Μετάβαση στο περιεχόμενο

CORINNE

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CORINNE's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως πρέπει να γίνει επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα. Δυστυχώς πολλοί συνάδερφοι από την επαρχία δεν κατάφεραν να επιλύσουν προβλήματα τους από απόσταση. Προσωπικά εγώ δεν έχω ακόμα διαγραφεί από το ΤΕΕ αλλά μόνο από το ΤΣΜΕΔΕ. Η διαγραφή από ΤΕΕ είναι το επόμενο βήμα. Είχα κάνει αίτηση διαγραφής από το ΤΣΜΕΔΕ τον Ιουλιο του 2018 με αναδρομική ισχύ από 1/1/2017. Τελικά η διαγραφή έγινε στις 31/9/2019. Ως εκ τούτου όλες οι φαινομενικές μου οφειλές από 1/1/2017 έως 31/9/2019 διαγράφηκαν στο σύστημα μηχανογράφησης (και όχι από 7/2018).
  2. Καλησπέρα. Έχω καταφέρει να διαγραφώ από το ΤΣΜΕΔΕ αναδρομικά από 1/1/2017 μετά από μεγάλη ταλαιπωρία που διήρκεσε 1,5 έτος. Θεωρώ πως από την επαρχία δεν θα βγάλεις άκρη. Προτείνω να πας στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα (εσύ ή κάποιος άλλος με εξουσιοδότηση) και να υποβάλλεις εκεί την αίτηση διαγραφής μαζί με τη βεβαίωση διακοπής εργασιών της αρμόδιας ΔΟΥ. Το έγγραφο αίτησης διαγραφής θα το βρεις έξω από το Πρωτόκολλο. Θα πάρεις αριθμό πρωτοκόλλου και θα τον κρατήσεις σαν "αποδεικτικό" στις μετέπειτα "υπενθυμίσεις" προς το ΤΣΜΕΔΕ. Πριν από όλα αυτά πρέπει να ελέγξεις για τυχόν οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ και να τις εξοφλήσεις.
  3. Kαλησπέρα, Υπήρξε μήπως κάποια εξέλιξη με το παραπάνω; Έγινε σε κανέναν διαγραφή των χρεωμένων οφειλών ΤΣΜΕΔΕ; Από το 2011 είχα κλειστά βιβλία και εργάζομαι ως μισθωτή αλλά από 1/1/2017 μέχρι και όλο το 2018 μου χρεώνουν εισφορές μη μισθωτών. Έχω κάνει αίτηση διαγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ πριν από ένα χρόνο (!) και έστειλα και email στο [email protected] όπως περιγράφεται παραπάνω. Παρόλαυτά σύμφωνα με την εκκαθάριση "χρωστάω" για όλο το 2017 και 2018. Δεν σηκώνει κανείς κανένα τηλέφωνο. Το πρόβλημα είναι πως πλέον περάστηκαν στην ΔΟΥ οι φαινομενικές οφειλές ΤΣΜΕΔΕ και ενώ κανονικά προέκυπτε πιστωτικό εκκαθαριστικό στην εφορία, με αναγκάζουν τελικά να πληρώσω στην Εφορία λόγω δήθεν "οφειλών" στο ΤΣΜΕΔΕ.. Το θέατρο του παραλόγου.. Έχει συμβεί και σε άλλους η "μετακύλιση" των "λάθος" οφειλών στην Εφορία; Πως αντιμετωπίζεται αυτό;
  4. Στέφανε, είχες κάποια εξέλιξη με το θέμα; Μου ζητάει η εταιρεία μου βεβαίωση διαγραφής από το ΤΣΜΕΔΕ προκειμένου να με εγγράψει στο ΕΦΚΑ ως υπάλληλο γραφείου, και από την άλλη το ΤΣΜΕΔΕ μου απάντησε τηλεφωνικά πως δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο "βεβαίωση διαγραφής", αλλά πρέπει να ζητήσω από το πρωτόκολλο "Βεβαίωση Ασφάλισης" . Στην προηγούμενη εταιρεία μου ήμουν μισθωτή μηχανικός. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει με τη διαδικασία που απαιτείται και αν όντως πρέπει να υποβληθεί κάποια βεβαίωση του ΤΣΜΕΔΕ στο ΕΦΚΑ? Δεν αρκεί απλώς η δήλωση του εργοδότη πως ασκώ υπηρεσίες υπαλλήλου γραφείου και όχι μηχανικού; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.