Jump to content

nick_61

Core Members
 • Posts

  826
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by nick_61

 1. Που το είδες το "υποχρεωτικά"; Αν .....επαναλαμβάνω ΑΝ θέλεις μηχανικό αερισμό πρέπει να έχεις αλλάξει τα κουφώματα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Τεσπά το κλείνω γιατί το παρατραβήξαμε και βγήκαμε εκτός θέματος. Φιλικά πάντα
 2. Ακριβώς επειδή δεν στέκει αυτός ο συλλογισμός θεωρείται πρωτεύον η αλλαγή των κουφωμάτων και δευτερεύον (συμπληρωματικό) η τοποθέτηση μηχανικού αερισμού.
 3. Μάλλον δεν πρόσεξες ότι το "Συμπληρωματικές παρεμβάσεις" αναφέρεται στον μηχανικό αερισμό Δηλαδή μπορείς να κάνεις μηχανικό αερισμό συμπληρωματικά, εφόσον όμως αλλάξεις κουφώματα
 4. Όχι συνάδελφε. Δεν ήταν υποχρεωτικό. Δεν το αναφέρει πουθενά . Το ανάποδο ίσχυε. Δεν σου επέτρεπε μηχανικό αερισμό αν δεν είχες αλλαγή κουφωμάτων Είχα αρκετές περιπτώσεις που άλλαξαν κουφώματα, χωρίς να υποχρεωθούν να βάλουν μηχανικό αερισμό !
 5. Ο πίνακας στη σελ. 42 του οδηγού. Πίνακας 4.1.1 "Ανώτατα όρια δαπανών των επιλέξιμων περαμβάσεων"
 6. Προσάρτημα δεν μπορείς να κάνεις μόνο σε όσα ΠΕΑ διασταυρώθηκαν κατά την διαδικασία των αιτήσεων του Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020 και παραμένουν προς το παρόν κλειδωμένα. Μετά από τηλεφωνική επικοινωία μου με την ΕΥΕΠΕΝ, μου είπαν ότι θα τα ξεκλειδώσουν. Θα βγεί σχετική ανακοίνωση στο buildingcert.
 7. Ούτε στο Εξοικονομώ-Αυτονομώ, ούτε στο Εξοικονομώ 2021 είναι υποχρεωτικό να εγκαθιστάς σύστημα μηχανικού αερισμού όταν αλλάζεις κουφώματα. Στο Εξοικονομώ-Αυτονομώ ήταν το ανάποδο υποχρεωτικό. Δηλαδή για να βάλεις μηχανικό αερισμό έπρεπε να υπάρχει αλλαγή κουφωμάτων. Στο Εξοικονομώ 2021 δεν υπάρχει ούτε αυτό.
 8. Ο ενεργειακός επιθεωρητής στο Α' ΠΕΑ : α) Καταγράφει ότι δεν υπάρχουν κλιματιστικά ή ότι αυτά που υπάρχουν δεν καλύπτουν όλο το κτήριο; Προτείνει την εγκατάσταση νέων. β) Καταγράφει την ύπαρξη κλιματιστικών τα οποία είναι ενεργοβόρα (δεν πληρούν τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ); Επιτρέπεται να προτείνει την αντικατάστασή τους.
 9. Επιδοτείται πρωτίστως η εγκατάσταση νέων .... και με προϋπόθεση η αντικατάσταση υφιστάμενων. 3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης. Στην κατηγορία αυτή είναι επιλέξιμες:........... (ii) Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας αέρα–αέρα διαιρούμενου τύπου split unit, multi split unit (υποκατηγορία 3.Ζ) για θέρμανση/ψύξη χώρου. Επιτρέπεται η αντικατάσταση υφιστάμενων συστημάτων εφόσον δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις του Κ.Εν.Α.Κ και αυτό τεκμηριώνεται από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή.
 10. Απολύτως καμμία. Πέρυσι είχε αλλάξει όταν δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.
 11. Για Α/Θ θα υπάρχει μελέτη εφαρμογής θέρμανσης αφού θα απαιτείται ΕΕΔΜΚ, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
 12. Οπότε μπορώ να το χρησιμοποιήσω ; Απο που απαγορεύεται ;
 13. Πρέπει να αποδεικνύεται ότι είναι κύρια κατοικία μέσω του Ε1 του ενοικιαστή. Αν ο φοιτητής κάνει φορολογική δήλωση και το δηλώνει σαν κύρια κατοικία, τότε σίγουρα μπορείς. Αν είναι προστατευόμενο μέλος, τότε πρέπει να διευκρινισθεί.
 14. Βέβαια υπάρχει ένα "παράθυρο" εδώ : Στην Τ.Ο.Τ.Ε.Ε.-20701-1/2017 στον υπολογισμό της Pgen αναφέρει στην σελ. 108 ότι : "Στην περίπτωση που η υπολογιζόμενη μέγιστη θερμική ισχύς Pgen είναι μικρότερη από 20 kW, τότε λαμβάνεται ίση με 20kW." Το παίρνουμε υπόψην ; Θα πρέπει να διευκρινισθεί (από ποιον ); Έχει να πέσει πολύ γέλιο (ή κλάμα) στο Β' ΠΕΑ με την κλήρωση που προβλέπεται.
 15. Στον οδηγό όμως (σελ 47) το γράφει ξεκάθαρα : "Για αντικατάσταση ή νέα εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης σε κτήριο / κτηριακή μονάδα η προτεινόμενη μέγιστη θερμική ισχύς του συστήματος (kW), βάσει του δελτίου προϊόντος του συστήματος, δεν μπορεί να βρίσκεται σε ανώτερη κατηγορία περιοχής ισχύος του πίνακα 4.1.1 από τη κατηγορία ισχύος της μέγιστης υπολογιζόμενης (Pgen) που έχει προκύψει από τη σχέση 4.1 της Τ.Ο.Τ.Ε.Ε.-20701-1/2017 ή από τη μελέτη εφαρμογής θέρμανσης (λαμβάνοντας υπόψη την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου/κτιριακής μονάδας σύμφωνα με την 1η σύσταση του ΠΕΑ). Εφόσον εγκατασταθεί σύστημα με μεγαλύτερη ισχύ που βρίσκεται σε ανώτερη κατηγορία περιοχής ισχύος του πίνακα 4.1.1 περ. 3 τότε επιλέξιμη είναι η κατηγορία ισχύος της κατηγορίας που βρίσκεται η μέγιστη υπολογιζόμενη (Pgen)."
 16. 5. Ακυρώθηκε το οριζόντιο 40% στα ενοικιαζόμενα και μπήκαν και εκεί εισοδηματικές κατηγορίες με μειωμένα ποσοστά - Σελ 25
 17. Ναι. Και βέβαια το πάτησα. Δεν θα ήταν αλλιώς "πιστοποιημένη"
 18. https://news.b2green.gr/13147/εατ-για-πληρωμές-εξοικονομώ-οι-καθυστ Αφερέγγυοι και ψεύτες !!! Δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν, η αγορά στενάζει και αυτοί για να την βγάλουν καθαρή επειδή έπεσαν τελείως έξω στον προγραμματισμό τους, λένε ότι υπαίτιοι για την καθυστέρηση πληρωμών είναι οι ωφελούμενοι και οι σύμβουλοί τους που δεν υποβάλλουν σωστά τα δικαιολογητικά !!! Λες και πρώτη φορά ασχολούμαστε με το εξοικονομώ. Πέρυσι στο εξοικονομώ ΙΙβ, η μεγαλύτερη καθυστέρηση που είχα στις αιτήσεις των πελατών μου ήταν 50 μέρες. Φέτος σε 14 αιτήσεις που έχω υποβάλλει από τον Ιούλιο, δεν έχει εκταμιευθεί καμμία. Περιμένουν και σε 59 ημέρες (πριν εκπνεύσει το δίμηνο που ορίζει ο οδηγός σαν προθεσμία) στέλνουν επουσιώδεις επί το πλείστον παρατηρήσεις για να καθυστερήσουν την πληρωμή. Έχω αιτήσεις σε κατάσταση "09. Πιστοποιημένη αίτηση προς τελική εκταμίευση" από 29/10 και δεν έχει γίνει η εκταμίευση ακόμη. Τι φταίει σε αυτές και δεν πληρώνονται;
 19. Αγαπητοί συνάδελφοι, Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το θέμα για να εκφράσουν όσοι θέλουν την διαμαρτυρία τους για τακτική που ακολουθείται σε ότι αφορά την έναρξη του προγράμματος εξοικονομώ 2021. Και συγκεκριμένα : 1. Εξαγγέλλεται εδώ και τρεις μήνες το νέο πρόγραμμα και με συνεχείς αναβολές έχει φθάσει τέλος Νοέμβρη και η τελευταία εξαγγελία είναι και πάλι ασαφής : "αρχές Δεκέμβρη". Πόση πια αφερεγγυότητα; 2. Δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ο πλήρης και τελικός οδηγός του προγράμματος. Μετά την προδημοσίευσή του και την διαβούλευση που ακολούθησε, αναρτήθηκαν τμήματά του στην πλατφόρμα, τα οποία όμως χωρίς καμμία ενημέρωση αλλάζουν κατά το δοκούν. Με αυτή την τακτική πως μπορείς να ενημερώσεις τον πελάτη σου και να του ετοιμάσεις τον φάκελλο; 3. Επειδή στο πρόγραμμα θα υπάρχει για πρώτη φορά βαθμολογία και επειδή δεν υπάρχει προηγούμενο, βαδίζουμε όλοι στα τυφλά. Γιαυτό και μετά την δημοσίευση του οριστικού οδηγού (ΦΕΚ) χρειαζόμαστε επιπλέον χρόνο σε σχέση με τα παλαιότερα προγράμματα, για να αξιολογήσουμε και συναποφασίσουμε με τον πελάτη τι πρόταση παρεμβάσεων θα κάνουμε για να έχει σοβαρές πιθανότητες να επιλεχθεί. 4. Αν ισχύει το "αρχές Δεκέμβρη" και ο ένας μήνας περιθώριο για αιτήσεις, σκοπεύουν να μας βάλουν όλους όσους ασχολούμαστε με το πρόγραμμα (και είμαστε πολλοί), να κάνουμε Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά στα γραφεία μας, παλεύοντας με τον χρόνο και την γκρίνια των πελατών. Κατόπιν των παραπάνω προβλημάτων και σίγουρα και όσων επιπλέον διατυπωθούν και από άλλους συναδέλφους, θεωρώ ότι πρέπει : Είτε να μετατεθεί η έναρξη του προγράμματος για την νέα χρονιά και πάντως τουλάχιστον 15 μέρες μετά την δημοσίευση του οριστικού οδηγού (ΦΕΚ), είτε αν ξεκινήσει αρχές Δεκέμβρη, να παραταθεί η διάρκεια υποβολής αιτήσεων μέχρι τέλος Ιανουρίου το νωρίτερο.
 20. Η γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο !!! Να έχεις υποβάλλει ΕΕΔΜΚ, ή 4495 με την διεύθυνση του ακινήτου σε πλήρη συσχετισμό με την Ο.Α. και να σου ζητάνε βεβαίωση ΟΤΑ γιατί η άδεια γράφει Γρ. Λαμπράκη και όχι Γρ. Λαμπράκη 28.
 21. Θα την διαβάσουν; Ή δεν θα δουν βεβαίωση ΟΤΑ και ξανά τα ίδια ; Ενημέρωσέ μας αν θέλεις.
 22. Συνάδελφοι σε πολλές αιτήσεις - ιδιαίτερα σε παλαιές άδειες με ασαφή διεύθυνση - στον έλεγχο δικαιολογητικών ζητάνε ταυτοποίηση διεύθυνσης ακινήτου με αρ. Οικ. Άδειας μέσω βεβαίωσης από ΟΤΑ. Σε πολλές από αυτές για τις ανάγκες του προγράμματος έχει υποβληθεί και ΕΕΔΜΚ, στην οποία αναγράφεται η διεύθυνση ακινήτου και ταυτόχρονα γίνεται και η σύνδεση - συσχέτισή της με την Οικοδομική Άδεια του ακινήτου. Η ΕΕΔΜΚ είναι δημόσιο έγγραφο, πιστεύω ότι είναι αρκετή για την ταυτοποίηση και σ'αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσε να αποφευχθεί η χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία της βεβαίωσης από ΟΤΑ. Έχω στείλει e-mail στο support και περιμένω απάντηση. Μήπως να στείλουν και άλλοι, μπας και το πάρουν υπόψη τους; Γνώμες;
 23. Οι παρεμβάσεις αφορούν το κτήριο όπως είναι σήμερα. Κάνε ανακατανομή των χιλιοστών των υπαρχόντων διαμερισμάτων, ώστε να αθροίζουν 1000.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.