Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

evimar87

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

evimar87's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν για την κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ απαιτείται κάποιας μορφής άδεια. Σύμφωνα με το Ν. 4495/2017, άρθρο 30, που αναφέρει στο σημείο (ιδ) "κατασκευές, όπως σκάλες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), αντηρίδες και πεζούλια σε ακάλυπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων", δεν απαιτείται οικοδομική άδεια/ έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Στον ίδιο Νόμο, αναφέρεται η απαίτηση έκδοσης Οικοδομικής Άδειας στην περίπτωση εγκατάστασης ανελκυστήρα ΑΜΕΑ. Εν τέλη, απαιτείται έκδοσης σχετικής άδειας για τη ράμπα ΑΜΕΑ; Εάν όχι, απαιτείται μόνο η Ηλεκτρονική Βεβαίωση Μηχανικού, σύμφωνα με τον Ν. 4759/9-12-2020. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. Επιχείρησα τελικά νέο υπολογισμό αμοιβής από το ΤΕΕ και τότε μου εμφάνισε τη δυνατότητα νέας αναφοράς. Ευχαριστώ πάντως!
  3. Τα πεδία της αμοιβής και του Φ.Π.Α. είναι συμπληρωμένα. Το κουμπί της "αναφοράς" πώς ενεργοποιείται ξανά; Έχω βγάλει ήδη μία αναφορά.
  4. Καλησπέρα Συνάδελφοι, πριν 2 ημέρες πέρασα μία πληρωμή στο σύστημα του ΤΕΕ, έφτασα μέχρι την αναφορά και σήμερα που επιχείρησα να εκδόσω εντολή πληρωμής είναι ανενεργό το κουμπί της εντολής πληρωμής. Τι πρέπει να κάνω;; Ευχαριστώ!
  5. Στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ, στην καρτέλα "Ομάδα έργου" -> "ανάλυση αμοιβών"-> στις "τραπεζικές συναλλαγές αμοιβής" τα κενά πλαίσια συμπληρώνονται αυτόματα, μετά την εντολή πληρωμής στην τράπεζα; Έχω κάνει ήδη 2 πληρωμές και καμία από αυτές δεν έχει περαστεί. Κάνω κάτι λάθος στο σύστημα μέσα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, η αμοιβή που υπολογίζεται από το σύστημα του ΤΕΕ είναι χωρίς Φ.Π.Α.;
  7. Στο ΖΝΧ δεν δίνει το λογισμικό την επιλογή για ηλεκτρική αντίσταση, οπότε μάλλον θα επιλέξω τοπικό ηλεκτρ. θερμαντήρα;
  8. Οπότε απλά 1 και 0 στη λειτουργία στους μήνες για την αντλία και τον ηλιακό συλλέκτη. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Και κάτι ακόμα που με προβλημάτισε. Το ένα διαμέρισμα είναι στον 1ο όροφο, που ανέφερα προηγουμένως για το "Εξοικονομώ", και ακριβώς από πάνω στον 2ο όροφο είναι και το 2ο διαμέρισμα, και αυτό στο "Εξοικονομώ". Ενώ το ΠΕΑ του διαμερίσματος του 1ου ορόφου μου βγήκε κατηγορία Ε, χωρίς το σενάριο φυσικά, το ίδιο ακριβώς διαμέρισμα στον 2ο όροφο μου βγήκε Η. Με την ίδια μόνωση, ίδια κουφώματα και τα 2 διαμερίσματα και τον ίδιο λεβητα και κλιματιστικό. Το μόνο που σκέφτηκα για τη διαφορά στην ενεργειακή κατάταξη είναι το ότι το διαμέρισμα του 2ου ορόφου είναι περισσότερο εκτεθημένο στον αέρα. Αυτό το γεγονός μπορεί να δικαιολογήσει την χαμηλότερη ενεργ. κατάταξη του διαμερίσματος του 2ου ορόφου;
  9. Καλησπέρα Συνάδελφοι, έβγαλα το 1ο ΠΕΑ για διαμέρισμα στο "Εξοικονομώ κατ' οίκον" και στο σενάριο προστέθηκε αντλία θερμότητας, την οποία προφανώς θα προσθέσω στο λογισμικό και στο ΖΝΧ, σωστά; Θα ήθελα να ρωτήσω, ακόμα, στο ΖΝΧ υπήρχε ο τοπικός ηλεκτρικός θερμαντήρας, στο σενάριο θα τον κρατήσω ή όχι; Και αν ναι, με τι συντελεστή θα συνεισφέρει στο ΖΝΧ; Να αναφέρω ακόμα ότι το διαμέρισμα έχει και ηλιακό συλλέκτη, δηλαδή θα έχει ζεστό νερό τους θερινούς μήνες από τον ηλιακό και τους χειμερινούς μήνες από την αντλία θερμότητας. Το ΖΝΧ από τον τοπικό θερμαντήρα θα είναι για τους μήνες που δεν λειτουργεί η αντλία θερμότητας και ο ηλιακός συλλέκτης δεν μπορεί να προσφέρει ζεστό νερό; Και αν παραμείνει ο ηλεκτρικός θερμαντήρας για ποιους μήνες; Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  10. μόλις πάω να βάλω topic μου βγάλει κάτι περίεργα, μήπως έχει πρόβλημα το site; Θέμα πάντως πρόσθεσα..δεν ξέρω, γιατί δεν εμφανίστηκε!Και στις λέξεις μου έκοψε στη δημοσίευση ορισμένα γράμματα και μετά τα διόρθωσα με την "επεξεργασία". Μπορώ να διορθώσω με κάποιο τρόπο το topic, να το προσθέσω;
  11. Καλησπέρα Συνάδελφοι, Έχω μία περίπτωση 1ου ΠΕΑ σε "Εξοικονομώ κατ' οίκον" και έχω βγάλει την ενεργειακή κατηγορία του υπάρχοντος κτιρίου, που είναι Ε. Θέλω να βάλω ένα σενάριο στη συνέχεια, ώστε να φαίνονται οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, και συγκεκριμένα θα μπει μία αντλία θερμότητας και ηλιακός συλλέκτης. Τον ηλιακό συλλέκτη, εντάξει, τον πρόσθεσα επιλέγοντας την επιλογή για την προσθήκη του ("Ηλιακός συλλέκτης" στα Συστήματα). - Την ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ, όμως, ως τι θα την προσθέσω; Δηλαδή στον ΤΥΠΟ τι θα βάλω για την Θέρμανση; Κεντρική Α.Θ. είναι σωστό (πρόκειται για διαμέρισμα);; - Επίσης, την αντλία θερμότητας θα την προσθέσω και στην Θέρμανση και στο ΖΝΧ; Ως σύστημα διανομής, τερματικές και βοηθητικές μονάδες τι θα βάλω; - Τέλος, στο σενάριο αυτό, κάνοντας "προσθήκη αντίγραφου κτιρίου" υπάρχει ως σύστημα θέρμανσης ο Λέβητας που έχει το υπάρχον κτίριο. Στο σενάριο, θα αφαιρέσω τον λέβητα και θα βάλω μόνο την αντλία θερμότητας; Αφού με αυτή θα παρέχεται θέρμανση μετά τις αλλαγές (και δεν θα υπάρχει ο λέβητας); Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  12. Καλησπέρα Συνάδελφοι, θέλω τη βοήθειά σας... Πρόσφατα αγόρασα καινούριο laptop με windows 8, όμως δεν μπορώ να εγκαταστήσω το autocad 8 που έχω και χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα. Μάλλον δεν μπορεί να περαστεί! Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;; Υπάρχει διαθέσιμη και ελεύθερη κάποια έκδοση Autocad που να μπορέσω να εγκαταστήσω;; Επίσης, δεν μπορώ να εγκαταστήσω το microsoft office to 2010. Υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας;; Σας Ευχαριστώ!
  13. Οπότε βρίσκουμε τιμολόγια υλικών από ένα μαγαζί με σίδερα και μαζί με την υπέυθυνη δήλωση του μηχανικού και μία υπεύθυνη δήλωση του πελάτη μου ότι το κατασκεύασε ο ίδιος είναι εντάξει; Χρειάζεται να καταθέσω και σχέδιο (κάτοψη; Επίσης, όταν λένε ότι χρείαζεται το ζυγολόγιο, απλά εννοούν να ζυγιστεί το τρέιλερ και να έχω το απόβαρο, που θα δηλωθεί και στην Υ.Δ. του μηχανικού;
  14. Καλησπέρα, έχω αναλάβει ένα τρέιλερ, που ο πελάτης μου το έχει αγοράσει από άλλον, και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του δεν είχε βγάλει άδεια. Το τρέιλερ αυτό κατασκευάστηκε σε συνεργείο πριν δέκα χρόνια και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του έχει μία απλή απόδειξη αγοράς από το συνεργείο.Η περίπτωση αυτή σίγουρα δεν μπορεί να ενταχθεί στην αγορά μεταχειρισμένου τρέιλερ, καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν είχε βγάλει άδεια και έτσι δεν έχουμε στα χέρια μας το πρωτότυπο σημείωμα έλξης. Οπότε θα μπει στην περίπτωση της ιδιοκατασκευής; Και αν ναι, πως θα βρούμε τιμολόγια υλικών, αφού ο πελάτης μου το αγόρασε απο άλλον (αν σκεφτούμε ότι έχει γίνει το μπέρδεμα με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη που δεν είχε άδεια); Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.