Μετάβαση στο περιεχόμενο

biol

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

biol's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γίνεται πολύ εύκολα με μια φόρμα αίτησης που υπάρχει στο ΤΕΕ. Δυστυχώς μου έτυχε. Νομιμοποίησε πρώτα το δικό του και μετά αφού έλεγξε αν έχει υπαχθεί ο πελάτης μου, του τραβηξε μια ωραιότατη καταγγελία......
  2. Φαντάζομαι ότι όπως μπορεί ο κακόβουλος γείτονας να διαπιστώσει αν έχεις υπαχθεί στον 4014, έτσι μπορεί και αυτός να απευθυνθεί στο ΤΕΕ και να πάρει αντίγραφο της δηλώσεώς του. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι υπεύθυνος να τηρεί αρχείο όλων των εγγράφων που αφορούν την ιδιοκτησία του. Καλή χρονιά σε όλους.
  3. Ευχαριστώ κατ΄αρχή για την απάντησή σου. Υπολόγισα λοιπόν το πρόστιμο και με τους δύο τρόπους. Αν δηλωθεί χωρίς άδεια τότε βγαίνει τριπλάσιο απ΄ότι με το τρόπο που λέω εγώ. Τα μεγέθη βέβαια τα συγκρίνω με αυτά της αδείας. Η διαφορά είναι τεράστια. Λέω όμως να πάω με τον δικό μου τρόπο γιατί μάλλον είναι άδικο από την στιγμή που έχει βγάλει κάποια άδεια. Πραγματικά όμως έχουμε τρελαθεί με τον νόμο αυτόν.
  4. Καλημέρα, έχω περίπτωση λυομένου 50μ2 που έχει φυσικά υπέρβαση δόμησης 18μ2. Επίσης δεν έχει τηρήσει και τα σχέδια της αδείας. Ένα δηλ. τμήμα της κάτοψης δεν κατασκευάστηκε γιατί παραβίαζε τα 2,5μ (υποθέτω) και τα τετραγωνικά αυτά μαζί με επιπλέον έχουν τοποθετηθεί σε άλλα σημεία της κάτοψης. Μήπως έχει κάνείς ιδέα πώς να το δηλώσω; Εγώ λέω να θεωρήσω ότι υπάρχει η άδεια για 50μ2 και να δηλώσω τα 18μ2 υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Σκέφτηκα όμως μήπως πρέπει να θεωρήσω νόμιμα μόνο τα μ2 που ταυτίζονται τα περιγράμματα των δύο κατόψεων (αδείας και αποτύπωσης); Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
  5. Κατά την γνώμη μου τακτοποιείται (παράβαση 13). Το έχω ήδη κάνει προκειμένου να δώσω την βεβαίωση. Το έχω συζητήσει και με συναδέλφους και είχαν την ίδια γνώμη. Άλλωστε με την μετατροπή του από άβατο προστέγασμα σε εξώστη υπάρχει υπέρβαση στο ποσοστό των εξωστών της αδείας.
  6. Καλημέρα συνάδελφοι, ήθελα την άποψή σας για το παρακάτω θέμα που αφορά στην βεβαίωση νομιμότητας : σε διαμέρισμα που η μόνη παράβαση που υπάρχει είναι η μετατροπή ενός προστεγάσματος 0,40 σε εξώστη 1μ. δίνουμε βεβαίωση ή όχι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.