Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

barkoulis

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

barkoulis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν διαφωνώ αλλά η κατασκευή υπάρχει 15 χρόνια τώρα (και η πισίνα με τον εναλλάκτη και τις σωληνώσεις και οι ηλιακοί) οποτε αυτή είναι μια λύση με το μικρότερο κόστος. Άλλωστε τα πάνελς υπαρχουν στην ταράτσα 4 ορόφους ποιο πάνω και δεν υπάρχει κάποια οπτική ρύπανση του χώρου.
  2. Καλησπέρα σας Θα ήθελα την γνώμη κάποιον ποιο ειδικών από εμένα για την θέρμανση μιας πισίνας σε μια οικογενειακή πολυκατοικία στην Βούλα Αττικής. Η πισίνα έχει εγκατάσταση με εναλλάκτη που είναι συνδεδεμένος με τον καυστήρα. Όπως βέβαια καταλαβαίνετε πλέον ο καυστήρας δεν χρησιμοποιείται ούτε για την θέρμανση των διαμερισμάτων!. Μέσα στον χώρο του λεβητοστασίου υπάρχουν 4 boiler ZNX 3πλής ενεργείας που συνδέεται το καθένα με τον δικό του ηλιακό panel στην ταράτσα. Τα panel είναι περίπου 3μ2 το καθένα απόδοσης 6000Kcal (έτσι γράφουν επάνω) φαντάζομαι είναι η απόδοση ανά ημέρα χωρίς να γράφει τις συνθήκες. Με την ηλιοφάνεια όμως της Αττικής δεν νομίζω να είμαστε μακριά από αυτό το νούμερο. Οπότε όλοι μαζί έχουν μια απόδοση περίπου 25000 Kcal/ημέρα. Ο σκοπός μου είναι να χρησιμοποιηθούν αυτοί για την θέρμανση της πισίνας με μετατροπές στα υφιστάμενα κύκλωμα του εναλλάκτη και των ηλιακών και την προσθήκη κάποιον αυτοματισμών για να υπάρχει ΖΝΧ και θέρμανση πισίνας ταυτόχρονα. Οι ανάγκες για ΖΝΧ το καλοκαίρι είναι περιορισμένες αλλά και η ανάγκη θέρμανσης του νερού της δεξαμενής είναι και αυτή περιορισμένη. Μια άνοδος 2-3 βαθμών του νερού κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι ικανοποιητική. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη. Αν κάποιος συνάδελφος με εμπειρία θα ήθελε να ασχοληθεί και να δώσει στους ιδιοκτήτες μια λύση ας μου στείλει pm.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.