Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xstamatis

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by xstamatis

  1. Αρη σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Υπάρχει κάποιος νόμος για αυτό που μου λες? Στην περίπτωση μου, η άδεια είναι σε ισχύ και δεν υπάρχει μεταβολή περιγράμματος, όγκου, δόμησης. Αυτό που ζητάει η Πολεοδομία είναι μια επιπλέον μελέτη για τα Στατικά (θεμελίωση, αντιστήριξη), λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου (3 υπόγεια).Και ζητάει να γίνει αναθεώρηση! Ο πελάτης δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο (λόγω κόστους) και έτσι προσπαθώ να βρω τι ορίζει ο νόμος σε μια τέτοια περίπτωση.
  2. Συνάδελφοι, σας παραθέτω την απορία μου. Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη! Τον Απρίλιο του 2009 εκδίδεται οικοδομική άδεια. Η άδεια περιελάμβανε όλες τις απαραίτητες μελέτες (Αρχιτεκτονικά, Στατικά κτλ) και έτσι εγκρίθηκε από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία. Τώρα, ύστερα από 1 χρόνο, και ενώ το έργο είναι σε εξέλιξη (φάση εκσκαφών), η Πολεοδομία ζητάει επιπλέον μελέτη Στατικών (για τον τρόπο εκσκαφής, αντιστήριξης και θεμελίωσης), λόγω του ότι πρόκειται για ειδική κατασκευή (βάθος εκσκαφής 15 μέτρα).Ζητείται λοιπόν από την Πολεοδομία να γίνει αναθεώρηση της άδειας. Όμως οι μελέτες που ζητούνται τώρα από την Πολεοδομία είχαν εκπονηθεί από την αρχή (λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου), αλλά δεν ζητήθηκαν αρχικά, και έτσι δεν έχουν συμπεριληφθεί στο φάκελο. Το θέμα λοιπόν είναι αν μπορεί να γίνει απλά ενημέρωση φακέλου και όχι αναθεώρηση, δεδομένου ότι μια αναθεώρηση θα κοστίσει ακριβά...! Γνωρίζετε τι ορίζει ο Νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις? Σε σχετικό άρθο του ΓΟΚ που διάβασα δεν ξεκαθαρίζει απόλυτα (τι πρωτότυπο...) πότε γίνεται αναθεώρηση και πότε ενημέρωση φακέλου. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  3. Παιδιά γειά σας! Μου ζητήθηκε να κάνω ένα τοπογραφικό για ανώμαλη δικαιοπραξία. Ο πελάτης μου είναι ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου (εντός σχεδίου) και έχει αγοράσει δύο διπλανά κληροτεμάχια. Θα πρέπει να κάνω δυο διαφορετικά τοπογραφικά?(ένα για κάθε κληροτεμάχιο που προστίθεται στο οικόπεδο?) Τι ακριβώς πρέπει να φαίνεται σε ένα τέτοιο τοπογραφικό? (υπάρχει κάτι ιδιαίτερο?) Από τον δήμο μου δώσανε το ρυμοτομικό του χωριού (σε autoCAD!) στο οποίο όμως τα όρια των κληροτεμαχίων φαίνεται να βγαίνουν εκτός οικοδομικής γραμμής. Έτσι τα εμβαδά τους που αναφέρονται στα συμβόλαια είναι μέγαλύτερα από αυτά που προκύπτουν βάσει σχεδίων. Τι πρέπει να δείξω εγώ στο τοπογραφικό? Υπ΄όψιν ότι στο οικόπεδο του ιδιοκτήτη υπάρχει μια μικρή αποθήκη ενώ στα κληροτεμάχια κανένα κτίριο. Και ότι στο μέλλον ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου θέλει να χτίσει κατοικία στο τελικό οικόπεδο που θα προκύψει από την ανώμαλη δικαιοπραξία. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  4. Λοιπόν, είμαι νέος μηχανικός και έχω αναλάβει την μελέτη ενός ξενοδοχείου με έναν επίσης νέο συνάδελφο. Τα σχέδια έχουν ολοκληρωθεί. Η μελέτη έχει πάρει έγκριση από τον ΕΟΤ και πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση πολεοδομικής άδειας. Επειδή πρώτη φορά αναλαμβάνουμε ένα τέτοιο έργο, θα θέλαμε βοήθεια σχετικά με τον υπολογισμό αμοιβών- φορολογικών. Πρόκειται για 4όροφο ξενοδοχείο (κλασσικού τύπου) 4 αστέρων με 3 υπόγεια. 3ο υπόγειο : χώρος στάθμευσης 2ο υπόγειο : χώροι Η/Μ, δεξαμενές(εκτός κάλυψης) 1ο υπόγειο : 3 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, χώροι spa, δεξαμενές(εκτός κάλυψης) ισόγειο : χώρος υποδοχής, εστιατόριο, χώρος spa, κατάστημα, υπαίθρια πισίνα. 1ος,2ος,3ος όροφος : δωμάτια Η κύρια απορία μας είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να κατανήμουμε τους διάφορους χώρους του ξενοδοχείου στις αντίστοιχες κατηγορίες επιφανειών του ΤΕΕ. Π.χ καταχωρούμε όλους τους χώρους σαν ξενοδοχείο Α τάξης, ή το κατανέμουμε ξεχωριστά σε κοινόχρηστους, εστιατόριο, κατάστημα κτλ και σαν ξενοδοχείο Α τάξης βάζουμε μόνο τα δωμάτια? Η πισίνα υπολογίζεται με αναλυτικό? Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στις ειδικές εργασίες και στις κατηγορίες τους? Γενικότερα σε τι διαφέρει ο υπολογισμός των αμοιβών-φορολογικών μιας τέτοιας άδειας από ότι μιας κατοικίας? Ένα υπόδειγμα θα βοηθούσε πολύ! Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!
  5. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους! Είμαι νέος στο forum, και το βρίσκω εκπληκτικό!Επιτέλους ελπίζω να βρώ απαντήσεις! Λοιπόν, είμαι νέος μηχανικός και μου έχει ζητηθεί να ορίσω τα όρια ενός αγροτεμαχίου (Νομός Σερρών, Δήμος Ν.Ζίχνης), με την προοπτική να περιφραχθεί.Το αγροτεμάχιο είναι εκτός σχεδίου, αλλά εντός ορίου του οικισμού Ν.Ζίχνης Σερρών. Στον δήμο Ν.Ζίχνης μου έδωσαν ένα απόσπασμα χάρτη αγροτεμαχίων σε κλίμακα 1:5000 ! Εννοείται πως δεν έχει συντεταγμένες! Ποιά είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω και από που θα μπορούσα να συλλέξω στοιχεία για τα όρια του οικοπέδου? Έχει κανείς τριγονωμετρικά σημεία της περιοχής? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! --------------------------------------------- Κάποια απάντηση..?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.