Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

EveX

Members
  • Περιεχόμενα

    56
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EveX's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε περίπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας όπου υπάρχουν δύο ιδιοκτήτες και ο ένας έχει ποσοστό πάνω από 80%, για να βγάλω άδεια δόμησης αλλαγής χρήσης απαιτείται η συναίνεση του άλλου? Μπερδεύομαι λίγο με το 67% της άδειας μικρής κλίμακας. Όταν είναι άδεια δόμησης ισχύει το 67% ή θέλει το 100% των συνιδιοκτητών να συναινούν? Ευχαριστώ.
  2. Συνάδελφοι θέλω σίγουρα τη βοήθειά σας!! Έχω την περίπτωση της βραχυχρονιασ Μίσθωσης (Airbnb), που μια κατοικία ενοικιάζοταν σε διάφορους ενοικιαστές το 2018. Στο Ε2 της ιδιοκτητριασ, φαίνεται στο ειδος μίσθωσης κωδικός 60 (βραχυχρόνια μίσθωση). Η πλατφόρμα μόλις επιλέξω βραχυχρόνια μίσθωση μου ζητάει ΑΦΜ ενοικιαστή.. Θα με τρελάνει? Δεν βάζουν οι λογιστές στο Ε2, το ΑΦΜ δίπλα στον κωδικό 60 όταν έχουν μείνει για 2-3 μέρες τόσα άτομα. Στυλ ΑirbNb. Θέλω ΣΟΣ τη βοήθειά σας.
  3. Συνάδελφοι θέλω σίγουρα τη βοήθειά σας!! Ενώ είναι βραχυχρόνια μίσθωση μία περίπτωση που έχω που το ενοικίαζε σε διάφορους ενοικιαστές και στο Ε2 της φαίνεται κωδικός 60 (βραχυχρόνια μίσθωση) στο είδος μίσθωσης, μου ζητάει η πλατφόρμα ΑΦΜ ενοικιαστή.. Θα με τρελάνει? Δεν βάζουν οι λογιστές στο Ε2 ΑΦΜ δίπλα στον κωδικό 60 όταν έχουν μείνει για 2-3 μέρες τόσα άτομα. Στυλ ΑirbNb. Θέλω ΣΟΣ τη βοήθειά σας.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Ήθελα να ρωτήσω αν έχει βγει το ΦΕΚ με τις εξαιρέσεις για τη στατική επάρκεια με το Ν. 4495. Ισχύει το παλιό ΦΕΚ με τις εξαιρέσεις ή έχει βγει καινούργιο? Αν ναι ποιο είναι? Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, Μήπως γνωρίζει κάποιος, ή έχει το βιβλίο των χρήσεων γης της Λεμπέση, να μου πει σε ποια κατηγορία ανήκει το ιδιωτικό γηροκομείο (για εκτός σχεδίου δόμηση)? Θέλω να βρω επιτρεπόμενη δόμηση, κάλυψη και ύψος σε εκτός σχεδίου περιοχή.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, Μήπως έχει κάποιος από εσάς ενημέρωση αν θα ξαναγίνουν εξετάσεις για τους ελεγκτές δόμησης? Πρέπει να μπορέσουν κι άλλοι συνάδλεφοι να πάρουν σειρά σιγά-σιγά.. Συνάδελφοι έχει κανείς κα΄ποια ενημέρωση σχετικά με αυτό που ρωτάω παραπάνω?
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα, Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω ώστε να καταλάβω, τελικά τα δομικά στοιχεία που είναι σε επαφή με ΜΘΧ είναι Uαέρα/2 ή Uμθχ/2?? Αναμένω την απάντησή σας.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι! Ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφος 1δi : "για αυθαίρετες κατασκευές επί κοινοχρήστων χώρων ακινήτου, στο οποίο έχει συσταθεί οριζόντιος ή κάθετη ιδιοκτησία η αίτηση γίνεται από το συνιδιοκτήτη μετά από απόφαση της πλειοψηφίας (σύμφωνα με τον κανονισμό της οροφοκτησίας) ή με απλή πλειοψηφία)" Στη δική μου περίπτωση επί οριζόντιας ιδιοκτησίας ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος (οροφοδιαμέρισμα) έχει κλείσει έναν φωταγωγό και τα τ.μ. του έχουν ενταχθεί στο διαμέρισμά του. Προκειμένου να ενταξεί στις διατάξεις του Ν.4178/2013 τον κλειστό φωταγωγό (που πλέον είναι μέρος του διαμερίσματός του), μπορεί ο ιδιοκτήτης να ζητήσει Υ.Δ. από την πλειοψηφία των συνιδιοκτητών (πάνω από το 51% σύμφωνα με τον πίνακα σύστασης) ότι του επιτρέπουν να προχωρήσει στην τακτοποίηση με το Ν.4178/2013; Αν ναι τι πρέπει να γράφουν στην Υ.Δ. οι συνιδιοκτήτες; Αναμένω την απάντησή σας. Ευχαριστώ.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι! Μία ερώτηση για το εξοικονομω: Αν στην άδεια ένα άνοιγμα φαίνεται παράθυρο, μπορώ να το αλλάξω και να επιδοτηθεί σαν πόρτα (καθώς οι ιδιοκτήτες θέλουν να ανοίξουν πόρτα στο συγκεκριμένο σημείο). Αναμένω την απάντησή σας. Ευχαριστώ.
  10. Καλημέρα Δημήτρη και σε ευχαριστώ για την απάντηση, δύο ερωτήσεις ακόμη πάνω σε αυτό που μου απάντησες: 1) Μπορείς να μου στείλεις κάποιο λινκ για την ημερομηνία προ 1982 που μου είπες; Δηλαδή αν είχαν αγοράσει προ 1982 θεωρείται ότι είναι αυτελή και δε χρειάζεται να γίνει κάθετη μεταξύ τους; (από ότι βλέπω στο συμβόλαιο αγόρασε 200 τ.μ. με ποσοστό επί του συνολικού οικοπέδου) 2) Γιατί η συμβολαιογράφος έχει κολλήσει και λέει ότι δε μπορεί να κάνει αποδοχή ισχυριζόμενη ότι είναι εξ' αδιαιρέτου;;; (φαίνεται στην ΠΕ και στο κτηματολόγιο ότι το οικόπεδο ανήκει σε ένα μεγαλύτερο τμήμα). σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθειά σας για το εξής: Ένα οικόπεδο 800 τμ. κατατμήθηκε το 1980 σε τέσσερα κομμάτια (των 200 τμ) και πουλήθηκε το κάθε κομμάτι. Οι τέσσερις ιδιοκτήτες έχτισαν με τον καιρό ο καθένας (αυθαίρετα) στο κομμάτι του. Τώρα ο ένας από τους τέσσερις, θέλει να κάνει αποδοχή κληρονομιάς στο οικόπεδο με το κτίσμα του και η συμβολαιογράφος είπε ότι δε μπορεί γιατί το οικόπεδο του είναι μέρος ενός μεγαλύτερου οικοπέδου και είναι εξ΄αδιαιρέτου (φαίνεται και στην πράξη εφαρμογής). Η ερώτησή μου είναι η εξής: Αποδοχή κληρονομιάς (στο οικόπεδο του με το κτίσμα του) μπορεί να γίνει με το προσύμφωνο κάθετων ιδιοκτησιών ή απαιτείται τελικό συμβόλαιο κάθετων (μετά από προσύμφωνο και τακτοποίηση όλων); Αναμένω την απάντησή σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.