Μετάβαση στο περιεχόμενο

civil0

Members
  • Περιεχόμενα

    60
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by civil0

  1. Καλά, κάποιος εφευρίσκει ένα ταμείο, σου λέει χρωστάς τόσα, πέρασε από το ταμείο. Σε ερώτησή μου στο ΚΕΑΟ μου είπαν πως το ΤΕΑΜΕΔ ήταν επικουρικό του ΤΣΜΕΔΕ που τώρα δεν υπάρχει. Τίποτα δεν είναι πια μαχητό. Μόνο εισπρακτέο...Είναι πια για κλάματα. Τα γέλια μάς τα έχουν στερήσει πριν χρόνια...
  2. Αναφέρει ρητά ο νόμος ότι ελέγχουμε τις όψεις στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει απόφαση Σ.Α.;;; Θα ήθελα να το δω αυτό. Που;
  3. Αναρωτιέμαι πού θα μπορούσαμε να βρούμε τα υποδείγματα χωρίς να σπάσουμε τα μάτια μας; Ευχαριστούμε πάντως το συνάδελφο που το ανάρτησε.
  4. και 23+ να το δώσεις,δε θα σου πουν τίποτα. Μας έχουν πράγματι "τρελάνει" στη γραφειοκρατία.
  5. Τώρα που (πάλι) άλλαξαν το σύστημα, να περιμένουμε νέα έκδοση (ή μπα..!)
  6. H μακροεντολή δημιουργεί το pdf με "ορφανές" γραμμές στην επόμενη σελίδα, δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. Πώς μπορώ να δηλώσω περισσότερους από 2 ιδιοκτήτες;
  7. "Αρχικά επιβεβαιώνονται τα εμφανή σημεία του πρώτου ελέγχου και στη συνέχεια ελέγχονται: 1. Το τελικό διαμορφωμένο ύψος του κτιρίου (σημείο της τελικά διαμορφωμένης στάθμης του εδάφους έως το δάπεδο της τελικά διαμορφωμένης στάθμης του δώματος). 2. Το ύψος της στέγης και το ελεύθερο ύψος των ορόφων. 3. Οι θέσεις και οι διαστάσεις των φερόντων στοιχείων (υποστυλώματα, δοκοί, τοιχία). 4. Η θέση και το εύρος του αντισεισμικού αρμού. 5. Οι θέσεις και οι διαστάσεις των εξωστών και των ημιυπαίθριων χώρων. 6. Η θέση των ανοιγμάτων. 7. Το είδος της εξωτερικής τοιχοποιίας 8. Το πάχος του θερμομονωτικού υλικού. Αν προβλέπεται τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, τότε ο έλεγχος διενεργείται μετά την τοποθέτησή της. 9. Η ύπαρξη παθητικών ηλιακών συστημάτων (ηλιακό αίθριο, ηλιακή καμινάδα). 10. Οι χώροι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα: - τα λεβητοστάσια ως προς τη θέση, τις διαστάσεις, το άνοιγμα αερισμού προς το εξωτερικό περιβάλλον, - η θέση των μηχανοστασίων των ανελκυστήρων και οι απολήξεις του φρεατίου του ανελκυστήρα. " Αν ερμηνεύετε το "θέση των ανοιγμάτων" ότι είναι ίδιο με το "διαστάσεις των κουφωμάτων" τότε συμφωνούμε. Αλλά κατά την άποψή μου δεν είναι το ίδιο. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να ελέγχουμε ανοίγματα όταν υπάρχει Σ.Α. και πάλι δεν ξέρω αν μπορώ και αυτό να το αιτιολογήσω βάσει νόμου.
  8. Από που προκύπτει πως ελέγχουμε κουφώματα,καμινάδες κ.λ.π.;;; Μήπως γίναμε βασιλικότεροι του βασιλέως;;;
  9. Μια αναχρονιστική εφαρμογή να "τεκμηριώσει" μια αμιγώς γραφειοκρατική διαδικασία με χαοτική πολυνομία, που φορτώνει με απίστευτες ευθύνες το μηχανικό, ο οποίος αμείβεται υποπολλαπλάσια αυτού που αξίζει.
  10. civil0

    Areaob

    Ενώ η προηγούμενη version δουλεύει σε acad architecture 2021,η νέα βγάζει error
  11. Βεβαίως και καλώς έκανες και την έβαλες την είδηση,εδώ,συνάδελφε,μας αφορά όλους.Μας υπενθυμίζει τη θέση του κλάδου μας και την αξία της για τον κρατικό μηχανισμό.Μας υπενθυμίζει και τη δύναμη του επιμελητηρίου μας και το πόσο μας έχει προστατέψει διαχρονικά από την κρίση (οικονομική & υγειονομική).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.