Μετάβαση στο περιεχόμενο

TsoliaS010

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

TsoliaS010's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, καθώς πρόσφατα απέκτησα το πτυχίο μου (πολιτικός μηχανικός) και δεν έχω πρακτικά καμία γνώση πάνω στο θέμα ασφάλισης-επαγγελματικών δικαιωμάτων κλπ., θα ήθελα τα φώτα σας σε μία απορία που μου δημιουργήθηκε με το νέο νόμο: Μπορώ, να αλλάζω κατηγορία εισφορών (ΤΣΜΕΔΕ ή ΙΚΑ) όποτε εγώ το επιθυμώ? Εννοώ: Σε διαστήματα που δεν χρειάζομαι την ιδιότητα-επαγγελματικά δικαιώματα του μηχανικού (είτε είμαι άνεργος χωρίς εισόδημα, είτε εργάζομαι σε άσχετη με το επάγγελμα θέση) μπορώ να αλλάζω "ασφαλιστική κατηγορία" κατά το δοκούν ή υπάρχει κάποια παγίδα, όπως π.χ. αναδρομική καταβολή διαφοράς χρημάτων ασφάλισης μόλις κάνω επανέναρξη της δραστηριότητας ως "μηχανικός"? Μέχρι πρόσφατα τι ίσχυε για κάποιον που διαγραφόταν από το ΤΕΕ για να γλιτώσει τις εισφορές και ξαναγραφόταν στο μέλλον? Υ.Γ.: Συγχωρέστε μου τις ελλιπείς γνώσεις επί του θέματος, αλλά χάθηκα στα πολλά threads καθώς προσπαθούσα να βρω απάντηση στο παραπάνω διατυπωθέν ερώτημα. (Προς διαχειριστές: Αν θεωρείτε ότι το ερώτημα ταιριάζει περισσότερο σε κάποιο άλλο thread παρακαλώ υποδείξετε μου να το μεταφέρω).
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με βοηθήσατε πολύ!!
  3. Καλησπέρα, στα πλαίσια φοιτητικής μου εργασίας χρειάζεται να υπολογίσω το κόστος κάποιων κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα. Θα ήθελα, λοιπόν, να μάθω τις εξής επικαιροποιημένες (καθώς στο ιντερνετ βρίσκω συνήθως από το 2013 και πριν, ενώ φαντάζομαι θα έχουν πέσει κι άλλο) τιμές εμπορίου για τα ακόλουθα κόστη: euro/m3 σκυροδέματος c25/30 και c30/37 euro/kg χάλυβα οπλισμού B500C euro/m2 ξυλοτύπου (θα προτιμούσα σε m2, αν και αντιλαμβάνομαι ότι συνηθίζεται να δίνεται σε m3 σκυροδέματος) Σε αυτή τη φάση δεν με ενδιαφέρουν εργατικά και λοιπά κόστη, εντούτοις θα ήθελα να μάθω εμπειρικά πόσο τοις εκατό από το συνολικό κόστος μίας κατασκευής συνθέτουν τα ανωτέρω κόστη. Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!!
  4. Άρα θεωρείς ότι είναι μάλλον δικαιολογημένη μία τέτοια μικρή διαφοροποίηση, σωστά? Σε αντίστοιχες πραγματικές κατασκευές αν παρατηρηθεί μια τέτοια διαφορά επιλέγεται η δυσμενέστερη όπλιση? Απλά είναι η πρώτη μου επαφή με επαγγελματικό στατικό πρόγραμμα και μου είναι λίγο δύσκολο να δεχτώ, με βάση τα όσα έχω διδαχθεί τουλάχιστον, ότι δεν προκύπτουν συμμετρικοί οπλισμοί σε κατασκευή με διπλή συμμετρία. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου, με βοήθησαν πραγματικά πολύ.
  5. Το κτίριο μου είναι ένα τριώροφο χωρικό πλαίσιο και τη θεμελίωση την προσεγγίζω αρχικά με πάκτωση. Όσον αφορά τις διαστάσεις των επιμέρους στοιχείων οι πλάκες έχουν συμμετρία πράγματι.Μόνο δύο δοκοί παρουσιάζουν μικροδιαφορές ως προς τις συντεταγμένες τους στους πίνακες λόγω στρογγυλοποίησης στο εκατοστό (αν κάνεις δηλ. Ζτελ.-Ζαρχ. διαφέρουν κατα ο.ο1μ.), κάτι που δεν μπορώ να αλλάξω γιατί εμφανίζει μόνο 2 δεκαδικά, οπότε υποθέτω το κρατάει σωστά από μόνο του. Ακόμα κατα την εμφάνιση στο τρισδιάστατο διαπίστωσα ότι μία συγκεκριμένη δοκό-πρόβολο την παίρνει αυτόματα κατά 1 εκ. λιγότερο (δηλ. 3.22 αντί 3.23 τις υπόλοιπες, ενώ κανονικά είναι 3,225 όλη αυτή η 'ομάδα') σε κάθε όροφο χωρίς να έχω κάνει εγώ κάτι διαφορετικό κατά τη σχεδίαση της, όσες φορές και αν το ξαναέκανα. Τέλος διαπιστώνω ότι αν επιλέξω κατά την ανάλυση να κάνει και ανακατανομή ροπών στις δοκούς οι διαφορές σε εντατικά μεγέθη και άρα οπλισμό αυξάνονται αρκετά και αυτό γιατί δεν κάνει σε όλες τις συμμετρικές δοκούς ανακατανομή, παρότι έχουν ίδιες παραμέτρους. Έχετε καμιά ιδέα για τα παραπάνω? Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια σας.
  6. Καλησπέρα συνάδερφοι, είμαι προπτυχιακός φοιτητής και στα πλαίσια της εργασίας μου καλούμαι αρχικά να διαστασιολογήσω μία κατασκευή από Ω.Σ. με το Fespa. Το πρόβλημα μου είναι ότι παρά τη διπλή συμμετρία της κατασκευής σε κάτοψη, το πρόγραμμα μου βγάζει ελαφρώς διαφορετικούς οπλισμούς για κάποια από τα (προφανώς) συμμετρικά δοκάρια/υποστυλώματα (ας πούμε χάριν συνεννόησης τα Δ1-Δ2). Κοιτώντας τα αποτελέσματα του τεύχους διαπιστώνω ότι ενώ το κέντρο μάζας είναι πράγματι το σημείο τομής των δύο αξόνων συμμετρίας και τα φορτία μεταβιβάζονται σωστά (και είναι όντως ίσα για τα Δ1-Δ2) εμφανίζεται διαφορά στα εντατικά τους μεγέθη για τις δυσμενείς μεταβλητές δράσεις δοκών (παρότι ασκείται σε αυτές ίδιο φορτίο) και κυρίως για τις διάφορες σεισμικές δράσεις (άλλοτε κατά χ άλλοτε κατά ζ ανάλογα τη διάταξη κάτοψης που επιλέγω). Σαν μέθοδο επίλυσης χρησιμοποιώ τη δυναμική με μετατόπιση μαζών. Δοκίμασα διάφορες διατάξεις, πάντα με διπλή συμμετρία, ακολουθώντας τις υποδείξεις των tutorials και του manual, "έπαιξα" αρκετά με τις διάφορες παραμέτρους διαστασιολόγησης αλλά το αποτέλεσμα λίγο-πολύ ήταν ίδιο. Αν υποθέσουμε ότι δεν κάνω κάποιο τραγικό λάθος στο σχεδιασμό της κάτοψης ( ) μπορείτε να μου υποδείξετε εμπειρικά που πιθανώς έχω κάνει λάθος? Γνωρίζω ότι το ερώτημα μου είναι λίγο γενικό αλλά έχω κολλήσει και θα εκτιμούσα έστω μία υπόδειξη πως να κινηθώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Καλησπέρα (μελλοντικοί) συνάδελφοι, Είμαι προπτυχιακός φοιτητής Πολιτικός Μηχανικός στα τελειώματα και ψάχνω για λαπτοπ που να μπορεί να δουλεύει άνετα αρχιτεκτονικά και στατικά προγράμματα και για τα επόμενα χρόνια. Καθώς το budget δεν είναι απεριόριστο θα ήθελα να μάθω σε τι είναι προτιμότερο να επενδύσω περισσότερο: κάρτα γραφικών ή ένα πολύ καλό επεξεργαστή? Καθώς επίσης και αν σύμφωνα με την εμπειρία σας η μεγάλη οθόνη (17,3΄΄) ειναι "μονόδρομος", όπως μου αναφέρουν μεγαλύτεροι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.