Μετάβαση στο περιεχόμενο

petsagouris

Core Members
  • Περιεχόμενα

    395
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    10

Everything posted by petsagouris

  1. Συνάδελφε δεν ζητώ επίλυση, αντιμετώπιση αν προτείνεις θα τον διαθέσω εγώ τον χρόνο να δω αν λύνεται. Θα ήθελα να διαφυλάξω την εχεμύθεια που απαιτείται και δεν θα μοιραστώ τμήμα των σχεδίων καθαυτών. Κατά τ' άλλα το δάπεδο είναι όλο στο ίδιο επίπεδο με τον αριστερό δρόμο, και ο δεξής είναι περίπου 1.80 πιο ψηλά.
  2. Είναι υψηλής πολιτιστικής αξίας οικισμός, χρειάζεται εγκρίσεις για την αποκατάσταση από διάφορες υπηρεσίες. Το γωνιακό δεν είναι στην ιδιοκτησία. Ο όγκος των λυμάτων σε στεγανό με ελάχιστο πληθυσμό και συχνό άδειασμα (30 μέρες) είναι ~ 20κμ. Διώροφο ασκεπές ερείπιο σε όλο το εμβαδό της ιδιοκτησίας, χωρίς καθόλου περιβάλλοντα. Είναι για έμπειρους λύτες το συγκεκριμένο αν πάμε κατά γράμμα του κτιριοδομικού.
  3. Επισυνάπτω ένα σκίτσο που αντικατοπτρίζει την κατάσταση που αντιμετωπίζω. Untitled 1(1).pdf
  4. Χαίρετε συνάδελφε, πιστεύεις ότι μπορεί να κατασκευαστεί κάτω από το κτίριο στεγανός βόθρος αφού από τον κτιριοδομικό επιβάλλεται απόσταση από τα θεμέλια αλλά και να αερίζεται;
  5. Χαίρετε, Σε οικισμό χωρίς δίκτυο αποχέτευσης θα γίνει αποκατάσταση παλιού ερειπωμένου κτίσματος (ασκεπές) που είναι διαμπερές με πλαϊνές μεσοτοιχίες με τα γειτονικά κτίσματα. Ο οικισμός δεν έχει κεντρικό σύστημα αποχέτευσης και έτσι λογικά πρέπει να κατασκευαστεί βόθρος. Δεν γνωρίζω πως θα πρέπει να κάνω την χωροθέτηση του βόθρου. Αυτό επειδή δεν υπάρχει εντός των ορίων της ιδιοκτησίας υπαίθριος χώρος και επειδή το μέσο καθαρό πλάτος του ερειπίου είναι περίπου 4μ. Το πλάτος αυτό δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την κατασκευή βόθρου αφού πιθανά να προκληθούν βλάβες στις πλαϊνές μεσοτοιχίες αν πλησιάσω κοντύτερα από 1μ. Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ή σκέψη πάνω στο θέμα θα το εκτιμούσα.
  6. Συγνώμη αλλά εγώ γιατί στο "επιλύονται" τα βλέπω όλα λυμένα ήδη;
  7. Προσοχή, ο ναός είναι ειδικό κτίριο. Δες αν μπορείς να υπογράψεις Αρχιτεκτονική μελέτη ως πτυχιούχος.
  8. Όπως πιστεύεις συνάδελφε, ο νόμος σου λέει ότι δεν είναι αυθαίρετο και ότι μπορεί να ενημερωθεί. Η ενημέρωση γίνεται όταν δεν αλλάζουν τα πολεοδομικά μεγέθη. Αν υπάρχει συνοχή του νόμου (εντός του ίδιου νόμου) δεν θεωρώ ότι έχεις δίκιο, χωρίς να επιδιώκω να σου αλλάξω γνώμη, ο καθένας ότι καταλαβαίνει κάνει.
  9. Δεν είναι μεγαλύτερο λάθος. Μπορείς να ενημερώσεις το διάγραμμα δόμησης αν θέλεις χωρίς μεταβολή των πολεοδομικών μεγεθών. Σημειώνεις στην τεχνική έκθεση της ενημέρωσης τι αλλάζει και αναφέρεις την νομοθεσία όπου απαιτείται για να δικαιολογήσεις την μη αλλαγή των εγκεκριμένων πολεοδομικών μεγεθών.
  10. Πάνω από 10 εκ δεν μπορεί να ενημερωθεί η άδεια βάσει του εδαφίου γ της παρ 10 του άρθρου 42 του Ν.4495/17. Θέλει αναθεώρηση. Γιαυτό σημείωσα ότι λειτουργούν τα δυο άρθρα συνεκτικά. Αν η αυθαιρεσία/μεταβολή από τα σχέδια που παρατηρείται κατά τον έλεγχο δεν μπορεί να προχωρήσει με την διαδικασία ενημέρωσης σημαίνει ότι είναι αντικείμενο αναθεώρησης και λογικό είναι να πρέπει να καταγραφεί στο πόρισμα.
  11. Συνάδελφοι σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι η παρ2 του άρθ 81 του Ν.4495/17 λειτουργεί σε συνεκτικά με το εδάφιο γ της παρ 10 του άρθρου 42 του ίδιου νόμου που αναφέρει σχετικά για την ενημέρωση των οικοδομικών αδειών. Δηλαδή: - Αν το διάγραμμα αναφέρει 5.00μ τότε μπορούμε να μετρήσουμε από 5.10 ως 4.90. - Αν το διάγραμμα αναφέρει 1.00μ τότε μπορούμε να μετρήσουμε από 1.02 ως0.98. - Αν το διάγραμμα αναφέρει 10.00μ τότε μπορούμε να μετρήσουμε από 10.10 ως 9.90.
  12. Δεν έχει να κάνει με το αντικείμενο του μηχανικού το ερώτημα. Προσωπικά θα σε παρότρυνα να τηλεφωνήσεις με κάποιον στον τοπικό ΕΟΤ που θα δραστηριοποιείται ο ενδιαφερόμενος. Μου ακούγεται πιο πολύ για ξεναγός.
  13. Ναι δώσανε 866 εκατομμύρια ευρώ και ΚΕνΑΚ ξεχάσανε να το περάσουν.... συνάδελφε κρατήσου στο αντικείμενό σου καλύτερα. Το άρθρο που παραπέμπεις λέει για την ακουστική απόδοση αλλά δεν μπορεί να διαβαστεί χωρίς συνδρομή.
  14. Ωραία αρνητική χροιά σε συναδελφική ιδιότητα
  15. Θα ήθελα να εκφράσω ότι είμαι τελείως κάθετος στο να μπορεί να υπογράφει κάποιος κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει ότι το κάνει σύμφωνα με τις νομοθεσίες/κανονισμούς και την επιστημονική του κατάρτιση.
  16. Χαίρετε Σπύρο, Στο 2ο είναι ιδιοκτησιακό το ζήτημα. Στην περίπτωση που υπάρχει σύσταση οριζοντίου δεν μπορείς να συνδέσεις ένα ρολόι σε δυο ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες. Στο 1ο θα πρέπει να πάρεις προσφορές από Αρχιτέκτονες ή άλλους συνάδελφους μηχανικούς με δυνατότητα υπογραφής αρχιτεκτονικών για να επιλέξεις έναν συνεργάτη. Θα χρειαστεί να παράσχεις την κάτοψη της οικοδομικής άδειας και την αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης. ΥΓ: Πσ χρν γλτνς αν δν γρφς τ φνντ;
  17. Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής δεν εγκρίνει βάσει νομοθεσίας ΝΟΚ. Υπάρχει υπάρχει λίστα με συγκεκριμένα θέματα που ελέγχονται και τίποτα παραπέρα.
  18. Επίσης με λίγο αναλύτικότερη αναφορά υπάρχει η παρακάτω πηγή: https://www.b2green.gr/el/post/74065/nea-tropologia-neo-kentriko-systima-gia-adeies-domisis-kai-leitourgias-to-plires-keimeno και η τροπολογία είναι εδώ (βλ σελίδα 3): https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11115019.pdf
  19. Μα αυτό είναι θέμα χρήσης και όχι χρηστικότητας. Δεν έχει να κάνει με την λειτουργικότητα αλλά με την λειτουργία του συστήματος. Φαίνεται πάντως να είναι κάτι προσωρινό. Θα ήθελα να παρακαλέσω να παραμείνει η κουβέντα σε προτάσεις για την καλυτέρευση της χρηστικότητας και της λειτουργικότητας.
  20. @terry Είναι λειτουργικός ο τρόπος που εφαρμόστηκε; Το διαγραμμίζω στη λίστα;
  21. @Chr1stos Δεν υπάρχει θέμα ρε συ, πες ότι δεν ακουμπάει κάτω στο πάτωμα για 5εκ (στην κατασκευή και βέβαια πατάει) και το βγάζεις αρχ. πρ. και μπαίνει και μέσα στο Δ εφόσον είναι 1/4 του.
  22. Λοιπόν ξανασκέφτηκα αυτό το θέμα και θεωρώ ότι δεν έχει να κάνει με θέματα μηχανικών. Οπότε θα σου προτείνω την προσωπική μου άποψη και τον τρόπο που θα κινούμουν εγώ αν με ενοχλούσε. Κάνε αίτημα εγγράφως στον ΟΤΕ, κάνε πρώτα συνεννοήσεις τηλεφωνικά ή αυτοπροσώπως να είσαι σίγουρος ότι το αίτημα γίνεται στο αρμόδιο τμήμα για αυτά τα θέματα. Τα έγγραφα αιτήματα δημιουργούν συνήθως γραφειοκρατική πίεση και ιστορικό της υπόθεσης. Εντός του αιτήματος θα αναφέρεις ότι πρόκειται για υποδομή εντός της ιδιοκτησίας σου και επί της όψεως του κτιρίου σου. Μετά πιάσε και μίλησε για τις μετέπειτα κινήσεις σου έναν δικηγόρο γιατί η υπόθεση ενέχει δικαώματα και υποχρεώσεις που λογικά εμπίπτουν στο αστικό δίκαιο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.