Μετάβαση στο περιεχόμενο

leon83

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΙΟΑΝΝΙΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

leon83's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μόνο αφού έχω αεροφωτογραφίες που αποδεικνύουν την παλαιότητα, θα ξεκινήσω τη ρύθμιση. Πάντως από τα λεγόμενα των ιδιοκτητών, θα πρέπει να κάνω 3 δηλώσεις (κατ. 1) και να πληρώσουν 500 ευρώ για την κάθε μία. Ευχαριστώ πάρα πολύ συνάδελφοι.
  2. Ναι Το λεβητοστάσιο έχει κατασκευαστεί το 1971. Υπάρχει σε ένα σημείο του οικοπέδου και μία αποθήκη 6 τ.μ. (η οποία δεν περιγράφεται στην σύσταση οριζοντίου) κατασκευασμένη επίσης το 1970, την οποία μάλλον θα κατεδαφίσουν. Αν αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες να την κρατήσουν, τότε μπορώ να την συμπεριλάβω στην δήλωση των Κ.Χ. (λεβητοστασίου) και να τα ρυθμίσω όλα με 500 ευρώ? Ή πρέπει να κάνω και τέταρτη δήλωση για την αποθήκη?
  3. Καλησπέρα κι από εμένα Το 1967 είχε εκδοθεί στην πολεοδομία Ο.Α. για ισόγεια κατοικία 80 τ.μ. Αντί αυτού το 1968 κατασκευάσθηκε ισόγεια κατοικία εμβαδού 100 τ.μ. καθ υπέρβαση της Ο.Α. Το 1970 έγινε προσθήκη ορόφου (δεύτερη κατοικία-διαμέρισμα) 100 τ.μ. χωρίς Ο.Α. Το 1971 έγινε επέκταση του ισογείου κατά 6 τ.μ. (χρήση λεβητοστασίου) χωρίς Ο.Α. Έχει γίνει σύσταση οριζοντίου και μεταβίβαση στα παιδιά του ιδιοκτήτη. Μεταγενέστερα έγινε ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλεως (εκκρεμεί ακόμα η πράξη εφαρμογής). Με βάση το σχέδιο πόλεως το κτίριο μου παραβιάζει το προκήπιο. Διαβάζοντας το Νόμο και τις προηγούμενες απαντήσεις σας καταλήγω στα εξής: Πρέπει να κάνω δύο δηλώσεις. Μία για κάθε διαμέρισμα. Θα πάω κατηγορία 1 ως προ του 1975. Σωστά ως εδώ? Επίσης το λεβητοστάσιο στο ισόγειο που το χρησιμοποιούν και οι δύο και είναι δηλαδή κοινόχρηστος χώρος, πώς θα το δηλώσω?
  4. Σε εντός σχεδίου οικόπεδο (χτίζει 300 τ.μ. σε δύο ορόφους) που βλέπει σε δύο δρόμους έιχε βγεί άδεια για διόροφη κατοικία ( 100τ.μ. ισόγειο και 100 τ.μ. όροφος) τοποθετημένη περίπου στο κέντρο του οικοπέδου. Όταν κατασκευάστηκε το κτήριο έγιναν οι εξής αυθάιρεσίες Η θέση του κτιρίου άλλαξε και συγκεκριμένα το κτίριο τοποθετήθηκε στο όριο με τον πάνω δρόμο. Βλέποντας την κατοικία από τον πάνω δρόμο αυτή φαίνεται οτι είναι ισόγεια (100 τ.μ.). Κάτω όμως από το περίγραμμα του ορόφου αυτού, υπάρχει άλλος ένας όροφος 60 τ.μ., ο οποίος από τον κάτω δρόμο φαίνεται σαν ισόγειο και κατ επέκταση το κτιριό μου φαίνεται διόροφο. Η ερώτηση μου είναι η παρακάτω: 1. Μπορώ να θεωρήσω τον κάτω όροφο σαν υπόγειο αυθαίρετο το οποίο έχει ξεμπαζωθεί και μετατραπει σε κατοικία και να τον τακτοποιήσω με τον 4014? 2. Στη συνέχεια μπορώ να βγάλω άδεια προσθήκης ορόφου?
  5. Επειδή διαβάζω, διαβάζω και τελικά όσο περισσότερο το ψάχνω τόσο μπερδέυομαι: Σε εντός σχεδίου οικόπεδο με δυνατότητα δόμησης 240 τ.μ. Υπήρχε μια διόροφη κατοικια προ του 1955 συνολικής επιφάνειας 80 τ.μ. Το ισόγειο της επεκτάθηκε παράνομα το 1990 κατά 20 τ.μ. και επίσης δεν ικανοποιει το κριτήριο του Δ. Επίσης κολητά στο παλιο κτίσμα έγινε νεα διόροφη κατοικία 80 τ.μ. το 1984 χωρίς οικοδομική άδεια (αυθαίρετο) Με δεδομένο ότι ολα τα κριτίρια του ΓΟΚ πληρούνται, πλην της απόστασης Δ για τήν επέκταση του ισογείου της παλιάς κατοικίας, ποιός δρόμος πρέπει να ακολουθηθεί? α)Δήλωση όλων των αυθάιρεσιών β)Παράβολο γ)Έκδοση οικοδομικής άδειας
  6. Στην περίπτωση που στο ισόγειο τετραόροφης οικοδομής έχουμε κατάστημα με ύψος 6 μέτρα... για να φτάσουμε στον πρώτο όροφο έχουμε πρακτικά δύο κλίμακες μία από τη στάθμη 0,00 μέχρι το πλατύσκαλο τις στάθμης +3,00 και άλλη μία από το +3,00 μέχρι το πλατύσκαλο του πρώτου ορόφου στο +6,00 Στη δόμηση αυτό το μετράμε μια φορά ή δύο? δηλαδή μετράνε και οι δύο σκάλες?
  7. Γεια σε όλους έχω την εξής απορία Σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως πρόκειται να ανεγερθούν δύο οικοδομές. Το οικόπεδο είναι γωνιακό με διαστάσεις 40 μετρα επί 80 μέτρα. Και στους δύο δρόμους υπάρχει πρασιά. Η μία οικοδομή θα εχεί προσβαση από την πλευρα των 40 μέτρων, ενώ έχει δύο καταστηματα των 300 μέτρων δύο οροφους κατοικίας και υπόγειο πάρκινγκ.Η είσοδος των κατοικιών είναι σε διαφορετικό σημείο από το σημείο που βρίσκεται η ράμπα που οδηγεί στο υπόγειο παρκινγκ. Η δευτερη οικοδομή (στην πλευρά των 80 μέτρων) έχει υπόγειο παρκινγκ,ισόγειο και όροφο με χρήση καταστημάτων.Συγκεκριμένα τρία καταστήματα των 500 μέτρων το καθένα. Το προβλημά μου είναι ότι στην πολεοδομία μου λένε ότι για όλα αυτά μπορώ να διαμορφώσω μόνο μία είσοδο από τον κάθε ένα δρομο για να έχω πρόσβαση σε όλους τους χώρους με αποτέλεσμα η είσοδος στα καταστήματα να είναι προβληματική. Τι μπορώ να κάνω;Ψαχνω και δεν μπορώ να βρώ κάτι. Εχει αντιμετωπίσει κανεις κάτι παρόμοιο:
  8. Καλησπέρα σε όλους. Πολιτικός μηχανικός είμαι και νέος στο επάγγελμα.Στην πρώτη μου δουλειά συνάντησα το εξής: μου ανέθεσαν την έκδοση οικοδομικής άδειας σε εκτός σχεδίου περιοχή που διαθέτει κτηματολόγιο.Το αγροτεμάχιο που εχει ο πελάτης μου στην κατοχή του ειναι κληρονομια και αυτός από τον οποίο το κληρονόμησε το ειχε από διανομή.Το εμβαδό του σύμφωνα με τα στοιχεία της διανομής είναι 5934μ2 όμως στο κτηματολόγιο το έχουν μετρήσει 5480μ2 (διαφορά 8,3%).Η αποδοχή κληρονομιάς έγινε με τα στοιχεία του κτηματολογίου (5480μ2). Αν προχωρήσω σε εκδοση οικοδομικής άδειας με τοπογραφικό 5934μ2 και καεκ 5480μ2 μπορώ στη συνέχεια να διορθώσω το κτηματολόγιο (και να μην χάσω τα 454μ2) ή θα πρέπει πρώτα να κάνω διόρθωση στο κτηματολόγιο και μετά να προχωρήσω με την οικοδομική άδεια?
  9. σχεδιαζω μια μεζονετα και εχω κολησει λιγο με την οδευση διαφυγης.η επιφάνεια ειναι 55τμ οροφος 60 τμ ισογειο και 70τμ υπογειο με μια θεση σταθμευσης.για την οδευση μου εχω δυο εξοδους; την πορτα εξοδου στο ισογειο και την εξοδο του υπογειου χωρου σταθμευσης; ποιο απο τα παρακατω ισχυει σχετικα με την οδευση: 1. μηκος= (οδευση οροφου)+(1,5*γραμμη αναβασης σκαλας)+(οδευση ισογειου)=9+7,6+6=22,6μ 2. μηκος=(οδευση οροφου)+(1,5*γραμμη αναβασης σκαλας)+(οδευση ισογειου μεχρι αρχη σκαλας υπογειου)+(1,5*γραμμη αναβασης σκαλας υπογειου)+(οδευση υπογειου μεχρι εξοδο παρκινγκ)=9+7,6+1+6,8+5=29,4μ τι απο τα δυο πρεπει να παρουσιασω στα σχεδια μου; αν ισχυει το 2 που μηκος=29,4>25 τι γινεται;
  10. αν η μεζονετα ειναι εκτος σχεδιου με υπογειο χωρο σταθμευσης τοτε τι γινεται με την οδευση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.