Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dantε

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Dantε

  1. Δε θα σε ενημερωσουν. Αν δε σε εχουν ενημερωσει μεχρι τωρα, θεωρησε οτι εχει καλυφθει η θεση.
  2. Προφανως και μπορεις να εργαστεις ως οτιδηποτε και να παρεις οτι μισθο κανονισεις. Και ναι μπορεις να εισαι ασφαλισμενος μονο στο ΙΚΑ. Αν δεν εργαζεσαι ως δηλωμενος μηχανικος , δε χρειαζεται να πληρωνονται οι επιπλεον εισφορες.
  3. Σε ευχαριστώ. Θα επικοινωνήσω και με την Άλφα που είχα συνεργαστεί πιο παλιά ,να δω τι θα μου προτείνουν.
  4. Και εγω πρώτη φορά μπλέκω με κάτι τέτοιο (και λόγω ανάγκης κιόλας) ,για αυτό ψάχνω και σχετικές πληροφορίες.
  5. Βλέπω πως το ISO 3744 (η κάποια παραλλαγή του) ενδεχομένως με καλύπτει. Θα ασχοληθώ αργότερα με το πως θα ληφθούν οι μετρήσεις, καθώς έχω και συνάδελφο που ασχολείται με μελέτες ήχου και θα με συμβουλεύσει επ αυτού. Προς το παρόν με απασχολεί η μορφή που πρέπει να έχει η τεχνική έκθεση προκειμένου να είναι κατάλληλη για να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο. Βρήκα και μία 5σέλιδη που έχει αναρτηθεί εδώ.
  6. Καλημέρα, Παλιό θέμα αλλά είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα. Έχω και εγώ ένα θέμα με ηχορύπανση που πιθανότατα θα πάει στη δικαιοσύνη οπότε και η έκθεση που θα γράψω θα χρησιμοποιηθεί εκεί. Καλύπτομαι με τη μορφή κειμένου που αναφέρει πάνω ο Δημήτρης (συν τη κάτοψη); Το μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί είναι πιστοποιημένο καθώς είναι καλιμπραρισμένο. Το αναφέρω αυτό κάπου; Ευχαριστώ
  7. Προσωπικα περασα (και σε καλη θεση καταταξης) και με καλεσαν και για τη συνεντευξη. Τα τεστ ειναι λιγο οτι να ναι οπως ειπα και πισω αλλα αν τα διαχειριστεις σωστα ,κατι γινεται. Τωρα αν εχουν νοημα να μπαινουν τετοια, εχει με βαση τη λογικη που αναφερεται στη προηγουμενη σελιδα. Αφου εχουν τοσες αιτησεις καπως πρεπει να γινει "ξεσκαρταρισμα" ασχετα αν ειναι δικαιος η οχι ο τροπος. Που και εγω πιστευω οτι δεν ειναι.
  8. Εχουν βγει τα αποτελεσματα για ολους νομιζω. https://www.helpe.gr/Human-Resources/Recruitment/career-opportunities/results/
  9. Αντι να ρωτας, κοιταζε εδω https://www.helpe.gr/Human-Resources/Recruitment/career-opportunities/results/
  10. Αληθεια ,γιατι ρωτατε εδω; Εαν δεν εχετε δωσει εξετασεις ,θα σας ειδοποιησουν με mail. Εαν δε σας ειδοποιησουν ,σημαινει οτι δεν επιλεχθηκατε αρα και να γνωριζετε οτι ειναι οι εξετασεις τη ταδε ημερομηνια,τι νοημα εχει; Για οσους εδωσαν θα στειλουν μειλ φανταζομαι αλλα μπορειτε να ελεγχετε και τη σελιδα των ΕΛΠΕ που εχουν σημειο που αναφερει τα αποτελεσματα των γραπτων.
  11. Παιζουν με τις λεξεις βασικα για να σε ξεγελασουν. Υπαρχει περιπτωση σε βιομηχανια να πετυχεις κατι το ασαφες; Ισα ισα πρεπει να παντα να ειναι αηδιαστικα ξεκαθαρα. Προσωπικα (και δεν ειμαι ο μονος) θεωρω πως ειναι απλα ενας τροπος να αυξησουν τη δυσκολια και να δυσκολεψουν (εως και να κανουν ακατορθωτο) να αριστευσει καποιος. Και να δικαιολογησουν βεβαιως και τη δουλεια τους. Συνηθως πραξεις με ποσοστα πανω σε στοιχεια που βρισκονται με πινακες. Πωλησεις,τζιρος, εσοδα-εξοδα κτλ.
  12. 9 το πρωί ήταν για μηχανολόγους χωρίς εμπειρία, στη 12 ήταν με εμπειρία. 2,5 ώρες περίπου απο την ώρα που θα μπεις μέχρι να βγεις. 20 λεπτά -16 ερωτήσεις το κομμάτι αγγλικών. 35 λεπτά - 35 ερωτήσεις το αριθμητικό. Για το κομμάτι με της κατανόησης τις ερωτήσεις νομίζω ήταν 26 λεπτά και 28 ερωτήσεις αλλά δε θυμάμαι ακριβώς. Περίπου 10 μέρες πριν μας είχαν ενημερώσει. Γενικά δεν έχει κάτι να προετοιμαστείς. Στα αγγλικά και στο αριθμητικό παλεύεται εάν κάνεις καλή διαχείριση χρόνου. Το κομμάτι της κατανόηση είναι ότι να ναι. Κάθε φορά που διαβάζεις βγάζεις και άλλη ερμηνεία. Πραγματικά δε βλέπω λόγο που το χρησιμοποιούν αυτές οι εταιρείες.
  13. Δουλευω ομως ηδη σε βιομηχανια αλλου τυπου, οποτε ακουγοντας τοση φασαρια γυρω απο ΕΛΠΕ περιμενα κατι παραπανω. Τωρα αν θα μου αναγνωρισουν την εμπειρια για να δω και την αναλογη αυξηση, μενει να το δω. Θα ψαξω να βρω τη συλλογικη συμβαση να δω και τις υπολοιπες παροχες καθως δε τις γνωριζω ολες. Ευχαριστω!
  14. Στελνουν σήμερα μέιλ εν τω μεταξύ πως στον Ασπροπυργο δεν εχουν χώρο σταθμευσης ουτε μέσα ,ουτε έξω. Και πως να παμε δηλαδή;τι περιμένουν να κάνουμε;
  15. Σε εμενα στειλαν μειλ τη Παρασκευη για γραπτες εξετασεις 17/10. Ειχα κανει αιτηση στη προκυρηξη του Μαιου. Αληθεια, για τι μισθο μιλαμε σα μηχανικος; Βρηκα καμποσες σελιδες παραπισω ενα excel που εχει καποιες κατηγοριες και αναφερθηκε οτι μηχανικος ξεκιναει στη βαθμιδα 8 που ειναι στα 1200Ε καθαρα.Αν ισχυει νομιζω οτι οριακα αξιζει το κοπο και μονο οι 17 μισθοι σωζουν καπως τη κατασταση.
  16. Κάνω τη μελέτη αερίου και θέλω να αποφύγω την εγκατάσταση ηλεκτροβάνας και μπουτόν που απαιτείται στο λεβητοστάσιο. Η οικοδομή αποτελείται απο 2 διαμερίσματα του ίδιου ιδιοκτήτη, άρα υποθέτω μπορώ να το χαρακτηρίσω τότε ως αποθήκη για να εγκατασταθεί εκεί ο λέβητας για το ένα διαμέρισμα.
  17. Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας χώρος ώστε να χαρακτηρίζεται ως λεβητοστάσιο αντί για απλή αποθήκη; Υπάρχει μια παλιά οικοδομή με ένα χώρο που ήταν ο λέβητας πετρελαίου. Αφαιρέθηκε και έχει μείνει προς το παρόν η δεξαμενή η οποία είτε θα αφαιρεθεί ,είτε θα γίνει καθαρισμός επειδή θα μπει λέβητας αερίου στο χώρο. Προκειμένου να αποφύγω το χαρακτηρισμό ως λεβητοστάσιο προκειμένου να γλιτώσω κάποιες δεσμεύσεις του κανονισμού, μπορώ να το χαρακτηρίσω ως αποθήκη; Ευχαριστώ
  18. Ειχα την ιδια απορια. Απο οτι εχω καταλαβει λογω ΚΕΝΑΚ ουσιαστικα δεν επιτρεπεται. Ο κανονισμος της ΕΔΑ δεν αναφερει κατι. Σε υφισταμενη εγκατασταση με λεβητα χωρις συμπυκνωση δεν ειχα προβλημα στην ενεργοποιηση. Ρεαλιστικα, δε το ελεγχουν κιολας.
  19. Κατάφερα και βρήκα ενα μηχανικό της ΕΔΑ και με ενημέρωσε πως είναι οδηγία του νομικού τμήματος τους αυτό, δηλαδή να μη περνάει από άλλη ιδιοκτησία. Το γράφω για να υπάρχει ως αναφορά, εάν προκύψει και σε κάποιον άλλο.
  20. Καλημερα, Του νερού δε θα περάσουν απο μέσα καθώς στο κοινόχρηστο χώρο πίσω που θα μπουν οι λέβητες, απο εκεί θα φύγουν τα νερά προς τα πάνω απευθείας στο 1ο όροφο. Αρα ουσιαστικά ένας έξτρα σωλήνας απο μέσα θα περάσει,παράλληλα με τη σωλήνωση του ίδιου του ισογείου. Ευχαριστώ για της πληροφορίες πάντως. Θα μιλήσω και με ΕΔΑ.
  21. Είναι μια διπλοκατοικία (ισόγειο-1ος όροφος ,ξεχωριστά διαμερίσματα) που ανήκει όλη στο ίδιο άτομο. Θέλει να γίνει εγκατάσταση των 2 λέβητων ΦΑ σε ένα κοινοχρηστο χώρο στο πίσω μέρος και να περάσουν οι σωληνώσεις μέσα απο το διαμέρισμα του ισογείου. Για το ισόγειο προφανώς δεν υπάρχει θέμα με την όδευση. Για το άλλο διαμέρισμα επιτρέπεται να περάσει η σωλήνωση μέσα απο άλλο διαμέρισμα?Ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος όπως ανέφερα. Έψαξα στο κανονισμό αλλά δεν είδα κάτι συγκεκριμένο που να το απαγορεύει. Φυσικα μπορεί κάτι να μου ξέφυγε. Ευχαριστώ
  22. Καλημέρα, Ένα διαμέρισμα θέλει να αυτονομηθεί σε πολυκατοικία που έχει κεντρική θέρμανση με Φ.Α. Ο διαχειριστής υποστηρίζει πως δε μπορεί να αυτονομηθεί καθώς σύμφωνα με το νόμο που αναγράφω στο τίτλο, αναφέρει πως πρέπει να πας σε ενεργειακά αποδοτικότερο μέσο και η αυτονόμηση απο κεντρική θέρμανση με Φ.Α. (δεν είναι συμπύκνωσης καθως είναι παλιά εγκατάσταση) σε ατομική θέρμανση με Φ.Α. δε θεωρείται τέτοιο. Διαβάζοντας το άρθρο δεν έχω καταφέρει να καταλάβω εάν περιορίζει την αυτονόμηση ο νόμος η την απαλλαγή απο τις κοινόχρηστες δαπάνες (το αέριο που καταναλώνεται δηλαδή απο τη κεντρική θέρμανση). Εάν κάποιος γνωρίζει μπορεί να μου το πει λίγο πιο πρακτικά? Εν ολίγοις μπορεί να αυτονομηθεί υπο αυτές τις συνθήκες και να μη πληρώνει για τη κατανάλωση Φ.Α. της κεντρικής θέρμανσης? Γνωρίζει πως θα συμμετέχει στη τακτική και έκτακτη συντήρηση της κεντρικής θέρμανσης. Παραθέτω και το νόμο και αυτά που με ενδιαφέρουν. Ευχαριστώ
  23. Και που δηλώνεις τη βλάβη,αδιαφορούν για την επισκευή. Τους κυνηγάω ενα 6μήνο διότι η τάση του δικτύου πέφτει έως και τα 170V. Δηλώνω βλάβη και την επόμενη μέρα την έχουν σβήσει χωρίς να έρθει σε επικοινωνία κανείς. Να δω τώρα που έκανα καταγγελία στη ΡΑΕ εάν ενδιαφερθούν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.