Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Kostas2011

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Kostas2011's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας, Θα ήθελα άν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο μιας εταιρείας που έχει ΚΑΔ 41201001 " Γενικές κατασκευαστικές εργασίες για μη οικιστικά κτίρια με τη χρησιμοποίηση ίδιων υλικών (επιχείρηση που δεν υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 34 ν. 2238/94)". Δηλαδή μια επεξήγηση για τον λειτουργικό της κύκλο, ποιος είναι ο κύκλος ροής των εμπορευμάτων, απαιτήσεων, υποχρεώσεων και τελικά πώς προκύπτουν τα έσοδά της.
  2. Γεια σας και απο μένα θα ήθελα να ξεκάθαρίσω κάποιοα πράγματα στο μυαλό μου και ελπίζω οι εμπειρότεροι στον χώρο αυτό να με βοηθούσαν. ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Aπόφοιτος ΑΕΙ πολυτεχνείου γράφεται στο ΤΕΕ αμέσως μετά την λήψη του πτυχίου του. -Αρχίζει να πληρώνει εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ ανεξάρτητα άν δουλεύει ή όχι. -Άν πάει να εργαστεί σε κάποια τεχνική εταιρία ώς μισθωτός οι μικτές του αποδοχές θα είναι αυτές που ορίζονται απο την κλαδική σύμβαση ΣΤΥΕ και ο εργοδότης θα πρέπει να πληρώνει εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ + Ι.Κ.Α.(παροχή σε χρήμα). -Άλλη λύση είναι να δουλεύει με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών πληρώνοντας ο ίδιος τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ όπως ήδη έκανε. -Άν η συγκεκριμένη θέση(μισθωτού) στην τεχνική εταιρία δέν είναι σχετική με το επάγγελμα του μηχανικού αλλά απλά χρειάζονταν μιά θέση για γραμματεία, τί θα γινόταν? Μήπως εξαιτίας του ότι είναι γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ θα πρέπει οπωσδήποτε να αμοίβεται ώς μηχανικός βασισμένος στην κλαδική σύμβαση? Ή μπορει για παράδειγμα να προσθέσει ΚΑΔ στο μπλοκάκι του για εργασία ώς υπάλληλος γραφείου και να πληρώνει πάλι μόνος τις εισφορές του? Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να του δίνει τον μισθό υπάλληλου γραφείου ώς μισθωτό ενώ είναι γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και είναι μηχανικός και τυπικά? ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Απόφοιτος ΑΕΙ μηχανικός δέν γράφεται στο ΤΕΕ και πάει να διεκδικήσει θέση μηχανικού σε τεχνική εταιρία. -Ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί να τον πληρώσει με τον μισθό του μηχανικού της κλαδικής σύμβασης γιατί δέν είναι γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και να είναι νόμιμος? Δηλαδή θέλω να ρωτησω, κάποιος ο οποίος δέν έχει γραφτει στο ΤΣΜΕΔΕ δέν μπορεί να διεκδικήσει τα λεφτά του μηχανικού βάσει συμβάσεων? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.