Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ekakr

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Ενδιαφέροντα
    QES MANAGEMENT
  • Τοποθεσία
    GERAKAS, ATHENS
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

ekakr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπολογισμός Προστίμου 50τ.μ. προ '83: 'Αλλη κατοικία - Χωρίς οικοδομική άδεια - Εκτός σχεδίου- Χωρίς αλλαγή χρήσης - Προ 1983 - Υπέρβαση 50τ.μ. κυρίων χώρων - Τ.Ζ.: 900, οπότε προκύπτει πρόστιμο 1.721,25 ευρώ Υπολογισμός Προστίμου 48τ.μ. μετά '83: 'Αλλη κατοικία - Χωρίς οικοδομική άδεια - Εκτός σχεδίου- Χωρίς αλλαγή χρήσης - Μετά 1983 - Υπέρβαση 48τ.μ. κυρίων χώρων - Τ.Ζ.: 900, οπότε προκύπτει πρόστιμο 8.812,80 ευρώ ΣΥΝΟΛΟ: 1.721,25 + 8.812,80 = 10.534,05 ΕΥΡΩ
  2. Το πρόστιμο βγαίνει 10.000 επειδή πρόκειται για 50τ.μ. προ 1983 και άλλα 50τ.μ. μετά το 83, άλλη κατοικία (όχι κύρια) και 900 Τ.Ζ. Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι από τσιμεντόλιθους και εγκαταλελειμένη εδώ και κάποια χρόνια. Η δε διαρύθμιση της απαράδεκτη (π.χ. η τουαλέτα εκτός σπιτιού κλπ). Τι λεφτά θα δώσεις για να διατηρήσεις ένα τέτοιο κτίσμα ?? Σημείωση: Δεν βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο αλλά σε οικόπεδο 150τ.μ.
  3. Και με το Ν4014 το πρόστιμο φτάνει τα 10.000 ευρώ και δεν αξίξει τον κόπο διότι πρόκειται για "παράγκα". Οπότε του λέω να το κατεδαφίσει μόνος του χωρίς άδεια και τελειώνει το θέμα... Ευχαριστώ πολύ.
  4. Συνάδελφοι δεν βγάζω άκρη !! Το Κτηματολόγιο έδωσε βεβαίωση με ημ/νία 2012 για αγροτεμάχιο και ο ιδιοκτήτης κατέχει με νόμιμους τίτλους το συγκεκριμένο οικόπεδο με το κτίσμα. Το Δασαρχείο εμμένει στην απόφασή σου για κήρυξη αναδασωτέας περιοχής και απειλεί με μηνύσεις. Η κύρια χρήση γης στην περιοχή είναι Βοσκοτόπια (καμία σχέση με δάσος). Τι κάνουμε σ' αυτήν την περίπτωση. Ο δικηγόρος με συμβούλεψε να προχωρήσω την διαδικασία της τακτοποίησης βάσει των στοιχείων του Κτηματολογίου και να μηνύσουμε το Δασαρχείο σε περίπτωση που παρακωλύσει τη διαδικασία (όταν το πάρει χαμπάρι)...
  5. Στην περίπτωση που όντως ο ιδιοκτήτης κατεδαφίσει αυτό που δεν θα τακτοποιηθεί, τι ενέργειες πρέπει να κάνει ο Μηχανικός?? Απ' ότι ξέρω για να γίνει νόμιμα η κατεδάφιση πρέπει να βγει άδεια από την Πολεοδομία και ο ιδιοκτήτης να πληρώσει πρόστιμο ανέγερσης 30% και διατήρησης για όσα χρόνια το είχε. Οπότε μάλλον χωρίς άδεια πρέπει να κατεδαφιστεί γιατί αλλιώς είναι κοροιδία.... Μετά όμως θα έχει θέμα με την Εφορία που θα δηλώσει πιο λίγα τετραγωνικά στο Ε9 ?? Πως αιτιολογείται εκεί η μείωση ?? Αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει γιατί έχω μια περίπτωση που ενδιαφέρεται να κατεδαφίσει άμεσα ένα μέρος του αυθαιρέτου του....
  6. SOS-HELP !! Υπέβαλα για ιδιοκτήτη αυθαιρέτου δήλωση 4014 για οικία εκτός σχεδίου πόλης. Είχε λάβει πρόσφατα δικαστική απόφαση ότι του ανήκει το κτίσμα και ότι δεν υπάρχει θέμα δασικής έκτασης. Τώρα μου λέει το Δασαρχείο ότι η περιοχή είναι αναδασωτέα με απόφαση του 1930 !!! Ο άνθρωπος έχει πληρώσει αρκετά χρήματα. Να συνεχίσει να πληρώνει και να αγνοήσει το Δασαρχείο ή να σταματήσει για να μην χάσει και άλλα λεφτά. Και αυτά που έχει ήδη δώσει θα πάνε χαμένα....Άσε που θα μείνει και η δήλωση εκεί ως εκκρεμότητα με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος θα το εκτιμούσα πολύ γιατί έχω παλαβώσει εντελώς.... Ευχαριστώ
  7. Και οι δύο θέσεις στάθμευσης είναι στο υπόγειο της πολυκατοικίας (εκτός περιγράμματος). Πρόκειται για μια μεγάλη θέση που ο Κατασκευαστής σκέφτηκε να την μοιράσει στα δύο για να πάρει περισσότερα χρήματα από την πώληση. Στην πραγματικότητα όμως η μία θέση είναι "καθαρή" και έχει τις ελάχιστες απαιτούμενες διαστάσεις, ενώ η δεύτερη δεν έχει ούτε το ελάχιστο πλάτος αλλά ούτε και τον ελάχιστο χώρο εμπρός για να παρκάρεις.
  8. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι κάνουμε στην περίπτωση που έχουν μεταβιβαστεί 2 θέσεις στάθμευσης (σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας) με σχέδιο του Συμβολαιογράφου, ενώ το εγκεκριμένο σχέδιο της Πολεοδομίας αναφέρεται μόνο σε 1 θέση ??? Η μία εκ των δύο θέσεων στάθμευσης δεν πληρεί τις προδιαγραφές ελάχιστων διαστάσεων παρόλα αυτά πουλήθηκε από τον Κατασκευαστή και τώρα μου ζητείται να δώσω βεβαίωση και για τις 2 θέσεις προκειμένου να κάνουν τροποποίηση στα συμβόλαια.
  9. Για να αλλάξει ο αριθμός των δόσεων θα πρέπει ο Μηχανικός να κάνει γραπτή αίτηση στο ΤΕΕ και να ζητάει αυτή την αλλαγή αναφέροντας τον α/α του αυθαιρέτου καθώς και το όνομα του Μηχανικού. Μέσα σε 2-3 μέρες από την αποστολή της αίτησης στο ΤΕΕ έχει γίνει η προσαρμογή στο Σύστημα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.