Μετάβαση στο περιεχόμενο

christos_ioannina

Members
  • Περιεχόμενα

    67
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by christos_ioannina

  1. 50 για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης?Πλάκα κάνεις!!!7 ειχα πληρώσει για έναν μήνα καθυστέρηση πέρσι
  2. Δεν λέω πως εμείς που μένουμε εκτός Αθηνών πρέπει να μείνουμε με το φραπέ στο χέρι...Εγώ προσωπικά μάζεψα από μένα και φίλους συναδέρφους 7 απο τις 233 υπογραφές που μαζεύτηκαν πανελλαδικά για την κατάργηση ασφάλισης ιδιότητας από το σχετικό group του facebook.Ενημέρωσα όσους μπορούσα.Φυσικά και χρειάζεται μαζικότερη συμμετοχή αλλά στην Αθήνα λαμβάνονται οι αποφάσεις και εκεί πρέπει να μαζευτεί ο πολύς κόσμος να διαμαρτυρηθεί.
  3. Γιατι η Αθήνα είναι το κέντρο των αποφάσεων...Εκεί συνεδριάζει το ΕΤΑΑ και εκεί είναι τα υπουργεία.
  4. Ήρθε και σε μένα η λυπητερή 1924 ευρώ από 1516 με το ανέβασμα ασφαλιστικής κατηγορίας, Τα ψέμματα τελείωσαν. Πρέπει να μην πληρώσει κανείς αυτή τη φορά μπας και ταρακουνηθούν!Η κατάσταση είναι εξοργιστική
  5. Τα χρήματα επιστρέφονται γρηγορότερα απ'ότι συνέβαινε παλιότερα, που κάνανε ακόμα και 6 μήνες να μπούνε.Λογικά έπρεπε να είχανε μπει ήδη σε εσένα!
  6. Συμφωνώ με το Θοδωρή στο ότι στην χειρότερη των περιπτώσεων, αν εφαρμοστούν οι αυξήσεις , θα πρέπει να κερδίσουμε τη δυνατότητα παραμονής στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία για μεγαλύτερο διάστημα, όπως γίνεται στον ΟΑΕΕ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αγωνιστούμε όμως τόσο για τη δυνατότητα προσωρινής παύσης του ΤΣΜΕΔΕ όσο και για τη δυνατότητα να πληρώνει κανείς λιγότερες εισφορές όταν είναι υποαπασχολούμενος.
  7. http://www.etaa.gr/files/DS_ETAA_Thema_16.pdf Καταστροφή!!!! Εδώ είναι η απόφαση για αναδρομική αύξηση των εισφορών από το ΕΤΑΑ
  8. Θα είναι απίστευτη αλητεία να υπάρξουν αναδρομικά, ακόμα και να εφαρμόσουν αυξήσεις η εφαρμογή θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2012 και μετά. Μετά θα γίνει επανάσταση!Ούτε καν οι αυξήσεις πρέπει να εφαρμοστούν γιατί μετά θα κάνουμε όλοι αίτηση διαγραφής. Η μόνη ρεαλιστική περίπτωση που βλέπω ενδεχομένως να εφαρμόζεται είναι αυτή η διάταξη που ισχύει στον ΟΑΕΕ, που επιτρέπει στους ασφαλισμένους να κατεβούν στην κατώτερη ασφαλιστική τάξη ως το 2014.
  9. Τελικά μπαίνουμε ή δεν μπαίνουμε? Μια κοπέλα συνάδερφος μου είπε πως ρώτησε το τοπικό ΤΣΜΕΔΕ και της είπαν πως μπαίνουμε. Εγώ από την άλλη ξέρω πως δεν μπαίνουμε φέτος. Τι ισχύει τελικά?
  10. Αμα δεν έχεις κρατήσεις σημαίνει πως παίρνεις το ίδιο ποσό που θα έπαιρνες αν ήσουν με ΑΠΥ?Σε αυτή την περίπτωση συμφέρει το ΙΚΑ γιατί δεν θα πληρώνεις τουλάχιστον το τέλος επιτηδεύματος, ασε που θα γλυτώνεις και τη μανούρα με τα βιβλία, τις καταστάσεις πελατών - προμηθευτών κ.τ.λ.. Να φανταστείτε πως εγώ άνοιξα επιπλέον δραστηριότητα "εκπαιδευτικές δραστηριότητες" για τα ΙΕΚ, και ενώ αρχικά έκοβα αποδείξεις στο μπλοκάκι που είχα ως μηχανικός τώρα μου λένε πως θα πρέπει να ανοίξω νέο μπλοκάκι για τη νέα δραστηριότητα. Επιπλέον έχω και τα μπλεξίματα με τον ΟΑΕΕ, που ενώ έχω πάρει εξαίρεση συνεχίζει να μου στέλνει ραβασάκια για εισφορές τα οποία ακυρώνω πηγαίνοντάς τους σύμβαση και ασφαλιστική ενημερότητα από ΤΣΜΕΔΕ. Όταν με το καλό λήξει η σύμβασή μου τέλη Ιουνίου, θα σβηστώ από παντού (εκτός από ΤΣΜΕΔΕ που δεν μπορώ), δηλαδή από ελέυθερο επάγγελμα και από ΟΑΕΕ για να ησυχάσω!!!Και βιβλία δεν πρόκειται να ξανανοίξω εκτός αν με πάρουν σε κάποια σύμβαση με σοβαρά λεφτά ως μηχανικό και το απαιτούν.
  11. Οχι τις εισφορές θα τις πληρώνεις εσύ από ότι έχω καταλάβει αλλά το θέμα είναι τουλάχιστον να γλυτώνεις το τέλος επιτηδεύματος και να μην σου κάνουν κρατήσεις για ΙΚΑ αφού είσαι ήδη πλήρως ασφαλισμένος. Αυτή τη στιγμή είμαι με ΑΠΥ αλλά σκοπέυω μόλις λήξει η σύμβαση μου με το ΙΕΚ στα τέλη Ιουνιου να κλείσω το μπλοκάκι και γενικά το ελέυθερο επάγγελμα και αν με πάρουν τον Οκτώβρη να με πάρουν με ΙΚΑ. Απλά υποθέτω πως όπως για να με πάρουν με ΑΠΥ ζήτησαν εξαίρεση από ΟΑΕΕ, για να με πάρουν χωρίς ΑΠΥ θα ζητήσουν εξάιρεση από ΙΚΑ ή αλλιώς θα πληρώνω ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ ταυτόχρονα σαν χαζός.
  12. Το ρωτάω αυτό γιατί όταν είσαι με ΑΠΥ σε δραστηριότητα ασχετη με μηχανικό και με λίγα λεφτα (π.χ. ωρομίσθιος σε ΙΕΚ όπως εγώ) φορτώνεσαι το τέλος επιτηδεύματος αλλά και αναγκάζεσαι να γραφτείς στον ΟΑΕΕ και ταυτόχρονα να εξαιρεθείς από αυτόν. Όντας γραμμένος στον ΟΑΕΕ, παρά την εξαίρεση, σου έρχονται κανονικά τα ραβασάκια εισφορών ΟΑΕΕ ανά εξάμηνο και τα γλυτώνεις μόνο αν φέρνεις ενημερότητα ΤΣΜΕΔΕ.Έτσι έχεις διπλό μπελά:Και πληρώνεις τέλος επιτηδεύματος για μια δραστηριότητα που θα μπορούσες να την κάνεις θεωρούμενος ως μισθωτός αλλά και δεν μπορείς να καθυστερήσεις το ΤΣΜΕΔΕ γιατί τότε φορτώνεσαι και τον ΟΑΕΕ.Μύλος!!!Οπότε γιατί να μην μπορείς να πας με ΙΚΑ και να εξαιρεθείς από το ΙΚΑ?
  13. Δεν γίνεται να εισαι με ΤΣΜΕΔΕ, χωρις ΑΠΥ γιατι έχεις κλείσει τα βιβλία και να εισαι με ΙΚΑ? Εννοώ να έχεις πάρει εξαίρεση από ΙΚΑ με τον ίδιο τρόπο που παίρνεις εξαίρεση από ΟΑΕΕ αν δουλεύεις με μπλοκάκι σε δραστηριότητα άσχετη με μηχανικό.
  14. Πάνω απ' όλα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό του ΤΣΜΕΔΕ ώστε να μην ασφαλίζει ιδιότητα αλλά την εργασία του μηχανικού...αυτό είναι το α και το ω
  15. Ναι αλλά νομίζω ότι οι αυτοί μπορούν να σταματήσουν την ασφάλιση. Μόνο σε εμας υπάρχει τέτοια ανωμαλία. Πρέπει να αλλάξει το καταστατικό του ΤΣΜΕΔΕ ώστε να μην ασφαλίζει ιδιότητα, είναι η μόνη λύση!Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πιέσουμε.
  16. Μα αυτό είναι κούρεμα 70% τουλάχιστον και όχι 50%. Δεν κατάλαβα γιατί μειώνονται συνέχεια τα ποσά
  17. Με βάση το νέο ασφαλιστικό νόμο, αν κατάλαβα καλά διαβάζοντάς τον, δεν πάει χαμένο κανένα ένσημο κανενός ταμείου οπότε προφανώς ούτε και του ΤΣΜΕΔΕ. Όλοι, ακόμα και οι ανασφάλιστοι, θα πάρουν τη βασική σύνταξη και από εκεί και πέρα ο καθένας θα παίρνει σύνταξη ανάλογη των χρόνων που είναι ασφαλισμένος.Δεν υπάρχει καμμια εξαίρεση για το ΤΣΜΕΔΕ στο νόμο Λοβέρδου του 2010.Από την άλλη, το ΕΤΑΑ λέει πως πρέπει να έχεις τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης για να πάρεις σύνταξη από ΕΤΑΑ όταν φτάσεις στο γενικό όριο συνταξιοδότησης.
  18. Το θέμα δεν χωράει άλλη αναβολή πλέον!!Πολλοί μηχανικοί είμαστε άνεργοι ή με ελάχιστη απασχόληση τα τελευταία 2 χρόνια, και μας στερούν τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε ακόμα και σε κάποιο από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Την ίδια ώρα πληρώνουμε τις υπέρογκες εισφορές χωρίς καν να μπορούμε να το κάνουμε σε δόσεις, χωρίς δυνατότητα διακοπής από το ΤΣΜΕΔΕ! Απαιτούμε ίσα δικαιώματα με τους άλλους ανέργους και άμεσο τερματισμό της νομικής ανωμαλίας που υπάρχει στο ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ.Για εμάς είναι ζήτημα επιβίωσης. Αν δεν ενδιαφέρεται κανείς άλλος, ας μαζέυτούμε πολλοί μαζί να κάνουμε προσφυγή σε δικαστήρια μπας και δικαιωθούμε και ισχύσει και με εμάς ότι ισχύει με όλους τους άλλους και ότι ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου εκτός από την Ελλάδα!
  19. Νεα τροπολογία που κατέθεσε ο Λοβέρδος δίνει δυνατότητα σε όποιο ταμείο υγείας θελει να εξαιρεθεί από τον ΕΟΠΥ αρκεί να μην ζητήσει ποτέ ξανά κρατική χρηματοδότηση!Αραγε θα το ζητήσει το ταμείο μας?
  20. Εκτος αν τα αλλάξει όλα αυτά ο Σαμαράς χαχα!!!Λέμε και καμμιά παπαριά να περνάει η ώρα!
  21. Το θέμα είναι κατά τη γνώμη μου να έχουμε δικαίωμα προσωρινής διακοπής της ασφάλισης. Γιατί να μην μπορούμε να βγούμε από το ΤΣΜΕΔΕ και την ίδια ώρα να παραμένουμε στο ΤΕΕ?Γιατί να χάνεις την ιδιότητα του μηχανικού προκειμένου να γλυτώνεις τα ασφάλιστρα? Και γιατί να μην σε αφήνουν να θεωρηθείς άνεργος ως πρώην ελεύθερος επαγγελματίας αν δεν σβηστείς πρώτα από το ΤΣΜΕΔΕ και επομένως δεν χάσεις την ιδιότητα σου ως μηχανικός?
  22. Καλά οι άνθρωποι είναι απίθανοι! Για να πάρεις επίδομα ως άνεργος μηχανικός σου βάζουν προϋπόθεση την οποία δεν σε αφήνουν να την εκπληρώσεις!!!
  23. Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το σύστημα είναι έτσι που σε αναγκάζει να πληρώσεις...Εγώ ας πούμε έχω πάρει εξαίρεση από τον ΟΑΕΕ.Για να ισχύει αυτή και να μην μου έρχονται εισφορές ΟΑΕΕ πρέπει να έχω ενημερότητα ΤΣΜΕΔΕ. Αν δεν πληρώσω το ΤΣΜΕΔΕ δηλαδή, θα φορτωθώ με χρέη από 2 ταμεία και όχι μόνο από ένα!!Και αυτό γιατι για να ασκήσω εκπαιδευτική δραστηριότητα στα ΙΕΚ με βαλανε να γραφτώ ΟΑΕΕ και να εξαιρεθώ στο καπάκι!Ελληνικά φαινόμενα...
  24. Και εγώ σαν νέος ασφαλισμένος μετά το 93 ασφαλίζομαι υποχρεωτικά σε έναν μόνο φορέα(ΤΣΜΕΔΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση) και έτσι όταν χρειάστηκε εξασφάλισα εύκολα εξαίρεση από τον ΟΑΕΕ για δραστηριότητα που δεν είναι αυστηρά μηχανικού (εκπαιδευτική δραστηριότητα σε ΙΕΚ). Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.