Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

lempidis

Members
  • Περιεχόμενα

    68
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    https://valeo-siemens.com/

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Power Electronics,Electrical Vehicles Traction systems, Wireless Power Transmission, Resonnat Converters
  • Τοποθεσία
    Erlangen, Germany
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lempidis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας εχω ενα ψυκτικο θαλαμο με παχος πανελ 80mm και θα ηθελα να κερω αν γινεται να μετατραπει σε καταψυξη Εχω βρει τον μηχανισμό αλλα δεν ξερω αν κανει η μονωσή γιατι ειδα οτι συνηθως οι θαλαμοί για καταψυξη εχουν πανελ με παχος 100mm Χωρις να εχω εμπειρια στο αντικειμενο φανταζομαι οτι δεν θα υπαρχει θεμα περα του τηε καταναλωσης ενεργειας αλλά θα ηθελα και άλλες γνωμες
  2. Αγαπητέ sito Οι πληροφορίες σού είναι λίγο παλιές. Μετά την συνθήκη της Bologna τα Fachhochschule έχουν μετονομαστεί εδώ και κάμπόσα χρόνια σε Technische Univeristät και τα Hochshule σε σκέτο Universität. Δεν υπάρχει πια το 5ετές . Στο πανεπιστήμιο του Kassel που δουλευα και έκανα το Master έως το 2010 υπήρχε 3,5 το Diplom 1 και 1,5 το Diplom 2 και τον τίτλο του Diplom-Ing. τον έπαιρνες με το δεύτερο.Μετά το 2010 έγιναν Bachelor και Master. Η περίπτωση μου είναι διαφορετική. Αν είχα ένα πρώτο πτυχίο από FH στην Γερμανία και το Master στην Γερμανία θα μπορούσα χωρίς πρόβλημα να κάνω αναγνώριση και αντιστοίχιση με ελληνικό πτυχίο πολυτεχνείου. Το πρόβλημα είναι ότι το πρώτο μου πτυχίο είναι από ελληνικό ΤΕΙ και το Master από Γερμανικό Universität και ο ΔΟΑΤΑΠ δεν παίρνει υπόψιν του το ελληνικό πτυχίο. Και ενώ η Γερμανία μου αναγνωρίζει το πρώτο μου πτυχίο σαν ισάξιο και μαζί με το Master μου δίνει τα δικαιώματα μηχανικού.
  3. Εμπειρικά από μελέτες που έχω διαβάσει η ανεμογεννήτρια ξεκινάει να έχει οικονομικό όφελος από τα 500kW. Όλα τα συστήματα ελέγχου και προστασίας που έχει μια μεγάλη τα χρειάζεσαι και για μια μικρή. Πρέπει να υπολογίσεις επίσης φθορές χρόνο που θα είναι εκτός λειτουργίας και όλα αυτά. Οικονομικές λύσεις σε μικρές ανεμογεννήτριες θα βρεις αλλά δεν πρόκειται να έχουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.!!! Αυτά από εμένα!!!
  4. @Stayros Καλά μετά από 5-7 χρόνια το σκέφτομαι. Να τελειώσω το διδακτορικό και να μαζέψω και καμιά 3 αιτία προϋπηρεσία μετά το διδακτορικό. Όπως και να έχει όταν δεν είσαι στην χώρα σου είσαι αλλοδαπός!!!! Όσο καλή και να είναι η δουλεία και το μέρος δεν είναι πατρίδα.
  5. Ευχαριστώ όλους για την απάντηση τους Όταν κατέβω Ελλάδα σύμφωνα με το πλάνο!! ελπίζω πως θα έχω 5 χρόνια υπηρεσία μετά το διδακτορικό οπότε ελπίζω ότι δεν θα τεθεί θέμα αντισταθμιστικών μέτρων αλλά το καψόνι το περιμένω !!!! Το θέμα είναι πως να αφήσεις τους μισθούς της Γερμανίας για να γυρίσεις στον τόπο σου και να μην έχεις και τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι δύσκολο να το αποφασίσεις!!!
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάπου άκουσα ότι υπάρχει κάποιο δεδικασμένο και ότι αν έχεις Master και έχεις δουλέψει για ένα χρονικό διάστημα σε κάποιο κράτος της ΕΕ σαν μηχανικός δεν μπορεί να σου αρνηθεί τα δικαιώματα. Το θέμα είναι πως δεν έχω καταφέρει αν το βρω. Το έχει ακούσει κανείς? Ευχαριστώ
  7. Καλησπέρα σε όλους Μία μικρή παρουσίαση του ιστορικού μου για να καταλάβετε το θέμα: Είμαι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Κρήτης. Από το 2009 Βρίσκομαι στην Γερμανία και δούλεψα για 2 χρόνια σαν Μηχανικός επιπέδου Bachelor σε ένα ερευνητικό κέντρο του πανεπιστημίου και στην συνέχεια έκανα το Master που είναι το δεύτερο μισό του πτυχίου του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Και από τότε δουλεύω εδώ σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός επιπέδου Master (TVoeD13 δηλαδή το επίπεδο που θα είχε ένας απόφοιτος πολυτεχνείου) και παράλληλα κάνω το διδακτορικό μου. Στο βάθος του μυαλού μου έχω στα επόμενα 10 χρόνια να γυρίσω Ελλάδα (μάλλον ευσεβείς πόθος) ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε ποια είναι η διαδικασία αναγνώρισης του πτυχίου στην Ελλάδα . Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να το αντιστοιχίσω με πτυχίο μηχανικού στην Ελλάδα? Εδώ στην Γερμανία τα ΤΕΙ έχουν διαφορά τα ΤΕΙ (Technische Univeristät ) με τα πανεπιστήμια και τα δικαιώματα του μηχανικού τα παίρνεις με το Master γιατί δεν υπάρχει πια 5ετές πολυτεχνείο πια Bachelor (3,5 χρόνια και Master 1,5 χρόνια) Ευχαριστώ για το χρόνος σας
  8. Καλησπέρα κι από εμένα η γνώμη μου είναι πως είναι λίγο νωρίς να αλλάξεις τους ατμών υδραργύρου με LED. Τον χειμώνα που πέρασε ασχολήθηκα αρκετά με τα LED κατά τον σχεδιασμό ενός προϊόντος και από τους κατασκευαστές είχαμε την πληροφορία πως στα επόμενα 5 χρόνια η φωτεινή απόδοση των LED θα πλησιάσει τα 200lm/W. Τότε θα έχει νόημα η αλλαγή για νωρίτερα δεν νομίζω!!!
  9. Φίλε kosmas85 οι απαγωγοί μπαίνουν πριν το ρελε διαφυγής. ένας καλός θα ρίξει την τάση μόνο για όσο διαρκεί υπέρταση . Τις προάλλες ήμουνα στο εργαστήριο της Phoenix Contact και είδα απ αγωγό να γειώνει 10ΚΑ με μορφή 10/350μS και μόλις τελειώνει η υπέρταση να γυρίζει κανονικά στο ημίτονο. http://www.phoenixcontact.com/local_content_pdf/pdf_eng/5131327_01_TT-Basics_GB.pdf στον σύνδεσμο αυτόν θα βρεις κάποιες βασικές πληροφορίες ελπίζω να βοήθησα
  10. Δεν θα έλυνε κάτι αυτό απλά θα έβαζε πιο πολλά λεφτά στην τσέπη αυτουνού που υπογράφει. Η εφορία απλά θα πληρωνόταν από τον λαθρεγκαταστάτη με ένα καπέλο
  11. Αν και δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τον κλάδο ων εγκαταστάσεων η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για την αποφυγή της λαθρεεγκατάστασής για λόγους ασφαλείας περισσότερο αλλά προφανώς διαφωνώ με κάποιες "ριζοσπαστικές" λύσεις όπως αναφέρονται σε προηγούμενες αναρτήσεις. Κατά την γνώμη το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι μια εγκατάσταση δεν επιθεωρείτε. Από τους 30 ηλεκτρολόγους που θα δουλέψουν σε μια εγκατάσταση στα 30 χρόνια που υπολογίζεται να ζήσει μόνο ο πρώτος υπογράφει επίσημα. Από εκεί και πέρα δεν ελέγχεται τίποτα. Η πρόταση μου λοιπόν θα ήταν να θεσπιζόταν κάποιο είδους περιοδική επιθεώρησης της εγκατάστασης πχ κάθε 5 χρόνια και να αναλαμβάνει την ευθύνη ο εγκαταστάτης που έχει υπογράψει για την επιθεώρηση αυτή. Στην επιθεώρηση αυτή μπορούν να ελέγχονται (με τον κατάλληλο εξοπλισμό φυσικά ) το πόσο υποβαθμισμένη είναι η λειτουργία του υλικού και τον καλωδίων και να απαιτούνται οι κατάλληλες επισκευές κάτι σαν το ΚΤΕΟ για τα αυτοκίνητα.
  12. Ναι αλλά σηνήθως στα Inverter ορίζεις το ονομαστικό ρεύμα του κινητήρα και δεν αφήνεί να ανέβει υπερβολικά. Υπάρχεί ένα θέμα βέβαια ότί με την μέιωση τον στροφών μειώνεται η ροή αέρα από τον ανεμιστήρα που είναι συνδεμένος συνήθως στον άξονα.
  13. Γιατί να απαγορεύονται οι κατασκευές με προγραμματισμό? Στο 2011 είμαστε παντού μπαίνει ένας μικροελεγκτής....!!!
  14. Ακόμα και αν είναι αποτελεσματικά τα αλεξικέραυνα ιονισμού δεν ξέρω αν τα αποδέχονται οι ασφαλιστικές εταιρείες..!!!!!
  15. @jsk Οι τιμές είναι δυο διαφορετικών ημερών. Κοίτα την θερμοφωτογραφία που ανέβασα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι 3 όμοια πάνελ την ίδια στιγμή της ημέρας στη ίδια τοποθεσία και με την ίδια ακριβώς κλήση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.