Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

karoubaleas

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

karoubaleas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας. Ξέρει κανείς αν επιτρέπονται στρογγυλές σιδερένιες σκάλες σαν κύριες σκάλες ξενοδοχείου;
  2. Έχω έναν πελάτη που θέλει να κάνει ξενοδοχείο σε ένα οικόπεδό του, εκτός σχεδίου. Μέσα σε αυτό υπάρχουν ήδη κάποια κτίσματα (εστιατόριο κτλ) που θα αλλάξουν χρήση και θα προστεθεί και το κύριο κτίσμα. Για την προσπέλαση ισχύει η Υπουργική Απόφαση 216/2015 (ΦΕΚ Β 10/2015) ? Διότι δεν ξεχωρίζει τα εντός και εκτός σχεδίου.
  3. Τι συμβαίνει με το ΔΕΔΟΤΑ και τις αποθήκες; Σε πολλές περιπτώσεις έχω αποθήκες που είτε είναι σε επαφή με το κτίριο-κατοικία είτε όχι. Κάνουμε ΔΕΔΟΤΑ για αυτές; Κάνουμε δηλ. ΔΕΔΟΤΑ ξεχωριστά για κάθε κτίσμα (όποια και αν είναι η χρήση του) αρκεί να είναι στατικά ανεξάρτητο; Υπάρχουν προυποθέσεις; Έχει να κάνει με την κατηγορία; Και κάτι ακόμα, μπαίνουν οι αυθαίρετοι Ημ.χ. ενός κτιρίου στην ολική δομημένη επιφάνεια; Σας παρακαλώ συνάδελφοι τη βοήθειά σας.
  4. Υπάρχει μόνο σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας για τις 2 μεζονέτες και τους χώρους αποκλειστικής χρήσης.
  5. Η κάθε μεζονέτα έχει το δικό της υπόγειο, το οποίο δεν είναι λειτουργικά εξαρτημένο από αυτήν.
  6. Το κτίριο είναι διώροφο με 2 μεζονέτες, η μία δίπλα στην άλλη, εντός σχεδίου με σύσταση οριζοντίου και χώρους αποκλειστικής χρήσης, άρα διαχωρίζονται σε δύο ανεξάρτητες και αυτοτελείς ιδιοκτησίες και χώρους αποκλειστικής χρήσης. Η μία από αυτές θα μεταβιβαστεί. Το υπόγειο δεν αναφέρεται ούτε στην αρχική άδεια, ούτε και στη σύσταση, έχει γίνει αυθαίρετα και στις 2 μεζονέτες και μεταβιβάζεται το τμήμα που βρίσκεται κάτω από τη μεζονέτα που θα μεταβιβαστεί.
  7. Έχω ένα τμήμα κτηρίου που έχει προκύψει από σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και έχει αυθαίρετο υπόγειο. Χρειάζεται βεβαίωση και για τους δύο ιδιοκτήτες, προκειμένου να μεταβιβαστεί;
  8. Έστω ότι μεταφέρουμε μία ολοκληρωμένη υπαγωγή του 4014 (χωρίς ανεβασμένα αρχεία) στο 4178 πριν τη λήξη του, προκειμένου να είμαστε σίγουροι, μήπως και τελικά δεν είναι η δυνατή η μεταφορά τους στο νέο νόμο. Οπότε πληρώνουμε το ποσό μεταφοράς. Και έστω ότι τελικά ισχύει η μεταφορά των "ανολοκλήρωτων" υπαγωγών από 4014 στο νέο νόμο, και θελήσουμε να μεταπηδήσουμε από το 4178 στον νέο, θα πρέπει να πληρωθεί πάλι κάποιο ποσό μεταφοράς;
  9. Συνάδελφοι γεια σας Θέλω να κάνω μία διευκρινιστική ερώτηση. Έχω ένα οικόπεδο με δύο ιδιοκτήτες εξ'αδιαιρέτου, εντός του οποίου υπάρχουν δύο κτίσματα με αυθαιρεσίες. Σε μία δήλωση, λοιπόν, έχει γίνει υπαγωγή για το σύνολο της ιδιοκτησίας, δηλαδή για όλες τις αυθαιρεσίες (κτίσματα, περιβάλλων χώρος κτλ). Κάθε κτίσμα είναι ενεργειακά αυτόνομο και θα γίvoυν δύο ΠΕΑ. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Οι επιλέξιμες δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση αφορούν την ιδιοκτησία συνολικά ή κάθε κτίσμα; Πχ. τα συστήματα σκίασης που είναι 2500 κατ'αποκοπή ποσό θα είναι για όλη την ιδιοκτησία ή 2500 για κάθε ενεργειακά αυτόνομο κτήριο;
  10. Γεια σας! Το σύστημα ζητάει αεροφωτογραφίες. Γνωρίζω ότι θεωρητικά θα βάζαμε τις αεροφωτογραφίες που ΘΑ ανέβαζαν ηλεκτρονικά, οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι αυθαιρεσίες έχουν γίνει μέχρι την 28.7.2011. Αυτές βέβαια δεν υπάρχουν. Εμείς τι ανεβάζουμε τελικά? Αεροφωτογραφίες για να αποδείξουμε ότι έγινε πριν την 28.7.2011? Αεροφωτογραφίες κάποιας χρονιάς για να αποδείξουμε ότι τότε υπήρχε η αυθαιρεσία (πχ του '88)? Και από που τις προμηθευόμαστε? Μόνο απο ΓΥΣ? και μόνο επί πληρωμή? Ευχαριστώ!
  11. Για τις υπ.δηλώσεις ιδιοκτήτη και τις εξουσιοδοτήσεις είναι απαραίτητη η θεώρηση γνησιότητας? Γνωρίζω ότι και στο Ν.4178 και στο ηλεκτρονικό σύστημα αναφέρεται η θεώρηση γνησιότητας. Απλά μου είπε κάποιος συνάδελφος ότι πρέπει να έχει βγει κάποιος νόμος που να το αναιρεί και ήθελα να δω αν ισχύει. Στο "ΝΟΜΟΣ" δεν είδα κάποια τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.