Μετάβαση στο περιεχόμενο

BOULIS13

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    θεωρητικη έρευνα εφαρμοσμένης κβαντομηχανικής
  • Τοποθεσία
    καλαμποκια -πολλα καλαμποκια
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

BOULIS13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. πολύ θα ήθελα να δω στα archicad τις προσωρινες διαστάσεις του revit (όταν δημιουργείς αντικείμενα) και το snap που μεταβάλλεται αναλογα με το zoom του viewpoint.Θα γλυτώναμε όλες εκείνες τις ψιλομετατοπίσεις του 1 cm που με παιδεύουν στο AC. Τελευταία άρχισα να 'βλέπω" προς το revit αλλά έχει πολλές παιδικές ασθένειες. Εχει και πολλά πανέξυπνα στοιχεία όπως τα καταλυτικά δύο που ανέφερα παραπάνω (θα τα μάθεις απο την πρώτη μέρα που θα δουλέψεις revit) που απορώ γιατί δεν τα "έβαλαν" στο AC.(συν πχ η επιλογή αντικειμένων είναι ταυτόχρονη σε 2D και 3D παράθυρα >> προφάνες για BIM αλλά όχι και στο AC >> αυτο με έχει παιδέψει πολλαπλώς στο AC). Μετά απο πολλά tutorials επέλεξα να παραμείνω στο AC , με προοπτική να δοκιμάσω να κάνω κάποια ψιλοδουλειά που δεν "βιάζεται" με το revit (έτσι για εγκυκλοπαιδικούς λόγους). Μελλοντικά θα γίνει μάχη σίγουρα αλλά και το America έχει κρίση όπως ξέρεις , ενώ και ή graphisoft δεν θα μείνει στάσιμη. ΥΓ . Έπαθα πλάκα με το πώς εξελίσσουν το interface του revit τα αμερικανάκια >> χρονομετρούν σε πόσες ώρες είναι σε θέση ένας "άσχετος" να καταλάβει το interface και να παράγει συγκεκριμένες διεργασίες.Με τη μεθοδολογία τους μόνο παίρνείς πτυχίο.
  2. Καλησπέρα κυριοι (και κυρίες), Αφου έλυσα ότι απορία είχα (ας πουμε ... γιατί ειναι πολλές) και διάβασα όλο το thread απο την αρχή , δεν βρήκα πουθενά απάντηση για τα shortcuts που δεν μου δουλεύουν , (AC14 αγγλικό) , ενώ στο demo greek AC12 , (το- οποίο- έχω- εγκαταστήσει- μόνο- και- μόνο- για- να- -καταλαβαίνω- μερικούς- εδω- μέσα- που- δεν- κατέχουν- την- αγγλική ... γιατί ρε παιδιά βασανίζεστε/μας βασανίζεται έτσι?? >> ανάσα >> ) , δουλεύουν όλα περίφημα. - Και ναί έχω γυρίσει το πληκτρολόγιο στα αγγλικά , - Και ναι έχω χιλιοψάξει το work environment (schemes, profiles ecc) , μεχρι και δικό μου shortcut scheme έκανα για να δώ άν δουλεύει >> δεν δουλεψε , Σημειωση1 : δουλευουν όλα τα non customizable shortcuts >> το alt , alt+ctrl (ενέσεις) , το space (μαγικο-ραβδάκι) , το ΤΑΒ για επιλογή και tracker input κλπ. Σημειωση 2 : windows7 x64 + AC14x64 στη δουλειά / windowsXp x32 + AC14 x 32 στο σπιτι. Σημειωση 3 : παρατήρησα ότι τα παλιά ποντίκια Microsoft optical version 1.0 δεν συνεργάζονται με το AC >> Μόλις «περάσεις» σε version 1.1 και μετά όλα ρέουν ομαλά . Μήπως πρέπει να ψάξω το θέμα πληκρολόγιο ??? Και last but not least (δωρο για μερικούς ήταν αυτό), γίνεται τα dims και τα labels θυροπαραθύρων να είναι scale sensitive?? (κι άλλο δώρο) . (Μαζικά και αυτόματα εννοώ , όχι κασμά ένα-ένα) . Στο project preferences/dimensions έχει ένα ψεκάρφωτο option : “witness line scalability” . Τι νόημα έχει η scalability μόνο για τις witness lines ?? Ασε που ακόμα και αυτό σε μένα δεν μοιάζει να δουλεύει. Το “paper space-model space” των text μήπως επηρεάζει τα dims ?? Ουσιαστικά θέλω να έχω τις ίδιες κατοψεις σε 1/100 και 1/50 χωρίς να πειράζω πολλά κουμπάκια στο cockpit . Και για πού δυνατούς λύτες >> τώρα μου ήρθε >> πως θα ήταν στα ελληνικά το «scale sensitive» ή η «witness line scalability» ???
  3. Βρήκα τυχαία και αυτό http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=497 Προσοχή στο "Για την ενσωμάτωση των φωτοβολταϊκών σε κτήρια, επιτρέπεται σε δώματα, στέγες, σκίαστρα, προσόψεις, αλλά και σε ακάλυπτους χώρους εντός σχεδίου." Κάτι ήθελε να πει ο ποιητής αλλά στο δρόμο χάθηκε ???
  4. ευχαριστω cybersymeon με "εφτιαξες". Αδεια προσθήκης , ΙΚΑ & κερατα .Θα δηλώσω στη ΔΕΗ οτι τα βάζω στη στέγη του υπάρχοντος γκαράζ (βλέπει κάργα βορρά) , και όταν έρθει ή ώρα θα τα βάλω στο νότο όπως με βολεύει , περιμένοντας βεβαίως ότι σύντομα θα συμπεριλάβουν στις "στέγες" και τους ακάλυπτους .Μόλις "καθήσει" λίγο ή αγορά θα τα επιτρέψουν και πάνω στα δένδρα .Φαντάζομαι διαφημίσεις , "αγρότη τρέξε .. κάθε ελιά και το πάνελ της" ,
  5. Θέλω να εγκαταστήσω 5 Kw φωτοβολταϊκό στον κήπο μου (750 μ2 οικόπεδο , εντός σχεδίου , τα 500 μ2 είναι κήπος >> μαρούλια κοτούλες κλπ) , στηριγμένο σε δικτύωμα (αυτοκατασκευή >> γαλβανιζέ σωλήνες 1,5 ίντσας και κοιλοδοκούς 40Χ40) «φυτεμένο» στο έδαφος (θα μειωθούν τα μαρούλια) , με ύψος 1,5 μ στη χαμηλή πλευρά και 2,2 μ στην ψηλή πλευρά (για να σπέρνω και κάτι απο κάτω). Απ΄όσο γνωρίζω επιτρέπεται η εγκατάσταση σε ακάλυπτους χώρους εντός σχεδίου (απ.36720 ΦΕΚ376/201 και ΦΕΚ 583/2011) αλλά επίσης παρατηρώ ότι δεν υπάρχει tick box "ακάλυπτος" στην σχετική αίτηση της ΔΕΗ για οικιακά έως 10kw. Συνεπώς δύο τινά συμβαίνουν: 1) ή για το "ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σε κτηριακές εγκαταστάσεις ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ σε δώματα και στέγες κτηρίων" (ΦΕΚ1079/200)ισχύουν μόνο οι όροι εγκατάστασης της απ.29107 (ΦΕΚ344/2009)και όχι η 36720 , οπότε οι ακάλυπτοι είναι εκτός του «προγράμματος για στέγες» . >>Συνεπάγεται το ερώτημα γιατί "ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ" στον τίτλο του προγράμματος ?? Τι άλλο θα μπορούσε να περιλαμβάνει δηλαδή ?? 2) ή η εγκατάσταση στους ακάλυπτους εντός σχεδίου επιτρέπεται βάσει της 36720 με πολεοδομική "άδεια εργασιων μικρής κλίμακας" αλλά με τιμολόγηση φωτοβολταϊκού πάρκου απο τη ΔΕΗ (τα 5 Kw στην αυλή μου εξισούνται για τη ΔΕΗ με τα στρέμματα φωτοβολταϊκης εγκατάστασης εκτός σχεδίου). ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ?? Πιθανολογώ ότι ισχύει το 2) και προφανώς οι γράφοντες του νόμους έχουν δει μόνο πλάκες και στέγαστρα της τσιμεντούπολης και δεν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν σχέδια πόλης ,ουκ ολίγα , με μονοκατοικίες σε στρέμματα οικοπέδου .Γιατί πρέπει υποχρεωτικά να «χαλάσω» τη στέγη μου και να κάνω το σπίτι μου "καραγκιόζη" όταν έχω μισό στρέμμα οικόπεδο ακάλυπτο. Η βάση στήριξης (αυτοκατασκευή ) αν υπογραφεί απο μηχανικό αρκεί (δεν χρειάζεται να είναι πιστοποιημένη βιομηχανική?) Στις οδηγίες για «πάρκα» δίνεται ένα μέγιστο ύψος κατασκεύης 2,40 μ πέραν του οποίου απαιτείται στατική μελέτη (ισχύει ??) Υ.Γ. τα γράφω λίγο μπερδεμένα γιατί τα έχω πάρει τελείως , θα γράψω πιό ήρεμα και αργότερα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.