Μετάβαση στο περιεχόμενο

ata

Core Members
  • Περιεχόμενα

    317
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ata's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

37

Φήμη στην κοινότητα

  1. σου είχαν τοκιστεί; πλήρωσες και τους τόκους;
  2. @melnikof είχες κάποιο όφελος στους τόκους γιατί εμένα αυτή τη στιγμή αυτό είναι το θέμα μου.. Στον ΕΦΚΑ μπαίνει σε 24 δόσεις αλλά τα επιτόκια έχουν διπλασιάσει την οφειλή μου.
  3. Δεν έχω ιδέα τι κάνουν με τα καινούργια ταμεία και τις μετονομασίες.. Κάποιο επικουρικό ταμείο φαίνεται να είναι.. Ούτε σελίδα στον ιντερνετ βρίσκω ούτε τηλέφωνο, τίποτα.
  4. Παιδιά γράφω αν γνωρίζει κάποιος κάτι το οτιδήποτε για αυτό το ταμείο φάντασμα.. Είχα μπει στον εξωδικαστικό το 2019 και είχα ρυθμίσεις τις οφειλές αλλά αυτές οι οφειλές για κάποιο λόγο εμφανίστηκαν μετά.. Έχουν βεβαιωθεί το 2021 και εγώ δεν ενημερώθηκα απο πουθενά.. Στον ΕΦΚΑ φαίνονται όλα καλά. Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι από το 21 έως τώρα το ποσό της οφειλής έχει διπλασιαστεί (!!!!????). Με τι επιτόκιο το υπολογίζουν δεν έχω ιδέα. Έχει κανένας ιδέα τι μπορώ να κάνω.. Την οφειλή εννοείται θα την πληρώσω άσχετα που αφορά διάστημα που θα έπρεπε να είχε ενταχθεί στη ρύθμιση αλλα μπορώ να απαλλαγώ από τα επιτόκια.. Ακόμα και να τα πληρώσω σε δικηγόρο το προτιμώ
  5. Καλησπερα. Ήθελα τη γνώμη σας σε ένα θέμα. Στο πατρικό μου θέλω να αλλάξω ή να επισκευάσω τον λέβητα. Μερικες πληροφορίες: Ο λέβητας δίνει σε δυο δίκτυα με δυο κυκλοφορητης. Ένα στο ισόγειο με δισωλήνιο σύστημα σε παλιό διαμέρισμα με σώματα τύπου φέτες και ένα δίκτυο με μονοσωλήνιο σύστημα σε δυο διαμερίσματα με σώματα πάνελ. Η επισκευή και συντήρηση-ρύθμιση του λέβητα συν μια καμινάδα που ξήλωσα την παλιά θα κοστίσει 800€ περίπου. Ο βαθμός απόδοσης (λέβητας ελληνικός του 2009) που αναγράφει πάνω ο λέβητας ειναι 92%. Αξίζει τον κόπο να πάω σε αλλαγή λέβητα σε συμπύκνωσης; Θα μου δωσει κάτι παραπάνω σε οικονομία; Η ερώτηση για καινούργιο αφορά λέβητα συμπύκνωσης μόνο γιατί γλιτώνω το κοστολόγιο καμινάδας. Αν τοποθετούσα καμινάδα θα επισκεύαζα αυτόν και θα έβλεπα πως θα πάει μια χρονιά. Γενικά ο παλιός ο λέβητας είχε αρκετέ χρόνια να χρησιμοποιηθεί(δούλευαν ac) πριν το ξήλωμα της καμινάδας και δεν θυμάμαι τι μετρήσεις έβγαζε αλλά είναι σε καλή κατάσταση. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι έχω κάνει υπολογισμο απωλειών και ο παλιός είναι όσο πρέπει (και ο καινούργιος φυσικά θα είναι στις θερμίδες ακριβώς)
  6. Είχα βάλει σε δώμα αφρομπετόν ενισχυμένο κιόλας σε αναλογία τσιμέντου εμπλουτισμένο με ίνες και είχα τραγικά αποτελέσματα. Ρωγμές της τάξεως του εκατοστού και πολλά αλλά θέματα. Δυστυχώς επαρχία δεν έχω κάποια άλλη επιλογή γιατί αυτό από όσο ξέρω θέλει πρέσα. Ίσως να κοιτάξω να φέρω συνεργείο από πιο μακρυά βεβαια αν αυτή είναι η σωστή επιλογή. Αυτό υποθέτω εννοείς με 3εκ τσιμεντοκονια από πάνω;;
  7. Τα 7εκ τα γνωρίζω από τον μηχανικό που το είχε κατασκευάσει τότε. Το πρόβλημα μου είναι ότι το βάρος για 9cm με την παραδοσιακή μέθοδο είναι πολύ μεγάλο και θα ήθελα να το αποφύγω. Υπάρχει άλλη λύση; Ο περλιτης απλά μου ήρθε στο μυαλό γιατί ο πλακατζής το έχει ξαναδουλέψει Σε άλλο τοπικ εδώ διάβασα και για ελαφρόπετρα αλλά δεν βρίσκω πουθενά πληροφορίες.
  8. 1. Έγραφα από κινητό και η αυτόματη συμπλήρωση έκανε τα δικά της. Το τεύχος προβλέπει 7cm εγώ χρειάζομαι 9cm για πλήρωση 2. Το γνωρίζω για αυτό ρωτάω αν αξίζει τον κόπο. θεωρητικά η υγρασία δεν θα κάνει ζημιά σε οποιοδήποτε υποστρωμα; 3. Ναι μπήκαν τα διαχωριστικά και οι γυψοσανίδες και στη συνέχεια θα προχωρήσω στα δάπεδα. 4. διόρθωσα το προφίλ μου
  9. Παιδιά θα ήθελα τη γνώμη σας γιατί έχω πρπβληματιστεί πολύ με το θέμα της προετοιμασίας/γέμισμα τος του δαπέδου για δημιουργία επιφάνειας για επίστρωση πλακιδίων. Προκειται για οικοδομή του 90 που αποπερατώνεται τώρα. Με συναδέλφους πολ. Μηχανικούς που μίλησα μου είπαν ότι τα στατικά προβλέπουν έως 7cm γκρι μπετόν. Εγώ όμως μετά την επίστρωση των σωληνώσεων χρειάζομαι ένα μέσο πάχος 9cm(8-10εκ). Η ερώτηση μου λοιπον είναι με τι υλικό κάνω τα γεμίσματα; Με τον κλασικό τρόπο; Κάνω περλίτη; Περλίτη και από πάνω τσιμεντοκονία; Έχω ακουστά και για κισηρόδεμα αλλά δεν βρίσκω πληροφορίες. Σημαντικό είναι ότι στην περιοχή που βρίσκομαι δεν υπάρχει συνεργείο με πρέσα να αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά. Μιλαω πάντα για εσωτερικούς χώρους. Τελος να αναφέρω έναν ακόμα προβληματισμό μου ότι τα εσωτερικά χωρίσματα είναι με γυψοσανίδες και ο σκελετός τους πατάει σε λωρίδες 15cm πλάτους ταιμεντοκονίας η οποία στην πλαϊνή οψη της ειναι άγρια, δηλαδή δεν έχει επίπεδη επιφάνεια Καμία ιδέα ή κατεύθυνση;
  10. Παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας για μια περίπτωση.. Είχα κάνει ενεργειακό πιστοποιητικό σε μια μονοκατοικία το 2019. Πλέον η μια από τους δύο συνιδιοκτήτες (που είχε ζητήσει και το πιστοποιητικό) θέλει να ενταχθεί στο εξοικονομώ. Τώρα προκύπτουν δύο προβλήματα 1) Προσάρτημα δεν μπορώ να υποβάλω γιατί μου βγάζει μήνυμα για περίεργες τιμές το xml του παλιού ΠΕΑ 2) Ανάκληση δεν μπορώ να κάνω γιατί ο άλλος συνιδιοκτήτης ενώ συναινεί δεν έχει ebanking για να κάνει ΥΔ online ούτε έχει σκοπό λόγο της κατάστασης να πάει σε ΚΕΠ/Αστυνομία (δεν τον αδικώ) Το παλιό ΠΕΑ έχει ένα σχετικά γεμάτο σενάριο και το μόνο που θα πρόσθετα στην ουσία είναι δύο κλιματιστικά για ψύξη και μόνωση στο δάπεδο επί εδάφους. Ο προυπολογισμός που προκύπτει από το 1ο - παλιό ΠΕΑ μας υπερκαλύπτει και για αυτές τις δαπάνες αλλά θα μπορούσα να τις δηλώσω στο παράρτημα και στον προυπολογισμό χωρίς να είναι στο ΠΕΑ?
  11. Αυτό υπέθεσα και εγώ. Απλά μου βγαίνει 58% οπότε δε νομίζω να έχω θέμα με τόσο μικρή απόκλιση. Ήδη τα 4 τ.μ. τα θεωρώ υπερβολικά..
  12. Παιδιά σε νέο ηλιακό θερμοσύφωνα στην επιφάνεια βάζετε την ονομαστική ή του πιστοποιητικού? Έχω σπίτι με 3 Υ/Δ και έβαλα ηλιακό με 4 τ.μ. για να καλύπτει το 60% των ΖΝΧ αλλά αν πάω βάση πιστοποιητικού έχω συλλεκτική επιφάνεια 3.65 και όχι 4 και πέφτω κάτω από το 60%..
  13. Το δικό μου κάνω μόνο αλλά είμαστε 4 συνιδιοκτήτες.. Γιατί να μην την κάνω ηλεκτρονικά; Τι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει;
  14. Ευχαριστώ.. Στον εντοπισμό βγάζει διαρκώς σφάλμα εφαρμογής.. Υπάρχει τρόπος για συνιδιοκτήτες να μην ξανακάνω από την αρχή όλη την αίτηση αλλά με κάποιο τρόπο να τραβήξει τα στοιχεία του ακινήτου και εντοπισμό από την πρώτη; Με τα σφάλματα που βγάζει πρέπει να φαω δύο μέρες για να κάνω 4 αιτήσεις..
  15. Παιδιά πάω να κάνω ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης για ένα ακίνητο στο χωριό μου και θα ήθελα μια βοήθεια/γνώμη.. Γενικά δεν έχω ασχοληθεί με το κτηματολόγιο, μόνο τη δική μου δήλωση κάνω.. Έχω ένα ακίνητο 80 τ.μ. του 1947, παλιό πέτρινο.. Στα συμβόλαια λανθασμένα τότε είχε γραφεί ως κατοικία Α1 40 τ.μ. και Ημιυπαίθριος χώρος Α2 20 τ.μ. με χιλιοστά επί του οικοπέδου 300 και 200 (/1000) αντίστοιχα.. Φυσικά ημιυπαίθριος δεν υπάρχει και δεν υπήρχε ποτέ.. Από το 2013 που είχα βγάλει ένα ΠΕΑ και είχε μετρηθεί σωστά το σπίτι το δηλώνω και στο Ε9 80 τ.μ.. Στη δήλωση πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσω την κατάσταση των τίτλων δηλαδή Α1 και Α2; Σκέφτομαι να δηλώσω την πραγματική κατάσταση κατοικία Α1 80 τ.μ. με 500/1000 επι του οικοπέδου γιατί είμαστε 4 συνιδιοκτήτες και έχει αρκετά μεγάλη διαφορά στα χρήματα (4Χ35).. Επίσης κάποια στιγμή που θα γίνει διόρθωση των συμβολαίων θα τα ξαναπληρώσω για τη διόρθωση του κτηματολογίου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.