Μετάβαση στο περιεχόμενο

noutsaki

Ανενεργός χρήστη
  • Περιεχόμενα

    339
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by noutsaki

  1. ο νοκ αναφέρει ότι για πέργκολα max ύψος 3,00μ. άσχετο αλλά το λέω μιας και ο φίλος κάνει λόγο για 3,50μ.
  2. υπάρχουν τρόποι οι εδράσεις να είναι "κρυφές" και να μην "αλλοιώνουν" την αρχιτεκτονική του κτίσματος. αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτό γιατί θα σπαμάρουμε στο αρχικό θέμα. απλά και μόνον ως παρατήρηση.καλημέρα.
  3. φιλικά και με σεβασμό..επειδή είδα την φωτό της προτεινόμενης αγκύρωσης-ντίζας νομίζω πως σημασία μεγάλη έχει αυτό που λέει ο αλέξης στο τελευταίο μνμ του.(εφαρμογή τεχνικών της εποχής του).
  4. πρακτικά αυτό στοχεύει στην απόδειξη παλαιότητας μόνον μέσω αεροφωτογραφιών και να μην γίνονται υπεύθυνες δηλώσεις, απ'ότι διάβασα, έτσι? θέλω να πω, έχουν πει ότι πρόκειται να προσβάλλουν την όλη διαδικασία του ν.4014 ή ακόμη και να σταματήσουν την υποβολή αιτήσεων πριν το τέλος ιουνίου???
  5. paul για να μην αφήσω αναπάντητο το ερώτημα σου, το βιβλίο του ιωαννίδη είναι έκδοση του 1983 και προφανώς δεν περιέχει τίποτα από ευρωκώδικες- μήτε σαν φορτίσεις, μήτε σαν εξισώσεις - επιλύσεις. εμπεριέχει δε συνοπτικά τα εξής: 1. χάραξη της στέγης- σημαντικό κεφάλαιο με γεωμετρικά θεωρήματα και χάραξη κάθε είδους στέγης με το χέρι, με βάση την γεωμετρία του κτιρίου. 2. ονοματολογία των στοιχείων της στέγης. 3. στατική επίλυση πολλών ειδών ζευκτών με τομές ρίττερ, διάγραμμα κρεμόνα κλπ. 4.φορτία (με τον παλαιό κανονισμό φορτίσεων) και είδη επικάλυψης της στέγης κλπ. συνοπτικά, αυτά θυμάμαι από μνήμης.επίσης πληθώρα πολύ καλαίσθητων λεπτομερειών από συνδέσεις, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, τομές κλπ που τουλάχιστον εμένα με βοήθησαν να καταλάβω τί παίζει. του κατσαραγάκη δεν το έχω δυστυχώς, είχα κάνει χαμάρα που δεν το πήρα επιλογής, έστω και για το βιβλίο.σαφώς θα είναι περισσότερο επιστημονικό και up to date.αυτά. εδιτ: προφανώς νομίζω θα βοηθηθείς πολύ και από το wood που έχει πολύ αναλυτικό τεύχος. εδιτ 2: κύριε jek τον απεριόριστο θαυμασμό μου, 77-78...
  6. jek τα δύο πρώτα που αναφέρεις κυκλοφορούν ακόμη?μπορεί να τα βρεί κάποιος? ρωτώ γιατί με ενδιαφέρει.
  7. @paul ειδικά για επίλυση ξύλινης στέγης δες του ιωαννίδη που αναφέρεται παραπάνω. πολύ καλό.
  8. αν δεν είχε τίποτα μέσα και αν δεν είχε πορτάκι δεν θα το συζητάγαμε καν, γιατί δεν θα ήταν ορατό σε κανέναν, ούτε σε μένα ούτε σε σένα . εξάλλου όπως έγραψα στο πρώτο μου μήνυμα, αυτή την τεχνική την έχω ξαναδεί στα μέρη μου, χάριν αερισμού της κατοικίας σε παλιές οικοδομές. και τυπικά και ουσιαστικά όμως είναι παράνομος γιατί έχει εγκατασταθεί σε αυτόν βοηθητική έστω χρήση κατά παράβαση της οικοδομικής άδειας. να μην σχολιάσω δε το ότι διάνοιξαν πορτάκι ξετρυπώντας το μπετόν (ουσιαστικά τα τοιχεία υπερύψωσης του ισογείου)... το γεγονός είναι ότι τους ιδιοκτήτες (γενικά μιλώντας) δεν τους απασχολεί το ύψος του προστίμου, αλλά τί θα "γεννήσουν" ενδεχομένως μακροπρόθεσμα τα τετραγωνικά μέτρα των αυθαιρεσιών ως πρόστιμο σε χαράτσια, εφορεία, ίκα κλπ.. γι' αυτό παρατηρείται το φαινόμενο της επιλεκτικής δήλωσης αυθαιρεσιών. θέλουν να δηλώσουν τα απολύτως "απαραίτητα", όπως κρίνουν αυτοί..
  9. "Στη ρύθμιση δεν εντάσσουμε μόνο τους χώρους που κανονικά θα μέτραγαν στο σδ. Εντάσσουμε ό,τι δε φαίνεται στα εγκεκριμένα σχέδια." νομίζω πως έπιασες το ζουμί
  10. bas, είναι εύκολο να με παραπέμψεις στην νομοθεσία που αναφέρεται στις 3 τελευταίες γραμμές των γραφόμενων σου? το ότι οι χώροι<1,90μ δεν υπολογίζονταν, εξαιρούνταν και από την απαίτηση να δείχνονται στα σχέδια? προσοχή, δεν αναφέρομαι σε κάποιο πατάρι, αλλά σε υπόγειο χώρο όπως θα διάβασες και στο ποστ μου. καλοπροαίρετα πάντα και σε ευχαριστώ.
  11. @sagiasd αν σου πω τι πρόστιμο βγάζει θα γελάσεις... ασε σου λέω έχω μπλέξει, του έχω υπολογίσει όλα τα πρόστιμα του για κάθε χώρο αναλυτικά και του τα έχω δώσει για να καταλάβει για τί συζητάμε...και έχει μουλαρώσει.. α σιχτίρ.. 45,33 ευρώ... πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να προστατεύεται ο μηχανικός από τέτοιες περιπτώσεις..
  12. υπάρχει ο.α για το ακίνητο. δεν υπάρχει κάτοψη υπογείου, στις τομές του κτιρίου δεν φαίνεται το υπόγειο
  13. ιάσονα ευχαριστώ για την απάντηση.. ρε γμτ που έχω μπλέξει...να τον κλείσει και να τον μπαζώσει ειδικά αποκλείεται γιατί έχει πράγματα μέσα και γκρινιάζει...ήδη του το είπα να το έκανε και να τράβαγα φωτογραφίες... ρε γμτ ακούει και διάφορες μ***κίες μέχρι και από υπαλλήλους πολεοδομίας που του λένε "έλα μωρέ, αυτό θα δηλώσεις? πες στον μηχανικό σου να μην ψάχνεται.." το θέμα του μικρού ύψους δεν μπορεί κάπως να αποτελέσει τεκμήριο "μη βατότητας" και να μην του το δηλώσω?
  14. Εξωτερική μεταλλική σκάλα (ο γνωστός σαλίγκαρος) πλάτους 0,65μ που "γεφυρώνει" ύψος 4,00μ και ανεβαίνει από νομίμως υφιστάμενο ισόγειο στο δώμα πρέπει να δηλωθεί ως αυθαίρετη κατασκευή? ή υπάρχει κάποια πιθανότητα εξαίρεσης? αν ναι ως υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου και υπέρβαση κάλυψης?
  15. καλημέρα. σε εντός σχεδίου μονοκατοικία χτισμένη προ 40ετίας, πέραν των άλλων αυθαιρεσιών που πρόκειται να δηλωθούν υπάρχει το εξής περίεργο: υπάρχει τμήμα υπογείου, με εμβαδόν περίπου 8μ2, κάτω από την μονοκατοικία και με καθαρό ύψος 1,40μ. πρακτικά ο χώρος είναι μη βατός λόγω του μικρού ελεύθερου ύψους και μπαίνει κανείς σε αυτόν κατά κυριολεξία μπρούμυτα από δύο σκαλιά. χρησιμοποιείται δε για αποθήκευση...χαλιών . υποψιάζομαι πως τέτοιοι χώροι φτιάχνονταν κάτω από το σπίτι για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα κάτω από την οικία και αερισμό. στο προκείμενο τώρα: ο ιδιοκτήτης για να ροκανίσει το πρόστιμο του θα ήθελε να μην το δηλώσει και ομολογώ πως τον καταλαβαίνω... μπορούμε βάσει κάποιας διάταξης να επικαλεστούμε μικρό ύψος και ο χώρος να μην δηλωθεί, ως ας πούμε μη βατός?? σε περίπτωση που δεν δηλωθεί, στα σχέδια θα τον δείχνατε? για καλό και για κακό πάντως τον αποτύπωσα... ευχαριστώ.
  16. καλημέρα. για παλαιό (πρυφιστάμενο του 1955) διώροφο κτίσμα κατασκευασμένο από φέρουσα αργολιθοδομή πάχους 60cm ήθελα να κάνω δυο ερωτήσεις: 1. κατά την δημιουργία συμβολαιογραφικής πράξης (πωλητήριο συμβόλαιο, μεταβίβαση κλπ) στα τετραγωνικά της οικίας προσμετράται το εμβαδόν των φερουσών τοιχοποιιών που αναφέρω πιο πριν? 2. για την έκδοση οποιουδήποτε είδους οικοδ. άδειας στο ακίνητο (προσθήκη ορόφου, κατ' επέκταση κλπ) θα προσμετρηθεί το εμβαδόν των φερουσών τοιχοποιιών στο διάγραμμα κάλυψης? γνωρίζω πως η δεύτερη ερώτηση ξαναέγινε λίγες σελίδες πριν αλλά είδα πως ο/η συνάδελφος δεν πήρε απάντηση. ευχαριστώ.
  17. Αν κατάλαβα καλά στα όσα λέει ο faethon: (που παρεπιπτόντως τα συζητάγαμε με τον αστέριο και στο "αυθαίρετα"- "τί γίνεται με τα εξ'αδιαιρέτου") η κατοικία του ενοικιαστή είναι μεν εκεί που νοικιάζει, ωστόσο δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι αποτελεί περιουσιακό του στοιχείο και επομένως να παύεται το δικαίωμα χρήσης του συντελεστή 0,40 για κύρια και μοναδική οικία.. επίσης ο νόμος κάνει λόγο για ανήλικα τέκνα. στην περίπτωση που το τέκνο είναι ενήλικο και μένει σε νοίκι και πάλι πιστεύετε ότι χάνεται το "προνόμιο" χρήσης του συντ 0.40 για κύρια και μοναδική οικία??
  18. αστέριε είσαι σεμνός... σε ευχαριστώ θερμότατα για τις απαντήσεις σου..
  19. αστέριε, επειδή κατέχεις το ζήτημα κατά πως φαίνεται , στην περίπτωση μου ο ένας εκ των τριών μένει σε άλλο από το εν λόγω ακίνητο, πιο συγκεκριμένα σε ενοίκιο με την γυναίκα του, σε αυτή την περίπτωση πάμε σε συντελεστή 0,5/0,60? να διευκρινίσω ότι δεν έχει κάτι άλλο στο όνομα του. θα πρέπει να διερευνηθεί και η περιουσιακή κατάσταση της γυναίκας του μιας και συνυποβάλουν φορολογική δήλωση?
  20. ωραία αφού ξεκαθαρίστηκε το θέμα - σχετικά- με την υποβολή σε εξ' αδιαιρέτου μια ακόμη ερώτηση: για τους 3 συνιδιοκτήτες σε εξ' αδιαιρέτου οικόπεδο-οικία (με ποσοστά 75-12,5-12,5 όπως προείπα) θα πρέπει να είναι για όλους κύρια και μοναδική οικία για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο μειωτικός συντελεστής 0,40? αν ένας πχ εκ των τριών έχει και άλλη οικία ή οικόπεδο στο όνομα του χάνεται το δικαίωμα του μειωτικού συντ. 0,4 και πάμε σε 0,50/0,60? κοινώς τους παίρνει όλους η μπάλα?
  21. καλησπέρα, μια ερώτηση που μπορεί να έχει απαντηθεί μέσα σε τόσες σελίδες. σε εντός σχεδίου οικόπεδο, υπάρχει οικοδομή με ποσοστά εξ' αδιαιρέτου ιδιοκτησίας 75-12,5-12,5 (3 ιδιοκτήτες). Για υπαγωγή στον Ν.4014: 1. κατατίθεται ένας φάκελος? 2.γίνονται αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις και από τους τρεις ή ορίζουν έναν αντιπρόσωπο? 3. ομοίως το θέμα των α.π.υ που αναγράφεται παραπάνω πως αντιμετωπίζεται?3 με το ποσό που θα πάρεις συνολικά ως αμοιβή επιμερισμένο και στους 3? 4. το ποιος θα πληρώσει παράβολο και πρόστιμο είναι ξεκάθαρα δικό τους θέμα, τα βρίσκουν μεταξύ τους? 5. πρακτικώς η όλη υπόθεση αντιμετωπίζεται ως να υπήρχε ένας ιδιοκτήτης με την διαφοροποίηση των 3 αιτήσεων - υπεύθυνων δηλώσεων? ευχαριστώ.
  22. Τα εμπορικά λογισμικά που χρησιμοποιείται έχουν ενσωματώσει τις αλλαγές στον υπολογισμό αμοιβών που προκύπτουν από τον Ν.4030 και ΦΕΚ56Β 25/1/2012? Παρατηρώ μια μικρή καθυστέρηση...Μια ενημέρωση απο τους διάφορους χρήστες θα ήταν καλή.
  23. 1.Για τις συνθήκες στήριξης συμφωνώ με αυτό που λες. Αν δε, σου δίνεται αρχιτεκτονικά η δυνατότητα να μην έχεις τόσο μεγάλο πρόβολο (άνοιγμα 2,20) δίπλα στην δοκιδωτή, μην τον βάλεις.υποψιάζομαι από τα συμφραζόμενα (πανοσήκωμα-τελευταία πλάκα) ότι οι πρόβολοι αυτοί δεν είναι βατοί, σκεπάζουν τα υποκείμενα μπαλκόνια. 2.Θα έλεγα μεγαλύτερες δοκίδες ξεκινώντας από 20cm- προσωπικά τις κάνω 25cm για να φτιαχτεί σωστό τσερκάκι, διευκόλυνση στο σιδέρωμα κλπ.Πάχος άνω ίνας, μια προεκτίμηση 8cm με βρίσκει σύμφωνο.Συμφωνώ για τα κενα, θα έβαζα μεγαλύτερο πλάτος συμπαγούς ζώνης (δεν μπορώ να εκτιμήσω αυτό που βλέπω στην εικόνα), στα 2-2,20μ. 3. Χωρίς να έχω διαστάσεις και να κάνω υπολογισμούς, διασθητικά βλέπω το πάχος των δοκιδωτών 23cm λίγο. 4. Κάτι που με αποσχολεί στις δοκιδωτές είναι και η φόρτιση από ευαίσθητα διαχωριστικά, εκεί αλλάζει (γίνεται δυσμενέστερος) ο έλεγχος του βέλους κάμψης από τον οποίο προκύπτει το max πάχος.
  24. σε ότι αφορά τον ec6, πιθανολογώ πως με το πρόγραμμα περιγράφεις τις φέρουσες τοιχοποιίες οι οποίες μοντελοποιούνται με τρισδιάστατα πεπερασμένα και δεδομένων των εισαγόμενων φορτίσεων προκύπτουν εντατικά μεγέθη και τάσεις. για την επάρκεια των τοιχοποιιών προφανώς θα πρέπει κανείς να ανατρέξει σε χεράτους υπολογισμούς ή μέσω ενός excel για όλες τις εντατικές καταστάσεις που προβλέπει ο ec6. επειδή δεν έχω την τελευταία αναβάθμιση, περιμένω εντυπώσεις από τους χρήστες που την κατέβασαν αν έχουν την καλοσύνη. προβλέπονται ανοίγματα στις τοιχοποιίες? φορτίσεις από υπερκείμενες πλάκες μπετόν ή ξύλινες στέγες? θεμελίωση? υπάρχει κάτι για αυτά ή είναι εντελώς στα σπάργανα η ιδέα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.