Jump to content

polimixanos

Members
 • Content Count

  166
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Ουδέτερη

About polimixanos

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Συνάδελφοι διάβασα στα γρήγορα τις απαντήσεις στο παρόν νήμα και θεωρώ ότι η αντιμετώπιση της αλλαγής θέσης κτιρίου σε άλλη μη νόμιμη θέση δεν αντιμετωπίζεται σωστά. Για την συγκεκριμένη παράβαση στην Εγκύκλιο 2 της 31-5-2019 αναφέρει: Η έννοια της παραβίασης των πολεοδομικών διατάξεων αφορά αποκλειστικά τη θέση του κτιρίου (Δ, πλάγιες αποστάσεις, προκήπιο, στάθμη εδάφους). Στην περίπτωση που με την αλλαγή της θέσης παραβιάζονται τα ανωτέρω, εφαρμόζονται επιπρόσθετα της μετακίνησης, τυχόν λοιπές κατηγορίες παραβάσεων (π.χ. υπέρβαση δόμησης, συντελεστής πλάγιας απόστασης, κ.λ.π) ανεξαρτήτως εάν υπάρχει επικάλυψη - κοινός τόπος του νομίμου περιγράμματος του κτιρίου με το περίγραμμα αυτού στη νέα θέση. Ο έλεγχος της μεταβολής της τελικής στάθμης του εδάφους γίνεται με την επιφύλαξη του εδαφίου θθ της ίδιας κατηγορίας. Διευκρινίζεται ότι αν το κτίριο έχει μετακινηθεί σε άλλη θέση νόμιμη επιβάλλεται μόνο πρόστιμο μετακίνησης 250 € (είτε έχει κοινό τόπο είτε όχι). Αν μετακινηθεί με τμήμα του σε μη νόμιμη θέση επιβάλλονται για τη μετακίνηση το ανωτέρω πρόστιμο μετακίνησης και επιπλέον τα πρόστιμα του τμήματός του που βρίσκεται στη μη νόμιμη θέση (αναλόγως της παράβασης)
 2. Το θέμα μου είναι ότι λόγω σχήματος οικοπέδου και υπαρχόντων κτισμάτων δεν μπορώ να "διαιρέσω" το οικόπεδο σε τρία ίσα μέρη. Έτσι ορίζω οικοπεδικά τμήματα διαφορετικών επιφανειών αλλά θέλω να δώσω την ίδια επιτρεπόμενη δόμηση σε όλα, όπου το ένα από αυτά την έχει ήδη εξαντλήσει.
 3. Συνάδελφοι καλησπέρα, σε οικόπεδο εντός οριοθετημένου οικισμού, όπου δεν ορίζεται απο τους όρους δόμησης Σ.Δ. αλλά μέγιστη δόμηση 240μ2, μπορώ να κάνω σύσταση κάθετης και να ορίσω μέγιστη δόμηση κάθε οικοπεδικού τμήματος ανεξάρτητη της επιφάνειάς του? Δηλαδή. Έστω οικόπεδο 400 μ2. Μπορώ να ορίσω τρία οικοπεδικά τμήματα μεγέθους 100 μ2, 100 μ2 και 200 μ2 όπου η επιτρεπόμενη δόμηση του καθενός θα είναι 80 μ2, δεδομένου ότι δεν ορίζεται Σ.Δ. αλλά μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση για ολόκληρο το οικόπεδο?
 4. Πρόσωπο που έχει δικαίωμα οίκησης σε ακίνητο έχει δικαίωμα να κάνει το ίδιο αίτηση στο ΕΚΟ?
 5. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  GPS L1/L2 ASHTECH PROMARK 500 με χειριστήριο ASHTECH MOBILEMAPPER 100. Τιμή 1.900+ΦΠΑ. Τηλ. 6974359680

  1,900.00 EUR

 6. Δεν έχω σκοπό να δηλώσω την αποθήκη σαν κατοικία. Απλά μου φαίνεται παράλογο η αποθήκη να βγάζει 70% μεγαλύτερο πρόστιμο απο μια αντίστοιχη κατοικία πολλαπλάσιας αξίας... Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 2/31-5-2019: "Αυθαίρετα ισόγεια κτίρια με χρήση επαγγελματική, βιομηχανική, γεωργική αποθήκη κ.λ.π., που προσμετρώνται σε κάθε περίπτωση στον σ.δ. του οικοπέδου/γηπέδου, δεν συμπεριλαμβάνονται στην έννοια των «βοηθητικών χώρων» και για τον λόγο αυτό δεν έχει εφαρμογή ο μειωτικός συντελεστής."
 7. Για αυθαίρετη ισόγεια αγροτική αποθήκη 28 μ2 σε οικόπεδο εντός στάσιμου οικισμού, έτους κατασκευής 2002 για τον υπολογισμό του προστίμου έχουμε: - Κατηγορία υπηρεσίες - Δεν ισχύει ο μειωτικός συντελεστής 0.7 (ισχύει για κτίρια κατοικίας) - Δεν ισχύει ο μειωτικός συντελεστής 0.5 γιατί είναι αυτοτελής αποθήκη και όχι βοηθητικός χώρος κατοικίας Άρα υπολογίζω πρόστιμο 1570 €, ενώ το πρόστιμο μιας αντίστοιχης κατοικίας βγαίνει 920 € !!! Συμφέρει δηλαδή να δηλωθεί ως κατοικία! Είναι λογικό αυτό; Επίσης για κατοικία εντός στάσιμου οικισμού είναι και λιγότερα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όχι τοπογραφικό και σχέδιο τομής) ! Έχει τύχει σε κανέναν;
 8. Απαντώ μόνος μου! Παίρνουν απο το ΤΕΕ και όχι απο το Δήμο που υποβάλλονται.
 9. Καλησπέρα συνάδελφοι, οι άδειες που εκδίδονται ηλεκτρονικά παίρνουν ΑΔΑ?
 10. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  GPS L1/L2 ASHTECH PROMARK 500 με χειριστήριο ASHTECH MOBILEMAPPER 100. Τιμή 2.000+ΦΠΑ. Τηλ. 6974359680

  2,000.00 EUR

 11. Συνάδελφοι καλησπέρα, στην περιοχή της Σαρωνίδας, εντός σχεδίου, απαιτείται έγκριση απο ΕΠΑΕ για έκδοση άδειας μικρής κλίμακας (περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή οικοπέδου)?
 12. Σε γήπεδο κατά παρέκκλιση άρτιο σύμφωνα με την υποπερίπτωση δδ. της περίπτωσης β. της παρ.2 του άρθρου 1 του 270Δ/1985 (Ε>4000μ2, χωρίς πρόσωπο, προ τις 17-10-1978), προβλέπεται κάποια παρέκκλιση στις πλάγιες αποστάσεις για χρήση κατάστημα ? (χώρος εστίασης)
 13. Οπότε μπορώ να φτιάξω δύο ανεξάρτητα κτίρια με δύο διαμερίσματα το καθένα. Σ' ευχαριστώ Παύλο.
 14. Δημήτρη καλησπέρα, ο περιορισμός αναφέρει μέγιστη δόμηση 200 μ2 και μέγιστος αριθμός κατοικιών εντός γηπέδου 2. (περιορισμοί από το ισχύον ΓΠΣ) Στον κτιριοδομικό κανονισμό αναφέρεται ότι στην κατοικία ανήκουν: α) μονοκατοικία, β) διπλοκατοικία και γ) κτίρια τριών ή περισσότερων διαμερισμάτων. Άρα καταλαβαίνω ότι μπορώ να φτιάξω π.χ. δύο κτίρια διπλοκατοικιών, δηλ. δύο κατοικίες των δύο διαμερισμάτων με μέγιστη δόμηση 200.
 15. Συνάδελφοι καλησπέρα, σε αγροτεμάχιο όπου στους όρους δόμησης ορίζεται: "Μέγιστος αριθμός κατοικιών εντός του γηπέδου δύο", μπορούν να κατασκευαστούν δύο κατοικίες με δύο διαμερίσματα η καθεμία?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.