Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sakelsakel

Members
  • Περιεχόμενα

    101
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Mυτιληνη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sakelsakel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μάλιστα…συνεπώς οι απόψεις διιστανται προφανώς… σας ευχαριστω συνάδελφοι. …η λογική θα έλεγε πάντως ότι έπρεπε να ισχύει και στους οικισμούς.θα δω τι θα μου πουν και από το ΤΕΕ αν απαντήσουν,και (ανάλογα τη ψυχολογία της ημέρας ) θα πάρω μια απόφαση. Καλή χρόνια σε όλους!
  2. Kυριοι καλησπερα και Χρονια Πολλα ! Παρακαλω πειτε μου αν εχει διευκρινηστει καπου επισημα το εξης: Στο αρ.96 στη Κατηγορια 4 , αναφερει οτι αλλαγες χρησης σε εντος σχεδιου περιοχες δεν προσμετραν στην κατηγορια (και πανε αυτοματα κατ.4) . Η ερωτηση μου ειναι αν το ιδιο ισχυει και για τα εντος οικισμου ακινητα. Η ερωταπαντηση του ΤΕΕ Πελ/σου με αρ.2533 αναφερει γενικα πως ισχυουν. Κατα το γραμμα του νομου προφανως δεν ισχυουν. Εχω περιπτωση εντος οικισμου με αλλαγη χρησης αποθηκων υπογειου σε αυτοτελεις κατοικιες και αλλες παραβασεις και θελω να δω αν μπορω να κανω υπαγωγη στη Κατ.4 των παραβασεων κατι που θα συμβει μονο αν οι αλλαγες χρησης δεν προσμετραν στα ποσοστα αυτα. Εχω κανει ερωτημα με μειλ στο ΤΕΕ και περιμενω. Αν σε καποιον εχει τυχει και το εχει ψαξει , παρακαλω ας το μοιραστει εδω. Ευχαριστω και Καλη Πρωτοχρονια ευχομαι !
  3. Συναδελφοι καλησπερα. Σχετικα με το σημειο ιγ του αρ. 30 του Ν.4495/2017 , και συγκεκριμενα για την κατασκευη περγκολας χωρις οικοδομικη αδεια, θεωρειτε οτι η κατασκευη δυο (2) περγκολων με επιφανειες Ε1=30τμ<50τμ και Ε2=30 τμ<50τμ αλλα (Ε1+Ε2=60 μτ>50 τμ) καλυπτεται απο το ανωτερω σημειο και δεν απαιτειται οικοδομικη αδεια καθως η επιφανεια καθε μιας απο αυτες ειναι <50τμ?
  4. Eχω και εγω σε ΔΓΜ προβλημα "επικαλυψεις στο PST KAEK" και στο "DGM_PROP_FINAL". Επισης, "ανοιχτη γραμμικη οντοτητα στο AREA_D" ενω ειναι κλειστη polyline. Καμια ιδεα?
  5. Τα δικαιολογητικα του 116 αφορουν νομιζω την τριμελη αρχιτεκτονικη επιτροπη. Εδω στην ΕΦΑ καταθετουμε πληρη σχεδια συμφωνα με το αρ.99. Απο τη στιγμη που εισαι πριν τη κυρηξη θεωρω τακτοποιεις κανονικα χωρις εγκριση ΕΦΑ.
  6. Συμφωνω, αλλιως οποιος ιδιοκτητης βιαζεται, ας πληρωσει ολοκληρο το προστιμο.
  7. Εχετε καποια εμπειρια απο τη γνωμοδοτηση της Αρχαιολογιας σε υπαγωγη 4495? Στη Λεσβο παντως, πανε ολα στο Τοπικο Συμβουλιο και η πρωτη εξεταση θα γινει τωρα. Σε συζητησεις που εκανα με αρχαιολογους ειναι ακομα εξαιρετικα "σφιχτοι" σχετικα με το πως μοπρουν να δωσουν εγκριση χωρις να εχουν κανει τομες. Ας μας πει καποιος, την αντιμετωπιση που εχουν και αλλες Εφοριες Αρχαιοτητων επι του θεματος...
  8. Σχετικα με την εγκυκλιο για τον μειωτικο συντελεστη των ισογειων αποθηκων εχουμε καποια ενημερωση?Προσωπικα, εσεις οταν εχετε τετοια περιπτωση την προχωρατε με 0.5 ή την παγωνετε και αναμενετε την εγκυκλιο?
  9. Κυριοι, υπαρχει σημειο που να απαγορευει τη ενταξη στο νομο 4495/ 2017 κατασκευης ή χρησης οταν δεν επιτρεπεται σημερα απο τις χρησεις γης του ΓΠΣ? Συγκεκριμενα, το 1998 εκδοθηκε αδεια για διοροφη κατοικια με υπογειο σε εκτος σχεδιου περιοχη, η οποια το 2000 κατασκευαστηκε με καποιες παραβασεις. Ακολουθως το 2007 εκδοθηκε το ΓΠΣ , το οποιο καθορισε χρηση στη περιοχη την " εκπαιδευση", απαγορευοντας τη κατοικια. Η ερωτηση μου: μπορω να τακτοποιησω αυθαιρεσιες (μπαζωμενες βεραντες που ξεμπαζωθηκαν, αλλαγη χρηση υπογειου απο αποθηκη σε κατοικια, κατασκευη σοφιτας) τη στιγμη που σημερα η χρηση δεν επιτρεπεται (παροτι κατα τον χρονο εκδοσης της αδειας επιτρεποταν) , αλλα εχω αυθαιρετες κατασκευες που εχουν ιδια χρηση με την επικρατουσα και νομιμη (δηλαδη "κατοικια")? Το σημειο "γγ" του αρθρου 96 στη κατηγορια 4 , που λεει οτι εντασσονται αλλαγες χρησεις εφοσον επιτρεπονται, σημαινει οτι αν δεν επιτρεπεται σημερα η χρηση, μπορω να το ενταξω στη κατηγορια 5, απο τη στιγμη που δεν ανηκει στις απαγορευσεις του αρ.89?
  10. Κυριοι την γνωμη σας παρακαλω: το 1998 εκδοθηκε αδεια για διοροφη κατοικια με υπογειο σε εκτος σχεδιου περιοχη, η οποια το 2000 κατασκευαστηκε. Ακολουθως το 2007 εκδοθηκε το ΓΠΣ , το οποιο καθορισε χρηση στη περιοχη την " εκπαιδευση", απαγορευοντας τη κατοικια. Η ερωτηση μου: μπορω να τακτοποιησω αυθαρεσιες (μπαζωμενες βεραντες που ξεμπαζωθηκαν, αλλαγη χρηση υπογειου απο αποθηκη σε κατοικια, κατασκευη σοφιτας) τη στιγμη που σημερα η χρηση δεν επιτρεπεται (παροτι κατα τον χρονο εκδοσης της αδειας επιτρεποταν) , αλλα εχω αυθαιρετες κατασκευες που εχουν ιδια χρηση με την επικρατουσα και νομιμη (δηλαδη "κατοικια")? Το σημειο "γγ" του αρθρου 96 στη κατηγορια 4 , που λεει οτι εντασσονται αλλαγες χρησεις εφοσον επιτρεπονται, σημαινει οτι αν δεν επιτρεπεται σημερα η χρηση, μπορω να το ενταξω στη κατηγορια 5?
  11. Η αποψη του Ιασωνα συμφωνει απολυτα με το πνευμα μου.Και να συμπληρωσω οτι οσο το διαβαζω γινεται πιο ξακαθαρο στο μυαλο μυαλο το γεγονος οτι μιλαει για σταθμη , οχι για χωρο. Δηλαδη, σταθμη που δεν αποτελει αυτοτελη χωρο και συνδεεται λειτουργικα με τον υπερκειμενο , υφισταται σαφεστατα οταν υπαρχει σκαλα. Οταν δεν υπαρχει σκαλα,η σταθμη ειναι αυτοτελης γιατι δεν συνδεεται λειτουργικα με τον υπερκειμενο.
  12. να ξαναπω οτι τμημα του υπογειου αλλαξε χρηση σε κατοκια-διαμερισμα- και το υπολοιπο παραμενει ως βοηθητικοι χωροι οι οποιοι στη συσταση θα φανουν ως κοινοχρηστοι. Μεσα σε αυτους ειναι το κλιμακοστασιο.Επισης να πω πως τωρα δεν υπαρχει συσταση, η οικοδομη συμβολοιογραφικα ειναι ενιαια. Το διαμερισμα του υπογειου αρα εχει ανεξαρτητη προσβαση , αλλα επικοινωνει και με την ανωδομη μεσω του κοινοχρηστου χωρου στον οποιο βρισκεται το κλιμακοστασιο.
  13. απο την αρχη μιλαω για εσωτερικο κλιμακοστασιο.... απο κει και περα, η συγκεκριμενη περιπτωση ειναι ιδιομορφη οσον αφορα τον νομο, αλλα αρκετα συνηθισμενη στην πραξη. Συσταση δεν υπαρχει (θα γινει ομως αμεσως μετα την τακτοποιηση-αυτος ειναι και ο λογος της τακτοποιησης), και το υπογειο διαμερισμα εχει και δικη του προσβαση ανεξαρτητη απο εξω, αλλα μπορεις εσωτερικα να πας απο το υπογειο διαμερισμα στο ισογειο απο το εσωτερικο κλιμακοστασιο..Τι βαζουμε αρα σε αυτη τη περιπτωση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.