Jump to content
Ρύθμιση εγγραφής στο newsletter του Michanikos.gr ×

nick_61

Core Members
 • Posts

  940
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by nick_61

 1. Οι εκταμιεύσεις μέχρι 31/12/22 γινόταν με υποφερτό ρυθμό με μέσο χρόνο αναμονής 1,5 -2 μήνες περίπου. Από 1/1/23 και έπειτα σταμάτησε να πληρώνει και από τις γελοίες παρατηρήσεις που έστελναν ήταν ολοφάνερο ότι υπήρχε άνωθεν εντολή προσωρινής στάσης πληρωμών. Το θέμα πήρε διαστάσεις με ερωτήσεις στην βουλή και επιστολές διαμαρτυρίας από ΤΕΕ κλπ. Τώρα από ότι φαίνεται ξεκίνησαν δειλά - δειλά και κάτι πάει να γίνει. Συνάδελφοι ανέβασαν την πληροφορία ότι σε επικοινωνία τους με ΕΤΕΑΝ, τους είπαν ότι πλέον οι εκταμιευσεις προχωράνε κανονικά. Ίδωμεν
 2. Πάτα το και θα σε κατευθύνει στο επόμενο βήμα της καταχωρήσης των ιδίων κεφαλαίων...
 3. Σωστά. Μια Υ.Δ. αρκεί. Έτσι κάναμε και στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ και ήταν αρκετό.
 4. Γράψε ότι ακριβώς περιγράφεις στην πρώτη παράγραφο της ανάρτησής σου, με επίκληση της αντίστοιχης νομοθεσίας (άρθρο 81 , Ν.4495/2017)
 5. Ο άμεσα ωφελημένος από την εξοικονόμηση ενέργειας λόγω των επεμβάσεων στο σπίτι, θα είναι ο ενοικιαστής που θα δει μειωμένους τους λογαριασμούς για ρεύμα, θέρμανση κλπ. Αυτό θα είναι και το επιχείρημά σου. Πιστεύω ότι αν είναι λίγο "ανοικτό" μυαλό θα πρέπει να σε παρακαλάει να ξεκινήσεις γρήγορα.
 6. Time Left: 15 days and 16 hours

  • FOR SALE
  • USED

  Αχρησιμοποίητο σύστημα μέτρησης συντελεστή U τύπος ALMEMO 2590 - 4S, το οποίο αποτελείται από : - Όργανο μέτρησης και καταγραφής δεδομένων 4 εισόδων : (ΜΑ25904S) ALMEMO data logger 2590-4s - Τροφοδοτικό : (ΖΑ1312ΝΑ8) Switching power supply - Καλώδιο Data: (ZA1909DK5) data cable RS232 interface - Αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας με καλώδιο 5 μέτρων : (FTA3900L05) Outside air temperature Thermo-wire sensor with glass-fiber insulation, 5 m long - Αισθητήρας εσωτερικής θερμοκρασίας με καλώδιο 1.5 μέτρων : (FTA3900) Outside air temperature Thermo-wire sensor with glass-fiber insulation, 1.5 m long - Πλάκα ροής θερμότητας : (FQA018C) Heat flow plate - Προγραμματισμός για εσωτερικό αισθητήρα : (OA9000PRUT) Programming for inside sensor. Differential channel and average value - Προγραμματισμός για πλάκα ροής θερμότητας : (OA9000PRUQ) Programming for heatflow plate. Average value and U-value channel. ALMEMO 2590 - Data sheet.pdf

  NO VALUE SPECIFIED

 7. 1) Τακτοποίηση θα κάνεις αν έχεις διαφορά επιφάνειας σε σχέση με την οικοδομική άδεια και όχι με το ΠΕΑ. 2) Σε ότι αφορά το πρόγραμμα, στην υποβολή της ΗΤΚ δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα λόγω των παραπάνω τετραγωνικών γιατί σύμφωνα με την παρ. 5.2 του οδηγού : "Σε περίπτωση αίτησης μονοκατοικίας/μεμονωμένου διαμερίσματος, κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας εφαρμόζεται έλεγχος ότι η επιφάνεια κυρίων χώρων της ΗΤ πρέπει να είναι μεγαλύτερη ή ίση από το μικρότερο μέγεθος μεταξύ της ωφέλιμης επιφάνειας Α’ ΠΕΑ και της επιφάνειας κυρίων χώρων βάσει εντύπου Ε9, με αποδεκτή απόκλιση μετρήσεων έως 2%." 3) Μπορείς να κάνεις τακτοποίηση εκ των υστέρων αν έχεις διαφορά μικρότερη των 7 τμ, σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α του οδηγού (παρ.1) : ".... Σε περίπτωση που υπάρχουν εκκρεμότητες νομιμοποίησης/τακτοποίησης στο ακίνητο, η αρχική δήλωση υπαγωγής σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών θα πρέπει να έχει γίνει πριν την υποβολή της αίτησης στο Πρόγραμμα. Μεταγενέστερη δήλωση, από την υποβολή αίτησης στο Πρόγραμμα, για υπαγωγή σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, δύναται να υποβληθεί σε περίπτωση απόκλισης της Ωφέλιμης επιφάνειας του ακινήτου μέχρι του ορίου των επτά (7) τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου οι ενεργειακές παρεμβάσεις να είναι σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία....."
 8. Υπερβολικό βεβαίως αλλά την ζητάνε πάντα.
 9. Αν θυμάμαι καλά γίνεται αυτόματα.
 10. Αν δεν έχεις διαφορά στα τετραγωνικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α του οδηγού (παρ.1) : ".... Σε περίπτωση που υπάρχουν εκκρεμότητες νομιμοποίησης/τακτοποίησης στο ακίνητο, η αρχική δήλωση υπαγωγής σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών θα πρέπει να έχει γίνει πριν την υποβολή της αίτησης στο Πρόγραμμα. Μεταγενέστερη δήλωση, από την υποβολή αίτησης στο Πρόγραμμα, για υπαγωγή σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, δύναται να υποβληθεί σε περίπτωση απόκλισης της Ωφέλιμης επιφάνειας του ακινήτου μέχρι του ορίου των επτά (7) τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου οι ενεργειακές παρεμβάσεις να είναι σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία....."
 11. Όπως τα λέει ο gsaraf. Και πιο αναλυτικά σύμφωνα με την παρ. 2.1.5. σελ.22 της ΤΟΤΕΕ 20701-2/2017 : "Ο συντελεστής θερμοπερατότητας κλειστών χώρων, που διαμορφώνονται μεταξύ των οριζόντιων οροφών των τελευταίων ορόφων των κτηρίων και των κεκλιμένων επιστεγάσεών τους, οι οποίες δεν είναι θερμομονωμένες, υπολογίζεται λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη τη θερμική αντίσταση, που προβάλλει το στρώμα αέρα αυτού του ενδιάμεσου χώρου. Η στρώση του αέρα αυτού του χώρου θεωρείται πρακτικά ομογενής και λαμβάνεται υπόψη ως πρόσθετη θερμική αντίσταση"
 12. Δυστυχώς είναι απροσδιόριστο. Μόλις τις 7/12/22 έστειλε πρόσκληση το ΥΠΕΝ για εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις τράπεζες https://news.b2green.gr/27184/εξοικονομώ-2021-το-σχέδιο-για-τη-συμφωνία Το αστείο (τραγικό; ) είναι ότι : "...ως ημερομηνία έναρξης κατάθεσης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ορίζεται η ημερομηνία της παρούσας πρόσκλησης, χωρίς καταληκτική προθεσμία κατάθεσης."
 13. Σύμφωνα με τον οδηγό πρέπει εντός δύο μηνών από την ολοκλήρωση να γίνει η εκταμίευση, εκτός αν υπάρχουν παρατηρήσεις. Η συνήθης πρακτική τους είναι πλην λήξει το δίμηνο να στέλνουν επουσιώδεις ως επί το πλείστον παρατηρήσεις για να παρατείνεται ο χρόνος. Στη δική σου περίπτωση είναι εκτεθειμένοι και να τους το επισημάνεις όσο αυστηρά μπορείς.
 14. Θα πάρει σαν παλαιότητα το 1996, θα μειωθεί η βαθμολογία, αλλά δεν σε νοιάζει καθόλου, δεν θα σου πάρει κανείς την σειρά γιατί έχει ουσιστικά ακυρωθεί η μοριοδότηση με το που τους έβαλαν όλους.
 15. Σε αίτηση πελάτη μου που την προώθησα με ίδια κεφάλαια, η αίτηση πήγε σε κατάσταση : 05. Επιλέξιμη Αίτηση προς Υπαγωγή Και στην κεντρική οθόνη της αίτησης αναγράφει : Η αίτησή σας έχει προωθηθεί προς έκδοση Απόφασης Υπαγωγής. Θα ενημερωθείτε άμεσα για το αποτέλεσμα της αναμενόμενης υπαγωγής καθώς και για τις επόμενες ενέργειές σας, στην καρτέλα «Μηνύματα». Στην τρέχουσα κατάσταση της αίτησης δεν προβλέπονται ενέργειες.
 16. α) Τρείς μήνες β) Ναι χωρίς την τελευταία παράταση (από 7/9 σε 17/10)
 17. Σε όλους τους πελάτες μου στους οποίους δεν δήλωσα ασφαλιστικές εισφορές, δεν μου ζήτησαν σε κανέναν ΑΠΔ. Επίσης σε όσους πελάτες τις εργασίες τις κάνουν στεγασμένα επαγγέλματα, δεν κάνω καν απογραφή του έργου στον ΕΦΚΑ κατόπιν οδηγιών του. Όταν πάει η ΕΕΔΜΚ στον ΕΦΚΑ έρχεται ειδοποίηση στον ωφελούμενο. Τότε τους προσκομίζω τεχνική περιγραφή και την ΑΠΥ του αναδόχου και ελέγχουν τον ανάδοχο και το προσωπικό του σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές.
 18. Μην δηλώνεις τίποτε για ασφαλιστικές εισφορές. Λογικά δεν θα σου ζητήσουν κάτι.
 19. Οι ελεγκτές είναι κακά αμοιβόμενοι ημιαπασχολούμενοι νέοι που πληρώνονται με το κομμάτι. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση του ελέγχου των αιτήσεων, τους έχει δώσει μια checklist σαν μπούσουλα και έτσι ζητάνε αυτά που ζητάνε και πάει η γραφειοκρατία σύννεφο. Τον πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος τον ζητάει το πρόγραμμα (σελ.4) : https://exoikonomo2020.gov.gr/documents/10182/0/Οδηγίες+Πληρότητας+ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ+final+v1.pdf/dd139819-9bf6-4e05-b537-7889d903ef9c Μου έχει τύχει μάλιστα, επειδή στην αίτηση είχα ανεβάσει λογαριασμό ρεύματος του 2020, να μου ζητήσουν και του 2021 και του 2022. Τώρα γιατί ζητάνε πρόσφατο λογαριασμό, μόνο αυτοί ξέρουν. ....
 20. Δεν διαφωνώ. Αρκεί να αποκατασταθεί η αδικία του 90%. Δεν τιμωρούμε τις όπως λες "καλοδουλεμένες" προτάσεις.
 21. Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω. Σε ότι αφορά τα ΠΕΑ "μαϊμού" και όποια άλλη "μαϊμουδιά" συμφωνώ ότι το 90% είναι ένας τρόπος να αποκατασταθεί κατά το δυνατόν η δικαιοσύνη. 'Ομως δεν θα έπρεπε να είναι αυτός ο τρόπος για να καταπολεμηθούν. Γιατί; Γιατί "μαζί με τα ξερά θα την πληρώσουν και τα χλωρά". Πάρα πολλές είναι οι περιπτώσεις που δεν είναι "μαϊμού" και θα είναι άδικο αυτός ο οποίος πίστεψε ότι υπάρχει κράτος και νόμοι και στόχευσε την υψηλότερη μοριοδότηση προτείνοντας περισσότερες παρεμβάσεις, δεχόμενος ότι θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος μέρος τους, να μην έχει την δυνατότητα να κάνει λιγότερες λόγω του 90%. Ενώ ο τελευταίος επιλαχών ή όποιος δεν πολυκαίγεται να εντάξει το ακίνητό του, θα κάνει τις παρεμβάσεις με το ελάχιστο κόστος. Όπως έχω αναφέρει παραπάνω, πιστεύω ότι ο όρος του 90% μπήκε (και σωστά μπήκε) για να εξασφαλίσει ότι αυτός που "υποσχέθηκε" μεγάλη εξοικονόμηση για να πιάσει μεγαλύτερη βαθμολογία, θα το τηρήσει και στην πράξη, ούτως ώστε να μην αδικηθούν αυτοί που δεν μπήκαν στο πρόγραμμα λόγω μικρότερης βαθμολογίας. Τώρα που το αφερέγγυο κράτος τους βάζει όλους καταργώντας ντε φάκτο την μοριοδότηση και γελοιοποιώντας την όλη διαδικασία και όσους ταλαιπωρήθηκαν με αυτή, δεν έχει ουσία ο έλεγχος αυτός και ουσιαστικά τιμωρείται ο συνεπής.
 22. Μετά από 37 χρόνια στο ελεύθερο επάγγελμα και έχοντας αντιμετωπίσει πάμπολλες φορές παρόμοιες τραγελαφικές καταστάσεις με το αφερέγγυο κράτος, ρώτησα και έμαθα.....για παν ενδεχόμενο..... 😉😁
 23. Ιδέες και λύσεις ; Πολλές !!! Lexotanil, Xanax, Tavor, Clonotril, Tranxene, Stedon......😊🤪
 24. Δεν αναφέρομαι στο στάδιο της βαθμολογίας. Για το μετά μιλάω. Ο κάθε ωφελούμενος με βάση τον οδηγό θα πρέπει με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων να πιάσει εξοικονόμηση >90% της εκτιμώμενης στο Α' ΠΕΑ. Αυτόν τον περιορισμό τον έβαλε ο νομοθέτης για να εξασφαλίσει ότι αυτός που "υποσχέθηκε" μεγάλη εξοικονόμηση για να πιάσει μεγαλύτερη βαθμολογία, θα το τηρήσει και στην πράξη, ούτως ώστε να μην αδικηθούν αυτοί που δεν μπήκαν στο πρόγραμμα λόγω μικρότερης βαθμολογίας. Τώρα όμως δεν θα υπάρχουν αιτούντες που δεν μπήκαν στο πρόγραμμα, αφού θα ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες, άρα δεν έχει ουσία ο έλεγχος αυτός, αφού ουσιαστικά καταργείται η βαθμολογία.
 25. Στον οδηγό του προγράμματος Εξοικονομώ 2021 προβλέπεται εκτός των άλλων, να υπάρχει έλεγχος με το Β' ΠΕΑ αν η εξοικονόμηση που επιτεύχθηκε είναι >90% της εκτιμώμενης του Α' ΠΕΑ. Αν δεν επιτευχθεί θα μειώνεται η επιδότηση ανάλογα και αν είναι μικρότερη του 70% δεν θα γίνεται εκταμίευση. Το ερώτημα είναι : Τώρα που θα ενταχθούν και όλοι οι επιλαχόντες, έχει καμμία έννοια να γίνει αυτός ο έλεγχος; Αφού δεν προκύπτει κανένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον ωφελούμενο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δεν παίρνει την σειρά κανενός αφού θα μπουν όλοι. Έχει ουσιαστικά καταργηθεί η βαθολογία. Αν εφαρμοσθεί θα είναι μιά ακόμη κατάφωρη αδικία για τους αρχικά επιλέξιμους με βαθμολογία. Βέβαια θα υπάρχει οπωσδήποτε η μίνιμουμ συνθήκη για αναβάθμιση κατά τουλάχιστον 3 κατηγορίες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.