Μετάβαση στο περιεχόμενο

parisbyron

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

parisbyron's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για τα μηχανήματα η δικαιολόγηση τους έχει γίνει από άρθρα ΑΤΕΟ άρα όχι απολογιστικά, άρα νομίζω είναι σωστή η πρώτη σας απάντηση. Ως προς το χειριστή αν όντως μου δώσει μισθολογικές καταστάσεις τότε όντως πρέπει να υπολογιστεί απολογιστικά. Αν όμως δεν μου φέρει κάποιο παραστατικό ή μισθοδοσία επειδή στην ανάλυση τιμών για την εργασία που υπάρχει το εκάστοτε μηχάνημα, υπάρχει και ο χειριστής, άρα και αυτός θα πρέπει να πάει όχι απολογιστικά. Νομίζω να τα λέω σωστά.Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.
  2. Ναι έχει συμφωνήσει απλά ρωτάω για να είναι σωστός ο υπολογισμός.
  3. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, άρα υπολογίζω το κόστος από όλα τα μηχανήματα ημερησίως, προσθέτω ΓΕ&ΟΕ και αφαιρώ από το σύνολο αυτό την έκπτωση του έργου και προκύπτει το τελικό ποσό σωστά;Διορθώστε με αν κάνω λάθος, απλά το αναφέρω για επιβεβαίωση.
  4. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να με βοηθήσετε εάν γνωρίζετε στο εξής θέμα: Σε έργο στο οποίο έγινε διακοπή εργασιών με μη υπαιτιότητα του Αναδόχου, έγινε έγγραφη όχληση και ακολούθησαν όλες οι διαδικασίες σύμφωνα με το Ν.3669/08 επειδή το έργο είναι πιο παλιό και φτάσαμε στη στιγμή για να υπολογιστούν οι σταλίες ως προς το προσωπικό, τα μηχανήματα κλπ. Ηθελα να ρωτήσω ως προς το τελικό υπολογισμό τους πχ υπολογίζω εγώ για τα μηχάνηματα 3.000€/ημέρα μετά θα εφαρμόσω την έκπτωση και εν συνέχεια το ΓΕ&ΟΕ; (οι σταλίες των μηχανημάτων είναι υπολογιζόμενες με άρθρα ΑΤΕΟ και όχι με κάποια παραστατικά, τιμολόγια κλπ) Ή απλά θα τις υπολογίσω απλά και αυτό θα είναι το τελικό κόστος χωρίς έκπτωση και χωρίς ΓΕ&ΟΕ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε σχετικά με πηγές (βιβλιογραφία) για τη λειτουργία συστημάτων θέρμανσης - ψύξης - κλιματισμού με πηγή ενέργειας όχι πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα αλλά (1) με γεωθερμικές αντλίες (2) με ηλιακούς συλλέκτες και (3) με pellets. Συγκεκριμένα το σύστημα που μελετάω αφορά 4 κτίρια (γραφεία καθηγητών, διδακτήρια κ.λ.π.) δηλαδή αφορά μεγάλες εγκαταστάσεις. Αλλά αρχικά θέλω να με βοηθήσετε αν μπορείτε σχετικά με πηγές ή βιβλία που υπάρχουν και αναλύουν αναλυτικά τέτοιους τρόπους εξοικονόμησης λειτουργίας για μεγάλες εγκαταστάσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Δηλαδή απομονώνουν κάποια στοιχεία του μηχανοστασίου σε περίπτωση κάποιας βλάβης;
  7. Θα ήθελα να ρωτήσω τι ακρβώς κάνει μία σφαιρική βάνα (ball valve) μέσα σ' ένα μηχανοστασίο - ψυχροστάσιο ή αντλιοστάσιο πείτε το όπως θέλετε, έχω ψάξει παντού και δε βρίσκω κάτι σχετικό μόνο προδιαγραφές από διάφορους κατασκευαστές. Γιατί έχω μία όψη μηχανοστασίου και πάνω στις διάφορες σωληνώσεις των δικτύων έχει πολλές τέτοιες. Θα ήθελα να μου πείτε ποια ακριβώς είναι η λειτουργία τους; Ευχαρστώ εκ των προτέρων.
  8. Η αλήθεια είναι ότι βρήκα ένα torrent με το handbook της ASHRAE, σε ελληνικό μόνο από κατασκευαστές αν βρω κάτι?
  9. Θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω πολύ υλικό αποκλειστικά για εγκατάσταση θέρμανσης και ψύξης με μονάδες fan coil? Ή ακόμα και κάποια βιβλία σχετικά με αυτό μόνο γιάτι έψαξε κάποια και έκτος ότι κάποια είναι πάρα πολύ μεγάλα σχετικά με το συγκεκρίμενο θέμα αναφέρουν πολύ λίγα. Γιατί η διπλωματική εργασία που έχω αφορά μία κτιριακή εγκατάσταση με σύστημα θέρμανσης και ψύξης με fan coil. Eυχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.