Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mouschis

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα, Πάτρα, Καλαμάτα

mouschis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. γεια χαρά!!! Με πήγες 5 χρόνια πίσω οταν έκανα υλοποίηση ενος μονοφασικού αντιστροφέα σε matlab/simulink. Εαν κάνεις την εξομοίωση με simulink ειναι αρκετα εύκολο γιατί έχει ετοιμα τα περισσότερα blocks ισχύος. Το κόλπο είναι να πας βήμα βημα. Παίξε την αρχή με τμονοφασικό ανορθωτη, μετα με 3φ, μετα με εναν μονοφασικο αντιστροφέα βάζοντας έλεγχο στην αρχή με τετραγωνικούς παλμούς και μετά με PWM, και τέλος με τον κινητήρα. Θα μπορούσες να το κάνεις και κατευθείαν σε matlab γράφοντας σε κώδικα τις μαθηματικές εξισώσεις που μοντελοποιούν το κάθε "υποσύστημα" σου αλλά ίσως να απαιτεί λίγο περισσότερο σε βάθος διάβασμα για την μοντελοποίηση των επι μέρους συστημάτων. Εάν μπορώ να βοηθήσω κάπως πιο συγκεκριμένα πές μου. Θα σου πρότεινα να διαθέσεις λίγο χρόνο και να αρχίσεις να παίζεις αρχικά με το simulink. Τα λέμε, Γιώργος
  2. αν σε ενδιαφέρει το instabus (ETS) ένα βιβλίο αναφοράς είναι του Τούλογλου. Εαν θες κάτι πιο συγκεκριμένο εδώ είμαστε...ρώτα!
  3. γεια χαρα! είχα ασχοληθεί και εγω στην διπλωματικη μου με το anti islanding (πριν απο 5 χρόνια....). Υπάρχουν γενικά παθητικές και ενεργητικές μέθοδοι όπως λένε και τα πρότυπα που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω. Η μέτρηση της ισοδύναμης αντίστασης είναι ενας τρόπος που εφαρμόζεται σε συστήματα που γνωρίζουμε την συμπεριφορά του "έξω" δικτύου και δεν είναι και τόσο αξιοπιστος. Στις ενεργητικές μεθόδους εντοπισμού islanding ανήκουν διάφορες μεθοδοι που προσπαθούν να στείλουν την παραγόμενη κυματομορφή του αντιστροφέα εκτός του ονομαστικού παραθύρου λειτουργίας τάσης, έντασης ή συχνότητας - γεγονός που επιτυγχάνετε μόνο όταν δεν υπάρχει η τάση αναφορας του δικτύου της ΔΕΗ δηλ. οταν είμαστε σε κατάσταση islanding. Για περισσότερες πληροφορίες πέρνα μια βόλτα απο το εργατήριο του Τατάκη στην Πάτρα να βρείς αντίστοιχες διπλωματικές ή τράβα να βρείς και την δικια μου αν θες...είχα κάνει μια εξομοίωση σε spice και matlab αλλα δεν είχα προχωρήσει στην κατασκευή.... ό,τιδήποτε άλλο θες στείλε μου pm.
  4. Άντε ελα και εσύ στο club των BMSάδων!!! Πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά που συνδιάζει το μελετητικό, το κατασκευαστικό, τις μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές και γνώσεις Η/Υ - δικτύων. Για οποιαδήποτε διευκρύνηση ή γενικότερη συζήτηση επικοινώνήστε μαζί μου. [email protected] ..... (διαγράφηκε)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.