Μετάβαση στο περιεχόμενο

Irene~

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Καρδίτσα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Irene~'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας τώρα μόλις τις διάβασα. Νομίζω ότι όντως πρέπει να το συζητήσω λίγο εκτενέστερα με τους ίδιους τους ιδιοκτήτες αλλά και με τη συμβολαιογράφο έτσι ώστε να λυθούν όλες οι ασάφιες σχετικά με τα ποσοστά.
  2. Καλησπέρα παιδιά, ήθελα τη γνώμη σας για το εξής, θέλω να δώσω μια βεβαίωση για αδόμητο αγροτεμάχιο το οποίο ανήκει στα μέλη 3 οικογενειών. Η 1 από αυτές τις οικογένειες θέλει να μεταβιβάσει το ποσοστό της σε ένα άλλο άτομο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει παλαιότερο συμβόλαιο για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο επομένως δεν έχω κάποιο επίσημο χαρτί που να βεβαιώνει το ποσοστό συνιδιοκτησίας της κάθε οικογένειας. Στην περίπτωση αυτή θα ζητήσω υπεύθυνη δήλωση που να βεβαιώνει το ποσοστό συνιδιοκτησίας από όλους τους συνιδιοκτήτες και των 3 οικογενειών ή αρκεί να πάρω μόνο από τα άτομα που θέλουν να μεταβιβάσουν το ποσοστό τους??? το συμβόλαιο πάντως που θα κάνει η συμβολαιογράφος θα αφορά και θα αναγράφει μόνο το ποσοστό της οικογένειας που θέλει να το μεταβιβάσει χωρίς να εμπλέκονται τα ποσοστά των υπολοίπων. Τι λέτε???
  3. Τι προβλημα δημιουργείται τότε;; Δεν γίνεται ν´αλλαξουμε μετα τα τετραγωνικά;; Θα υπάρξει προβλημα με την πολεοδομία ή θ´αλλαξει το παράβολο;;; Γιατι η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα κ εγω να το κάνω σε μια άλλη περιπτωση.
  4. Ευχαριστω Ιασονα για την απάντηση σου. Έχω αρκετα τετραγωνικά υπέρβαση δόμησης αλλα ανήκουν όλα σε βοηθητικούς χώρους οποτε παίρνω απο εκει μια μείωση με το 0,5 κ είναι κ κατοικία πριν το 1983 οποτε μειώνεται το πρόστιμο ακόμη περισσότερο με το 0,15. Επισης είναι άλλη κατοικία οποτε έχω μικρότερη ανοχή στα τετραγωνικά σε ότι αφορα το παράβολο κ ετσι έχω φτάσει να είναι 2000€.
  5. Καλημέρα, διαβάζω τις προηγούμενες αναρτήσεις και βλέπω ότι συμβαδίζουν με μια δικιά μου περίπτωση. Έχω κι εγώ μια δήλωση στην οποία το πρόστιμο είναι μικρότερο από το παράβολο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Συγκεκριμένα το πρόστιμο είναι 580 euro και το παράβολο 2000 euro. Σκέφτηκα κι εγώ αυτό το κόλπο να δηλώσω λιγότερα τετραγωνικά στην αρχή για να μικρύνει το παράβολο και μετά να το διορθώσω αλλά έχω εναν ενδοιασμό γιατί φοβάμαι μήπως το έχουν καταλάβει κ έχουν διορθώσει κάτι στο πρόγραμμα ώστε να επαναπροσδιορίζει το παραβόλο μετά τα τελικά τετραγωνικά. Μήπως το έχει κάνει κάποιος τώρα τελευταία ή μήπως μπορεί κάποιος να μου πει μια γνώμη;; Ευχαριστώ!
  6. Ευχαριστω για τη βοήθεια, θα ξεκινήσω και αν βρω κάποια δυσκολία θα επανέλθω.
  7. Kαταρχάς ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Απ'όσο μπορώ να το κρίνω το σπίτι είναι όντως προ του 55. Θα ψάξω για Α/Φ, για τίτλους, για ηλεκτροδότηση και όλα αυτά που αναφερετε και στα προηγούμενα αλλά αν δεν βρω κατι ποια πορεία πρέπει ν'ακολουθήσω??? Για το νόμιμο περίγραμμα αν δεν κάνω λάθος χρειάζονται όλα αυτά.
  8. Καλησπέρα, επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι με όλα ήθελα κ εγώ τη βοήθεια σας. Έχω την περίπτωση μιας κατοικίας η οποία είναι αυθαίρετη και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη είναι προ του 1955. Δεν υπάρχουν άλλα αποδεικτικά στοιχεία εκτός από το Ε9 όπου ο ιδιοκτήτης δηλώνει την κατοικία ως προ του 55. Θα ψάξω κ για Α/Φ αλλά αν δε βρω με καλύπτει η δήλωση Ε9 για να χαρακτηριστεί η κατοικία ως προ του 55 και να παρει απαλλαγή???
  9. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστα εγω. Συμφωνώ απόλυτα με το (2) αλλά τι εννοουμε όταν λέμε υπόγειο χωρίς άδεια εντός του περιγράμματος του ισογείου. Με άλλα λόγια αν όλο το κτήριο δεν έχει άδεια τότε τα τετραγωνικά του πηγαινουν με το συντελεστη 2 , γιατί τοτε η διευκρίνηση για την υπερβαση δόμησης???
  10. Καλημέρα, καταρχάς να ζητήσω συγνώμη που γράφω κατά παράβαση των κανόνων σε δύο topic την ίδια ερώτηση αλλά στο topic που απευθυνθηκα πριν δυο μέρες δεν έλαβα κάποια απάντηση και θεώρησα ότι μπορεί να μην έχει διαβαστεί από κανέναν γιαυτό ξαναγράφω εδώ όπου υπάρχουν περισσότεροι αναγνώστες. Ήθελα να ζητήσω κι εγώ τη βοήθειά σας σε κατι. Έχω την περίπτωση τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών σε κατοικία η οποία ανήκει σε συγκρότητα εργατικών κατοικιών. Το διάγραμμα κάλυψης καθώς και το τοπογραφικό που υπάρχουν στην άδεια αφορούν όλο το συγκρότημα. Στον υπολογισμό των μεγεθών για την υπέρβαση δόμησης,κάλυψης κλπ έχω λάβει υπόψιν όλο το ακίνητο(συγκρότημα). Τώρα όμως που ήρθε η ώρα να καταθέσω το διάγραμμα κάλυψης πως ακριβώς θα το δείξω?? Θα παρουσιάσω το διάγραμμα κάλυψης όλου του συγκροτήματος των κατοικιών, το οποίο βέβαια είναι σε κλίμακα 1:500 γιατι το ακίνητο είναι πολύ μεγάλο, ή θα παραθέσω μόνο το κομμάτι που αντιστοιχεί στο στίχο που ανήκει η εν λόγω κατοικία??? Επίσης στον υπολογισμό των ποσοστών σωστά επραξα?? Και τα στοιχεία που θα αναγράφονται στο διάγραμμα κάλυψης που θα καταθέσω θα αφορούν πάλι όλο το ακίνητο?? Ευχαριστώ!!
  11. Καλημέρα, να κανω μια ερώτηση σχετικά με τα υπογεια που δεν έχουν άδεια. Αν κατάλαβα καλά πρόκειται για υπόγεια τα οποία ανήκουν σε σπίτια με άδεια αλλά στην άδεια δεν υπήρχε η πρόβλεψη για την κατασκευή του υπογείου άρα θεωρούνται υπόγεια χωρίς άδεια, σωστά?? Η ερώτηση μου είναι η εξής, αν το υπόγειο προεξέχει 1,5μ απ΄την επιφάνεια του εδάφους για ποιο λόγο δεν υπολογίζουμε το συντελεστή υπέρβασης υψους αφού το υψος της κατασκευής έχει αυξηθεί σε σχεση με την άδεια??
  12. Καλησπέρα, να ζητήσω κι εγώ τη βοήθειά σας σε κατι. Έχω την περίπτωση τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών σε κατοικία η οποία ανήκει σε συγκρότητα εργατικών κατοικιών. Το διάγραμμα κάλυψης καθώς και το τοπογραφικό που υπάρχουν στην άδεια αφορούν όλο το συγκρότημα. Στον υπολογισμό των μεγεθών για την υπέρβαση δόμησης,κάλυψης κλπ έχω λάβει υπόψιν όλο το ακίνητο(συγκρότημα). Τώρα όμως που ήρθε η ώρα να καταθέσω το διάγραμμα κάλυψης πως ακριβώς θα το δείξω?? Θα παρουσιάσω το διάγραμμα κάλυψης όλου του συγκροτήματος των κατοικιών, το οποίο βέβαια είναι σε κλίμακα 1:500 γιατι το ακίνητο είναι πολύ μεγάλο, ή θα παραθέσω μόνο το κομμάτι που αντιστοιχεί στο στίχο που ανήκει η εν λόγω κατοικία??? Επίσης στον υπολογισμό των ποσοστών σωστά επραξα?? Και αυτά που θα αναγράφονται στο διάγραμμα κάλυψης που θα καταθέσω θα αφορούν πάλι όλο το ακίνητο?? Ευχαριστώ!!
  13. Το κτήριο έχει πλάτος 7,50 μέτρα με βάση την άδεια και φαίνεται να κολλάει στα όρια του οικοπέδου. Στην πραγματικότητα όντως κολλάει στα όρια αλλά είναι 60 εκατοστά μικρότερο. Η δια φορά αυτή οφείλεται σε σφάλμα του παλιού τοπογραφικού (της άδειας), δηλαδή το οικόπεδο φαινόταν ελάχιστα μεγαλύτερο.
  14. Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, έχω την περίπτωση ενός διώροφου κτηρίου στο οποίο οι διαστάσεις που μέτρησα στην αυτοψία που έκανα είναι κατά 60 εκατοστά μικρότερες σε σχέση με τις διαστάσεις της οικοδομικής άδειας. Η διαφορά αυτή αφορά το πλάτος του σπιτιού. Μετά από συνομιλία που είχα και με κάποιους μηχανικούς του ΤΕΕ έκρινα ότι δεν είναι σκόπιμο να το συμπεριλάβω στις παραβάσεις της κατοικίας , το θέμα μου όμως είναι τα σχέδια κ εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας. Τα σχέδια που θα υποβάλω θα είναι σύμφωνα με τα ήδη υπάρχοντα σχέδια της άδειας, δηλαδή θα αφήσω το σπίτι να φαίνεται 30 εκατοστά μεγαλύτερο κ ας μην ισχύει στην πραγματικότητα ή θα πρέπει να κάνω καινούρια σχέδια που θα δείχνουν αυτή τη διαφορά στους 30 πόντους ????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.