Jump to content

nick_61

Core Members
 • Posts

  910
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by nick_61

 1. Μην είσαι και τόσο σίγουρος. Στο εξοικονομώ-αυτονομώ έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ! Αλλού πληρώνουν και αλλού δεν πληρώνουν την μελέτη θέρμανσης. Μπάχαλο !!!
 2. Για να τον συμπληρώσεις αυτόν τον πίνακα πρέπει να έχεις και τις αντίστοιχες πληροφορίες για καταναλώσεις (λογαριασμούς ρεύματος κλπ). Είναι εντελώς πληροφοριακός. Δεν επηρεάζει κάπου.
 3. 1. Αναφέρεσαι στο λογισμικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ ή σε κάποιο άλλο; 2. Κάνεις σωστά την επιθεώρηση σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ και τον ΚΕΝΑΚ, χωρίς εξετάζεις τι πρόβλημα προκύπτει και για ποιόν. Αν δεν την κάνεις σωστά τότε μπορεί να προκύψει πρόβλημα για σένα...
 4. Και βέβαια είναι τραβηγμένο. Είναι ΜΘΧ γιατί είναι βοηθητικός χώρος και δεν θερμαίνεται με κάποιο σύστημα θέρμανσης. Αν από την φύση του είναι ζεστός, είναι επειδή έχει (κακώς) πολλές απώλειες ο λέβητας. Άσε που επιβάλλεται να είναι επαρκώς αεριζόμενος.
 5. 1) Στη θέρμανση κανονικά το τζάκι για όση επιφάνεια θερμαίνει και το υπόλοιπο με θεωρητικό.Δεν επηρεαζόμαστε από συνήθειες χρηστών. Βάζουμε ότι βλέπουμε. 2) Εσύ δεν πρέπει να κάνεις το ίδιο λάθος που έκανε η προηγούμενη. Θα βάλεις το τζάκι κανονικά και ας κατεβαίνει κατηγορία. 3) Δεν κατάλαβα σε ποιο κουτάκι αναφέρεσαι.
 6. Αναρτήθηκαν οι αρχικοί πίνακες κατάταξης https://exoikonomo2021.gov.gr/apotelesmata-axiologeses
 7. Καλημέρα ! Το έχω διαβάσει όσο προσεκτικά μου επιτρέπει η ηλικία μου ! 😄 Αλλά και εσείς δεν διαβάσατε προσεκτικά την ανάρτησή μου. Έγραψα ότι θα έπρεπε να βρουν μια λύση για να μην υπάρχει αδικία. Η λύση που προτείνετε θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι μια βάση προς αυτή την κατεύθυνση. Απλά το αφερέγγυο κράτος που ζούμε δεν μπορεί να έχει τέτοια ευαισθησία και ευελιξία. Οπότε σου λέει αφού επιτυγχάνεται ο στόχος της εξοικονόμησης και με το παραπάνω, αυτό αρκεί. Τα περαιτέρω είναι "ψιλά γράμματα" για αυτούς.
 8. Ειδικά για το Εξοικονομώ 2021 στο οποίο για να ενταχθεί κάποιος παίζει ρόλο η βαθμολογία, συμφωνώ μαζί σου ότι δημιουργείται ένα θέμα "αθέμιτου ανταγωνισμού" μεταξύ των ωφελούμενων και θα έπρεπε να το προβλέψουν και να βρουν μια λύση για να μην αδικούνται οι "μη έχοντες". Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δυστυχώς πριμοδοτεί ουσιαστικά όσους έχουν κομπόδεμα. Από την άλλη όμως, στόχος όλων των προγραμμάτων είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Οπότε αν καποιος θέλει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν ανακόλουθο το κράτος αν τον απέτρεπε να το κάνει.
 9. Μου το έχουν κάνει και εμένα σε 4 τουλάχιστον περιπτώσεις. Έχω ανεβάσει λογαριασμούς ΔΕΗ του 2019 και του 2021 και μου ζήτησαν και του 2020. Σε κάποια τηλεφωνική επικοινωνία μου με το helpdesk, μια έκπληκτη κυρία μου είπε πως μάλλον το ζητάνε για να φαίνεται ότι το έτος που έγινε η αίτηση το ακίνητο ηλεκτροδοτούνταν !!! Δυστυχώς μια από τις πολλές αιτίες για την ταλαιπωρία που τραβάμε είναι ότι οι "ελεγκτές" είναι παιδιά συνήθως άσχετα με το αντικείμενο, που τα έχει προσλάβει η εταιρεία που έχει πάρει την δουλειά και τα πληρώνει με το κομμάτι και με εξευτελιστική αμοιβή. Τους δίνει μια chek-list με συγκεκριμένα σημεία ελέγχου και την εφαρμόζουν κατά γράμμα, χωρίς στα περισσότερα σημεία να καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Γι' αυτό και ζούμε αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις !!!
 10. Και από τις 15/3 έως σήμερα γιατί δεν κουνιέται φύλλο; Έχεις "εσωτερική" πληροφόρηση και είσαι τόσο σίγουρος; Γιατί τα σημάδια και η προϊστορία άλλα δείχνουν. Μακάρι να είναι όπως τα λες.
 11. Οι συνεχείς προηγούμενες παρατάσεις και ιδιαίτερα η αναίτια παράταση έναρξης για τις πολυκατοικίες αποδεικνύουν εξόφθαλμα ότι δεν είναι ακόμα έτοιμοι για τα επόμενα στάδια του προγράμματος (αιτήσεις πολυκατοικιών, πίνακες κατάταξης ανά Νομό, διαδικασία ενστάσεων, ΗΤΚ, Β' ενεργειακός επιθεωρητής κλπ). Πιστεύω ότι θα τελειώσουν και οι αιτήσεις για τις πολυκατοικίες και μετά θα βγάλουν τους πίνακες κατάταξης για όλα. Άρα πάμε για τέλος Μαΐου.
 12. Μη ξεχνάς και τα ίδια κεφάλαια/δάνεια (περίπου 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού). Και οι 50.000 κατοικίες είναι ο στόχος, δεν είναι και σίγουρο ότι θα επιτευχθεί. Θα σταματήσουν εκεί που τελειώνουν τα χρήματα.
 13. Μιλάμε πάντα για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 που δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με άλλα προγράμματα γιατί έχει πρόσθετες προύποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα και η κυριότερη από αυτές είναι η βαθμολογία. Όταν πρωτοδημοσιεύθηκε ο οδηγός στα κριτήρια βαθμολόγησης δεν υπήρχε το -60% στα αλουμίνια. Μετά τις διαμαρτυρίες των αλουμινάδων προστέθηκε στον τελικό οδηγό. Επειδή όμως η προχειρότητα έγινε συνήθεια πια, δεν προέβλεψαν να προσθέσουν και μία ακόμα υποπαράγραφο στην παράγραφο 7.5 που να το διευκρινίζουν. Επειδή με αυτό το κόλπο αλλάζει καταφανώς η βαθμολόγηση και προκύπτουν θέματα αδικίας, αργά ή γρήγορα (μάλλον αργά κατά την συνήθειά τους) θα το διευκρινίσουν. Γιαυτό καλύτερα να μην το δοκιμάσει κανείς γιατί θα μπλέξει. Τουλάχιστον έτσι απάντησαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΤΕΕ. Δες στο βίντεο παρακάτω (στο 2:10:00)
 14. Ο πίνακας 2.5 δίνει έμμεσα πληροφορίες σε lit/ημέρα : Μονοκατοικία, πολυκατοικία = 27,38 m3/υπνοδωμάτιο/έτος= 27.380 / 365 =75 L/υπνοδωμάτιο/ημέρα Οπότε 3 υπνοδωμάτια - 3Χ75= 225 L/ημέρα
 15. Ακριβώς αυτό μου απάντησαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με θέμα το Eξοικονομώ 2021, όταν τους ρώτησα: "αν υπάρχει πρόβλεψη για όποιον επιχειρήσει να "κοροϊδέψει" το σύστημα προδιαγράφοντας κουφώματα αλουμινίου προκειμένου να έχει το μπόνους του -60% στην βαθμολογία και στο τέλος να τοποθετήσει PVC" Μου είπαν ότι : "είναι foul και δεν θα περάσει αυτή η αλλαγή γιατί αλλοιώνονται οι προϋποθέσεις ένταξης του έργου στο πρόγραμμα, πράγμα που το απαγορεύει ο οδηγός"
 16. Lit/ημέρα - πίνακας 2.5 σελ. 39 ΤΟΤΕΕ 20701-1 /2017 (75L/υπνοδωμάτιο/ημέρα Χ αριθμός υπνοδωματίων) Για το ΖΝΧ τα αναφέρει όλα η παρ. 5.8.2. της παραπάνω ΤΟΤΕΕ.
 17. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ζούμε σε ένα πλήρως αφερέγγυο κράτος. Είναι προφανές από την διάρκειά της και την ευκολία με την οποία δόθηκε, ότι η παράταση δε δίνεται για λόγους covid, buildingcert κλπ. Αυτές είναι προφάσεις "εν αμαρτίαις". Οι παρατάσεις αυτές (και τυχόν επόμενες) δίνονται γιατί δεν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν το πρόγραμμα στα επόμενα στάδια, με ότι αυτό συνεπάγεται. Απόδειξη οι ερωταπαντήσεις και οι συστάσεις σε τεχνικά ζητήματα, που αναρτήθηκαν τρείς μέρες μετά την λήξη της πρώτης προθεσμίας του προγράμματος !!!
 18. Παρόμοια περίπτωση την πέρασα κατηγορία 2.Β (ΙΙ)
 19. Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα του προγράμματος συστάσεις και οδηγίες σε διάφορα εξειδικευμένα τεχνικά ζητήματα : https://exoikonomo2021.gov.gr/-/systaseis-se-technika-zetemata Νωρίς το θυμήθηκαν !!! Πάντως έχει να πέσει πολύ κλάμα στο Β' ΠΕΑ !!! Τεχνικές συστάσεις v.1.pdf
 20. Θεωρώ ότι ταυτίζεται αφού έτσι αναφέρεται στον 4495, στον οποίον δηλώνεται και η Ο.Α. Αν μπει στο πρόγραμμα και πριν την εκταμίευση οι "ελεγκτές" θεωρήσουν ότι δεν ταυτίζεται (γιατί όλα να τα περιμένεις από αυτούς), θα σου το ζητήσουν και βγάζεις τότε βεβαίωση ΟΤΑ. Αν και τέτοιου είδους θέματα θα λύνονται πια με την Η.Τ.Κ.
 21. Αν πάρω παράδειγμα από το εξοικονομω-αυτονομώ, δεν τους ενδιαφέρει η δ/νση της ΔΕΗ. Αυτό που εξετάζουν είναι αν η δ/νση της Ο.Α. ταυτίζεται μετην δεύθυνση που δηλώνεις στο πληροφοριακό σύστημα και με την δ/νση του ΠΕΑ.
 22. Δηλαδή η μόνωση δαπέδου Ά ορόφου σε επαφή με ΜΘΧ (κλιμακοστάσιο - είσοδος) επιδοτείται και η μόνωση των τοίχων του σε επαφή με το κλιμακοστάσιο δεν επιδοτείται; Σαν να μη μας τα λενε καλά. Τι λογική είναι αυτή;
 23. Μόνο εγώ έχω την αίσθηση ότι κάποιους από το ΥΠΕΝ-ΤΕΕ κλπ τους "βολεύει" το πεσμένο buildingcert για να δοθεί και άλλη παράταση στο εξοικονομώ γιατί δεν είναι έτοιμοι για τα επόμενα στάδια του προγράμματος; Μόνο να σκεφτείς ότι δεν έχουν ανέβει οι ερωταπαντήσεις στην πλατφόρμα του προγράμματος αρκεί....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.