Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sarris_kosmas

Members
  • Περιεχόμενα

    85
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sarris_kosmas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για πες για να το εχουμε στα υποψιν. Εχω 10αρι με danfoss απο απριλιο του 2011 και μεχρις στιγμης δουλευει απροβληματιστα. (Μηπως ειχε πεσει η ασφαλεια της 3ης φασης στον μετρητη της δεη??)
  2. Πριν γινουν τα συμβολαια θα προσκομισθουν αδεια, κατοψη και παλιο συμβολαιο στον προισταμενο κτηνατολογιου, θα παρουμε βεβαιωση για να προχωρισει η διορθωση των τμ στο νεο συμβολαιο. Στο νεο αυμβολαιο θα γινεται αναφορα στην βεβαιωση-πραξη διορθωσης του προισταμενου του κτηματολογιου. Η διαδικασια θα ειναι καπως ετσι: βεβαιωση κτηματολογιου-νεο συμβολαιο με 23τμ-υποθυκοφυλακιο-κτηματολογιο με 23τμ. Καπως ετσι μου το εξηγησε η συμβολαιογραφος. Ειμαστε ακομα στο προφορικο μερος. Θα ενημερωσω προσεχως αναλυτικα την διαδικασια μολις ολοκληρωθει (καθως και τι βεβαιωση θα δωσει ο προισταμενος κτηματολογιου).
  3. Καλημέρα, να ενημερώσω το φόρουμ για την εξέλιξη για να μπορούν και άλλοι που έχουν παρόμοιες περιπτώσεις να λύσουν το θέμα. Κατόπιν επικοινωνίας με τον προϊστάμενο του κτηματολογίου Πατρών καιτων δικηγόρων του κτηματολογίου θα προσκομισθούν κάτοψη και άδεια και θα γίνει συμβόλαιο με 23τμ και θα καταχωρηθεί στο κτηματολόγιο με 23τμ. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ενημερώσω. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
  4. Την διαφορά την βρήκε ο μηχανικός μου αλλά και ο πωλητής-μηχανικος συμφώνησε. Τι να πω 2 μηχανικοί και να κάνουν λάθος είναι λίγο δύσκολο. Δεν είναι ότι ο δικός μου το βγάζει 23τμ και ο πωλητής-μηχανικος το βγάζει 25τμ. Και οι δύο συμφωνούν στο 23τμ. Μονή λύση από ότι φαίνεται είναι η 100% συναίνεση της πολυκατοικίας. Άντε να εξηγήσεις τώρα στον κυρ Μήτσο, κυρ Μανωλη, κυρ Μπάμπη κλπ που είναι 70++ τι έχει γίνει και να έρθουν να υπογράψουν...
  5. Γι'αυτό το ψάχνω από όλες τις μεριές πως θα γίνουν νόμιμα και σωστά και νοικοκυρεμενα. Σε καμία περίπτωση να μην "μπλέξει" κανένας ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Κάποια λύση πρέπει να υπάρχει. Το πολύ πολύ θα αποσυρθω να τελειώνω. Τόσοι άνθρωποι και δεν μπορούμε να βρούμε τον σωστό τρόπο να προχωρήσουμε.
  6. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Και ο πωλητής-μηχανικος και ο δικός μου μηχανικός συμφωνούν μαζί σας ότι δεν υπάρχει παράβαση, άρα εκδίδουν βεβαίωση και προχωράμε στην αναγραφή στα συμβόλαια ως 25τμ. Απλώς κοιτάω τώρα που είναι να γίνουν τα χαρτιά μήπως μπορούμε με κάποιον τρόπο να διορθωθούν στα σωστά τμ έτσι ώστε να μην το βρω μπροστά μου στο μέλλον. (Το πολύ πολύ μεταξύ σοβαρού και αστείου θα μεγαλώσω το μπάνιο κατά 2 τμ να είμαστε κομπλέ )
  7. Δυστυχώς για να γίνει διόρθωση τμ στο συμβόλαιο χρειάζεται το 100% συναίνεση όλης της πολυκατοικίας και στις 2 περιπτώσεις. Γίνεται να ενταχθεί με κάποιο τρόπο στον νόμο αυθαίρετων?? (Έτσι θα μπορέσει η συμβολαιογράφος να προχωρήσει στην διωρθωση των τμ στο νέο συμβόλαιο.)
  8. Ο μηχανικος μου συμφωνει με τον πωλητη-μηχανικο οτι δεν υπαρχει αυθαιρεσια και να προχωρησουμε με την βεβαιωση των 25τμ στην συνταξη συμβολαιου 25τμ. Ομως οπως το βλεπω εγω, θα εχω προβλημα στο μελλον ειτε με την ηλεκτρονικη ταυτοτητα κτηριου (οταν γινει), ειτε σε πωληση ή μεταβιβαση στα παιδια μου κλπ. Μια "τυπικη" αγορα ακινητου εχει σκαλωσει εδω και 2 εβδομαδες χωρις να εχουμε βρει την σωστη-νομιμη λυση παροτι εχουμε εμπλακει τοσοι ανθρωποι. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
  9. Δεν ειναι θεμα συμβολαιογραφου. Προσπαθουν να δωσουν λυση πανω 2 συμβολαιογραφοι (η δικια μου, του μεσιτη και του πωλητη-μηχανικου) χωρις δυστυχως να εχουμε βρει λυση εδω και 2 εβδομαδες.
  10. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η συμβολαιογράφος για να γίνει διόρθωση τμ λέει πρέπει να μπει νόμο αυθαίρετων, οι μηχανικοί και οι δύο λένε δεν υπάρχει αυθαιρεσία άρα εκδίδουν βεβαίωση για 25τμ και προχωράει η διαδικασία (στο συμβόλαιο θα αναφέρεται όπως και στην βεβαίωση 25τμ). Με τον νόμο αυθαίρετων δεν μπορεί να διορθωθεί???
  11. Ο μηχανικός-πωλητης θα δώσει βεβαίωση για 25τμ όπως λέει το συμβόλαιο. Με αυτό προχωράει κανονικά η συμβολαιογράφος. Το θέμα είναι όπως το βλέπω εγώ ότι μετατίθεται το πρόβλημα σε εμένα μελλοντικά έτσι δεν είναι???
  12. Δεν φαίνεται να έχει ωφεληθεί κανένας. Στην άδεια και στην κάτοψη φαίνεται 23τμ το λάθος έχει γίνει στα συμβόλαια από παλιά σύμφωνα με τα λεγόμενα και των δύο μηχανικών (του δικού μου και ο πωλητής-μηχανικος). Για να γίνει διόρθωση στα τμ στο συμβόλαιο χρειάζεται συναίνεση όλων των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας σύμφωνα με την συμβολαιογράφο (πράγμα αδύνατο). Άρα προχωράω με την βεβαίωση του πωλητή-μηχανικου???? ή ζητάω τακτοποίηση??? ή κάποια άλλη λύση??
  13. Καλημέρα, σε έλεγχο για αγορά γκαρσονιέρας στο συμβόλαιο γράφει 25τμ ενώ στην πραγματικότητα είναι 23τμ. Ο πωλητής (που είναι και μηχανικός) θα δώσει βεβαίωση για την μεταβίβαση χωρίς να το εντάξει στο νόμο αυθαίρετων. Ο μηχανικός μου που έκανε τον έλεγχο και βρήκε την διαφορά μου λέει να προχωρήσω στην αγορά και δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τα πραγματικα τετραγωνικά είναι λιγότερα και όχι περισσότερα. Είναι σωστό να προχωρήσει η διαδικασία χωρίς ένταξη στον νόμο?? Μελλοντικά αν θέλω εγώ να την πουλήσω ή όταν θα βγει η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου δεν θα έχω πρόβλημα εγώ μετά??? Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.
  14. Μπορειτε να το κανετε λιγο πιο κατανοητο? Πιο ειναι καλυτερο μονωση μεσα-εξω 'η μονο εξω??? Ευχαριστω.
  15. Μπορεις να ανεβασεις μια φωτο απο μακρια με την πορτα της κουζινας ανοιγμενη τελειως?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.