part 1: Basic quantities and assessment procedures. ISO 1996-2:2007, Acoustics - Description, measurement and assessment of environmental noise - Part 2: Determination of environmental noise levels Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.