Μετάβαση στο περιεχόμενο

Schumi

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Schumi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, μια επεξήγηση παραπάνω για το τι συμβαίνει με την κατηγορία 3? Είδα ότι ο terry είπε πως συνεχίζει να ισχύει, αλλά στον νόμο μέσα δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο να διευκρινίζεται. Ευχαριστώ!
  2. Τελικά δεν παίζει όριο 11μ και υπαγωγή στο άρθρο 14... Με βλέπω να προτείνω κανονική άδεια αλλαγής διαρρύθμισης και διαχωρισμού επιπέδων με εσωτερική σκάλα σε κοινόχρηστο εισόδου και να μου λένε ότι δεν έχουν τα λεφτά να το κάνουν...
  3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Gousgounis, όταν λες κανονική άδεια τί εννοάς? Καινούρια άδεια για τον κάθε όροφο ξεχωριστά?
  4. Το κλείσιμο τρύπας σκάλας (για διαχωρισμό ορόφων) πού συγκαταλέγεται? Στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις? Δεν μιλάμε για οπλισμένο σκυρόδεμα (προφανώς), αλλά κάποια κατασκευή με μεταλλικά δοκαράκια και χαλυβδόβυλλο (ΟΚ, και μια επένδυση από πάνω). Ποιό είναι γενικά το όριο μεταξύ άδειας μικρής κλίμακας και ανάγκης για άδεια αλλαγής διαρρύθμισης?
  5. Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Για την εξωτερική σκάλα, όμως, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν διαθέσιμα τετραγωνικά από ΣΔ (μετρώντας σε αυτά σαν μοναδική και κύρια είσοδος, πλέον, στον Όροφο), πόσο εύκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο? Επίσης, η άδεια πρέπει να βγει πριν τη Σύσταση Οριζοντίου, συνεπώς στην πρώτη φάση θα αφορά ολόκληρο το κτίριο (σαν δευτερεύουσα?). Στη μία πλευρά (αυτή που βολεύει και περισσότερο) υπάρχει παραβίαση του Δ. Μπορεί να παίξει με το μέγεθός της κάποια εξαίρεση?
  6. Επίσης, για αποφυγή άλλων ιστοριών με την εξωτερική σκάλα, έχει προταθεί και η κατασκευή μίας εσωτερικής (μέταλλο+ξύλο), με το που μπαίνεις στο σπίτι. Δηλαδή μπαίνοντας από την κύρια είσοδο, να υπάρχει ένας προθάλαμος-κλιμακοστάσιο, κλειστός και με δεύτερη πόρτα για την είσοδο στο ισόγειο, κοινόχρηστος, αλλά πρακτικά για να ανεβαίνεις μόνο στον πάνω όροφο.
  7. Συνάδελφοι, ξέρω ότι το κάθε θέμα έχει ξανασυζητηθεί ξεχωριστά, όμως δεν είμαι σίγουρος αν... η σύνθεση όλων λειτουργεί σωστά αθροιστικά ως προς το συμπέρασμα! Περίπτωση, που πιστεύω θα είναι και πολύ συνηθισμένη: ----- Μονοκατοικία με: Όροφο, Ισόγειο, Υπόγειο. Όλα επικοινωνούν με εσωτερική κλίμακα, ενώ η κεντρική είσοδος είναι από το ισόγειο (υπερυψωμένο). Εντός Σχεδίου και Δεν είμαστε σε οικισμό <2000 κ. Υπάρχει η πρόθεση να χωριστεί ο Όροφος, με κλείσιμο της "τρύπας" από την εσωτερική σκάλα (η ακριβής τεχνική λύση είναι υπό συζήτηση ακόμα...). Θα γίνουν και κάποιες αλλαγές σε εσωτερικούς τοίχους στον Όροφο. Υπάρχει η πρόθεση να κατασκευαστεί, πλέον, εξωτερική μεταλλική κλίμακα για είσοδο στον Όροφο. Μετά από όλο αυτό... υπάρχει η πρόθεση να γίνει Σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας, με σκοπό -ίσως- αργότερα τη μεταβίβαση σε ένα από τα παιδιά. ----- Για τις μετατροπές-αυθαιρεσίες που περιγράφονται παραπάνω, τί πακέτο ενεργειών χρειάζεται? Η αλλαγή χρήσης του υπογείου και η εξωτερική κλίμακα μπορούν να "τακτοποιηθούν" με τον Ν.4014 (όμως η τακτοποίηση ισχύει για 30 χρόνια, ως γνωστόν...) Υποθέτω το κλείσιμο της "τρύπας", μαζί με τις άλλες εσωτερικές αλλαγές θα χρειαστεί Άδεια Εργασιών Μικρής Κλίμακας ή κανονική Άδεια Αλλαγής Διαρρύθμισης? Η Σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας μπορεί να γίνει μετά από όλα αυτά ή θα "κολλάει" αιωνίως στο θέμα της εξωτερικής κλίμακας? Νομίζω πρόκειται για πολύ κλασική περίπτωση και καλό θα είναι να υπάρχει ολοκληρωμένη σε ένα topic... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  8. Guys, επειδή έχω στο μυαλό μου (και λόγω της κρίσης...) την πιθανότητα να αναζητηθούν ΚΑΙ δουλειές από εξωτερικό (εννοώντας να κάνεις από εδώ κομμάτια από μελέτες κτλ), έχει υπόψη του κανείς αν υπάρχει πρόβλημα με αυτό όσον αφορά την επιδότηση και τους όρους? Δεν βρήκα κάτι σχετικά μέχρι τώρα στους όρους. Κάποια στιγμή θυμάμαι να περνάει από το μάτι μου κάτι για δουλειές εξωτερικού σε όρους, αλλά δεν το βρίσκω με τίποτα.
  9. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Έκανα την αίτηση και περιμένω την προέγκριση προς το παρόν. Κάτι ακόμα: όταν αγοράζουμε προγράμματα από το εξωτερικό υπάρχει κάποιο πρόβλημα να συμπεριληφθούν στα απαραίτητα πρώτα έξοδα (6000)?
  10. Συνάδελφοι γεια σας, έψαξα πολύ στις... 100+ σελίδες, αλλά δε νομίζω ότι βρήκα σαφή και οριστική απάντηση στην πολύ συγκεκριμένη περίπτωση που με αφορά. α. Καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχω καν εύκολα τα "πρώτα" χρήματα που πρέπει να βάλω (6000+ΦΠΑ και 2-3 νοίκια μέχρι την έγκριση), σκεφτόμουν να κάνω γραφείο το ημι-υπόγειο της πατρικής κατοικίας. Αυτή τη στιγμή η μόνη σύνδεση είναι μέσω εσωτερικής σκάλας και πόρτας, που όμως γίνεται να κλείσει (ακόμα και να χτιστεί αν χρειάζεται). Το υμι-υπόγειο έχει ξεχωριστή είσοδο μπροστά, δικό του WC και είναι ένας άδειος χώρος που μπορεί πράγματι να διαμορφωθεί ως γραφείο, δεν χρησιμοποιείται σαν σπίτι αυτή τη στιγμή. "Προφορικά" μου είχαν πει στον ΟΑΕΔ ότι μια τέτοια περίπτωση δεν είναι απορριπτέα απαραίτητα, αλλά κανείς δε σου εγγυάται από την αρχή τίποτα. Έχει κάποιος αντίστοιχη (εχμ, πανομοιότυπη?) περίπτωση που να έχει εξεταστεί για το πρόγραμμα? β. Επίσης, η αλλαγή έδρας συνεπάγεται και διακοπή της επιχορήγησης? Αν οι δουλειές πάνε καλά (αστείο?) έχω σκοπό πράγματι να μεταστεγαστώ σε καλύτερο χώρο. Η "διατήρηση" της επιχείρησης που αναφέρει η Οδηγία σε τί συνίσταται? Συμπεριλαμβάνεται στην έννοια αυτή η διατήρηση της επιχείρισης στον ΙΔΙΟ χώρο που δηλώνεται αρχικά στο πρόγραμμα? Ευχαριστώ, ελπίζω να ήμουν σαφής και όχι μπουρδολογικός.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.