Μετάβαση στο περιεχόμενο

Philby

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    you name it
  • Τοποθεσία
    bora bora
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Philby's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω μία περίπτωση στην οπόια θέλω να κάνω αλλάγες κατά τη μεταφορά από 4014 σε 4178. Πρόκειται για δήλωση που ενώ είχε ολοκληρωθεί με το 4014 (έχω καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά + σχέδια και ο ιδιοκτήτης πλήρωσε εφάπαξ το πρόστιμο) όμως θέλω να διορθώσω κάποια στοιχεία όπως να αλλάξω την ημερομηνία, τα m2 της παράβασης καθώς και από Υ.Δ. χώρων με μειωτικό συντελεστή να δηλώσω Υ.Δ.Κ.Χ.. Με άλλα λόγια καινούργια δήλωση...., γνωρίζω πως όταν ή διαδικασία είχε περραιωθεί με το 4014 απλά κάνεις τη μεταφορά, πληρώνεις το τέλος ανατπόδωσης και ολοκληρώνεται η διαδικασία αλλά όπως σας εξηγώ υπάρχουν ζητήματα. Ερωτήσεις: 1) Η προφανής. Είναι δυνατόν να αλλάξουμε τα στοιχεία μιας δήλωσης που έχει ολοκληρωθεί με το 4014? Δεν είναι σαν να λέω ότι δήλωσα συνειδητά αυθαιρεσίες με μικρότερο πρόστιμο την προηγούμενη φορα... 2) Σε περίπτωση που γίνεται φαντάζομαι πως εφόσον έχει καταβληθεί ήδη ένα ποσό αυτό συνψηφίζεται με το νέο πρόστιμο. σωστά? Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. yian
  2. Αν εννοεις εισφορές ΙΚΑ από τη στιγμή που υπαχθείς στο 4014 με το άρθρο 26 "προς έκδοση οικοδομικής αδείας" και κάνεις άδεια νομιμοποιήσης δεν οφείλεις ειφορές σύμφωνα με την παράγραφο 22 άρθρο 24 του 4014 το οποίο διευκρίνιστηκε και με ένα έγγραφο του ΥΠΕΚΑ που κοινοποιήθηκε στο ΙΚΑ πέρυσι το Μαιο. Θα πρέπει βέβαια να εξετάσεις αν νομιμοποιείται η θέλει τακτοποιήση.
  3. JTB ευχαριστώ για το support κύρίως διότι περιγράφεις μία κατάσταση όπως ακριβώς είναι, ούτε υπογράφω στατικά για τις βάσεις που εγκαθιστώ, ουτε ηλεκτρολογικά κάνω και ούτε καν τις βάσεις δεν πουλάω απλά συνεργάζομαι με εταιρεία φωτοβολταικών η οποία κάνει μελέτες, αγοράζει τις βάσεις και στέλνει εμένα να τις εγκαταστήσω και να προτείνω κατασκευαστικές λύσεις όπου απαιτείται. Τώρα βεβαία μία φορά κάποιος σχολαστικός πήγε και αγόρασε sunpower 330w πανέλα και μου έφερε το flash report για να κάνω sorting για 31 πανέλα αλλά αυτό ήταν μία εξαίρεση! Υ.Γ. JTB δικαίως είσαι περήφανος για τη δουλεία σου είναι όντως εξαιρετική, αλλά αφού δίνεις την αφορμή τη λύση να χρησιμοποιήσετε σενάζια 30άρια στον άξονα ανατολή-δύση την απορρίψατε λόγω βάρους? Διότι ακόμα και αν δεν σας έπαιρνε από ανεμοπίεση θα μπορούσατε να τα πακτώσετε όπου έχει υποστυλώματα ας πούμε με φλάτζες.
  4. Απαιτείται μόνο το στέλεχος της αδείας για να κάνεις αιτηση στους διαχειριστές του Τεε να προχωρήσουν την αιτησή σου από προσωρινη σε ολοληρωμενη υπαγωγή, μήπως αυτό εννοούσαν οι συνάδελφοι? Γιατί για τη β'φάση από ότι φαίνεται χρειάζονται και όλα τα υπόλοιπα... Ξέρω ακούγεται τόσο ηλίθιο που μου πήρε μέρες να το συνειδητοποιήσω και ακόμα δεν το καταλαβαίνω και ρωτάτω και ξαναρωτάω για επιβεβαίωση.
  5. Tα πέρι ηλιθιότητας ήταν όντως ρητορική ερώτηση όσον αφορά την τροποποίηση π.χ. εννοώ ότι θεωρητικά θα χρειαστώ ΔΕ.ΔΟ.ΤΑ η στατική μελέτη δεν φτάνει, + έκθεση Η/Μ
  6. Ναι αλλά δεν είναι ηλιθιότητα αυτό? Εφόσον βγαίνει η νέα άδεια όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν εκεί... εννοείται φυσικά ότι ανεβάζεις τα έντυπα έγκρισης + άδειας γιατί όμως να κάτσω να τροποιήσω όλα τα αρχεία?
  7. Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα, ξερεί κανείς αν σε περίπτωση που έγινε υπαγωγή στο 4014, πληρώθηκε το παράβολο, βγήκε η άδεια, προχώρησε σε ολοκληρωμένη υπαγωγή, εξακολουθεί να έχει την υποχρέωση να ανεβάσει τα δικαιολογητικά στο σύστημα όπως σε περίπτωση τακτοποίησης ή η εκδοθείσα άδεια μας απαλάσσει από την υποχρέωση?
  8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Οπότε αγοράζω καμπόσο χρόνο μέχρι να αποφασίσουν οι ιθύνοντες του Υπεκά να μας χαρίσουν λίγη από τη σοφία τους.
  9. Μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι μπορώ να δηλώσω μια κατηγορία για ΔΕΔΟΤΑ να προχωρήσω σε ολοκληρωμένη υπαγωγή (βιάζεται ο ιδιοκτήτης για μεταβίβαση, και το ΔΕΔΟΤΑ είναι η τελευταία εκκερεμότητα) και μετά από τις διευκρινίσεις του ΥΠΕΚΑ να το τροποποιήσω?
  10. Και τεγίδες γωνιάζουμε, και clamps σφίγγουμε και βύσματα express καρφώνουμε και ντιζοστρίφονα βιδώνουμε και όχι μόνο... Και η εταιρεία πουλάει και μούρη ότι στους εκλεκτούς της πελάτες στέλνει αρχιτέκτονα για να στήσει το δεκαράκι...
  11. Έχω μπλέξει δηλαδή! Αναρωτιέμαι γιατί να μου έρχονται δουλειές οι οποίες να είναι μπερδεμένες να πρέπει να τις κάνω, δεν έχω επιλογή να αρνηθώ, παρόλο που δεν πληρώνομαι για αυτές ουτε 1 ευρώ αλήθεια, και από πάνω να με λένε και αχάριστο (οι απέξω) που έχω δουλειά στο αντικείμενο μου τέτοιους χαλεπούς καιρούς...
  12. Μεταφορά από άλλο θέμα - miltos Επειδή κάνω εγκαταστάσεις μπορώ να πω έχω δει μέχρι και 2,85μ γιατι ο πελάτης ήθελε 15μοίρες έτσι του τάξανε δηλαδή, διάταξη 5 portrait (1640mm το πανελ) και ανύψωση 0.75μ από το έδαφος για να μη σκιάζει το στηθαίο. Για τους τερματικούς συγκρατήρες πάνω πάνω ήθελε σκάλα δίπλα στο στηθαίο (τα 0,5μ ήταν με το ζώρι 0,3) και στον 7ο όροφο ήταν κάπως επικίνδυνο αφού δέθηκα για να ανέβω..
  13. Να πω και εγώ την πονεμένη μου ιστορία, διαβάζω κάνα 3ωρο 31 σελίδες απαντήσεων και το μόνο που κατάλαβα είναι ότι οι μισές τουλάχιστον περιπτώσεις σηκώνουν συζήτηση, άλλη μία λοιπόν. Κτίριο του 1979 με κύρια χρήση κατοικία αλλά ίσόγειο γραφείο όπου και βρίσκεται η περίπτωση μου. Λέω κύρια χρήση με 165μ2 για κατοικία λόγω περισσότερης δόμησης. Στο ισόγειο γραφείο λοιπόν υπάρχει ένα νόμιμο πατάρι 21μ2 και με μεταλλική κατασκευή προσθέτει άλλα 20μ2. Στην ουσία γκρέμισε το παλιό απο ΟΣ και έκανε μεταλλική κατασκευή 41μ2 πλέον τετραγωνικά. Εκτός από αυτό υπάρχει και δεύτερη παράβαση. Κολλητά με το υφιστάμενο έκανε και μία αποθήκη 34μ2 η οπόια είναι πάλι μεταλλική, επικοινωνεί με το υφιστάμενο και στην ουσία καταργεί τον ακάλυπτο. Ερωτήσεις. 1) ΔΔΤ2 η ΔΔΤ3 το σκεπτικό μου είναι το εξής το πατάρι είναι ΔΔΤ2 αλλά η αποθήκη είναι εκτός του σωματος του κτιρίου. 2) Το ισόγειο είναι μεν κατηγορία ββ (κατάστημα σύμφωνα με την άδεια, γραφείο σήμερα) οποτε ΔΔΤ3 + ββ = στατική μελέτη αλλά το κτίριο έχει ώς κύρια χρήση κατοικίας αρά μετρά σαν αα? 3) Ανεξαρτητως αν θα είναι ΔΔΤ2 η ΔΔΤ3 θα αφορά μόνο τις αυθαιρεσίες η όλο το κτίριο? Σημαντικό διότι έχω κτίριο από ΟΣ και αυθαιρεσίες με μεταλλικό σκελετό. Καταλαβαίνετε το κομφούζιο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.